חשוב!!

yaakii

New member
קשה לך להבין שזה מגעיל אנשים?

ישנם יהודים רבים שרואים על המסך בישולים טרפים ומזדעזעים עד כדי גועל. בדיוק כמו שלא היית מבקר מישהו שמתלונן על בישולי חלזונות שמגעלים אותו, כך אין סיבה שתהיה כל כך קשה במקרה הנידון.

אם הם באמת כל כך מזדעזעים, הם

יכולים לגמרי להמנע מצפייה. כמו שאני נמנעת מתכניות כמו "אפקט הפחד" שמגעילות אותי (ולא תראה אותי מרימה צעקה למה יש אלמנטים של גועל נפש בתכנית הזו).

yaakii

New member
השוואה מדוייקת.

זה לא ברור לך שיש הבדל? מאסטר שף נועדה להיות תוכנית בישולים אפקט הפחד נועדה להיות תוכנית בה מעמידים את המתמודדים בסיטואציות מפחידות וגולעיות. לא תזיק מעט התחשבות מצד ההפקה לכך שאחוז ניכר מהצופים נרתעים, לעיתים עד כדי זעזוע וגועל עמוק ממראה של בשר וחלב יחד. כמה מנות לא כשרות כבר היו? 5? כל כך קשה למנוע מהצגת אותן מנות?? כל כך קשה להגביל במעט את המתמודדים ולמנוע עוגמת נפש מצופים רבים ש99% מתכני התוכנית לרוחם ורק החלק הזה בעייתי?? למה אפשר להבין לליבם של צופים שלא רוצים לראות חלזונות מטוגנים ברוטב צואת גמלים, ואי אפשר להבין ללבים של אנשים דתיים במדינה יהודית שרוצים לצפות בתכונית איכותית עם הגבלה מזערית??

סבבה, אז נקצין.

אותי נורא מגעיל קינמון. נורא מגעיל. וגם מגעיל אותי כבד, ואיברים פנימיים, וביצה שלא עשויה עד הסוף. לפי האמונה שלי אוכל שהוא בלתי מבושל הוא גועל נפש מזוקק. אז מה? אני אלך להתבכיין על זה שפוגעים ברגשותיי? לא. אני מקסימום אעווה את פרצופי קצת ואם זה יחזור על עצמו בתדירות שלא אוכל לעמוד בה, במקרה הכי קיצוני אפסיק לצפות בה. כן, גם אם יכינו חלזונות מטוגנים ברוטב צואת גמלים. לכן בוא נהיה כנים ונודה באמת. זה לא "גועל הנפש" שמשחק פה תפקיד מבחינת שומרי הכשרות. זה חוסר היכולת לסבול את זה שמישהו מעז לתת במה פומבית למשהו שאינו עומד בקנה אחד עם האג'נדה שלהם. בכפיפה אחת עם כל הלך רוח הכפייה הדתית, למעשה. החשש שחס וחלילה ישחיתו את "המורשת היהודית". ייתנו לגיטימציה לאי שמירת כשרות. רחמנא ליצלן שדבר כזה יקרה בערוץ מסחרי חילוני. כמו שאמרה Fairywitch - התכנית מוגדרת כישראלית, לא כיהודית. פה זה מתחיל ונגמר. מי שיש לו בעיה עם זה - מוזמן לבצע הכרות עם שלט הטלוויזיה שלו.

Gaus

New member
כמה פעמים שמענו מנשים כמוך התמרמרות

על תכנים שובניבטסטים?? את צבועה, ואת מודעת לזה הכפייה במדינה הזו היא חילונית לא פחות משהיא דתית.. לא אין פה שום כפיה לקבוע כללים שמתאימים למכנה משוץף הרחב ביותר.. כמו שיש קונצנזוס שלא להראות שחיטה של בעלי חיים בפריים טיים או בכלל במרקם, כי זה פוגע ברגשות, כך צריך להיות קונצנזוס על הערך שבגינו התקבצו לכאן, למקום הקטן הזה, אנשים מכל רחבי העולם, אלמלא הערך הזה, אין למדינה הזו זכות קיום.. תוכנית ישראלית ==>> משמע תוכנית בעלת זיקה יהודית, שמתחשבת ברגשות התושבים שיושבים פה. זו תוכנית ישראלית, ולא תוכנית שפונה לבלוק בתל אביב רבתית. תתעוררו, אתם לא לבד פה.

yaakii

New member
ממש ממש לא הקצנה.

ברגע שאתה מבין שיש אנשים שמרגישים מחוייבים לתורה שניתנה על ידי האל, ושבאי ציות למצוות הם מחללים את מהות בריאתם, אולי תבין מה העוצמה של המחשבה על אכילת מאכל לא כשר. עוד יותר כאשר מדובר באחד הסימנים היהודים המובהקים, וכמו שאמרתי יהודים רבים מנעו אוכל מפיהם במשך כמה ימים כי העדיפו שלא לאכול טרף. אז לא, זה ממש לא הקצנה. שומרי כשרות רבים נגעלים למראה בשר וחלב יחד. ממש כמו שאתה היית נגעל למראה חלזונות מבושלים. נכון, יש גם כאלה שנגעלים מקינמון. או ממאכלי בשר באשר הם. אבל ברור שאין לצפות מהתוכנית להתאים את עצמה לכל אחד ואחד, כי אז לא יישאר מה לבשל. אבל זה בהחלט בגדר הסביר לצפות מתוכנית שמשודרת במדינה יהודית ושנצפת על ידי אחוז גבוה ביותר של שומרי כשרות שחשים פגועים ולעיתים אף מזועזעים עד כדי גועל ממראה של בישול טרף- שיבואו מעט לקראתם. כל זה לא גורע מהעובדה שאכן כואב ליהודים רבים לראות רמיסה של "המורשת היהודית", כפי שאתה כינית זאת.

טוב

פייר? הותשתי. לדעתי אי אפשר להגיע להסכמה כשנקודת המוצא שונה עד כדי כך. זה פשוט בזבוז זמן. הבהרתי את עמדתי וזה מה שחשוב מבחינתי.
(ואגב, גם לך אגיד, שוב - אני נקבה).

yaakii

New member
מצטער. תוכלי למנוע אי-נעימויות כאלה אם תשני

את המין בכרטיס האישי אני אפילו מצרף כאן קישור ישיר לדף בו את צריכה להעביר את הנקודה מהמילה "זכר" למילה "נקבה" וללחוץ על "שמור": http://www.tapuz.co.il/olamot/managment/profile.aspx

Gaus

New member
האמת שאני יותר נגעל מאנשים כמוך, מאפקט בפחד

ולו רק בגלל תגובות אטומות ומתממות כאלה.. תאמר לי שאתה רק מנסה להרגיז, ולא באמת מאמין במה שאתה אומר.. תגיד לי, זה דווקא, אני אבין, תגיד לי זו מלחמת תרבות מבחינתך, וחצי עם הוא אויב שיש לפגוע בו, אני אבין.. רק אל תגיד לי שאתה פלורליסט שלא מבין על מה המאומה......

לא אומרת לך שום דבר, סיימתי להתדיין עמך

ואחרי שכבר כתבתי את זה בכותרת התגובה שלי אליך אפשר לצפות שתבין שאני בחורה ולא תגיד לי "תגיד לי".

Gaus

New member
בפרופיל כתוב זכר, או שהתכנים לא חשובים גם כאן

Fairywitch

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

Fairywitch

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אותי הגעיל הקטע עם הדגים בפרק הראשון- אז לא צפיתי. ומה? הדגים היו כשרים, אז מה? זה היה מגעיל אותי גם אם לא הייתי צמחונית, ואני יודעת בוודאות שיש הרבה קרניבורים שמגעיל אותם לראות בשר חי בתכנית. SO? אף אחד לא מכריח אף אחד לצפות.

Gaus

New member
זה לא מגעיל, זה פוגע, מעניין שאתם בוחרים

להגיב למה שנוח לכם.. זה פוגע, זה משחיט ערכים, וזה נכנס לסלון דרך הכניסה הראשית בערות המרכזי. אהל אין מה לשכנע אנשים שהדווקא והשנאה מובילה אותם.

משחית ערכים? פחחחח.

כי מי ששומר על כשרות ויראה מתמודד מכין שרימפס לא יוכל לעמוד בפיתוי וירוץ להכין גם? או שמא השחתת הערכים מתבטאת בזה שהמסר שמשדרים לנו הוא זה שבכלל לגיטימי להכין את זה? אז, יש לי חדשות בשבילך: בעיניי, ובעיניי רוב הציבור החילוני זה לגיטימי להכין את זה. לא מוכנה שישתלטו על הטלוויזיה (שלא מוגדרת כדתית, אלא כחילונית) מתוך אג'נדה דתית. פשוט לא. רוצים תכנית כשרה למהדרין? תפעלו למען תכנית בישול בערוץ יהודי/דתי/חרדי/השלימו את החסר.

למעלה