חלומות בהקיץ

גור42

New member
בפיסיקה, מחשבים דברים במדוייק עם נוסחאות

את יכולה לחשב בדיוק כמה הליום וליתיום יהיו ביקום, אילו היסודות האלה אכן "נרקחו" במפץ גדול. החישוב מתבצע על-פי החוקים הידועים של הפיזיקה הגרעינית, ואינו תלוי בשום "ציפייה" או דיעה קדומה.

ותוצאת החישוב הזה, היא בדיוק הכמויות שנצפות בפועל.

אז איך תסבירי את זה, אילו לא היה מפץ גדול? סתם צירוף מקרים?

אני לא נוטה

להיכנס לויכוחים על דברים שאני לא מבינה בהם -פיזיקה-
אז אני אפרוש כאן :)
בכל מקרה זה לא סותר את הנושא עצמו שעליו התנהל הדיון איתה

גור42

New member
את הנושא הכללי לא, אבל המשפט שלו אכן תמוהה

כי כמו שקגומה אמרה, המפץ-הגדול מייצג את ראשוית זמן. לדבר על "לפני המפץ הגדול" זה אפילו לא מוטעה. זוהי פשוט אמירה חסרת משמעות מבחינה פיזיקלית.

אני יודע שזה נשמע משונה, אבל זה ככה. אם תרצי שאסביר לך למה זה כך ביתר פירוט, אשמח, אבל זה באמת כבר לא כל-כך קשור לדיון פה.

אינני יודעת אם כן. אינני יודעת אם לא.

שימי לב שדווקא לא דחיתי אפשרות שהיה משהו לפני המפץ הגדול, שהרי כתבתי "בהחלט אפשרי שהיקום נולד, מתפתח ומת, על מנת להיוולד מחדש במחזוריות"

מה שנראה לי תלוש היא הטענה כי החיים נצחיים ושורדים ממחזור למחזור, לאור העובדה כי האורגניזמים הקדומים ביותר מתוארכים, על פי גיל הסלעים בהם שקעו, אל לפני 3.7 מליארד שנים בלבד

אני חושבת

שהוא דיבר על החיים במובן של "נשמות" שהן ניצחיות.. ולפי ראיונות ששמעתי איתו לפי מה שהוא אומר אנחנו הגענו לכדור הארץ ממקומות אחרים..
אלא אם אנחנו מדברות על שני דברים שונים וכמה מובנים שונים למילה חיים

גיל כדה"א מוערך ב- 4.6 מליארד שנים,

וגיל היקום מוערך ב- 13.7 מליארד שנים

הוא משתמש במלה body ולא spirit או soul.
גם אם פרשנותך נשקלת, משתמע כי מספר הנשמות הוא קבוע, גם across מפצים גדולים

אני סבורה כי רק פיסיקאי עם התמחות במכאניקת

הקוואנטים יכול להציע לשלב רעיונות ממכאניקת הקוואנטים, ברעיון אחר.
לא ארטיסט (...Mellen-Thomas Benedict is an artist).
בענין אחד לא יכולות להיות ספקות. הבעיות הפינאנסיות של Mellen-Thomas Benedict נעלמו כלא היו

גור42

New member

ok...

הוא מישהו שדי הוכיח כבר כמה דברים שהוא אמר שאחרי זה גילו שהם נכונים..
דווקא הטענה הזאת שהחיים לא נגמרים זו טענה שמגיעה ממלא מקומות.. כל המתקשרים.. NDE .. איאן סטיבנסון שחקר גילגוליי נשמות.. (טוב הוא לא אמר את זה באופן מפורש אבל הוביל לשם)

איזה חיזוי שלו נמצא נכון לאחר זמן?

מובן שהטענה שהחיים אינם נגמרים מגיעה ממקורות רבים.
בני אדם אינם מוכנים לקבל שהם בני חלוף, כמו כל בעלי החיים.
מכיוון שלא ניתן להכחיש כיליון מטריאלי, אפשר לטעון שאין כיליון אימטריאלי, אלא שכפל השלילה מחזיר אותנו אל עובדת הכליון המטריאלי

התפתחות המוח בגופך היא זו היוצרת את

תודעתך, אך לדעתי תודעתך שורדת רק כל עוד את חיה.
מדוע זה אמור לפסוק שאנו רובוטים?

כי אם המוח

הוא זה שיוצר את המחשבה שלי.. ואני מתה ברגע שהמוח שלי מת.. זה קצת אומר שאני כמו רובוט.. פועלת תוך מנגנון כלשהו..
מה שלבנתיים קצת מופרך.. ההוכחות כרגע מובילות יותר לכיוון ההמשכיות אחרי המוות.. לא רק הNDE, המתקשרים, החקירה של גילגול נשמות, חוויות מוות שיתופי, וטלפטיה מעידים על זה.. יש ספר שלם שנכתב על מצבים שאומרים שהתודעה שלנו לא קשורה למוח..

http://en.wikipedia.org/wiki/Irreducible_Mind

אני סבורה כי דבר לא משתייר ממך לאחר המוות,

חוץ מן הגנים שהספקת להעביר לצאצאיך (אם הספקת)

אינני תופשת מדוע את סבורה שהתפתחות התודעה במוח הופכת אותנו לרובוטים

ההוכחות כרגע אינן מובילות יותר לכיוון ההמשכיות אחרי המוות.
מה שמוביל לכיוון זה הן חוויות אישיות.
מתקשרים? קיימים אנשים טוענים כי הם מדברים עם המתים. עולה לטעון?
גלגול נשמות? קים מקרה מפורסם אחד, של Bridey Murphy, ונתברר שהוא תרמית.
יש ספר שלם? אני מוכנה להמר שהמכירות שלו הן "חזקות"

סליחה

לא הייתי צריכה להשתמש במילה "חיזוי"
אבל ידע מדעי.. הוא אמר לפני 20 שנה דברים שלא מזמן גילו

Dr. Janice Holden of International Association of Near Death Studies (IANDS) says of Benedict:
"Mellen-Thomas, under hypnosis, was able to give accurate information about and draw the genetic makeup of a rare neuromuscular disease. I was astounded by this. It’s not the kind of thing where one could cheat." - Dr. Janice Holden

אני זוכרת עוד דברים אבל לא בטוחה איפה שמעתי או ראיתי אותם וראסמי אין לי כרגע כח לחפש.. את מוזמנת להמשיך את החיפוש בעצמך :)

אינני יודעת באיזו rare neuromuscular disease

מדובר. טוב היה לו הואילה Dr. Janice Holden לפרט, למען ניתן יהיה לבדוק

אגב, NDE אינו מונח מקצועי. הוא הוטבע (coined) על ידי Dr. Raymond Moody בספר להמונים (ולא בפרסום בכתב-עת מקצועי המוכפף לביקורת עמיתים)

אשר לאופן קביעת מוות:
אני טוענת כי אף מתאושש מהלם טראומטי לא היה מי יודע מה קרוב למוות, ולכן המונח Near Death מטעה, ובמכוון

הנה בחינה לרופאים מרדימים:
תני דעתך על שאלה מס. 37.
מהי לדעתך התשובה הנכונה?

אוקי

אין צורך לספר לי על ריימונד מודי, אני יודעת איפה המונח הזה הוטבע.. ואני גם יודעת שמחקרים מכל העולם מחזקים את מה שהוא כתב בספר.
יש מחקר אחד ספציפי של קרדיולוג (שכחתי את השם שלו) שבדק אם גם בזמן אירוע לב שבו יודעים שלא מגיע חמצן למוח אחרי 10 שניות בערך , אם גם אז זה קורה.. ואיזה הפתעה!
בואי נניח את זה שניה בצד.. רק לרגע.. אוקי?
נגיד באמת שהאנשים האלו לא היו קרובים למוות (מה שנכון.. חלק מהאנשים חווים את זה גם כשהם לא קרובים למוות..מה שמחזק את זה שזה לא קשור למוח.. אבל נעזוב את זה).
איך זה שיש אנשים שאחריי שהם חוזרים מהחווית כמעט מוות מדוויחים שהם נפגשו עם קרוב שמת\ מישהו שמת שאף אחד לא ידע שהוא מת לפני זה? (נעזוב שניה גם את החווית יציאה מהגוף וחווית מוות משותפת ועיוורים שחוזרים לראות)

ואני לא אענה לך על הבחינה.. כי אני לא רופאה.. בטח שלא רופאה מרדימה.. אבל אם נכנסנו כבר לנושא של רופא מרדים.. את יודעת שאף אחד לא באמת יודע איך החומר המרדים עובד?

למעלה