חובה לקרוא!

geashono

New member
שוקי אייל מעלה בין היתר טענה

שקרן הנריך בל לא מסכימים שבני יגבה על זה תשלום ולכן מעניין אותי תגובת בני להאשמות האלה אתה מסכים איתי שהמקום שלהם והם צריכים לקבוע?

shuky63

New member
אז איל לא סיפר לכם הכל

קרן הנריך בל מאפשרת להפגש אצלה רק לאירגונים ולחברי האירגון בלבד. כך שלמעשה למי שלא משלם דמי חבר לאמבי אסור לבוא לפגישות שם. את זה הוא לא מספר כי לא נוח לו אם זה.הרי מה שהוא רוצה זה רק חינם. נכון שלא ניתן לגבות תשלום על הארוע כלומר לעשות כסף מהארוע אבל גבית התשלום באמבי נעשית לצורך קיום האירגון ולמעשה לא על הארוע, מתוך הבנה שאם לא יגבה כסף לא יהיה אמבי ולא יהיה ארוע וגם לא חדר בהנריך בל.

1justice

New member
לשוקי וגם לכולם

אני לא מבין אנחנו מתכוונים לעזור לעצמנו או להתעסק כל היום בפוליטיקות פנימיות ובמילים חסרות תוכן!? א, אני לא סיפרתי מיוזמתי כפי שכתבתי שבני לוקח כספים במקום! ב, למה שלא תשיב לכל חברי אמב"י (אם עדיין ישנם כאלה?) על השאלה הכל כך פשוטה לאן הולך הכסף? אתה יכול לכתוב אפילו באופן כללי אם קשה לך.. ג, חוקי הייניך בל קובעים באופן מפורש ובצורה שלא משתמעת לשתי פנים: אסור לגבות כל כסף על הפעילות במקום וקל וחומר לגבות במקום עצמו! בבקשה לנהל ויכוח עינייני ורציני שבת שלום ידידך אייל

shuky63

New member
איל,דע לך שיש גם דבר טוב בהלשנה

הבזויה שלך לקרן הנריך בל. עכשיו אתה באמת לא תוכל לקבל את החדר בקרן אם לא תהיה חבר אמבי(וזה לא חינם כמו שאתה אוהב)כי אתה רוצה שנלך בדיוק לפי התקנות שלהם שאומרות שהחדר לשימוש האירגון וחבריו בלבד.בקיצור מי שיבוא לקבוצה שלך אם תפגש בקרן הנריך בל יצטרך לעשות חברות באמבי קודם כל. לדעתי זה הפתרון האידיאלי.אני תמיד טענתי שצריך ללכת באמבי יותר על דמי חבר ופחות להתעסק בגבית דמי כניסה

geashono

New member
לשוקי קודם כל נירגע!!

אני מקווה שאייל לא התכוון להלשין כמו שציינת ובקשר לרעיון שלך זה רעיון טוב שלא חשבתי עליו שמי שמשלם דמי חבר לא יצטרך לשלם בכלל במיפגשים ושיאמרו לו מראש מה הוא זכאי לקבל (כמו חדר בחינם לפעילויות בנושאי גמגום בהתאם לתפוסה כמובן לחברי אמבי או לכאלו שמשלמים דמי כניסה) וכן ההצעות של בל שפונות אלינו ואז אנשים מראש יחליטו אם לשלם סכום כלשהו ולהשתתף כל השנה בפעילויות כמו מועדון חברים או לא אפשר לקבוע שלקלינאים יהיה סוג אחר של חברות וכו הכל רעיונות טובים השאלה האם אתה נלחם על הכוון הזה?

shuky63

New member
אתה הרי כל כך אוהב ללכת על פי

התקנות לא? אז לפי תקנות של כל עמותה באשר היא רק לחברי העמותה יש זכות לראות את הדוחות הכספיים.אם נראה לך את הדוח אתה עוד תרוץ להלשין לרשם העמותות שעוברים באמבי על התקנות.פעם מלשן תמיד מלשן. להזכיר לך שחברות באמבי עולה 20 אגורות ליום?אופס,שכחתי שאתה לא מוכן לשמוע על כסף.

geashono

New member
לשוקי אולי עכשיו אתה מבין

למה סירבתי להצטרף אל הביקורת על אמבי כל מה שהפריע לי היה הנושא הספיציפי של הפגישות בירושלים (שבנתיים נדמה לי נפתר) יש בעיה לאמבי לא לי שציבורים שלמים לא מרגישים מיוצגים באמבי אבל כאמור זה החלטה פנימית של אמבי למי הוא רוצה לפנות והם גם לא חייבים לי דין וחשבון לאן הולך הכסף שלהם אם אני לא רוצה אני יכול לא לבוא לקרן הנריך בל הם אולי כן חייבים לתת דין וחשבון אבל זה לא עסקי ההצעות של בל שיכולות לגרום לשילוב שלנו נדחו על ידי בני בנימוס אבל הכותרת היתה זה לא עסקכם ורשמית הוא צודק אני חושב שארגון למגמגמים הדבר הראשון שהוא צריך לעשות זה לתת מקום בחינם לקבוצות בנושא גמגום אבל בשביל זה אני צריך להקים ארגון כזה כי באמבי יש להם מחשבות אחירות וכמו שציינתי זה הארגון שלהם ואני לא יכול לקבוע שם ולדעתי המקסימום שייצא מכל הפעילות בנושא זה לא שאמבי יפסיק את הגבייה כי באמבי היום בונים את הקיום על זה אלא שאמבי יתמוטט ואז גם הדברים הטובים שכל אחד לוקח מאמבי לא יהיו וחבל

stkachov

New member
אז ארי, מה הבעיה

קח אתה ועוד החברים הרבים שלך שאמב"י לא מדבר אליהם, תצטרך לאייל שמבטיח שיש לו צבא של למעלה מ 30 אנשים, ויחד תקימו ארגון חדש שיפעל כמו שאתם מוצאים לנכון. קחו יוזמה... בשביל להקים את אמב"י היה צריך הרבה פחות מזה.

b e ll

New member
ויטלי, אני לא חושבת שפרישה

מאמב"י משרתת משהו. אנחנו לא כל כך רבים כדי שנתפרק ונצליח לעשות משהו בנפרד. חוץ מזה, יש המון מקרים של אירגונים שהתפצלו ונשברו לרסיסים. חבל שזה יקרה לאמב"י. אמב"י צריך להשתנות כדי לסחוף אחריו עוד מגמגמים, אבל אסור לרסק את אמב"י. היוזמה חייבת להיות בשיתוף פעולה עד כמה שאפשר. מעניין אם אמב"י לוקח לתשומת ליבו את מה שעולה כאן בפורום. לדעתי זה יכול להוות פריצת דרך לשינוי.

geashono

New member
זה מה שאני אומר

לי יש הרבה בעיות לפתור לפני שאני אקדיש את חיי להקים ארגון למגמגמים גם בני היה די מבוגר כשהקים את אמבי ולשאלה שלי למה הוא הקים את ארגון הוא ענה לי "כי בא לי" אז כרגע לא בא לי להקים ארגונים והארגון של אייל? נראה כמה הוא יצליח ואז נראה

geashono

New member
לשוקי למה אתה תופס את זה

כל כך ללב יש לך חיים אישה פרנסה אמבי זה החיים שלך? ובאופן כללי יש פה אבסורד שהרי בשביל להשיג מקום עם 20 שקל כניסה לא צריך את אמבי? או אני טועה? אני לא מדבר על פגישות אמבי שבילעדי בני לא היו פגישות בכלל ובכנסים הגדולים שמהם אני נהנה(נדמה לי הייתי רק באחד) שכמו שציינתי לפני אמבי פשוט לא היו אני מדבר על התארגנויות מחוץ לאמבי שרק צריכים מקום

b e ll

New member
אני לא מבינה משהו

להיות חבר אמב"י, זה לא סיפור גדול. בסה"כ צריך להיות מגמגמם או הורה למגמגם ולשלם 75 ש"ח לשנה. זה באמת סכום שרובנו מוציאים כמעט כל חודש על דברים הרבה פחות חשובים. זו לא הבעיה. הבעיה היא שאם מתארגנת קבוצה בנושא כלשהו שקשור לגימגום, אמב"י לא מוכן לתת לה גג מתחת לכנפיים שלו. לצורך נתינת ההסכמה של קיום מפגשים בחדר שאמב"י קיבל בקרן היינריך בל, צריך לפנות לועד המנהל של אמב"י או שאישור של בני הוא שמעלה ומוריד יוזמות כאלה? הרי החדר של אמב"י בקרן היינריך בל פנוי ברוב ימות השבוע, מה הקושי לבוא לקראת קבוצות אחרות שמתארגנות ולתת להם את החדר? אם הקבוצה המתארגנת כוללת חברי אמב"י, למה לחייב אותם לשלם דמי כניסה? אולי באמת זה יוצא יקר לאנשים? אנשים שלא עובדים, חיים אצל הוריהם ואין להם הכנסה מתביישים לקחת כל שבוע 10 ש"ח למפגש... למפגשים שאמב"י מארגן, אפשר לדרוש דמי כניסה, אם זה הנוהל. אבל אם מתארגנת קבוצת חברי אמב"י שלא מסתפקת בתכנים של אמב"י ורוצה להרחיב את התמיכה תחת שם אמב"י, אי אפשר לבוא לקראתם? הרי כל סירוב כזה חוזר בסופו של דבר כבומרנג לאמב"י, כל סירוב כזה מרחיק עוד כמה מגמגמים פוטנציאליים מאמב"י, עוד כמה שלא משלמים דמי חבר, עוד כמה שלא רק שלא משלמים דמי חבר אלא גם לא יגיעו למפגשים ולא ישלמו דמי כניסה. צריך לתת על זה את הדעת. אמב"י צריך להיות מאוד רגיש למצוקות של מגמגמים.

stkachov

New member
מה זה תחת השם של אמב"י

אם זה תחת השם של אמב"י... אז זה פגישות של אמב"י לכל דבר! מחר אני אקים קבוצה של מגמגמים בוגרי הטכניון, וארצה גם שלקבוצה שלי תהיה חסות של אמב"י. ואז הקבוצה שלי תהנה מכל מה שנהנים חברי אמב"י הרגילים(למשל מקום מפגש), רק שהקבוצה שלי לא תשלם על המפגשים(שנערכים תחת אמב"י !!) ואילו שאר החברה כן משלמים. אז איפה כאן ההגיון? ואם עכשיו אני אקים את קבוצת המגמגמים מכפישי אמב"י, ואבקש שוב מבני שיקבל אותנו תחת זרועותיו, גם אז הוא יהיה חייב להסכים? כי זה בדיוק מה שאייל הזה עושה במשך חודשים, והנה פתאום עכשיו הוא נזכר לצלצל לבקש עזרה ממי שהוא מכפיש...

b e ll

New member
מגמגמים בוגרי הטכניון

שהם חברי אמב"י? למה שלא תקבל חדר עבור המפגשים האלה בחסות אמב"י? למה שאמב"י לא יעודד הקמת קבוצה ספציפית שחבריה מוצאים עניין למפגשים בניהם? התנאי הבסיסי צריך להיות חברות באמב"י, כמובן. אבל מעבר לכך? למה שאמב"י לא יעזור לחברים בו? הרי ככל שאמב"י יהיה יותר גמיש ויותר רב-גוני, כך יהיו יותר חברים באמב"י. אם אמב"י ארגון דמוקרטי, לחברים בו מותר לנסות לשנות מה שלא מוצא חן בעיניהם. עבודתו של בני לא תסולא בפז, אבל כדי שיהיו עוד כאלה שעוזרים לו ושאמב"י חשוב להם לא פחות מאשר לבני, אמב"י צריך להפתח ולתת מענה גם לאלה שלא מרגישים בו בבית.

stkachov

New member
נו אבל זה לא המקרה

כאן התנאי הבסיסי של חברות באמב"י לא מתקיים! וזה כל העניין כאן. אייל והקבוצה שלו רוצים להנות ממה שמגיע לחברי אמב"י, מבלי להיות חברי אמב"י. והמצב הנוכחי מאפשר לאייל וחבריו להצטרף לאמב"י ולשנות דברים. והוא אפילו לא צריך את בני לשם כך. אם הוא וחבריו מצטרפים כחברים לאמב"י, הם יכולים לבחור את עצמם לועד או אפילו ליו"ר, ולהנהיג את השינויים הדרושים. אבל איפה הם? מדוע לא עושים זאת?

b e ll

New member
אתה יודע מה?

אין לזה שום צורה. באמת. כל כך הרבה מגמגמים שמגיעים לאמב"י ולא נשארים ולא משלמים דמי חבר שנתיים, צריכים להדליק נורה אדומה אצל אנשי הועד המנהל. איני יודעת מה היתה הדינמיקה בין אייל לאמב"י. ברור לי שאייל הקים קבוצה שמנסה לטפל בעצמה, ללא גביית כספים כי הוא בעצמו הצהיר שהגימגום הרס לחברי הקבוצה את היכולת להתפרנס - את זה אפשר בקלות לבדוק. כמה קבוצות לעזרה עצמית של מגמגמים קמו והצהירו שאין להם יכולת להתפרנס? בנתיים רק אחת. לא מדובר במגיפה. למגמגמים כאלה, אמב"י חייב לעזור. אפשר למצוא נוסחאות מתאימות. ענייני כבוד לא מתאימים כאן. זה בדיוק העניין. למה אמב"י הוקם? אם לא לעזור למגמגמים? אם לא לתת קרש הצלה לאלה שלא מצליחים להשאיר את ראשם מעל למים? את מה שהיה לי לומר, אמרתי בצורה שאני מקווה שלא פגעה באף אחד. ניסיתי להתייחס לעניין עצמו ולא לכבודם וגופם של האנשים שעוסקים במלאכה, כי באמת כולם עושים עבודת קודש בהתנדבות.

a9981

New member
איזו קבוצה אייל הקים..?

כל מה שהוא עושה בינתיים זה לדבר על צבא של עשרות מגמגמים מאחוריו..אבל הוא רק מדבר, איפה כל החברים בקבוצה שלו...?

b e ll

New member
מה אכפת לך?

אייל צריך לתת לך דין וחשבון מי החברים שהוא אוסף? תצטרף אליו אם אתה רוצה ואז תדע בדיוק מה המצב. כל עוד אתה לא שותף לעשייה, אני לא מבינה מאיפה יש לך זכות ללגלג ולהעביר ביקורת.

a9981

New member
את לא חושבת...

שניסיתי להצטרף אליו...? אבל שום דבר לא השתנה..הוא רק חוזר על עצמו כל פעם. אני מנחש שבפועל אין מאחוריו עשרות מגמגים (מין ניחוש פרוע..). (אם את קוראת לזה שנתתי לו את כתובת המייל שלי הצטרפות, אז אני מצורף, מה מעבר לזה אני יכול לעשות? אפילו ניסיתי לשאול אותו ישירות ולא קיבלתי תשובות ברורות חוץ מ"אנו מכינים ואנו עושים" וכל מה שהוא כותב בדרך כלל בשם פיצולי האישיות שלו).

geashono

New member
ראשית הוא לא הכפיש את אמבי

בעבר הוא רק ציין את הכספים שאין לנו ושנית אתה יודע שבל צודקת היא מתכוונת לקבוצות רחבות בנושא הגמגום שכולם יכולים להצטרף אליהם וזה שונה מפגישות רגילות של אמבי כי הוצאות הארגון לא נופלות על אמבי בני אמר לי קבוצה שעוזרת למגמגמים אמבי תעזור להם-זה צריך להיות הקריטריון

למעלה