חצי מליון אנשים..

• פותח הנושא mri10
  • פורסם בתאריך

mri10

New member
"חברה שיוויונית ,ליברלית,דמוקרטית"..

מילים יפות לנאום הנשיא ביום העצמאות.

במה בדיוק דמוקרטיה??באופן בחירת השופטים?? באיזון המופלא של התקשורת???

כשאמרת 'שיוויון' בטח התכוונת לעדות המזרח ולערביי ישראל.

אף אחד לא אמר שהמצב מושלם

אך אלו הם האידיאלים, והמטרה היא להתקרב אליהם כמה שאפשר. ובעשרות השנים האחרונות אכן ישנה מגמת התקרבות לאידיאלים הללו, גם אם לא הגענו אליהם לגמרי.

כ ו ל ם שווים בפני החוק

ולא, לא מדובר על החוק של האל, אלא על החוקים של המדינה שבא אתה גר.

מעניין שבברוקלין, בלונדון ובעוד כמה מקומות בעולם החברה ש"תורתם אמנותם" מצליחים יפה מאוד להשתלב בחברה וממלאים אחרי החוקים של אותן המדינות שבהן הם חיים.

יש הרבה אנשים חילוניים שלא רוצים להתגייס כי הם מאמינים שזה לא צריך להיות חלק מהחיים שלהם.
הם אומנם לא מאמינים באלוהים אבל יש להם אמונות אחרות.
זה לא נותן להם פטור מגיוס לצה"ל (או שירות לאומי וכו').

בדיוק מה

שדניאל ולמה להיות שלילי כתבו.

חילונים לא שונאים חרדים.
אולי להיפך.

פרט לכך, החברה החרדית כפי שהיא היו לא תוכל להתקיים לולא אנחנו החילונים שכל כך רוצים לשנות אתכם (לדבריך).

פשוט צאו לי מהכיס.
למה אנחנו צריכים לממן אתכם?
מדוע ילד בן 18 צריך להתגייס לצבא ולחזור בפעם לא פעם הביתה עם עלאק משכורת ואמא ואבא צריכים לממן אותו כאשר ילדאברך הולך לו לכולל ומקבל על זה תשלום.

אל תלכו לצבא - תעשו שירות לאומי.
אפשר לתרום וגם לשמור על אמונתכם.

מדוע השכלתי אמונתי לא תופסת אבל תורתי אמונתי כן?

מדוע חלק מהגברים כאן שטחנו מארבים בלבנון (ויש כמה כאלה), שחזרו פעם במיליון שנה הביתה, שקפאו מקור, שבקושי ישנו ושבטוח סוחבים איתם שריטה נפשית קלה מהימים שהם שמרו עליך, עלי, כל כולנו צריכים לקרוא את המילים המתריסות שלך כנגד חברה שלמה שמגינה ומממנת לכם ארנונה ושירותי רווחה?

למה בני ישיבות יכולים לשרת בצבא (לא משנה שהם מקבלים יותר מחייל רגיל בשירות סדיר) אבל מוישלה ממאה שערים לא יכול?

למה בברוקלין יכולים להיות חרדים שכן עובדים ומשלמים מיסים ועדיין שומרים על תורתם אמונתם?

למה לא ניתן לפצל את בית שמש לעיר לחרדים ועיר לחילונים? אה כן... כי עירייה ללא מיסים לא יכולה להתקיים.

למה הפרופגנדה הזולה הזו? שפניה של החברה הישראלית היא להפיץ שנאה.

למה זה בסדר שחיים משה סלובבוצקי יירק על אנה שעלתה על האוטובוס ברמת גן לתל אביב רק כי היא אישה?

למה זה הגיוני שילד עם חליפה ופאות יזרוק אבנים על רכב שעובר בשישי בקו התפר שבין רמת גן לבני ברק?

למה זה נראה לך הגיוני שבכלל צריך להציע לחרדי 5,000 ש"ח להתגייס לצבא?

איפה נשמע דבר כזה?

השנאה היא שלכם כלפינו.

ובשלכם אני לא מדברת על רנטגן או כל אחד אחר מהפורום הזה.

mri10

New member
אני מבין שהמציאות היומיומית הסזיפית..

מונעת ממך את האפשרות לדון לעומק בנושאים שהעלת.

מחוסר ברירה התקשורת היא צינור המידע, הדעה,העמדה,היחיד.

רק שעם כל הרצון הטוב וההבנה לנושא זה עדיין לא הופך אותך לצודקת.

המטרת פה רצף של עיוותים דמגוגים חצאי אמיתות וסיסמאות שגם אני שמעתי כמוך בתקשורת האינטלקטואלית שלנו.

רק שאני בניגוד אלייך גם מכיר את העובדות.

אגב,מה עם השור והפר וכל זה??

אני מבינה

שההפגנה היום הפכת אותך לממש מתנשא ומונעת ממך דיון מעמיק ועל כן תגובתך הצינית משהו.

בניגוד גמור למה שאתה חושב שאתה יודע עלי - המידע והעובדות לא מגיעים אלי אך ורק דרך צינורות התקשורת.

וגם, עם כל הרצון הטוב וההבנה לנושא זה עדיין לא הופך אותך לצודק.

ואולי אף אחד מאיתנו לא צודק.

אז קבל רק משפט אחד שיהדהד לך בראש -
לא חילונים לא שונאים חרדים.
לא פניה של החברה הישראלית היא לא כפי שהצגת בהודעה הפותחת.

אתה יכול לקבל את זה.
אתה יכול שלא.
אתה יכול להמשיך התעמולה שחילונים מנסים לשנות אתכם כדי שתהיו ידידותיים למשתמש.

שיהיה בכיף.

אני כבר הולכת לבדוק בנוגע לשור ולפר.

דידי 9

New member
אני כן מסכימה איתך שיש מצב

לתרומה מסוג אחר אם לא הצבא,תרומה לחברה.
בצורת שירות לאומי או כל דבר אחר שיוסכם.....

יש פה חוסר צדק משווע בקטע של המימון שלנו למשל, אבל אם הם היו הדבר שעליו עומדת הכלכלה שלנו-
זה היה צורם.
אבל כשאת רואה כל מה שקורה מסביב, בעצם את הניצול המחפיר של כל אלו שיושבים בראש המדינה הזו
וכל אחד מהם יושב גם בבית הדין של המדינה הזו על שחיתות, מרמה וכאלה, שעושים מאיתנו סטטיסטים בתוך
המשחק השיקרי והתאוותני שלהם-אז..........זה קשה להלחם על מה שהם בעצם מכוונים אותנו להלחם עליו שמשרת אותם, ועל הצורה שהם עושים את זה.

אז בעצם

את אומרת שבגלל שיש המון חולירות לא חרדים שעושקים את הקופה הציבורית זה בסדר שגם חרדים יעשקו את הקופה הציבורית?

לא זה בסדר ולא זה בסדר.
ויש עוד המון דברים שהם לא בסדר ודברים צריכים להשתנות.

דידי 9

New member
אוקיי...בחרת להתיחס לזה-אז שניהם

לא בסדר...
ההבדל הוא שאמורה להיות דרך מחושבת ומתוכננת אפילו מוסכמת, כדי שהשינוי המאוד מושרש הזה
יתקיים לטובת כל הצדדים.
ההבדל קיים בכך שהחרדים לא ממש "עשקו" אלא קיבלו.
תקראי לזה שיטת בחירות?! לא היינו אמורים להסכים לזה מלכתחילה..
אלו שבראשות המדינה שלנו-עושקים לאור יום....
בעצם הם מקיימים את "הרצחת וגם ירשת" בצורה הזו שהם בעצם משסים אותנו אחד בשני באיזה אופן.
הרי לא את, לא אני ולא יאיר לפיד-מאמינים שהשינוי יחול בקונספט הזה.....

אז? מה יקרה? עוד כמה כאלו ויכוחים, ועוד הקצנה ביחסים כפי שהם, במקום לנסות לעשות את השינוי ממקום נכון.......
כמו למשל מה שאמרת-פשרה על זמנים מסויימים בתוך שירות לאומי.

איך שאני רואה את זה זו עוד מלכודת שלהם שם למעלה כדי "להעסיק" את המחשבות שלנו במה שהוא לא העיקר ביזי! לא העיקר בכלל....
לפחות לא כרגע, לפחות לא בקונספט הזה....

אבל יש דרך

וזה לא יקרה עכשיו (ואם את שואלת אותי זה לא יקרה אף פעם, כן?)

עיקרי החוק:
עד יוני 2017 תלמידי ישיבות יוכלו לדחות את הגיוס ולקבל פטור בגיל 22.
מיוני 2017 יחויבו בני 21 ומעלה להתגייס אם לא יהיו מספיק חרדים שיגויסו באותה שנה.
המועמדים לגיוס יוכלו לדחות את שירותם מדי שנה עד גיל 24.
על חרדי שישתמט מגיוס יוטלו סנקציות פליליות, ובהן מאסר.
הסנקציות יוטלו רק חצי שנה אחרי כניסת החוק לתוקף.

יש 3 שנים וחצי להתכונן ל"אפוקליפסה".
יאללה אולי גם בשנים האלה יעיפו מפה גם את כל המסתננים.

דידי 9

New member
איך

הסתננו המסתננים לפוסט הזה.....

הלוואי שאת צודקת...

לגבי הדרך?
תודה שכתבת אותה שוב כאן....:) הבנתי עוד קודם שזה יקרה אחרי הבחירות הבאות של
לפיד..זה יהיה הדגל שיזרק הצידה במידה והוא יבחר שוב. אז גם ימצאו פשרה אחרת..

את ואני כאן, הבנו טוב מהם המקורבים לבעיה ואלו שאמורים לפתור אותה-שזה לא יילך?
ושאפילו לא ינסו לממש את זה -אם לוקחים בחשבון ש3-4 שנים לפני*ההפגנה של היום* תשלש את עצמה
בבוא העת, ושכדאי למצוא פיתרון פרקטי ויעיל כמו שירות לאומי וכדומה.....?

ביזי, בעיני זו זו זו שטיפת המח האמיתית שמתרחשת, ומי שמנהיג אותה מנסה בעצם לשטוף אותנו, להסיח דעתינו......לא קונה את זה.

NEO83

New member
איזו דרך מחושבת?

מה יותר מחושב ממה שמציעים עכשיו? גם ככה החרדים לא יתגייסו מעכשיו לעכשיו, גם ככה דוחים את הגיוס לגיל 22, גם ככה זה בכלל כמות מוגבלת של חרדים שמגוייסת וגם אז הם לא חוטפים את אותם הסנקציות שהחילוני חוטף על הראש, וגם מאפשרים להם לעשות שירות לאומי במקום צבאי, שכנראה יהיה בתוך החברה הסגורה שלהם, כמה את חושבת שצריך לבוא לקראת החרדי? עד עכשיו היה מצב של לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, גם לא שום שירות לאומי ולא שרות צבאי, צריך להתחיל מאיפשהו, לא?

דידי 9

New member
תגיד

אתה זה האופנוען?

אתה בדיוק במשבצת שרצו שתהיה כרגע:)
זה לא העיקר. כל הנושא הזה בעיני-לא העיקר כרגע. הוא שולי, ולא יוביל למקום המיוחל והנכון בעיני...
לא יביא למקום יעיל אלא רק למקום של ויכוח בן מלא שנים.....

רוצה לפתור משהו? קח את כל הקומפלקס. קח את המיגזרים ששייכים לבעיה הנ"ל-ותפעל.
פתרום רב מערכתי יעיל היה לוקח גם אותי למחאה הזו.

מעבר לזה? מילים:)

בוקר טוב אופנוען!

mri10

New member
מה שכן מהדהד לי בראש..

זה טענתך שהתנשאתי,ואכן התנשאתי,ועל כך אני מבקש את סליחתך.

אך לעצם הדברים, קשה לי לחשוב שבית שמש,והכניסה לכיס של החילונים,ונושא הדרת הנשים משקף את המציאות האמיתית כפי שהיא,ולו מהסיבה הפשוטה שאני פשוט מכיר גם את הטענות וגם את העובדות.

בנוגע לבית שמש

לא אני אמרתי - אתה בטח זוכר טוב יותר - או ראש עיריית בית שמש או דרעי אמרו את זה.

בנוגע להדרת נשים מהמרחב הציבורי - אתה יכול לומר שזה לא נכון?

בנוגע ליריקות - נכחתי בסיטואציות כאלה.

בנוגע לכיס - לעניות דעתי (ולא רק דעתי) העוגה לא מתחלקת שווה בשווה...

ובלי שום קשר רנטגן, אין אמת אחת שהיא אבסולוטית.

וברור שכל צד מעדיף לראות את הדברים לפי השקפת עולמו ושנינו חוטאים בכך (גם אתה).

ויותר מזה - לא מעניין אותי שחרדים או חסידים יעשו צבא - אבל אני לא רואה לנכון למה צריך להעניק להם קצבאות ומלגות.
וגם, לא ברור לי מדוע בני ישיבה כן יכולים לשרת שנה וחצי שנתיים בצבא ומשם להמשיך ללימודים?
זה לא משהו שלא קורה.

ולבסוף - כל מה שאני מנסה לטעון שחילונים לא שונאים חרדים - זו הכללה גסה ומוטעית.
אפשר לטעון מהצד הנגדי כי חרדים שונאים חילונים.

mri10

New member
כפי שאת אומרת..

"הכללה גסה ומוטעת" כל הבלאגן של בית שמש והדרת נשים שייך לפלג הקיצוני של נטורי קרתא.

מדובר בכמה מאות משפחות במאה שערים-ירושלים,ובבית שמש. לא צריך להיות מר תקשורת כדי להבין למה דווקא אלו נמצאים בחזית הסיקור.

אותם קיצונים כלל לא מקבלים קצבאות לא משתתפים בבחירות,הם גם לא השתתפו בהפגנה אמש והם שונאים את החרדי הקלאסי יותר ממה שיאיר לפיד שונא אותנו.

אני מכיר היטב את ירושלים ובני ברק,ואני יכול לומר לך באופן חד משמעי,אין הדרת נשים!!

ישנה הסכמה פנימית משותפת כי גברים יושבים בצד הקידמי והנשים בצד האחורי,וכשעולה חילוניה לאוטובוס ויושבת איפה שבא לה,אין פוצה פה ומצפצף.

כל הבלאגן סביב הנושא שייך למיעוט של בית שמש ומאה שערים.לא לחצי מליון של אתמול.

גם בנושא הקצבאות שורר אי סדר ובלבול מוחלט,רק שזה כבר קשה לפירוק כאן בפורום.

אבל זאת אומר לך,אל דאגה,את לא מממנת שום חרדי על חשבונך.

אני כלל לא התכוונתי לומר שכל אזרח חילוני שונא חרדים,אבל זה הלך הרוח אצל מעצבי דעת הקהל בתקשורת ובמערכת המשפט,ואצל חלקים נרחבים בפוליטיקה השלטונית.

בטח שמעת על עו"ד יעקב וינרוט,חרדי מחד ומבכירי הפרקליטים מאידך. הוא נמצא הכי עמוק והכי בפנים שאפשר.

הוא מכיר את כל הממסד המשפטי לפני ולפנים וכן בכירים מאוד בשלטון מהעבר ומההווה,גם האו טוען בתוקף שבאותם מקומות קיימת שנאה עזה לזרות של הציבור החרדי ולשוני שלו.

קשה להאשים אותו בהתבכיינות שווא.

את צודקת שאין אמת אחת,אך אין יותר טוב מטיעון כזה כדי לעקר ולהרדים כל דיון רציני בסוגיות טעונות וכואבות.

יום טוב.

אני יכולה

להמשיך להתווכח איתך שעות - אבל אין טעם גם כי אני מנסה לעקר ולהרדים נושא רציני וכואב.
וגם כי אתה מציג לי כאן עמדה של מישהו אחר שהוא מכיר את הממסד מפנים - סר"ן שמועתי.

ואני מאוד שמחה שאתה מכיר את בני ברק - אבל לומר לי שהם לא פוצים פה? קצת מתיימר מצדך לומר לי דבר כזה אחרי שנכחתי בסיטואציות כאלה.

בנוגע לבית שמש - אתה שוב חוזר להדרת הנשים שם כשאני בכלל דיברתי על הרעיון לחלק את העיר לעיר חילונית ועיר חרדית - אבל אי אפשר לעשות דבר כזה (לא מילים שלי) כי הרי עירייה חרדית לא יכולה להתקיים.
אני בכלל נתתי דוגמה של יריקה על אישה באוטובוס עירוני מרמת גן לתל אביב.

הנושא נמתח מאוד מאוד וכבר לא קשור להודעה הפותחת אז רק דבר אחד:
מאוד שמחה לשמוע שחרדים משלמים מיסים כמו חילונים - תעשו גם צבא כמו חילונים (או שירות לאומי).
חובות וזכויות שוות לכל מגזר.

יום טוב ונפלא.

shayCn

New member
חח איזה גנוב אתה

פתחת נושא שהוא לב ליבו של הקרע בין חילוניים לדתיים.איך ציפית שזה לא ימתח לשרשור-פלצת?אתה לא יכול להלחם ולהציג את טענותיך בכל תגובה. תן לאחרים להמשיך בזה.

NEO83

New member
אם כל מה שהיא אמרה

זה דמגוגיה למה שלא תפריח אותה? תגיב שורה שורה, העיקר לצעוק דמגוגיה, כאשר זאת המציאות היום יומית של החילונים שרואים ב"צינור המידע" שלנו.

למעלה