חדשות חדשות חדשות

hypatia

New member
בעיה לוגיסטית

באופן כללי, אני שותפה לגישתך ש"הפמיניזם קשור לכל". עם זאת, במידה וננקוט בגישה זו, כל הדיונים המתקיימים בכל הפורומים של תפוז עשויים להפוך אותנו לאכסניה שלהם, ואני סבורה שגישה זו תקשה במקצת על דיונים ממוקדים ופוריים. אשמח אם תשתתף בדיונים הקיימים ו/או תפתח דיונים בעלי גוון פמיניסטי מובהק יותר.

טל קר

New member
לא תמיד הקשר לפמיניזם הוא על פני

השטח. כל דיון שקושר את הדברים הוא בבחינת WELCOME. מבחינת ברירות - יש לך לדעתי דווקא חופש רב. זה פורום באינטרנט, כל אחד/ת יכול/ה לכתוב הודעה בכל נושא שעולה בדעת/ה תחת ההקשר הרחב של נושא הפורום. לכן, גם כאורח :) אתה יכול להעלות ולהצביע על הקשר שלדעתך אפשר לפספס. יש כאן מי שיקשיב.

סנבוטין

New member
פמיניזם ופני השטח

אני מסכים איתך. אינני מוכן לקבל שיש נושא שאינו עניינו של הפמיניזם. כי הרי על מה אנו מלינים? קודם כל על כך שהעולם מנוהל ע"י גברים, למען גברים, ותוך ראיית האשה ככלי לשירותו של הגבר. כל מי שרואה עניינים מסויימים מחוץ לתחום עבור הנשים, משתפת פעולה עם תפיסה זו.שוויון. שוויון. שוויון. שוויון. (לא אפסיק לחזור על כך) ולעניין: חייל גיבור (יש לו אני מקווה גם אמא וגם אבא) ונהג עירני (יש לו אני מקווה גם אמא וגם אבא. רעיה, אולי גם בת ובן) חשדו באדם שהוא מחבל. איתרע מזלו. לא רק שהוא סובל מפיגור, הוא גם ערבי. נו, הרי לא ממש בבן אדם מדובר? ואם הוא חונך כפי שאני יודע שמחנכים אנשים בעלי פיגור: "אסור להתפשט בפרהסיה (כי הורים חסרי חינוך וטקט לא ממש רוצים שתהיה עם הילד החכם והבריא שלהם באותו גן, בי"ס, חברה.) כי יתייחסו אליך כאל סוטה שרוצה לפתות ילדים קטנים, ואז תבוא המשטרה." ואם חונך לא רק כדי לקדמו בחייו אלא גם, ולפעמים זה העיקר, כדי לשרוד בעולמם של הבריאים, אז מה הפלא שפחד להתפשט בפני שני הגיבורים האלה? אפשר לצקצק בלשון, אפשר למצוא סיבות טובות ללחץ של הימים האלה. בעיני זו הסתתרותמאחורי תירוצים. היה להם כל כך הרבה זמן עם האדם הזה כדי לראות שמדובר במפגר. אני אגיד לכן מה קרה: הוא לא היה ראוי בעיניהם משתי סיבות: 1. מפגר.2. ערבי. במדינת ישראל זה מספיק כדי להוציאך להורג. ובכלל, הם לא היו כל כך בטוחים אז הם רק ירו לו ברגל. אחיות יקרות. יש יותר מדי נשקים ביותר מדי ידיים לא אחראיות. אין לכן מה להגיד בעניין? רובה שיורה, כשהוא הורג אשה זה פמיניזם וכשהוא הורג ילוד אשה אין זה עניינינו? ילד שגידלנו אותו אבא ואמא ותלינו בו את כל תקוותינו. ואמרנו: "העיקר שיהיה בריא, ושיהיה בן אדם" האין לנו עניין לדעת מי הוא זה שמעוות את דמותו והופכו למכונה רצחנית שלא תמיד עושה זאת רק לשם הגנה? מישהי תהיה לו רעייה, מישהי תהיה לו בת. בקר טוב.

.inbal

New member
חדשות ספורט: מחר נפתח טורניר

הרולאן גארוס וכולן מתבקשות להחזיק אצבעות לאנה סמאשנובה, למרות הגרלה לא נוחה במיוחד

טל קר

New member
שוטר בתפקיד שאנס שתי נשים, קיבל

שמונה שנות מאסר בפועל. מאיר קדוש, (38) אנס שתי נשים במהלך מילוי תפקידו. במקרה הראשון הוא הגיע יחד עם שוטר נוסף לדירתה של אשה שהזעיקה את המשטרה משום שחששה מבני משפחת בעלה העצור. מאוחר יותר הוא חזר לדירה, אמר לה כי בא לפתור את בעיותיה. ואנס אותה. במקרה השני, ביקש ממתנדבת במשמר האזרחי להצטרף אליו למכוניתו אחרי עהמשמרת כדי לשוחח עימה. בכתב האישום נטען שהוא נסע איתה למקום מבודד ואנס אותה. (מתוך ידיעות אחרונות)

אז אנחנו שוב בנושא הזה, שכלכך

הרבה נשים לא מבינות מה לו ולפמיניזם. למה אנחנו מתעסקות בקטנות? חדד מסוגלת להפוך מנערה שמנמנה לאשה מושכת. - יופי חדד. מעכשיו והלאה את תיטחני במערבל הזה, יחד עם עוד מיליונים מבנות מינך. תעמדי מול המראה ותשאלי "מי יפה?" . יהיו לך שעות שתזללי את המקרר על תכולתו, ויהיו לך שעות שתקיאי, ויהיו לך שעות שתרעבי כמעט עד מוות, ותזיעי רצח בכושר, ותשקיעי סכומי עתק בלהיראות כך, שהכתבה הבאה תאמר :"חדד מחזיקה מעמד..". תתאמצי חדד, אין לך ברירה. אם את רוצה שישלמו עבור הזכות שתעלי על הבמה, את חייבת לרצוח את עצמך לפי הכללים שלהם. אה, את גם שרה? טוב, זה זניח. זה לא מה שחשוב באמת. בהצלחה, חדד.

מירי,

New member
אה?????

מה הקשר? הבחורה רוצה להראות טוב? מה את לא מכירה גברים כאלה? אני מכירה המון! 90% מהגברים כאן במשרדים שומרים על משקל- אז מה? הם מקיאים? הם נתקפים בולמוסי אכילה? אני אפילו אחרי ניתוח להצרת קיבה לא מקיאה - מה כדי לרזות חייבים להקיא? ומה רק לגברים מותר להזיע שעות בחדר כושר כדי להראות טוב? למה אלפי שקלים עבור התואר כן - ועבור מראה שהוא חלק מהפרנסה שלה - היא עומדת מול קהל ואמורה להראות לפי סטנדרטים מסויימים שהקהל שלה קובע - למה זה לא? ורבאק מה הקשר לפימיניזם?????

ישראלית

New member
הבעיה היא לא ברצונה של חדד לרזות

הבעיה מתחילה אם העיתונות, והתקשורת בכלל, מתעסקות באופן בלתי נלאה (ומתמשך. אחרי הכל חדד לא רזתה אתמול...) ברוחב מותניה לפני/אחרי של שרית חדד, בכל פעם שמדברים עליה ואיתה, במקום להתייחס לשיריה וליכולת השירה שלה (מה שאמור להיות העיקר, לדעתי - חדד זמרת ולא דוגמנית...) מותר לתקשורת להתייחס לעובדה שחדד רזתה, מותר להם לפרגן לה על כך ומותר כמובן לחדד לשמוח במשקלה החדש. ונכון שהמראה הוא חלק מהפרנסה שלה, אבל נראה לי שהוא לא העיקר. היא הצליחה מאוד גם לפני שרזתה. מה שמפריע לי הוא ההתמקדות של התקשורת בזה כאילו גזרתה של חדד היא התמחותה היחידה בחיים ומה שפרסם אותה. אילו חדד היתה דוגמנית במקצועה, זה היה סיפור אחר.

greywolf

New member
הסרת אחריות

בעיני יש בהתמקדות בפרסום בתקשורת משום הסרת אחריות. התקשורת משפיעה רבות על עצוב השיח הציבורי, אולם אין זאת אומרת שא/נשים משוללי כוח. אינני טוען, חלילה, שאת מציגה את האנשים כאוטומטים אולם זוהי המשך הטענה. על פי התיאורמה של תומאס, אם כבר עסקינן בתאוריות סוציולוגיות כפי שהוזכר בשרשור מעל, "מצבים שאנו מגדירים כממשיים הופכים לממשיים בתוצאותיהם". אני סבור שהשקפה זו נכונה ולפיכך שיש לא/נשים את היכולת לעצב את מציאותם בדרך שונה. המקור, אולי לעיסוק במראה נובע לא מהדרך בה מוצג היופי בתקשורת אלא מסוג הדיון במשמעויות הקיים בחברה.

ישראלית

New member
זו לא שאלה של אחריות. זה מעגל סגור

שרית חדד זמרת. שרית חדד רזתה, מרצונה הטוב. עד כאן העובדות. מכאן ואילך יש את הצד שלה (האם היא בוחרת לדבר בראיונות בעיקר על איבוד המשקל שלה?) ויש את הצד של התקשורת העורכת את הסיקורים והראיונות (האם כשאנשי התקשורת כותבים עליה, הם בוחרים להרחיב את הדיבור על משקלה? האם הם בוחרים לשאול אותה הרבה על משקלה בראיונות?) אין לי בעיה עם הטענה שתהליכים עמוקים מתחילים מלמטה וקשורים ברחוב, ושפני התקשורת הם במידה רבה פני החברה. אולם, א´: דווקא על רקע זה חשוב לבחון את המוצג בתקשורת כדי ללמוד על סולם הערכים של החברה בה אתה חי. ב´: אני לא חושבת שההשפעה היא מ"למטה" לכיוון התקשורת בלבד. התקשורת היא מספר גופים שאינם נטולי אינטרסים, והאנשים המנהלים אותם אינם מדגם חברתי מייצג של החברה הישראלית. האינטרס שלהם, בעיקר כשמדובר בעולם הפירסום, נוטה להיות שמרני לעתים קרובות. בשמרנות הזאת מתערבות "קריצות" למאוויים הפחות שמרניים שעליהם לא ידובר בגלוי. זו טכניקת מכירה (של מוצרים או של חדשות). שווה להיות מודע לזה. ג´: פעמים רבות מתרחשים תהליכים שהתקשורת נעשית מודעת להם, שלא להזכיר מבטאת אותם בגלוי, רק אחרי שהתמשכו והתפתחו זמן ממושך. התקשורת אמורה כביכול לבשר על מגמות וכיוונים חדשים, אך בפועל לעתים קרובות היא לא מבחינה בהם במהירות כמו הרחוב. היא רק קוראת להם בשם ונותנת להם גושפנקה רשמית, בתחילה תחת התווית "תופעה אזוטרית" ובהמשך (לפעמים רק אחרי שנים רבות!) תחת התווית "חלק מהקונצנזוס". זה לא מה שקורה תמיד, אך זה מה שקורה לעתים קרובות.

.inbal

New member
לא מזמן היה סיפור דומה בניגריה

שם נגזר על אישה מוות בסקילה גלל שנאנסה. רעש נוראי והמוני מחאות של פעילות פמינסיטיות שאורגן בארה"ב ולחץ על ניגריה הביא לביטול העונש (אני משערת שהיא בטח בכלא או משהו, שזה לא אוצר גדול, אבל ההוצאה להורג בוטלה ע"י חנינה). לא מצאתי את ההודעה המקורים, אבל קצת מהעבר בכל זאת

הסיפורים שעושים רעש הם הסיפורים

שבהם כל הענין הגיע לאיזושהו הליך משפטי (אלק). אבל נשים שנאנסו נרצחות על רקע חילול כבוד המשפחה בכל העולם המוסלמי . על הרקע הזה כדאי גם להזכיר שדווח לא מזמן על שמועה שמסתובבת ברש"פ שחיילי צהל אונסים נשים, כדי לגרום למשפחות שלהן להרוג אותן (את הנשים כמובן).

חיפושיט

New member
זה בגדר שמועה בלבד..

לא נראה לי שהורו לחיילי צה"ל לאנוס, וגם אם כן- זאת פקודה בלתי חוקית בעליל.. חוצמיזה, אם הדבר הייה נכון, הייה פיצוץ תקשורתי מאסיבי..

טל קר

New member
גם הסטודנטיות מצטיינות יותר

מהסטודנטים, אבל שימו לב לפאנץ´ בסוף. "הסטודנטיות מצטינות יותר מהסטודנטים, כך מגלה מחקר שנעשה בחוק לסוציולוגיה באוניברסיטה. הסטודנטיות באוניברסיטה זוכות להשגים גבוהים יותר מאשר הסטודנטים - כך מגלה רקפת ארליך-רון מהחוג לסצויולוגיה ולאנתרופולוגיה באוניברסיטת תל אביב. נבדקו 4000 סטודנטים משנה א´ הלומדים בשמונה פקטולטות באוניברסיטה. ... רוב המצטינות שונות מכלל אוכלוסית הבנות(?) במסלולי הלימוד שהן בוחרות ובהישיגהן המרשימים. המצטינות (היא הגדירה מצטינת כבעלת ציון התאמה של 650 ומעלה), מתברר, לא נרתעות מ"מקצועות גבריים". בשונה מהסטודנטיות הלא מצטינות, הלומדות בעיקר לימודי הומניסטיקה ומדעי החיים. הבנים המצטיינים, היא גילת, מוצאים לעצמם מגוון רחב יותר של חוגים ופקולטות אטרקטיבים מאשר הבנות המצטינות. כאשר בדקה את הציונים של משתתפי המחקר, בתום שנה ראשונה ללימודים באוניברסיטה, הופתעה (?) ארליך-רון למצוא, כי ממוצע הציונים של הסטודנטיות המצטינות היה גבוה יותר מהציונים של הסטודנטים." אבל הנה הפאנץ´, שלא תחשבו חלילה שיצאנו מסטריאוטיפים: "אין הסבר מדעי להבדלים האלה, אומרת ארליך רון. גם בתיכון נמצא שבנות מצטינות יותר מבנים. אני יכולה רק לשער, שהדבר נובע כנראה מכך שבנות הן קונפורמיסטיות יותר באישיותן, לכן הן משקיעות יותר, נוטות לשתף פעולה עם המימסד, מפגינות נוכחות גבוהה בשיעורים, וממלאות משימות ברצינות". (מתוך חברה - עיתון הפקולטה למדעי החברה, אוניברסיטת תל אביב, גליון מס´ 1).

lorelei

New member
shivyon?!?!

sorry it´s in english. But this is too much! Even a woman (!) finds a way to give us unpleasant compliments.....

עבודות שירות לסב שבצע מעשים

מגונים בנכדתו. 200 שעות עבודות שירות נפסקו, על מנת למנוע מהנכדה בת האחת עשרה לעמוד על דוכן העדים. ואני תוהה - הרי אפשר להשתמש בחוקרת נוער, ולחסוך מהילדה את העדות, ובכל זאת להעניש את הסב. זו לא הפעם הראשונה בזמן האחרון, שמושמע הטיעון של "לחסוך מהילדה עדות". זה משכנע? קליסטו? את בסביבה?

למעלה