חננה לנצח

H20

New member
אני מניחה שארגון האינטליגנטיים

חובבי השירה מיועד בעיקר לאינטליגנטים שיש להם גם את התכונות הנוספות שהזכרת:רגשות, יכולת לדבר על תחושות עמוקות וכו'. תקן אותי אם אני טועה: אתה מתייחס לאייקיו כמדד ליכולת מתמטית ("אדם בעל איי-קיו של 140 יבין נושא מתמטי ביותר זמן (אם בכלל) מאשר אחד עם אייקיו 180"). אני לא בטוחה שזה מדויק. ממה שאני זוכרת, מבחני המחוננים שעשיתי (די מזמן) בהחלט בודקים גם יכולות מילוליות ואחרות ולא רק כישורים מספריים. והמבחנים של מנסה הם בכלל מבחני צורות.

shabaz

New member
אני לא בטוח לגבי זה.

זה דבר מאוד נודע, שככל שאתה משקיע במשהו זמן, אתה תהפך למומחה בו. אני לא אתפלא אם יהיה מישהו שימציא דבר מה, ולא בעל אי קיו גבוה, מתחום המתמטיקה. אפילו אני חושב שהיה קיים אדם כזה, מתישהו בימי הביניים המאוחרים, אולי לא בנוגע למתמטיקה <<למרות שאין ספר שחלק ניכר ממה שהוא עשה היה קשור לחישובים>>. אני חושב שזה היה אדיסון, אבל אל תקח אותי במילה. יותר מכך, אם אתה מציג זאת כך, אז אני יכול באותה מידה לומר שאנשים בעלי אי קיו גבוה יבינו את התחושות ואת הרגשות ונסיון החיים שלהם בצורה יותר מעמיקה, לכן יש טעם בלפתוח אגודות למשוררים גאונים, בדיוק כמו שאדם בעל אי קיו 180 יבין מתמטיקה יותר טוב מאדם בעל אי קיו 140. וכל עוד אמרת שאתה מבין אגודות לגאוני מתמטיקה ופיזיקה, אתה חייב לקבל את האגודה הזאת. זה שאתה בכל זאת מגדר ומסווג אנשים כבר מונע ממך את היכולת לתבוע שלא תהיה אגודה כזאת או אחרת.

אתה מנסה לעקוף את הטיעון שלי

בדרך מתחמקת ורק כדי להיראות צודק. ולא, אתה לא. פה אני מביע עמדה ואומר שאייקיו באופן שבו הוא נמדד היום הוא דבר המוגבל לתחומים מסויימים בחיים ויש תחומים שאין לו בעלות עליהם. אתה מנסה לגרום לי לצאת טועה כי אני כביכול חייב להכליל. אם מתמטיקה כן אז כל תחום אחר גם כאילו שאם אני אעשה הפרדה בין תחומים מסויימים אני אפלה מישהו. אני מראה הבדל עקרוני בין שני נושאים ובכך מבדיל אותם אחד מהשני וזה נראה לי מוצדק לגמרי כי הרי הם שונים בתכלית. אמרת עוד כמה דברים מוטעים: "אז אני יכול באותה מידה לומר שאנשים בעלי אי קיו גבוה יבינו את התחושות ואת הרגשות ונסיון החיים שלהם בצורה יותר מעמיקה" - ואם ניסיון החיים שלהם הוא פחות עשיר וטווח הרגשות שהתנסו בו לא כל כך מסעיר לעומת אדם אחר בעל אייקיו נמוך שהתנסה הרבה יותר והגיע לתובנות מעניינות ? (פה נשאלת עוד שאלה. האם ללא אייקיו גבוה אתה בעצם שום דבר שלא יכול להראות שום דבר לאף אחד ולא יכול להיות בין המובילים בתחום מסויים ולחדש דבר או שניים ולהיזכר בדפי ההיסטוריה? ובנוסף, האם כל פילוסוף שהצליח להשאיר חותם בעולם והיה זוכה לתואר כבוד היום אילו היה חי היה מוגדר כאדם בעל אייקיו מאוד גבוה? ) "זה שאתה בכל זאת מגדר ומסווג אנשים כבר מונע ממך את היכולת לתבוע שלא תהיה אגודה כזאת או אחרת" - קודם כל, סיווגתי תחומים השונים אחד מהשני והראתי שוני בינהם. מן הסתם, יש גם שוני בין האנשים העוסקים בהם. מצד שני, אין דבר כזה לחיות בעולם הזה מבלי להבין שאנשים שונים אחד מהשני ומסווגים לפי קריטריונים. קבוצות נוצרות כדי לספק צרכים שונים של אנשים מגוונים (לדוגמא: מנסה. ארגון שאין בו שום פסול שלוקח אנשים בעלי אינטרס משותף שעונים על קריטריון מסויים ורוצים להיות ביחד). אז איפה פה טעיתי?

qet1

New member
בקשר ל POETIC GENIUS

אם היית מתעמק היית מבין שהארגון הזה לא מיועד לכל האנשים שיש להם איקיו גבוהה אלה רק לאנשים שגם יש להם איקיו גבוהה מאוד והם גם משוררים מוכשרים במיוחד. לי למשל לא היה סיכוי להתקבל לארגון הזה גם היה לי איקיו 200

qet1

New member
הגבתי למשפט

"אתה רוצה להגיד לי שאנשים עם איקיו גבוה הם בהכרח משוררים מעולים?"

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo15.gif ../images/Emo26.gif ../images/Emo59.gif

תראה, אני לא גאון או משהו, אבל אני בסדר בהסקת מסקנות. מהעובדות ש- א. אתה עושה מבחני אייקיו. ב. אתה נמצא די באופן קבוע בפורום הזה. ג. אתה טוען שמי ששייך למנסה, המטרה שלו זה להשוויץ אני מסיקה, שאתה פשוט מקנא באותם אנשים השייכים למנסה- כי אתה בעצמך, לא יכול להצטרף לאירגון הזה, בגלל שהאייקיו שלך כנראה לא גבוה מספיק.

Cvoog

New member
לא מבין למה אתם מבזבזים בכלל...

אנרגיות כדי להשיב לגיבוב השטויות הזה... מזכיר לי פרובוקטיסט זול לך לפורום אוהדי הפועל ותכתוב שם "יאללה בית"ר", זה יהיה פחות או יותר אותו דבר. רק שאנחנו כנראה לא נרביץ לך בסוף. הממ.. טוב נו... אז אולי כן...

BanjoKazooie

New member
את מתכוונת אלי?

ראשית כל אני לא יודע את האיקיו שלי כי לא עשיתי אבחון אצל פסיכולוג. אני אוהב לעשות מבחנים באינטרנט, מבחני היגיון זה כיף. ולדעתי אירגונים כאלו כמו מנסה וכו' הם סתם אירגונים שנועדו לאנשים שרוצים להרגיש מאוד חכמים. ואם את במנסה, אז תגידי לי מה את בדיוק עושה שמה. ואם לא למה את לא מצטרפת? מה האיקיו שלך לא גבוה מספיק?

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo15.gif ../images/Emo26.gif ../images/Emo59.gif

אני לא במנסה, אף פעם לא עשיתי מבחן אייקיו, אבל ממבחני אינטרנט, אני יודעת שהאיקיו שלי לא מספיק גבוה. גם אני לא יודעת מה בדיוק המטרה שלהם, כי הכל נשמע הרבה מילים יפות, אבל בלי תוכן, ובכל זאת, אני לא חושבת שמישהו שלא נמצא באירגון, יכול לבוא בהכרזות שאנשים מצטרפים לשם בשביל להשוויץ בזה שהם חכמים. בסופו של דבר מדובר לדעתי באנשים באמת חכמים כביכול, שיש להם הרבה תחומי עיניין, ומחפשים בני שיחה... מה שבן אדם ממוצע לא תמיד יכול לספק להם...

למעלה