חננה לנצח

בן100

New member
חננה לנצח

סליחה מראש על הנימה העוקצנית, אבל היא פשוט מתבקשת.... נניח שהלכתי למנסה נניח שעשיתי את המבחן ונניח שקיבלתי את התוצאות (הדי צפויות). אז זהו, יש לי תעודה שאני חננה. מה עכשיו?

Cvoog

New member
חננה להפסיד

יכול להיות שאצלך איי קיו גבוה מתקשר אוטומטית עם "חנוניות", אבל זה ממש לא ככה. בארה"ב למשל יש חברים בארגון שהם אסירים בכלא, נרקומנים, פושעים ועוד ועוד... ובקשר לשאלתך - אתה יכול לרפרף פה בפורום מעט על כל מיני רעיונות לפעילויות עתידיות, או לנסות להעלות רעיונות לפעילויות חדשות.

MelodicTruth

New member
חבל

אחת הסיבות לכשלון החינוכי במדינת ישראל היא הקישור בין אינטליגנציה והשכלה לחנוניות. עדיין לא הבנתי מה הקשר בין הסטריאוטיפ למציאות... וביננו, את נינט כולם ישכחו עוד כמה שנים, אבל הם לא ישכחו את אינשטיין.

APT

New member
מישהו יוכל להגדיר לי מה זה חננה?../images/Emo46.gif

זה מראה על בורות (לא בהכרח על IQ נמוך אבל על בורות...)...!!!

ההגדרה שלי זה

בנאדם מרובע מבחינה חברתית. אין קשר לאהבת לימודים או אייקיו גבוה. בגדול זה בנאדם שלא מסתדר עם אנשים.

כמעט תמיד כן.

אם מדובר בגאון, אז הכוונה באנשים היא לאנשים ממוצעים ולא לאנשים כמוהו שאיתם יש לו שפה משותפת. לא חסרים אנשים חכמים מאוד שכן מסתדרים בחברה כי יש להם את הכישורים החברתיים שבזכותם הם יכולים להיחשב לנורמלים ואפילו פופולריים. אבל לרוב "חנונים" הם האנשים היותר חכמים בחברה משום שלפי דעתי השכל שלהם שגורם להם לקרוא יותר ולחשוב יותר ולנסות לפתור בעיות שמאתגרות אותם, באותו זמן מחליש אצלם את היכולת ביחסים שבין אדם לאדם. (כמובן שאני לא מכליל, יש יוצאים מן הכלל). ולכן אדם שעובד רק על פי ההיגיון הוא "מרובע" ביחסים עם אנשים ולכן ייחשב חנון.

Cvoog

New member
אני אישית לא חושב

שכשאנשים אומרים "חנון" הם מתכוונים לאדם חסר כישורים חברתיים.... "חנון" לפי הלקסיקון שלי לפחות מתייחס לגישה כלפי לימודים, חרשנות וכו'

MelodicTruth

New member
מה שעולה לי בראש

זה סטיב ארקל
למרות שעדיין לא פגשתי אדם עם IQ גבוה ונתונים כמו של סטיב ארקל.

אז יש לי חדשות בשבילך.

זה שילוב של שני דברים. 1. למידה אינטנסיבית. 2. חוסר חיי חברה לא רק של אחד מהדברים. וחוץ מזה אני מכיר מלא חרשנים חבל על הזמן שכל היום יושבים לומדים בשביל להוציא ציונים ותעודת בגרות טובה והכל ומצד שני הם גם מתגאים בזה, הם לא ביישנים, לא מופנמים והם פופולריים בחברה והם תותחי על והם ממש לא נחשבים לחנונים. אז חנון זה שילוב של שני הדברים ולא רק אחד מהם.

Cvoog

New member
מאוד מתוחכם

אין הגדרה מילונית למילה "חנון" ועל כן אין אפשרות להגדיר לה מינוח מדוייק. כל אחד חושב מה שהוא חושב, ואתה אכן מוזמן לחשוב עד מחר מה שאתה רוצה... כל עוד אתה פופולרי ותותח על...

shabaz

New member
יש הגדרה מילונית להכל.

לעזאזל, אפילו להגדרה יש הגדרה לדעתי. לא תווצר מילה שאין לה פירוש, או משהו שעומד מאחוריה. אפילו הסלנד של ימינו, שנראה בעיניי המבוגרים לטרנד חולף <<שאכן כזה>> חסר משמעות <<שלא כזה>>.

Cvoog

New member
זה טוב ויפה

אבל אתה מייצג נקודת ראות מאוד שטחית למילים בשפה. לפי מה שאתה אומר, לכל מילה יש פירוש, שאחרת אין לה זכות טבעית להתקיים בשפה. אבל מה לגבי מלים המתארות רגשות? מה לגבי מילות סלנג אשר מקבלות משמעות אחרת במקומות שונים? זה קורה המון בחו"ל, זה קורה גם בישראל. ואין תימה, זו דרכה של שפה. סיווג

shabaz

New member
אז תני לי להבין

את אומרת שלמילה אהבה אין שום פירוש? או למילה קנאה, או למילה שנאה, וכו'? אין משמעות אחרת מאשר משמעות שטחית למילים! <<בחיי, את הופכת את המילים לקדוש מעונה>>. ואילו מילים מקבלות משמעות אחרת במקומות שונים? יותר מכך, זה לא אומר כלום בכל צורה שהיא, שאפילו אם יש להן משמעות שונה, את מודה בעצמך שיש להן פירוש, כי אחרת, לא תהיה להן משמעות. זה לא משנה אם המשמעות משתנה או לא, העובדה שלמילים יש פירוש עודנה נשארת. את מבינה, בעצם לא הוכחת כלום.

אני לא מבין אותך

אתה משדר כל הזמן רגשי נחיתות.. למה ? בכלל לא התכוונתי לפגוע במישהו אז למה אתה מכניס לי מילים לפה ? למה אתה מערב אותי בזה "כל עוד אתה פופולרי ותותח על" - אני אמרתי עליך משהו באופן אישי ?

Cvoog

New member
אבל הנה, פגעת בי

כשמישהו מחליט שהוא יודע הכי טוב מכולם ולכן הוא יכול לנסח הגדרות מפה עד הודעה חדשה של מושגים כפי שהוא מבין אותם זה פוגע בי. זה פוגע בעוד אלפי אנשים אחרים. ואני לא מדבר כרגע דווקא על הדוגמא הספציפית. אתה נתת הגדרה ל"חנון" ואני אומר לך - "בזזזז תשובה לא נכונה". לא הצלחת להגדיר נכון. סיווג

אם אני רואה את זה ככה ועוד כמה

רואים את זה ככה אז אולי זה נכון בשבילנו ? לא מתאים לך, אין בעיה. רק אל תקח קשה מדי, בכל מקרה לא התכוונתי אליך כשניסחתי את ההגדרה אז אל תהפוך את זה לאישי.

shabaz

New member
האם חנון הוא חכם, או רק חרשן?

<<ובוא לא נשלה את עצמנו. האנשים שהצגת, רוב הסיכויים שמטומטמים כמו קרש עם פרצוץ גבינה מצויר עליו. אולי בגלל זה הם לא חסרי חיי חברה (לא שאני מרמז למשהו)>>

למעלה