חננה לנצח

ממש לא

האנשים שהצגתי הם אולי לא גאונים אבל די חכמים. וחנון זה יותר בן אדם חסר יכולת תקשורתית שהפך תלימודים למפלט ולחיפוי.

shabaz

New member
אבל

חנון לרוב מצטייר כחכם. ואי אפשר להתכחש לעובדה שאנשים נוטים להתחבא מאחורי משהו שהם טובים בו, כדי לחפות על פגם כלשהו שלהם. אבל מצד שני, הוא יכול להיות טוב בזה בגלל שהוא חרשן. בכל אופן, השאלה לא נענתה.

BanjoKazooie

New member
תוכל להשוויץ שאתה חכם

כמו בכל אירגון איקיו מטופש וחסר מטרה שתוכל להצטרף אליו.. יש כל כך הרבה אירגונים לאנשים עם איקיו גבוה לדעתי זה דבר דבילי ומי שהולך לאירגונים כאלו זה מישהו שרוצה להרגיש חכם ולהתלהב והוא פשוט סנוב! העובדה שיש כל כך הרבה אירגונים מראה כמה אנשים סנובים קיימים... מעניין למה אין אירגונים לאנשים עם איקיו מאוד נמוך של 60 כי הרי גם להם יש צרכים מיוחדים

MelodicTruth

New member
?!

כל עוד אתה לא מכיר אף ארגון מקרוב, אין לך זכות לקבוע עובדות שכאלה. "מעניין למה אין אירגונים לאנשים עם איקיו מאוד נמוך של 60 כי הרי גם להם יש צרכים מיוחדים" קיימים לא מעט ארגונים כאלה.

BanjoKazooie

New member
תן כמה שמות

של אירגונים לאנשים עם איקיו כזה נמוך. ובטח שיש לי זכות, אפשר לחשוב מה נותנים אירגונים כאלו... סתם אנשים סנובים שרוצים להרגיש חכמים (ובמקרה של מנסה להדגיש המון פעמים שהם "א-פוליטיים") אין לי שום דבר נגד מבחני איקיו ודברים כאלו זה דווקא די כיף אבל אירגונים זה כבר מוגזם.

MelodicTruth

New member
קבל

http://www.pigur.co.il/links/links.htm אתה קובע עובדה על דברים שלא בחנת מקרוב. אתה לא חבר באף אחד מהארגונים האלה, וכל מה ששמעת עליהם זה בסה"כ פיסות מידע+דעות קדומות. אני מציע לך לבדוק את רשימת הארגונים בעמוד הראשי של הפורום, אולי אפילו לנסות להצטרף לחלק מהם, אם תצליח. רק אחרי שתעביר תקופה קצרה בפורומים של הארגונים האלה, תדבר עם האנשים, תראה מה הם עושים, רק אז תוכל להעביר עליהם ביקורת שהיא יותר מסתם ניחוש פרוע.

BanjoKazooie

New member
שאלה

תסביר לי את המטרות של האירגונים האלו, לא במפורט אלא בנקודות... דרך אגב ראיתי את האירגון שרשמת בכרטיס שלך בתפוז על ה POETIC GENIUS לפי דעתי אחד אירגוני האיקיו הכי מגוחכים שראיתי אתה רוצה להגיד לי שאנשים עם איקיו גבוה הם בהכרח משוררים מעולים? ובקשר לאירגונים עם פיגור שכלי, בלינק שהבאת לי.. זה לאנשים עם כל מיני תסמונות... מעניין כמה האיקיו שלהם, יש קשר בין זה לבין זה?

MelodicTruth

New member
תשובה

"תסביר לי את המטרות של האירגונים האלו, לא במפורט אלא בנקודות..." לכל ארגון יש את המטרות והאופי שלו, הדרך הכי טובה לדעת במה מדובר היא להכנס לאתר ולבדוק. "אתה רוצה להגיד לי שאנשים עם איקיו גבוה הם בהכרח משוררים מעולים?" לא. אף אחד לא אמר את זה. פשוט מדובר באגודה לאנשים עם IQ גבוה שאוהבים שירה, אין כל קשר בין הIQ לאיכות השירה. כמו שISPE, ארגון שמתמקד בפילוסופיה לא אומר שפילוסוף טוב הוא בהכרח בעל IQ גבוה. "מעניין כמה האיקיו שלהם, יש קשר בין זה לבין זה?" פיגור שכלי הוא שם נרדף לIQ מתחת ל70-80(לא יודע מספר מדויק)

תסביר לי את הדבר הבא..

לי אין שום דבר נגד ארגוני אייקיו גבוה. זכותו של כל בנאדם לעשות מה שבא לו כל עוד הוא לא מפריע לאחרים... אבל אני חייב שתסביר לי את ההיגיון במשפט הזה שאמרת בקשר לארגון שאתה חבר בו: "לא. אף אחד לא אמר את זה. פשוט מדובר באגודה לאנשים עם IQ גבוה שאוהבים שירה, אין כל קשר בין הIQ לאיכות השירה." אם אין כל קשר בין אייקיו לבין איכות שירה או הבנת שירה אז מה לעזאזל ההיגיון בארגון שמאגד אנשים בעלי אייקיו גבוה שאוהבים שירה ? אתם חבורה של אנשים שאוהבים שירה איכותית? מה האינטרס שלכם להגביל אנשים מוכשרים שאוהבים ומבינים שירה לא בזכות אייקיו גבוה אלא בזכות תכונות אחרות מלהצטרף אליכם ? אולי הם יתרמו לכם ? לפי מה שזה נראה, אתם מרגישים עליונות ושאין סיכוי שיהיה לאנשים עם אייקיו נמוך סיכוי לחדש לכם משהו בתחום השירה. זאת דוגמא ליהירות שעלולה לפגוע גם בכם. לפי דעתי, אין הצדקה ממשית להקים ארגון בנושא כלשהו ולהגביל כניסה בגלל נתון שלא קשור לאותו נושא (אייקיו). ושימו לב, שפה לא פסלתי ארגוני אייקיו "נושאיים". כי אם מדובר בארגון פיזיקה או מתמטיקה שמגביל אייקיו אז זה מקובל והגיוני.. כי בסופו של דבר גאוני מתמטיקה הם אנשים בעלי IQ גבוה. אבל שירה ?! נושא כל כך הומני ? ממש אין הצדקה.

H20

New member
רגע, אם נושא הוא הומני אז הוא לא

מצריך IQ גבוה? רק פיזיקה ומתמטיקה?

אל תכניס לי מילים שלא אמרתי.

לא דיברתי על כל נושא הומני, דיברתי על שירה. ונושא כמו שירה לא מצריך רק אייקיו גבוה, אלא יכולת ביטוי, ניסיון חיים מגוון, לעתים הכרת תקופות מסויימות, משוררים שונים ומגוונים וסיפוריהם האישיים, וגם דמיון מפותח שיכול להוביל לכיוונים מעניינים. מה קשור פה אייקיו גבוה ? מה בדיוק עושים עם זה בשירה? מסתכלים על השיר כמו על מטריצה ובודקים אילו המשורר היה רושם עוד בית אז מה היה רשום בו ? באמת...

H20

New member
יכולת ביטוי, דמיון ויצירתיות בהחלט

קשורים לאיי-קיו גבוה. למה אתה מניחה שאנשים עם איי-קיו גבוה ינתחו את השיר כמו מטריצה? למה שוב הקישור למתמטיקה? חוץ מזה, זה מאוד הגיוני שאנשים בעלי תכונה משותפת (במקרה הזה מנת משכל גבוהה) ירצו לבלות ביחד ולחלוק תחביבים, במקרה הזה שירה. אני לא רואה בזה משום פגיעה בשאר.

בן100

New member
האם את

נוהגת לבלות יחד עם אנשים אחרים שחולקים אתך תכונה כלשהי, כאשר לאותה התכונה אין קשר לפעילות חברתית? לדוגמא, האם את נוהגת לקרוא ספרים עם אנשים אחרים? האם את בוחרת חברים שמשוחחים בסלולרי, כמוך? האם את מסתובבת עם אנשים בעלי אותו צבע שיער, עיניים, גובה ומין, כמו שלך?? את חולקת את אותן התכונות, מדוע שלא תרצי לבלות איתם יחד? אם תשימי לב, כאשר פתחתי את השירשור שאלתי - מה ניתן לעשות עם ה"תעודה" הנ"ל אם וכאשר אקבל אותה, אם התשובה היא שאוכל לבלות עם "אנשים כמוני" - אז מה מונע ממני לבלות עם אנשים כאלה היום? אם ישנם אנשים (ואני לא טוען שהאנשים במנסה הם אלה!) חסרי מיומנויות חברתיות, לא ארגון מלאכותי צריך לסדר להם חברים!

neko

New member
אנשים אינטלגנטיים רבים בילו שנים

עד שמצאו לעצמם מסגרת חברתית מתאימה. חלקם מצליחים בכך רק באוניברסיטה (אם בחרו בתחום הדורש אינט' כגון פילוסופיה או מתמטיקה), חלקם אפילו לא מגיע לאוניברסיטה בגלל בעיות אלו ואחרות. אני חושב שאילו הארגון היה קיים לפני עשור, היתה נחסכת ממני תקופה די מדכאת של החטיבה-תיכון שבה אף אחד לא הבין אותי, ובה ניתקתי קשר מרוב האנשים שהכרתי. כנראה שגם הייתי מצליח יותר טוב בתיכון. אולי הייתי מגיע למקום יותר מתאים לי בצבא. מי יודע. עכשיו הארגון באמת כבר פחות תורם לי חברתית - אבל עדיין מעניין לשמוע דעות, להכיר אנשים מתחומים שונים...

H20

New member
אם יש אנשים שדומים לי

ואין הכוונה לתכונות כמו צבע שיער או עיניים , אז יש יותר סיכוי שאני ארצה לבלות איתם מאשר עם אנשים שאין לי איתם דבר במשותף. נגיד שאתה חובב טניס. לא הגיוני שתתחבר עם אנשים שגם הם חובבי טניס, למרות שזו לא פעילות חברתית טהורה? לשאלתך- כן, גם היום אתה יכול לבלות עם אנשים "כאלה". פשוט מציעים לך להכיר עוד "כאלה".

Dorfl

New member
מאותה סיבה שהוא במנסה.

דמיין לעצמך מפגש ארוך של חברי מנסה, כשכמה מהחברים מתרכזים סביב איזה שולחן כדי לשוחח על שירה.

shabaz

New member
אךך, כל כך קרוב...

כמעט ביצרת את עצמך בצורה מעולה. דפקת את עצמך שאמרת שאתה מסוגל להבין איגודים של מתמטיקה ופיזיקה. אם הם מגבילים את עצמם לגאוני פיזיקה ומתמטיקה, למה שלא יגבילו את עצמם לגאוני שירה, גם כן? יכולת באותה מידה להגיד שאולי אנשים בעלי אי קיו נמוך יוכלו לתרום רבות לאותם איגודים של פיזיקה ומתמטיקה, אבל כאשר קישרת בין תרומה כלשהי לבין חוכמה, דפקת את כל מערכת הטענות שלך. לכן אתה בעצם אומר שיש קשר הדוק בין אי קיו לבין השירה גם כן-המשמעות העילאית, אם תרצה, שמושגת רק ע"י אנשים עם אי קיו גבוה. זה, וצ'יפס גרמני.

ממש לא דפקתי את עצמי.

מתמטיקה זה משהו שאפשר למדוד במספרים ואין מה לעשות - זהו התחום שהכי אפשר לדרג בו אנשים. ככל שהאייקיו גבוה יותר כך הבן אדם מבין יותר ... ואדם בעל אייקיו של 140 יבין נושא מתמטי ביותר זמן (אם בכלל) מאשר אחד עם אייקיו 180. זה היופי במתמטיקה - שאין על זה ויכוח. הכל ברור וחד משמעי. לעומת זאת, שירה היא לא. שירה היא לא רק דבר שכלי, היא גם קשורה לרגשות ותחושות - דברים שאין בהכרח לבן אדם עם אייקיו גבוה. ויכולת ביטוי לא רק קשורה לשכל אלא גם לאופי. אם אתה אדם פתוח או סגור, מסוגל לדבר על תחושות עמוקות, מבין את החיים מסוגל לעורר הזדהות אצל אנשים. ( זה גם כתשובה ל-H2O שאמרה שדמיון ויכולת ביטוי קשורים לאייקיו גבוה ).

למעלה