למה הקשר בין הגוי לישראל הוא כלום?
כל מי שאזרח פה, הקשר שלו לישראל הוא אותו דבר, מעבר לזה, כל מי שמתגורר פה, צריך לקבל את אותו היחס, והרגישות. אתה מערבב כאן חלב ובשר (מתאים גם למהות הדיון.. ), ומרחיב את מימדי הדיון.. אם שמתה לב וקראת כל מה שכתבתי, הקפדתי לציין שיש במדינה הזו שני קטבים שמושכים, ועושים דווקא האחד לשני על חשבון הציבור השפוי. כן, יש מקומות שהייתי מצפה לפחות אכיפה דתית. באופן כללי האכיפה מגיעה כשדברים בסיסיים לא מגיעים מעצמם, לו היו נוהגים ברגישות אלמנטרית האחד כלפי השני, לא היה צורך באכיפה מכל סוג שהיא.. לשאלתך, חוק ימי המנוחה ביסודו הוא סוציאלי, ויש לו ערך רב, לא רק דתי. כעקרון האיסור שאתה מדבר עליו הוא איסור רק בחנויות וכד', כדי למנוע מצב שעובד יהודי לא יתקבל לעבוד או שיכפה עליו לעבוד בשישי שבת למרות שזה סותר את אמונתו, אז האיסור הוא גורף.. למיטב ידיעתי, במקומות בהפ יש צורך לעבוד במשמרות, בתעשיה, בהייטק וכד' מותר להעסיק עובדים יהודיים גם בשבשת אם זה לא סותר את מצפונם.. מעבר לזה, היום סעיף זה הת]רש לקיצוניות השניה, בה אפשר להכריח אדם לעבוד אם הוא לא מוכיח שהוא דתי שומר שבת, ולא די בכך שהוא מצהיר שהוא לא מוכן לעבוד בשבת.. אז תגיד לי איפה בדיוק הבעיה, ולאיזה צד הכפיה... החיים הם לא שחור ולבן, צריך לדעת להיות סובלני האחד כלפי השני, כי הרי נגזר עלינו לחיות פה יחד באותו מטר רבוע, לא היה קורה שום דבר לו התוכנית הייתה שומרת על כללים אלה ובכך מכבדת את יותר ממחצית צופיה, לא היה קורה שופם דבר, לא אייל שני היה צולה את הרביולי אנטריקות ממולא בתפוח אדמה שלו בשמן זית במקום בחמאה, והיה נמנע מגירוד פרמאז'ן, כדי שגם מוריה, אביבה וסמדי יוכלו לטעום ממה שהוא עשה, ולהרגיש בטוחות שבמשימת זיהוי המרכיבים, הן צריכות לטעום מתביל כשר.. זה לא היה פוגע באיכות התוכנית במאום. יש כלכך הרבה תוכניות אוכל מיובאות, או בערוצים פחות מרכזיים בהם משודרים מתכונים לא כשרים, זה בסדר, אני רואה אותן, זה לא מטריד אותי, זה לא נעשה עבורי ואני לא מעורב בזה רגשית, אני מצפה שפה יתחשבו ברגשותי, החושים של אנשים פה התקהו האחד כלפי השני. הערה נוספת בעניין שאלתך, אני מבין את הצד שלך, ובהחלט זכותך להחליט שזה היום הכי מתאים בשבילך לעבוד בו, תחשוב על כאלה שמכריחים אותם לעבוד ביום הזה, האם המצוקה שלך מכך שאתה מרוויח פחות כסף מכך שנגזל ממך הזכות לעבוד ביום זה זהה למצוקה שלהם מכך שמכריחים אותם?? ועוד נקודה אחת, אם נעשה לך עוול במקום מסוים, זה לא אומר שצריך לעשות דווקא במקום אחר, צריך שיהיה פה רוב שפוי וסובלני במדינ הזו, שיכול לחיות יחד ולראות את אותם ערוצים, ואותם תוכניות, לחיות יחד אין הכוונה שכל אחד יחיה את התרבות שלו את המגזר שלו ואת הערוץ שלו, אם כך יהיה, זו התחלת הסוף של המדינה הזו.