חשוב!!

Gaus

New member
חחח אתה דמגוג בגרוש, אין ספק בכך

אני רחוק מלהיות דתי ובטח מלהיות חרדי.. אתה מטיף ךטלויזיה נפרדת ואין לך שמץ של מושג למה אתה מטיף! אתם מטיפים לשנאת חינם, להפרדה, ולהסתה גזענית נגד אנשים בשל אמונתם. למה שאני אקים לי ערוץ, לא חסרים לכם ערוצים שכבר משדרים טרפות??? זה חסר?? האם אני קראתי לכך שילמדו דיני כשרות בטלויזיה? שיהיו תוכניות דתיות?? אני בקשתי שיתחשבו במצפונם של אנשים, שימנעו ממילים גסות מיותרות, שימוש בסמים ומסרים שפוגעים ואף מתירים, ושיתחשבו ברגשות מגזרים, כגון נשים, מוסלמים וכן גם שומרי הכשרות, שהם לא מעט.. במיוחד במדינה שמתימרת להיות המדינה בעל צביון יהודי היחידה בעולם.

kdr

New member
לדברים כשרים, יש את ערוץ 1

כבר נאמר שאם היה ערוץ 1 מקליט את התוכניות על דיסק, הוא יכול היה לשלוח ישירות לארבעת הצופים בו. מהערוצים המסחריים נהנה יתר העם. לחרדים אין טלויזיה ! אין בישולים אסורים, יש בישולים טעימים !

Gaus

New member
דמגוג בשקל.. בארהב אין רגישות כלפי הדת???

מסרים שמועברים בטלוזיה הישראלית נחתכים בארהב עוד לפני שלב העריכה.. ברגע שיש למדינה מסוימת צביון, שבגינו בכלל זכות קיומה, ובזכותו קבצת לפה קהילות שלמות מרחבי העולם תוך הבטחה שפה יכבדו את יהדות, ואין עוד צורך בקהילות סגורות ומסוגרות לשם שמירה על צביון זה, אתה חייב להמשיך ולכבד זאת ברמה הצבורית, בוודאי שבערוצי התקשורת המרכזיים שלה בשעות הפריים טיים. אדם לא רוצה שילדיו או ביתו יחשפו לערכים שסותרים את אמונתו, זו כפייה חלונית.. אתם אנשים צבועים, זה מה שאני יכול להגיד, זכותך לאכול מה שאתה רוצה בביתך, לא זכותך לדרוך על אמנותם של אנשים ולפגוע ברגשותיהם. ואל תשווה לי בין חוסר נוחות אגואיסטית מקומית לבים פגיעה ברגשות ובערכים של אדם.

lb22

New member
והנה שאלה :

למה אני לא יכול לעבוד בשבת ולהרוויח כסף ? (סטודנטים) ואת הכסף הזה אמור להרוויח גוי שהקשר בינו ובין ישראל הוא... כלום? וכל זה בגלל כפייה דתית....

Gaus

New member
למה הקשר בין הגוי לישראל הוא כלום?

כל מי שאזרח פה, הקשר שלו לישראל הוא אותו דבר, מעבר לזה, כל מי שמתגורר פה, צריך לקבל את אותו היחס, והרגישות. אתה מערבב כאן חלב ובשר (מתאים גם למהות הדיון.. ), ומרחיב את מימדי הדיון.. אם שמתה לב וקראת כל מה שכתבתי, הקפדתי לציין שיש במדינה הזו שני קטבים שמושכים, ועושים דווקא האחד לשני על חשבון הציבור השפוי. כן, יש מקומות שהייתי מצפה לפחות אכיפה דתית. באופן כללי האכיפה מגיעה כשדברים בסיסיים לא מגיעים מעצמם, לו היו נוהגים ברגישות אלמנטרית האחד כלפי השני, לא היה צורך באכיפה מכל סוג שהיא.. לשאלתך, חוק ימי המנוחה ביסודו הוא סוציאלי, ויש לו ערך רב, לא רק דתי. כעקרון האיסור שאתה מדבר עליו הוא איסור רק בחנויות וכד', כדי למנוע מצב שעובד יהודי לא יתקבל לעבוד או שיכפה עליו לעבוד בשישי שבת למרות שזה סותר את אמונתו, אז האיסור הוא גורף.. למיטב ידיעתי, במקומות בהפ יש צורך לעבוד במשמרות, בתעשיה, בהייטק וכד' מותר להעסיק עובדים יהודיים גם בשבשת אם זה לא סותר את מצפונם.. מעבר לזה, היום סעיף זה הת]רש לקיצוניות השניה, בה אפשר להכריח אדם לעבוד אם הוא לא מוכיח שהוא דתי שומר שבת, ולא די בכך שהוא מצהיר שהוא לא מוכן לעבוד בשבת.. אז תגיד לי איפה בדיוק הבעיה, ולאיזה צד הכפיה... החיים הם לא שחור ולבן, צריך לדעת להיות סובלני האחד כלפי השני, כי הרי נגזר עלינו לחיות פה יחד באותו מטר רבוע, לא היה קורה שום דבר לו התוכנית הייתה שומרת על כללים אלה ובכך מכבדת את יותר ממחצית צופיה, לא היה קורה שופם דבר, לא אייל שני היה צולה את הרביולי אנטריקות ממולא בתפוח אדמה שלו בשמן זית במקום בחמאה, והיה נמנע מגירוד פרמאז'ן, כדי שגם מוריה, אביבה וסמדי יוכלו לטעום ממה שהוא עשה, ולהרגיש בטוחות שבמשימת זיהוי המרכיבים, הן צריכות לטעום מתביל כשר.. זה לא היה פוגע באיכות התוכנית במאום. יש כלכך הרבה תוכניות אוכל מיובאות, או בערוצים פחות מרכזיים בהם משודרים מתכונים לא כשרים, זה בסדר, אני רואה אותן, זה לא מטריד אותי, זה לא נעשה עבורי ואני לא מעורב בזה רגשית, אני מצפה שפה יתחשבו ברגשותי, החושים של אנשים פה התקהו האחד כלפי השני. הערה נוספת בעניין שאלתך, אני מבין את הצד שלך, ובהחלט זכותך להחליט שזה היום הכי מתאים בשבילך לעבוד בו, תחשוב על כאלה שמכריחים אותם לעבוד ביום הזה, האם המצוקה שלך מכך שאתה מרוויח פחות כסף מכך שנגזל ממך הזכות לעבוד ביום זה זהה למצוקה שלהם מכך שמכריחים אותם?? ועוד נקודה אחת, אם נעשה לך עוול במקום מסוים, זה לא אומר שצריך לעשות דווקא במקום אחר, צריך שיהיה פה רוב שפוי וסובלני במדינ הזו, שיכול לחיות יחד ולראות את אותם ערוצים, ואותם תוכניות, לחיות יחד אין הכוונה שכל אחד יחיה את התרבות שלו את המגזר שלו ואת הערוץ שלו, אם כך יהיה, זו התחלת הסוף של המדינה הזו.

Fairywitch

New member
אויש, תנוחו כבר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

חוקי הדת הם לא חוקי המדינה (תודה לאל! כמה אירוני לומר תודה לאל בהקשר הזה
). הטלוויזיה לא שייכת רק לשומרי כשרות, נקודה. ואם אגיד לך שכצמחונית מפריע לי לראות שמבשלים בשר ודגים? זה נוגד את האמונה שלי והעקרונות שלי?

Gaus

New member
לטעמך היא שייכת רק ללא שומרי כשרות

אם אתה עוקר את השומרי כשרות ממנה, וגוזל מהם את הזכות לצפות\להשתתף, מבלי להפגע ולהתהבזות.. יש לפנות למכנה המשותף, ולו רק כדי לא להגדיל את השסע.. אתה אדם מוסת, חבל על הזמן, התגובה הזו היא לא כדי לשכנע אותך, כי זה כמו לנסות לשכנע את אחמדינג'אד בזכות קיומה של ישראל, אני מקווה שאנשים מתונים שגם כן הושפעו מהפרופוגנדה האנטי דתית השלטת במדינה הזו, שיש מקום ליתר רגישות בערוצים המרכזיים.

lb22

New member
פרופגנדה אנטי דתית ?!?!

אני קורא נכון ?! בישראל יש כפייה דתית על האזרחים החילוניים : והנה הכפייה הדתית : 1. איסור אכילת בשר חזיר. 2. איסור אכילת פירות ים. את שני אלו אסור למכור ומי שמוכר לא מקבל אישור כשרות דבר שמקטין את כמות הקונים ואת מחזור העסקים. עוד איסורים : 3. איסור עבודה בשבת. 4. איסור נישואים חד מיניים 5. איסור על נישואים אזרחיים. מספיק כפייה דתית בשבלך? ואני צריך לדבר על נושא האברכים שמקבלים כסף בחינם ,לא עושים שירות צבאי ודופקים אנשים כמוני ששירתתי בצבא ושילמתי שכר לימוד מלא והם לומדים בחינם עוד מקבלים על זה כסף... ואה כן שכחתי הם לא בדיוק עובדים קיצר יאללה יאללה , לא נאה לך אל תצפי אבל לא לבכות ולהגיד שהמדינה הזו היא אנטי דת , כי זה הדבר האחרון שקורה פה , מה שקורה בישראל זה כפייה דתית.

Fairywitch

New member
../images/Emo45.gifכל מילה בסלע.

אגב- גם מסעדות כשרות לגמרי מבחינת האוכל - אם הן פתוחות בשבת הן לא מקבלות אישור כשרות... לפחות יש לכל הנפגעים ה"רגישים" האלה את הבחירה לא לצפות, אבל אם אני רוצה להתחתן בהתאם לאמונה שלי - אין לי שום דרך. לפחות לא במדינה שלי, בה אני תורמת, עובדת ומשלמת מסים. וזה לא נגמר- אפילו איך להיקבר מכתיבים לנו. מזל שברית מילה לא מעוגנת בחוק

Gaus

New member
חח כל הלהקה מצטרפת בלי לשים לב

שכל מה שהור רשם זה בליל של שטויות שלא קשור למהות הדיון, ושגם לא נכונות עובדתית, את מוזמנת לקרוא את תגובתי אליו... איך את מצפה שמסעדה שפתוחה בשבת תקבל כשרות???? למה זה נראה לך מוזר שאין לה כשרות? אתם רק מוכיחים בתגובות שלכם את אשר סברתי מלכתחילה, אתם מוסתים כנגד הממסד הדתי, בצדק או שלא בצדק, שאותו מייצג מבחינתכם המגזר החרדי, ואתם נוקמים בכל הדתיים בכך שאתם קבל עם ועידה משתינים עליו מהמזרקה, ואתן מחככים ידיים בהנאה.. וברור לכם העובדה שזה פוגע, ברור לכם העובדה שכל הדיון הזה מתבסס בסופו של יום לא על הזכות שלכם לבשל טרפות אלא על הזכות שלכם להתעלל בדתיים כנקמה, ואם כך, אשריכם.

lb22

New member
הבעיה היא

שמי שרושם פה בלילי שטויות זו את ... וזה בכמויות ובחפירות גדולות... אין לך מה להסביר לי , למזלי או שלא עסקתי הרבה בעניין הדת בישראל הן כחלק מהלימודים שלי והן כחלק מהחוויה שלי שגמרו לי לאבד פרנסה בהיותי סטודנט. המעסיק שלי קיבל קנס של מיליון שקל !!!!! כי העסיק סטודנטים יהודיים שכל מה שהם רוצים זה לעבוד בשבת היום היחיד שיכלנו לעבוד כי כל השבוע למדנו. שכחנו שאנחנו לא אברכים מתובעים שמקבלים כסף חינם מבלי שתרמו ולו דקה אחת למדינה. וכן יש בישראל איסור על ממכר חזיר ופירות ים , תשאלי את טיב טעם כמה כסף הם מפסידים בגלל זה , בגלל שלקוחות דתיים לא קונים אצלהם , ובטיב טעם יש מוצרים (רגילים) שאין באף סופר סטנדרטי ורגיל . ולסיום - הסכם הסטטוס קוו קובע קווים לאיך לא לפגוע בציבור הדתי ולא איך לא לפגוע בציבור החילוני ואם את זה את לא מבינה ומשם הכל מתחיל אז יש לך בעיה רצינית. ולכן במדינת ישראל ישנה כפייה דתית של מיעוט על הרוב ולמה? כי לצערנו מדינת ישראל מוגדרת כמדינה יהודית . אני יכול לתת עוד דוגמא מזוויעה של הדת בישראל - זוג חברים שלי רצו להתחתן חתונה ישראלית (כלומר דתית) שניהם מתגוררים בארץ מעל ל20 שנה , הגבר עלה מליטא והרבנות קבעה שהוא לא יהודי רק בגלל שסבתא שלו שנפטרה לא השאירה מאחוריה מסמכים המתעדים את עצם היותה יהודייה כי היא הייתה צריכה להשמיד את זה בשואה ... וזה עוד לפני שדיברתי על הבושה שצריך להעביר את הבנות אם הן רוצות להתחתן. אז בחיית תעשי לי טוב ותפסיקי לחפור על זה שמבשלים שם דברים לא כשרים. אף אחד לא הבטיח שזה יהיה כשר , זה לא אמור להיות כשר והמנות הכי טובות בעולם הן לא כשרות כנראה שבחו"ל שמבינים שם הרבה יותר באוכל מאשר בישראל הקטנה זה הולך לא רע הקטע של החוסר כשרות. כל הכבוד למאסטר שף שהם עושים את זה ! ולא נכנעים לדעה של מיעוט קולני ומעיק שכל פעם שמשהו לא נראה לו יוצא בצעקות ובכי על כמה שדופקים אותו. אני הייתי ממליץ לך ללכת להפגנת הסטודנטים שהייתה היום אולי היית מבינה משהו על עולם הדת שדופק את האזרחים החילונים במדינה קטנה אחת במזרת התיכון.

Gaus

New member
מצטער (מצטערת בשבילך)..

ייחסתי לך יותר אנטלגנציה משהוכחת לי... אני לא אחפור לך יותר, אבל הטיעונים שלך גובלים בטמטום, אם אתה אומר לי שטיב טעם מפסידים לקוחות בגלל שהם מוכרים חזיר ופירות ים, השאלה היא כמה הם מרוויחים מזה, כנראה שיש להם מספיק לקוחות.. חשבתי שאתה הולך להגיד לי שהם משלמים מליונים על קנסות, מה שהיה גורם לי להרים גבה, כי אין חוק שאוסר מכירה, ואין חוק שאוסר אכילה כפי שטענת ברוב טפשותך... הם בדיוק ההוכחה לכך שמוכרים ואוכלים והכל בסדר... אתה בצורה מעוררת גיחוך גם מצפה שתיבור שומרי הכשרות יכנסו לשם, ושהמקום יקבל כשרות גלאט כושר, זה טפשות או רשעות? בזה נסתיימו טיעוניי, הוכחתם לי כמה אנשים חלולים אתם.

Gaus

New member
אתה רציני?

אתה בטוח שיש איסור אכילת חזיר? או פירות ים? ראית פעם שוטר או פקח שעצר אותך או נתן לך דוח על אכילת שני הדברים האלה? אתה באמת מצפה שמקום שמוכר אש שני הדברים הללו יקבל הכשר???????? איפה פה הכפיה? או שאתה רוצה לכפות על כולם לאכול את זה... לגבי איסור עבודה בשבת אני הגבתי לך.. אגב, אין איסור עבודה בשבת, יש איסור העסקה בשבת בתחומים מסוים של מסחר, וניסיתי להסביר לך את ההגיון מאחורי זה, כנראה שגם אתה קצת מוסת מכדי לנסות להבינו.. לך אגב יש את הזכות לעבוד בשבת ואף אחד לא יעניש אותך על זה.. איסור נשואים חד מיניים זה נושא שנוי במחלוקת ללא קשר לדת, אתה שוב פעם מערב חלב עם בשר חזיר, ברוב מדינות העולם אין את היצור הזה של נשואים חד מיניים, ושם אין רוב חרדי.. אז תרד מהעץ הזה.. נשואים אזרחיים מותר, אני מכיר אלפי אזרחים שעשו את זה ולא נענשו, אין מנגנון של נשואים אזרחיים, ולא רק בגלל החרדים, אם הדבר היה כלכך חשוב לזרמים העיקרייים פה במדינה זה היה קיים, וכנראה שזה לא. יש חשיבות רבה שכל הנשואים יהיו מרוכזים תחת גוף אחש, כך קורה בכל העולם, גם לטעמי יש מקום לרפורמה במדיניות.. תבינו דבר נוסף, אתם עושים קורולציה ישירה, דת == חרדים, חרדים == דת. דת זה לא חדרים, היהדות לא שיכת לחרדים, אתם נותנים להם יותר מידי כבוד, שהם אלה שמייצגים את הדת הזו בעיניכם, רובו המכריע של אלו שנפגעים מהתכנים הללו הם לא חרדים, אלא אנשים כמוני כמוך, שלא היית מודע שזה צורם לו לראות את זה בטלויזיה לו היית משוחח איתו, אנשים שחיים אורח חיים רגיל, משלמים מיסים, הולכים לצבא, חלקם לא דתיים כלל, אבל הערך והזהות היהודית חשובה להם. צריך לשמור על הצביון, זה העבר של העם הזה, על יסודות אלו הוקמה המדינה הזו, כמה פעמים אני יכול לכתוב את זה.. אין לי בעייה שכל אחד מכם יאכל מה שבא לו, זו זכותכם המלאה, אבל בערוצים הרכזיים כמדינה, כחזות המדינה, צריך לשמור על הערכים היהודים הבסיסיים הללו, הסמלים של היהדות.. אחרת אפשר לסגור את הפרויקט הזה שנקרא מדינת ישראל, אנחנו מפוררים אותו לבד..

רינה17

New member
שכחת את המצות המגעילות בפסח

גם את העובדה שהדתיים כופים על כל הסופרמרקטים להפוך לכשרים ולמכור איטריות כשרות לפסח בהמון כסף, מצות מצופות, קמח תופח כשר לפסח (כן. יש דבר כזה) ועוד כפיות כאלה ואחרות. בגלל הכפיה הדתית הדפוקה הזאת אני כל פסח יוצאת מהארץ ומעבירה זמן קסום במקומות שם אין פסח ואין דתיים בכלל.

Gaus

New member
חבל שאת לא יוצאת מהארץ ליתר ימי השנה

למה את צריכה להתגורר במדינה יהודית, יש מספיק חלופות בעולם.. עזבי, פה יש מלחמות, שאת לא מאמינה בהם, את הרי לא מאמינה בזכות ההסטורית של העם היהודי להיות פה, כי אין דבר כזה אלוהים, אין יהדות, אין סיבה להגיע מכל קצוות העולם ליפול כך סתם על המקומיין המסכנים.. למה בעצם, למה? מה הביא אותי ואותך להגיע לאותו מקום לעזאזל... טוב באמת זהו, הבורות והשנאה שיצאת מכל אחד מכם כלפי עצמכם מעוררת שאת נפש.

למעלה