חלומות בהקיץ

גור42

New member
מה זה משנה איך הם קוראים לזה?

את לא תמצאי אפילו פיסיקאי אחד שחולק על הטענה שחוקי הטבע אלגנטיים ומלאי סדר ויופי בצורה שלא-תיאמן. פשוט אין חיה כזאת (כי צריך להיות לחלוטין בוּר במדע כדי לחשוב דבר כזה)

OK, הייתי סבורה כי אתה חותר ל"אצבע אלהים".

אני אתאיסטית, וחרף התרשמותי כי היקום אינו פשוט - עדיין מעדיפה הסברים טבעיים.
אולי פיסיקאי מקצועי באמת היה נפעם יותר מהדיוטית אשר אולי "אינה רואה את התמונה הכללית"

בני33

New member
מתקשה להבין מדוע,,,

את מסיקה מכל משהו שמסבירים לך,בדרך שהאדם מבין זאת.
הופך אצלך מיד ל,,,
למה אתה חותר?
ובאותה נשימה את מוסיפה את המונח //אלוהים''.
מעניין.
את אינך חושבת למשל,שהמונח אלוהים,
אינו בהכרך במובן שאת ''חותרת אליו'' .
לצורך ,מגמה מסויימת?

ואולי באמת שמו שאת מסבירה את עצמך.
שאינך מבינה את התמונה הכללית.
סיכום לעניין.
לבטח לא כל אחד שכותב משהו,שאת אינך מקבלת או אינך מבינה.
הוא בהכרך ''חותר'' למשהו נסתר.
כך אני מבין את שאת כותבת ,כאן וגם שם.
ואומר משהו נוסף.
לעיתים מה שרואים משם לא רואים מכן.
ועוד משהו לסיום.
הדברים הם אינם תמיד כפי שהם נראים.
יום טוב
אגב,,,,,,,,,,,,,,,העברית שלך בסדר גמור לדעתי.

גור42

New member
כל ההסברים הם טבעיים. זה בדיוק היופי שבעניין.

גם האל הוא טבעי. וגם המיסטיקה היא טבעית.

זה תמיד מצחיק אותי, איך הפונדמנטליסטים נרתעים מהסברים טבעיים לדברים, כאילו שהסבר טבעי איכשהו מגמד את רוממותו של האל. בעיני, הרעיון שסידרה מצומצמת של חוקים מתמטיים מסוגלת - לגמרי בכוחות עצמה - להפוך את מרק האנרגיה של המפץ הגדול ליצורים חושבים כמונו, זו עדות הרבה יותר מרשימה לקיומו של סדר מופתי בעולם מאשר סיפורי ניסים ונפלאות "על-טבעיים".

לא די שאינני פיסיקאית, אלא אף אינני מתמטיקאית

אולם סברתי כי תפקיד המתמטיקה היא רק מתן כלי חישובי כמותי ל"התנהגות הטבע" שגילינו.
זכור לי כי קראתי שלמרות שאינשטיין השלים זה כבר את הניסוח המהותי האיכותי של היחסות הכללית, עדיין לא היו בידיו כלים חישוביים.
מי שהצילה אותו היא בחורה מתמטיקאית מבריקה Emmy Noether. הנה משהו מתיאור תרומתה:
Noether was brought to Göttingen in 1915 by David Hilbert and Felix Klein, who wanted her expertise in invariant theory to help them in understanding general relativity, a geometrical theory of gravitation developed mainly by Albert Einstein. Hilbert had observed that the conservation of energy seemed to be violated in general relativity, due to the fact that gravitational energy could itself gravitate. Noether provided the resolution of this paradox, and a fundamental tool of modern theoretical physics, with Noether's first theorem, which she proved in 1915, but did not publish until 1918. She solved the problem not only for general relativity, but determined the conserved quantities for every system of physical laws that possesses some continuous symmetry.

Upon receiving her work, Einstein wrote to Hilbert: "Yesterday I received from Miss Noether a very interesting paper on invariants. I'm impressed that such things can be understood in such a general way. The old guard at Göttingen should take some lessons from Miss Noether! She seems to know her stuff."

גור42

New member
הנקודה היא, שהכלי הזה עובד בצורה מדהימה

העובדה שאפשר, בכלל, לנסח את חוקי הטבע ע"י נוסחאות מתמטיות, היא דבר שהוא בכלל לא מובן מאליו. והחסכונות של נוסחאות האלה היא עוד יותר מדהימה.

משוואות מקסוול, למשל, שולטות בכל תופעות החשמל והמנגטיות. אותן המשוואות גם שולטות בהתנהגותו של האור (משום שהאור בעצמו הוא תנודה של שדה אלקטרומגנטי). זהו מגוון אדיר של תופעות, שניתן לתאר את התנהגותן ע"י מערכת-משוואות אחת ויחידה.

את מבינה? זה לא שצריך להמציא כלים חדשים ושרירותיים לכל תופעה חדשה.

IBP1

New member
מבחינה מיסטית יהודית ..

נראה לי שגם בעוד 226 שנים נתבדה והוא לא יבוא ,כדברי השיר הידוע (לרגע פרח מזכרוני שם השיר "משיח לא בא, משיח גם לא מטלפן "...) ... ישנם כמה פסוקים בתורה שקצת מקנים בי מעט סקפטיות בנושא ,
אני מבין את נושא המשיח בנוסח שכזה שבעתיד נהיה במצב קשה ויקומו מנהיגים גיבורים בעלי עוז שיצילו את העם ,אך מכאן להורדת מבנה מפואר מהשמיים ,עם כל הטררראם של זה ,וסיום החיים כפי שהם כיום הינני מסויג כי דבר שכזה יקרה.עפ"י הבנתי החיים כאן ימשיככו כסדרם כפי שהם כיום . הדתות עד אז יעלמו כלא היו .הכפר הגלובלי שלנו יהפוך להיות כמו קיבוץ גלויות אחד גדול.

חני 852

New member
משיח לא בא

משיח גם לא יבוא גם לא מטלפן (ולא יטלפן )
משיח זה לא אדם בכלל ..
משיח הכוונה לתודעות האדם שיהיו פתוחות יותר
אנשים יהיו יותר רוחנים זוהי תודעת המשיח כתודעה( ולא משיח כאדם )
עד סוף המאה הנוכחית בלבד עוד 190 שנים ..
הדתות יעלמו כלא היו הקבעונות תעלם ..
אנו נמצאים בעידן של סוף הגלגולים ..
לכן ממאה ה23 רבים לא יתגלגלו שנית ..

חני 852

New member
ימי הגאולה

ימי הגאולה

על ידי NAAMA ב 10/03/2012

ימי הגאולה שחיכינו לה כל כך הרבה, דורות על גבי דורות, גלגולים על גבי גלגולים, הגיעו לרגע שבו כל כללי המשחק כאן משתנים. מסה קריטית הולכת ומתהווה כדי לברוא מציאות חדשה. התודעה האנושית בכל רחבי העולם מתאחדת להבנה שכל אחד מאיתנו הוא חלק תודעתי בורא ובכוחנו לברוא כל אחד את עולמו האישי וביחד- עולם טוב יותר לכולם. המשיח איננו יישות אלוהית בגוף פיזי על אנושי שתרד ותגאל אותנו . המשיח הוא הוויה , הוא תודעה, הוא הבנה שלנו את עצמנו כחלק ממשהו הרבה יותר גדול ממה שהעין הפיזית שלנו מסוגלת לראות, יותר ממה שנוכל להוכיח במחקרים פיזיים המסתמכים על ראיות מוחשיות. (ראיות מלשון ראייה- והרי העיניים הפיזיות שלנו יכולות לראות רק את מה שנתפס בתודעתנו כקיים בגבולות המרחב והזמן הלינארי. למעשה- יש הרבה הרבה הרבה מעבר למה שעין אנושית או ממוחשבת תוכל לראות.
בדת היהודית מתואר בואו של המשיח על גבי חמור לבן . אותו החמור-הוא החומר! המשיח- התודעה יעלה על החמור- החומר- זו עליונות הרוח על החומר!
התפקיד שלנו כבני צביר העם היהודי-הייעודי הוא להוריד את הרוח לחיי החומר, לממש את ההבנות הגבוהות בחיים הארציים
איננו צריכים להגיע להתעלות רוחנית כמו עמי המזרח וגם לא להתמסר לחומר כמו במערב. נבחרנו להיות העם הנבחר, כל אחד מאיתנו בחר בחירה חופשית לרדת לעולם הזה , בהתנדבות אגב, כדי להוביל את האנושות לעידן האש והאוויר. לשם כך הוכשרנו וקיבלנו מנות גדושות של אנרגיות אש ואוויר. הבעיה שנכון להיום אנחנו עדיין בסטייה. חלקנו אולי חי את התסריט האישי אבל כצביר עם-אנחנו לא מספקים את מה שהתחייבנו לתת . תחיית המתים- אין הכוונה לשלדי גופות פיזיות שיקומו מקבריהם. הכוונה לנשמות האנשים שעד עכשיו טמנו ראשיהם באדמה ועכשיו מתעוררים מעולם החלום לתודעה חדשה.//

גל סופר

New member
מה זה "הדתות יעלמו כלא היו"?

עם כל הכבוד, אולי הדת שלך תעלם. אני מאמין שהדת שלי נצחית.

גור42

New member
אני מניח, שהדתות יעברו טרנספורמציה

בפני כל דת וכל מערכת אמונות שהיא, תעמוד הברירה: להתאים את עצמן לרמת המודעות הגבוהה של העולם האוטופי, או להיכחד.

ואני, כמוך גל, בהחלט מאמין שיהדות תעבור את המבחן הזה בהצלחה. אבל בשביל זה היא תצטרך להשתנות.

IBP1

New member
אני מתכוון במגדר הפונדמנטליסטי ...

מה שישרוד יהיו האמונות ,כמו שומרי המסורת שהם יותר פתוחים .ככל שהטכנולוגיה תשתפר והשיח הציבורי יגדל במימדיו ואנשים יהיו חשופים יותר לדעות שונות ,האורתודוקסיה הדתית תיעלם .
בעבר לפני העידן התקשורתי שרדנו מבחינה דתית כי היינו חיים כקהילה סגורה .התקשורת נבנתה סביב בית הכנסת ,סביב הקהילה ,סביב המשפחה . כיום ,הבט סביב ותראה שהקשרים נפרמו והעולם הגדול הפך להיות כפר קטן ... וגלובלי.

גל ,הדת שלי ,היא הדת שלך ,תורתי היא תורתך ,אך יש הבדל בין מה שהייתי רוצה שיהא בשטח לבין המתרחש בשטח .

גור42

New member
קצת משונה שיש סתירה בין פתיחת ההודעה שלך לשאר

בהתחלה אתה אומר "נראה לי שהוא יתבדה והוא לא יבוא". ומיד לאחר מכן אתה מביא את הפירוש שלך לחזון ימות המשיח, ובעצם טוען שזה כן יקרה.

בוא נסכים על זה, שהחזון הכללי הוא בלתי-נמנע, אבל פרטים עדיין לוטים בערפל. ואם כבר מדברים על זה, אז לא צריך מיסטיקה בשביל להבין שאנחנו בדרך לחברה אוטופית (בהנחה שלא נשמיד את עצמינו קודם). עם כל הכוח האדיר שהמדע והטכנולוגיה נתנו בידינו, פשוט אין לנו שום ברירה אחרת. האנושות כבר עברה את נקודת האל-חזור, ואני מעריך שיש לנו מקסימום 100 שנה (ואולי הרבה פחות) להתעשת ולקחת את עצמנו בידיים.

גור42

New member
תגידי את זה לאנשים שתקפו אותי

כי אני בדרך-כלל לא "מרגיש מותקף" סתם ככה בלי סיבה.

:p

צריך קצת סדר בפורום הזה.. אנשים מקסימים, שני הצדדים.. אבל כולם צריכים להירגע ולשחרר קצת את הרגשות השלילים ולנהל דו שיח נורמלי.. התקיפות הדדיות האלו לא תורמות לאף אחד

גור42

New member
אה, וא-פרופו בית המקדש...

משום מה, אני מתקשה להאמין שבחברה אוטופית מתוקנת, יקריבו בעלי-חיים בסיטונות על גבי המזבח.

אבל אני דווקא נוטה להאמין שבית מקדש כזה או אחר יהיה, ולו רק מהסיבה הפשוטה שהעם היהודי כמהה לדבר הזה כבר אלפיים שנה, ובחברה אוטופית מכל סוג שהוא, כמיהה שכזו תצטרך לזכות לאיזשהו מענה.

ואם אני צודק בשתי ההשערות שלי (והן רק השערות, כי הרי אנחנו יודעים למי ניתנה הנבואה...) אז הדברים הולכים להיות מאוד מעניינים. אני ממש סקרן לראות, איך חוקי הקורבנות והטומאה וכל הדברים האלה, יתורגמו הלכה למעשה בחברה אוטופית מושלמת.

חני 852

New member
כשירד בית המקדש

לא יקרבו קורבנות כלל העלת הקורבנות הוא למעשה פרימטיבי מאוד מאוד
ובכלל לא שייך לעידן שיבוא ..(ולתודעות שיהיו לאנשים בעידן שיבוא )
העלת הקורבנות נבע מפחד עצום מהאלוהים ..
מאי האימון באהבת האלוהים את האדם ..
העלאת הקורבנות נבע מכך שהאדם רצה למצוא חן בעני האלוהים
שהאלוהים כתמורה יהיה מבסוט ממנו שאלוהים יעריך אותו על כך ..
בעניי זאת חשיבה סופר פרימטיבית ..
בעידן החדש המקדשים ישמשו להתקדשות ישמשו לריפוי
ישמשו להעלאת אנרגיות והתעצמות ...(כמו שהיה בימי למוריה ואטלנטיס )

גור42

New member
זה לא כל-כך פשוט...

מצד אחד את צודקת, שההתנהלות הספציפית בימי בית שני היתה כבולה לרמת-התודעה של לפני 2000 שנה.

אבל מצד שני, מדובר בחלק אינטגרלי מהיהדות ומתר"יג מצוות. אז אי-אפשר סתם ככה להגיד "זה מנהג פרימיטיבי" ולהשאיר את זה כך. צריך לרדת לעומק העניין, ולמצוא תחליף הולם שימלא את אותה הפונקציה הרוחנית-דתית, מבלי שהוא יבטל את ההתקדמות המוסרית והפילוסופית שהתרחשה ב-2000 השנים האחרונות.

כמובן שכרגע, בימינו אלו, זה לחלוטין לא רלוונטי, כי עדיין אין בית-מקדש. אבל יש תחומים שבהם החשיבה הזו רלוונטית כבר עכשיו. למשל, העובדה שסידור התפילה הסטנרדטי, שנכתב לפני מאות שנים, מכיל דברים שלא בדיוק מתאימים לרמת-התודעה של המאה ה-21 (כמו "ברוך שלא עשיאני אישה"). האם לא הגיע הזמן, לעדכן את הנוסח למשהו ראוי יותר? בעיקר לאור העובדה שכל הפואנטה בתפילה היא לקרב את האדם לבורא, וכל הקטעים הצורמים האלה נורא מסיחים את הדעת.

למעלה