חצי מליון אנשים..

• פותח הנושא mri10
  • פורסם בתאריך

ועם כל הכבוד דידי

אני לא צריך רשות מאף אחד להביע את דעתי האישית. אני רק דואג שהיא תהיה מנומקת, זה מספיק.

דידי 9

New member
רשות? ברור שאתה לא צריך..זכותי כזכותך להגיב

איך שנראה לי.....

העיקר שתנמק-כי זה שנכון לעשות, נכון?

בהחלט

כל עוד מנמקים, אפשר להתייחס בצורה ראויה ורצינית. ברגע שזה הופך להיות הכפשות לשם הכפשות, זה מאבד את הטעם.

דידי 9

New member
יש גם נימוק מכפיש.

כמו הנימוקים שלך לדימויים שאתה כותב לסוק.....

*ע"ע אישה סמרטוט*

את רצינית ?

הוא כותב כאן בריש גלי, השכם וערב, שאישה היא רכוש שיש לשלוט בו (במילים הללו במדויק), ואת מתרעמת על כך שאני מגדיר את האישה שלו כסמרטוטה ?

דידי 9

New member
אני לא מתרעמת חחחח קרציה!

אני אומרת שנתת "נימוק מוכפש".. עובדתית. מדעית, כמו שאתה אוהב:)

כי אתה טענת שאפשר להביע דעה עם נימוקים לא מוכפשים.
הוכחתי לך שזה לא ממש נכון-אפילו לגביך.....זה הכל.

שום תרעומת......

נתתי הגדרה שלדעתי היתה מדויקת

אישה שמוכנה להיות מוגדרת כרכושו של הגבר, ומקבלת שהוא ישלוט בה = סמרטוטה. ושימי לב שלא הכפשתי אותו, הכפשתי את האישה ההיפוטתית אליה הוא מכוון.

אין מושג כזה ביהדות...

עיניים עצומות.

יש מושג כזה ביהדות "עינא פקיחא" - עין פקוחה.

כמו כן, הרב אינו דמות כפייתית. אלא דמות מובילה, חיובית.

אמת, אין 100% לאף אחד. גם לא למי שבא להוביל אותך לכיוון אחר. אז אם אתה 40-50% אז הוא 80%. זה נקרא רב.

והסברתי פה בעבר ש"רב" = לשון ריבוי, כלומר, ידע יותר מרובה ממך.

אז קבל דעתו.

הרב לא יגיד לך "קבלו דעתי", רק אני מציע לך "קבלו דעתי".

אתה תחייב את עצמך לקבל (שהרי אתה באת לרב כי אתה יודע שאתה נמצא במקום שאתה לא רוצה להיות בו.).

במבחן התוצאה הם מרוויחים

ואם תסתכל על דברים שביום יום תראה שהם יודעים היטב כל אחד לעצמו מה טוב יותר

מה הם מרוויחים ?

מה הם מרוויחים בדיוק ?

הם רובוטים. מכונות צייתניות.

עשית קניות בסופר של דתייים?

המחריים זולים יותר למרות שמדובר באותן בעלי רשתות
בונים שכונות שלמות של חרדים במחירים זולים יותר
כח קניה עצום
חברות תעופה מתקפלות בפניהם
ומה עשו החילונים?
הפגינו על מחיר הקוטג'
ומה קיבלנו ?
עליה במחירים ושר אוצר שרק מעלה מיסים

המחירים זולים יותר עבורם

כי פשוט אין שם מי שישלם יותר. זה או שהמחירים יהיו כך, או שאנשים שם יתחילו למות ברעב. אין להם כסף.

ודרך אגב, המוצרים במרכולים של החרדים הם בד"כ מותגים לא ידועים ובמוצרים רבים זו לא אותה האיכות כמו במרכולים של החילונים.

dori78

New member
כנראה שלא עשית קניות במרכול "חרדי".

אני עורכת קניות ב"מחסני אושר עד".
הסיבה שהמוצרים זולים יותר, היא כי הם מוצעים באריזות גדולות יותר וממילא הרשת קונה יותר ולכן היא יכולה לקבל הנחה בקניה,אותה היא מעבירה ללקוחות. בדיוק באותו אופן שבו אתה קונה את אותו קרטון חלב במחיר שונה ברשתות הגדולות ובמכולת השכונתית, שמזמינה מתנובה כמות קטנה ומשלמת בהתאם.
לא תמיד מדובר רק במותגים פרטיים ולא איכותיים.
שקית חלב 3% של תנובה, למשל, עולה 5.10 ברשתות הגדולות, 5.30 או 5.40 במכולת השכונתית.
אותה שקית בדיוק, כשמתווסף אליה פס מוזהב שאומר "הכשר מהדרין", לא נמכרת בכלל ברשתות ה"רגילות".
המחיר שלה, אם תהית, הוא 4.80. זה אולי לא נשמע לך הרבה, אבל אני צורכת 2-3 ליטר בשבוע. זה שקל לשבוע.
גם שקל זה לא הרבה כסף, נכון? אחלה, זרמתי איתך. זה בסביבות 10% ממחיר המוצר. עכשיו תחשוב על הנחה של 10% בסל הקניות השבועי שלך. לרווק שמרוויח משכורת נאה, זה אולי לא נראה משמעותי. למשפחה עם 6-7 ילדים זה עושה חתיכת הבדל. וגם לפשוטי העם, כמוני, שלא עובדים בהייטק ולא מרוויחים 20K בחודש.
וזאת רק דוגמה אחת. מוצר זהה למוצר שאתה קונה במחיר גבוה יותר, מאותו יצרן בדיוק ובאותה איכות בדיוק.

NEO83

New member
לא יודע איך זה בשכונות החרדיות

אבל קפצתי פעם אחת לסופר "אושר עד" ולא מצאתי שם משהו זול יותר מסופר זול אחר.
הסופר הכי זול שראיתי זה של רמי לוי בקרית חיים.

להיפך, זה מדויק להפליא

וראיתי את זה במו עיני. החרדים מחנכים בשיטה שנקראת "שטיפת מוח". היא שיטה מאוד אפקטיבית לייצר תודעה כרצון המייצר.

צלשלספק

New member
ת'כלס.

למרות שבנושאים צרכניים הציבור הכללי (כולל חרדים, דתיים וחילונים) הפגין גם אחדות "חרדית", כמו מחאת הקוטג' ועוד מחאות צרכניות מקומיות.

אני חושב שיש מה ללמוד מכושא הארגון של החרדים דבר או שניים, מאידך יש לקחת בחשבון כפשקטור שחלק מגיעים מתוך נאמנות ושטיפת מח,
ולא חשיבה עצמונית אלא הוראה מלמעלה, לזה אני לא בעד.

אנשים צריכים לרצות להגיע למחאה X או אירוע Y כי הם רוצים, כי יש להם אידיאולוגיה פרטנית משלהם עם מכנה משותף, ולא כי שטפו להם ת'מח.

משם זה צריך להגיע, מכל אחד והפאקינג קוטג' שלו.

או וילה.

למעלה