חלומות בהקיץ

התשובה הנכונה לשאלה מס. 37 היא (b).

איך זה שיש אנשים שאחריי שהם חוזרים מהחווית כמעט מוות מדווחים שהם נפגשו עם קרוב שמת/מישהו שמת שאף אחד לא ידע שהוא מת לפני זה?
נטען, אולם לא נבחן.
המתאוששים מהלם טראומטי (זהו המונח בו אני מעדיפה לעשות שימוש) גם מדווחים על מפגש עם דמות אמונית (ישו, אליהו הנביא, מוחמד). מה זה אומר לדעתך?

זה אומר שהם

מפרשים את מה שהם רואים לפי הדת שלהם
ומעבר לזה הדיון איתך עייף אותיי
אז שיהיה לך המשך נעים

אני מאוכזבת מכך שהדיון התיש אותך,

ואני מקווה שנמשיך במועד כלשהו מאוחר יותר

אוקי

א. "מדענים סבורים כי בזמן מוות קליני"- נתחיל בזה.. שהכתבה הזאת היא "סבורים"
ב. היה מחקר על העניין הזה לא ממזמן (בחייאת אל תבקשי ממני לחפש כי זו הסיבה שהתעייפתי מהדיון איתך.. הלחפש ) ומצאו שזה לא קשור לחוסר חמצן במוח (הגיוני כי זה קורה בעוד מקרים חוץ מבאמת לפני מוות)
ג. ברשותך התיחסתי לכתבה רק לקטע של הNDE ועברתי מהר כשראיתי שהם ממש מתארים מה קורה לגוף בעע

אם אנחנו כבר ממשיכות לשוחח בנושא..

http://www.youtube.com/watch?v=ICdizzVY5h4

http://www.youtube.com/watch?v=FwXhcyTe7qQ

http://www.youtube.com/watch?v=mURWaHmHDJE

מחקר אינו יכול להתבסס על חוויות אישיות, שאינן

ניתנות לאישוש על פי פרוצדורת החקירה המקובלת.
לנוכח ריבוי החוויות האישיות מן הסוג הזה אצל מתאוששים מהלם טראומטי ("ריבוי" היא מלה מרחיקת לכת במקצת. ככל שעיינתי בתיעוד חוויות, רק למיעוט אבסולוטי של המתאוששים היו חוויות), יש בהחלט מקום לחקרן, אולם מכאן ועד הכרזה כי בכך הוכח קיום נשמה - רחוקה עוד הדרך, וכמובן, עקב "דרישת" הציבור כי תוכח לו הטענה המנחמת, שקיימת נשמה השורדת את המוות הפיסי - על החוקרים להיזהר שבעתיים לבל יכשלו בהטייה לא מודעת בעת בדיקת העדויות

דבר אחד אני סבורה שגיליתי - "חוקר" שאינו מוטרד ביותר מקיום הטיה אפשרית, נכון להסתמך על "חלומות", ואצה לו הדרך אל המוציא לאור - נחלץ חיש קל מקשיים פינאנסיים

מה את מדברת?!

נראה כי אינך מצויה בעולם המחקר.
בהחלט אפשרי כי מחקר יתחיל עקב נטיית לב של חוקר לאשש עמדה או תפישה שלו, אולם אם המחקר מתנהל על פי פרוצדורה מוקפדת - ינוטרלו נטיות הלב, ואם החוקר עצמו "ישכח" לנטרלן, ימצאו עד מהרה עמיתי מחקר שיצביעו על כך

אלה אינם מחקרים אלא קומפילציה של חוויות

אישיות, בלא לציין, למשל, כמה מתאוששים מהלם טראומטי לא ראו שום חיזיון

מי הכריז שהוכח קיום הנשמה?

ויש מלא מחקרים שמבוססים על חויות אישיות..
מעבר לזה מממה שגילית- אל תשכחי שהחוקרים האלו הם רופאים ופסיכולוגים..כסף לא היה חסר להם גם לפני ההוצאה לאור..

הוכחת קיום נשמה השורדת מוות פיסי

היא "הגביע הקדוש" של מחקרים אלה, וגם אם החוקרים לא היו לפני כן רשים ודלים, הרי לאחר פרסום ספרם הם צוחקים בפה מלא כל הדרך אל הבנק

אז כל האנשים האלו

כל החוקרים.. כל מי שמספר שזה מה שקרה לו.. כולם כולם כולם משקרים ורוצים רק כסף?

לדעתי אין מה לעשות בנידון כל עוד מדובר

ב"חוויות אישיות", אולם אינני מתווכחת עם כל מי שרואה בכך הוכחה לקיום נשמה שורדת את החדלון הפיסי ומתנחם.
אנשים מבועתים ממחשבה על חידלון וזקוקים לטענות מנחמות, ומבשרי בשורות טובות בתחום זה יוצאים נשכרים ביותר

העובדה היא שיש מה לעשות

שחוקרים את זה.. אם את רואה בחקירה ניסיון להוכיח את הנשמה זה בעיה שלך.. אני רואה את זה בתור נושא מעניין שחוקרים פשוט חוקרים ומנסים להבין מה הולך שם. הדרך שאת רואה את הדברים די מצערת בעיני.. "צוחקים כל הדרך לבנק" כי חוקרים בנושאים אחרים שמפרסמים ספרים זה בסדר? זה מה שחוקרים עושים.. חוקרים ואז מפרסמים את התוצאות שלהם. לא רק חוקרי NDE
משום מה יש לי הרגשה שאותך מבעיטה המחשבה שיש המשכיות.. אבל א ניכנס לזה. כמו שאמרתי אתמול הדיון איתך די מעייף אותי אז אני אסיים אותו כאן.

זה לא מה שחוקרים עושים, ואינך מכירה

כלל את עולם המחקר המדעי.
תוצאות מחקר מקצועי לעולם אינן מתפרסמות בספר להמונים (ספר פופולארי) אלא ב- paper המופנה אל עורך peer-reviewed periodical בתחום המקצועי הרלבנטי, והוא וצוות יועציו, מכריעים האם המחקר עומד באמות מידה מקצועיות וראוי לפרסום. ולאחר הפרסום מגיע תורה של ביקורת עמיתים

ולא. לא מבעיתה אותי המחשבה שיש המשכיות (ומדוע שתבעית?), והלוואי ויכלתי להשתכנע כי יש כזו. פשוט, אין לי אשליות

אוקי

אני לא מכירה
שיהיה לך המשך נעים :)
אגב אני ממליצה לך על הבלוג של "חשיבה חדה" הוא יעזור לך עם החשדות שלך שאין כלום והכל במוח
אני מוצאת את החקירה שלו נוטה חצאי אמת. אני בטוחה שתמצאי את זה מעניין.

אני מכירה את ה- blog הזה, והוא ממש טוב,

אלא ששמו נראה לי מוזר.
לדעתי, היה צריך להיקרא "חשיבה ביקורתית" (Critical thinking, זהו המונח המקצועי).
יתכן שמנהל ה- blog חשב כי ביקורתיות היא מלה ממנה נושבת שליליות והעדיף "חשיבה חדה"

למעלה