חדשות חדשות חדשות

calisto

New member
זה ממש לא ברור לי!

החוק היום קובע כי לא ניתן להעיד ילדה המתלוננת בגין עבירת מין ללא אישור חוקר ילדים! (סעיף 2 לחוק לתיקון דיני הראיות (הגנת ילדים), תשט"ו-1955). החלטתו חוקר ילדים (ילד - מתחת לגיל 14) חזקה יותר מכל החלטה של שופט ובעקרון אינה ניתנת לערעור! (השגות לגבי הסדר משפטי זה, בפעם אחרת). יתרה מזו, גם אם חוקר הילדים התיר את העדות, בית המשפט יכול להפסיק את העדות באמצע, אם ראה שהדבר עשוי לגרום לנזק נפשי לילדה. יש לי שלוש השערות: האחת, היא כי מדובר בנערה מעל גיל 14 ולכן עליה להעיד, אם כי ניתן להעידה שלא בפני הנאשם, אך בכל זאת מדובר בחוויה לא נעימה. השנייה, YNET אינם מדייקים בדיווח, וייתכן כי חסר מידע נוסף שעשוי להאיר אור על הפרשה. והשלישית, והיא הפחות נייטרלית, היא כי זו טענה פופוליסטית של פרקליטות שלא רוצה לעבוד קשה ו/או חסרה ראיות נוספות הדרושות בעניין. ואני פשוט חייבת לחזור למשפט "לסב אין עבר פלילי" - חודשים של אינוס נכדתו אינם מתאימים ליסוד ה"עבר" או ליסוד ה"פלילי"? האם אדם ששדד בנקים / איים על זקנות / קיבל שוחד במשך חודשים ייחשב כנעדר עבר פלילי? יכול להיות שרוצים לומר שלא ב"כבוד" שלו לשבת עם שודדים ורוצחים? וכן, אני צינית.

חיכיתי לך מאד ../images/Emo13.gif

גם לי כל העניין נראה תמוה לחלוטין. הבעיה שלי היא, שעסקאות טיעון אינן נגישות עבורי (או שמא? אילו היה לי אחד מהמעודכנים פדאור, תקדין או השלישי, הייתי יכולה לראות גם כאלה?), ואין לי דרכים לבדוק, וגם אילו היו - קשה מאד להבין את המניעים שעומדים מאחורי החלטות כאלו ואחרות במקרים כאלה. כך או כך, יסוד העבר הפלילי במשפטים שבהם מדובר בתקיפה מינית לאורך חודשים ושנים הוא יסוד שחוזר על עצמו, הן כטיעון להקלה בעונש, והן כטיעון לעסקאות הטיעון. לאן שולחים בנושאים הללו מכתב אם ממש רוצים לשלוח מכתב? יש לך מושג? (מערכות העיתונים... לחשוב, רוני, לחשוב).

ואם את עוד בסביבה,

האם תוכלי לתת דעתך גם על זה? הדעות שנכתבו שם תואמות את מה שהייתי משוכנעת שאני יודעת עד לא מזמן, ואז נאמר לי אחרת - לגבי שיחות טלפון. האם את יודעת מה לשון החוק או מהן הפסיקות הקובעות כרגע?

גברים מעשנים יותר מנשים

הישראלי הבוגר מעשן פחות - 35% מהגברים מעשנים, לעומת 15% מהנשים. אצל בני הנוער - עליה של 5% במעשנים. בסביבתי הקרובה נפוץ יותר המראה של אשה מעשנת, דווקא. נדמה היה לי, שאכן - כמות הנשים המעשנות עולה על כמות הגברים המעשנים. אפילו המצאתי תיאוריה מצטיינת כדי להסביר את התופעה. מסתבר, לפחות לפי הנתונים של "ביזנס דאטה" (חברת מחקר), שממש לא כך. אולי אלה שאריות ממצב העבר, כלומר, מהעת שבה אשה מעשנת נחשבה גסת רוח?

או פשוט -

נשים אוהבות יותר לחיות! לכן אנחנו נוהגות פחות בפראות על הכביש. לא יוזמות מלחמות, ולא יוצאות לירות בהן. לא מסתבכות בקרבות סכינים במועדוני לילה ו... מעשנות פחות.

אבא גאה

New member
ושוב אני מגלה שאני בעצם אשה!

מלבד נקודה אחת שהועלתה - לא מגלה
טוב, נו - יוזם מלחמות!

אמיר.

New member
נגעת בנקודה מביכה במקצת.

עישון בעיני הוא (מעבר לאיסור ההלכתי) גסות רוח (אם זה בציבור) ושטות שאין כמותה. מעשנים תמיד דחו אותי - איכססססססססססססססס
אבל אני מודה שמעשנות עוד יותר. למה ? אולי כי מנשים ציפיתי ליותר (בינה יתרה באישה).

חיפושיט

New member
למה לצפות מנשים ליותר?

ואם הייתי אומרת- עישון?- מגעיל אותי. במיוחד אצל גברים. מהם- ציפיתי ליותר.

אבא גאה

New member
נשים מעשנות זה דוחה

כי אז לא מריחים את הבושם היוקרתי (גברים לעומת זאת מדיפים ריח זיעה נעים) גם נשים מפליצות זה מגעיל (נשים לא מפליצות בכלל!) נשים שיש להן שערות בבית השחי זה ממש דוחה (לגברים גדל שיער מקסים בבית השחי.....) ובקיצור - נשים צריכות להתנהג אחרת בחברה כי תפקידם הוא לא להיות דוחות , אחרת איך יגידו על נאנסת "היא ממש הזמינה את זה עם המיני, האודם הזול, הבושם המפתה, והמבט הזה בעיניים?" נסחפתי? ====================================================================

בת שנתיים וחצי נשכחה במיניבוס

תושבת העיר הבחינה בפעוטה במיניבוס הסגור, פתחה את החלון, נתנה לה מים והזעיקה את המשטרה. לפני שנה, במקרה דומה, נפטרה ילדה בבאר שבע, לאחר שנשכחה על ידי הגננת ושהתה חמש שעות ברכב סגור. במקרה אחר שאני מכירה, ילדה הלכה לבקר שכנה, ירדה אל החניה, נכנסה לרכב פתוח ונסגרה בתוכו. הילדה נפטרה. למה זה קשור לכאן? זה לא ממש, אבל זה כל כך, כל כך מפחיד - שאני מנצלת את הבמה - אל תשאירו כלי רכב פתוחים. ילדים יכולים להכנס. זוכרים את סיפורי המקררים בחצר מפעם? כלי רכב מסוכנים לא פחות.

קצת כבוד לטראש

ארי קטורזה כותב על יעל שטרנהאל, שנלחצה משיחה עליזה עם שרית חדד באמצע דיון על פרישת שרי ש"ס מהממשלה. הוא טוען "דווקא הופעתה של חדד בארוויזיון... מהווה מקור הרבה יותר מעניין ורלוונטי לקיומנו הנוכחי ולתחושותינו..." האם יכולה להיות התייחסות רצינית לעניינים לא "בטחוניים" ו"גבריים" במערכות החדשות בארץ? האם זו אחת המטרות שלנו כפמיניסטיות? (בעיני, בהחלט כן). האם אפשר להניח שהתיחסות כזו תעבור מעבר לקו הצהוב של שרית חדד בארוויזיון? (אני חוששת שלא, לפחות בינתיים).

לינק לעניין שטרנהאל, וחשוב עוד יותר

בעיני - בראש הכתבה, קטע של סמדר יודלביץ´, על ההתייחסות לפדרמן המאבטח, וההאזנה למשנתו המדינית לאחר שהצליח למנוע נפגעים רבים בפיגוע בראשל"צ. העיפו מבט בתגובה מספר 1 - מי את בכלל? שם מצליח הכותב להתייחס אך ורק לגופה של כתבת: "תלכי לאכול גבינות ויין".

אמיר.

New member
לא כל גולש ראוי להתיחסות.

וגם לא כל מראין/ת בטלויזיה (יעל שטרנהל הצליחה להרגיז רבים לא בגלל מינה כי אם בגלל דעותיה הקיצוניות, ענין של גנים ??). לענין ההפוגה בדווח המדיני. אכן לא כל החדשות צריכות להיות פוליטיקה. חבל רק שהאתנחתא נלקחה מאירוע אוילי כמו הארויזיון (שאיפשר לכמה שדרים באירופה להעלות לאויר כמה הגיגים אנטישמיים). אין כאן ענינים פמינסטיים, רק קצת איוולת. רוני - אפשר להעביר ביקורת על אדם, גם אם הוא אישה (כמובן, לא בנוסח ש´שבה´ את ליבך).

הביקורת הזו לא היתה על שטרנהאל

כי אם על הכותבת. ושוב אני ממליצה, אם אתם רוצים להגיב ללינק, פתחו אותו. אני מוצאת את זה מועיל.

אמיר.

New member
פתחתי... אבל..

לקרוא את תגובות הגולשים ? זה יותר גרוע ממכתבים למערכת..

איומים על חייה של בריז´יט בארדו

שהתבטאה נגד אכילת כלבים, והרגיזה את הדרום קוריאנים. בסוף החודש יפתחו משחקי המונדיאל בסיאול, ובארדו תכננה פעולת מחאה נגד הפעילות המסורתית המקובלת בקוריאה ובסין - אכילת כלבים. ובהזדמנות זו, באותיות הקטנות - בארדו זכתה לתואר של כבוד באוסטריה, בעקבות פעולתה למען בעלי החיים. מוסר נשי? לשיפוטכן.

נשים סובלות יותר מכאבי גב

שכיחות כאבי גב אצל נשים גבוהה יותר, וגם מבין נשים - גבוהה יותר השכיחות אצל נשים נמוכות, בעלות היקף מותניים רחב. בקרב נשים קיים קשר בין כאבי גב תחתון ובין רמה גבוהה של פעילות גופנית, קשר שאיננו קיים אצל גברים. לדעת ד"ר לירם, שערך את המחקר, ההסבר להבדל סוציולוגי - "נשים ממושמעות יותר", ולכן, אם הן סובלות מכאבי גב - ילכו להתעמל.

השפלה בסוף החיים

"תושב הרצליה שיכן את סבתו בצריף בחצר ביתו. פקידת הסעד שבאה לבקרה, מצאה אותה סגורה בחדר מצחין, רטובה כולה, סובלת מפצע לחץ קשה, לא מטופלת כלל, בעוד שהמטפלת הפיליפינית שסיפקה לה חברת הסיעוד עובדת במשק הבית של נכדה" לדברי מרק קלרפילד, מנהל המחלקה הגריאטרית בסורוקה, סביר שכשלושים וחמישה אלף זקנים לפחות סובלים מהתעללות בצורותיה השונות. מדובר בארץ, כמובן.

למעלה