חג סוכות "שמח" שלי.....

olive8

New member
כן..

היתה תקופה שחשדתי בו אבל עכשיו אני מבינה שזה ממש לא העניין.. ובקשר לסקס- ברור לי שזה המוןןןןןןןןן בקשר.. אבל אפילו בעלי אמר לי אז מה אם טובה במיטה זה לא מספיק לי... ??? מבין?

במבי53

New member
עד כדי כך מהותי???????????

ז.א. שאם הסקס הוא סוף זה אומר שמערכת היחסים מושלמת וכל עוד המצב נשאר כך - המערכת נשארת איתנה?

g u y 4 u

New member
לא מדוייק... הנה ההסתייגות.

כשהסקס קיים במערכת יחסים והוא טוב (לדעתו ועל פי תחושתו) - הוא מהווה 10% ממערכת היחסים. כשהסקס הוא רע לדעתו או איננו - הוא 90% ממערכת היחסים. אבל סקס הוא מהותי לגבר. הרבה יותר מהשאר. כשהוא קיים - הוא מתפנה לחשוב על השאר.

czar

New member
לגמרי יכול להיות - אבל זה לא הנושא

זה כבר מאוחר מידי לעסוק בכך וגם אם כן, זה לא הזמן להתמודד עם זה עכשו

czar

New member
מצויין

קראתי מלמעלה למטה והכל היה צפוי......וזה בסדר גמור. - נכון היה להרפות ממנו ולתת לו את הזמן - דיברתם והוא פרק והוריד את הכל מעליו, זה גם מצויין אני הייתי עכשו שוב מרפה קצת ונותן לו את היכולת לעכל את מה שאמר ולהרגע, ואז לשבת ולדבר. עזבי ססמאות של לנסות לתקן או לו, הוא אחרי זה כבר כנראה ולא ירצה, אבל דברי איתו לעומק ותנסי להבין אותו, תהיי לידו ואל תלחצי, עכשו את חייבת לקחת את תפקיד המלווה, המנטור שלו בשקט כמו יועצת, אם עכשו תתחילי לדבר על לשקם ולטפל בעצמכם הוא ינעל כי הוא כבר "חשב על הכל" עם עצמו. נסי לזוז מהזוגיות ולהבין כחברה מה קורה לו, צאי לגמרי החוצה ותגיעי למצב שהוא יכול לדבר איתך כמו חברה לא כמו אישה. תגידי לו בוא רגע נדבר, להתגרש אני לא אעצור אותך אם תרצה אבל בוא קודם שב איתי על קפה ושוב, לא לדבר עליכם עדיין, לדבר עליו, רק עליו ורק אז תוכלי קצת להתכוונן מה רצונו באמת. לאט לאט ובחוכמה עכשו.

olive8

New member
השאלה

היא אם ליזום בעצמי את השיחה או לתת לו קודם לחזור הביתה.. הוא ביקש פסק זמן ואמר שטוב לו מאוד מחוץ לבית והוא מרגיש הקלה.. אמרתי לו שאני מאוד שמחה שטוב לו בכנות.. אבל שיחשוב על הכל ברצינות ויגיע אליי החלטי אמיתי באשר הוא יחליט.. אז ליצור איתו קשר או לחכות לו?

czar

New member
יפתי

לדעתי האישית כלום, תעזבי אותו ומשפטים כמו "תבוא אלי שאתה החלטי" לא במקום לפחות לראייתי. הוא בבעיה בעצמו וכנראה לא קל לו כמה שהוא נראה בריון רחוב, הוא ממש לא. אם את אומרת לו בוא אלי כשאתה מוכן ובשל זאת למעשה עוד פינה, ככה שהוא צריך להגיע להחלטה כלשהי ואת צריכה בדיוק ההיפך. את צריכה אותו רגוע קשוב ופתוח לדבר, לא חשוב על מה ורצוי בכלל שלא תדברו עליכם אלא עליו ועל מה שעובר עליו. כמו שאמרתי - אני הייתי מצפה אילו הייתי הוא שמישהו לא ילחץ אותי לקבל החלטה, לא יגיד לי לשוב שאני מוכן אלא יקשיב לי ללא תנאי, שיעזור לי להוציא החוצה את מה שמעיק. לא, לא הייתי קורא לו לבוא לשיחה, אולי הייתי מסמס מידי יומיים משהו כמו "אתה בסדר?" או בדומה אבל שעוסק רק בו לא בכם.

chenby

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

לגמרי. זה הזמן לשים את האגו השבור בצד.. עם כל ההלם וכל הפגיעה.. מכיוון שבסופו של דבר את רוצה אותו בחזרה בבית. מעבר לזה, עובר עליו משהו שלא היה לך מושג עליו.. אז עכשיו זה הזמן שלך קודם כל - לנשום עמוק, להבין שמה שלא יהיה הכל באמת בסדר. וכולכם בריאים ושלמים - רק עוברים דברים (אני הייתי רואה שוב את הקלטת של גלעד- בשביל לקבל פרופורציות..) הייתי מאפשרת לעצמי לאפשר לו להיות מה שהוא צריך להיות כרגע. (בכל מקרה אבל בעיקר עכשיו) ולהיות קשובה אליו. אם הרצון שלי זה להיות איתו -אז לחלוטין לשחרר אותו לפתור עם עצמו עד שהוא בא לפתור איתי - כמו שהמלחמות שלו נעשו עם עצמו.. הוא זה שיכול לפתור אותם עם עצמו. ותהיי קשובה למה עובר עליו, מבלי להתגונן - כמו שסיזאר אמר- להביט מהצד כמו חברה שהוא מספר לה על קשיים שעברו עליו.. בלי לשפוט, ומתוך זה באמת להבין מה היה חסר לו. עכשיו של תביני לא נכון, אין זה אומר שאין לך זכויות ושאת צריכה להתרפס בפניו.. זה אומר שכאשר הוא פותר את הדברים, ואכן מחליט לחזור ולתת את ההזדמנות, כן לשבת לשיחה כדי שאת תוכלי לפתוח את הלב שלך בפניו ולספר לו מה עלייך עבר.. בעיקר בכדי שלא תרגישי שאת צריכה ללכת על ביצים אחר כך בשביל שחלילה לא יעזוב.. ואם זה אכן נגמר, כנראה שזה מה שטוב עבורך - ובהמשך תמצאי לעצמך מישהו פתוח יותר שלא שומר בבטן.. או שמהתחלה תשאירי את הדברים פתוחים ותהיי יותר מודעת.. או ערה למה שקורה בצד השני. אולי קיבלת התעוררות לזה שאמנם יש ילדים -אבל זה לא אומר שצריך לשכוח את הבעל.. נראה לי דפוס מוכר אצל הרבה אנשים. אבל עדיין אין לי מושג מה עובר אצלו בראש וזו סתם השערה. בכל מקרה כמו שסיזאר אמר- הקשבה.. ואיפשור. ממליצה לך לחפש באיטרנט מידע על "חוק האיפשור" הנה כתבה שמצאתי http://people.eol.co.il/כתבות/מהות_ומודעות/חוקי_היקום_חוק_האיפשור.aspx

olive8

New member
תודה רבה

על התגובה המפורטת.. אני ממש מתחברת לכל מה שאמרת את וסיזאר.. אז זהו שכבר אמרתי לו שאני מצפה להחלטה.. אז מה אני אחזור בי? איך לגרום לו להבין שאני מבינה את הצורך שלו אבל בכל זאת אני מחכה...בלי ללחוץ.. וגם הוא טוען שזה לא יעזור לדבר כי הוא כבר לא מאמין שדברים ישתנו... אני ממש כאובה אבל חייבת להיות חזקה יש לי 2 ילדים קטנטנים אבל אני בתוך הלב מלאה בפחדים ורק משחקת אותה חזקה.. אני כ"כ פוחדת להשבר ולעשות טעויות..

chenby

New member
מכיוון

שאת מלאת פחדים כרגע , את חושבת על כל צעד שאת עושה, כל משפט שיצא לך מפה - תחשבי - האם הייתי צריכה להגיד את זה? או שזה טעות.. לכן קודם כל - אני הייתי מניחה לזה כרגע. תני לו יומיים, במקום לחשוב על הפחדים -תחשבי על זה שעובר עליו משהו.. ושאת משוחררת מלפתור לו את זה - אלא זה שלו עם עצמו.. קמום לחשוב על זה שהוא צריך להיות איתך עכשיו, תחשבי על זה שהוא בדיוק במקום שהוא צריך להיות בו כרגע.. אין לזה קשר אלייך - כי כמו שאמרתי - אלו מלחמות פנימיות שלו עם עצמו. אני הייתי ממליצה לך למקד את תשומת הלב שלך כרגע בך. מה ישמח אותך כרגע, ללכת עם הילדים לאכול גלידה, לראות קומדיות על מנת לצחוק, לראות דרמות על מנת לבכות, לעשות דברים שאת אוהבת לעשות בעצמך. אני מאוד ממליצה לך ללכת עכשיו לסטימצקי ולקנות את הספר -אהבתך נחוצה לי - האם זאת האמת? של ביירון קייטי. תחשבי רגע על הכותרת של הספר- אהבתך נחוצה לי - האם זאת האמת? הספר הזה אחרי קריאה, ובהנחה שעם הקריאה תעשי עבודה עם עצמך, יתן לך הרבה מאוד שלווה. ומתוך שלווה, תוכלי באמת להיות קשובה לו - במקום לשמוע אותו ולהקשיב לצרכים שלך (שעם הספר תביני שהם הרגלים ולאו דווקא אמת - אלא מה שאת חושבת שאת צריכה..) ומתוך השלווה הזו - את גם תוכלי לשחרר אותו באמת להיות מה שהוא- קבל אותו כמו שהוא עם ההחלטות שהוא מחליט, וכמובן לקבל את עצמך - קודם כל. ואז את יודעת שאת מוגנת בכל מקרה - איתו או בלעדיו. החיים קורים, ממשיכים ודינמיים. כלומר שמה שקורה עכשיו יהיה לך אחרת מחר. ועדיין, עכשיו בשנייה הזו, כשאת חושבת על משהו אחר חוץ מבעלך.. הכל באמת בסדר.. עבדת, הילדים שלך בריאים, יש לכם אוכל, מקום לישון בו ואתם מוגנים והכל בסדר. רק כשאת חושבת על הפחדים האלו - את חושבת שאת סובלת ורע לך - אבל זה רק מחשבות. אז לסיכום - אל תגידי לו כלום, תחזרי בך אצלך -הוא לא חייב לדעת את זה כרגע, כשהוא ייצור איתו קשר בהמשך תוכלי להגיד לו שאת מבינה שהוא בשלו, ושאת לא מציבה לו שום תנאי, ולא מצפה לשום החלטה, אלא רק מקווה שהוא ירגיש טוב.. אני ממליצה לך באמת לקרוא את הספר הזה כבר היום, כי כבר היום הוא יעזור לך להרגיש טוב יותר. הקלה. ולאחר מכן, תיכנסי לאינטרנט ותעמיקי את הידע - דרך האתר שלה www.thework.com יש שם גם סרטונים איתה- עושה עבודה עם אנשים, מה שעוד יותר עוזר להפיל את האסימונים. כרגע תתעסקי בך בילדים שלך.. אל תשחקי אותה חזקה, את גם לא צריכה לשחק אותה חזקה.. כי גם כשאת "שבורה" את לא באמת שבורה, את שלמה, ואת עדיין חזקה.. את סתם מאמינה שאת חלשה וזה לא נכון. קבלי חיבוק. את גם מוזמנת להשאר, אולי לקרוא הוודעות של אחרים ולתת להם תמיכה- יתן לך תמיכה.. כשאני כתבתי פה בפעם הראשונה- זה מאוד עזר לי לכתוב לאחרים. (ותראי עכשיו אני מנהלת את הפורום... 4 שנים אחרי אני עוד פה - זה בית.)

olive8

New member
וואו את מקסימה ../images/Emo140.gif

אני ממש מעריכה את זה שאת יושבת וכותבת לי במיוחד :) נסכת בי רוגע ואני באמת אשתדל להמשיך כרגיל.. הכל לטובה אני מאמינה שמה שלא הורג מחשל..

czar

New member
אל תחזרי בך ואל תעלי את זה שוב לדעתי

אל תבהירי לו כלום, הוא כנראה לא טמבל והוא יודע שאת מחכה, מילים לא יעזרו עכשו, צאי מזה, את כבר לא אשתו בסיטואציה הנוכחית את רק מקשיבה וחברה, שום שיפוטיות. שמעי, בתור אחד שעבר גירושין לפני שנה וחצי, מותר לטעות, בלי טעויות לא עושים היתרון שלך כאן שאת היית חכמה ובאת לשמוע, אין כאן תורה מסיני יש רק כלים שאת צריכה לקחת מתוכם מה מתאים לך ולכם. יותר צפונה אלך, כנראה גם שתטעי, כולנו טועים וגם אילו הכי גרוע יקרה....תאמיני לי, לא קל אבל לא סוף העולם אבל זה לפחות יביא אתכם למקום שאין בו טינה, אל תכעסי עליו כי גם אם יאכזב אותך, זה לא בא הרי מתוך רעות. את עכשו צריכה להיות אוזן לא יותר, שום שיפוט.

g u y 4 u

New member
פשוט תניחי לו.

רוצה לחכות שיעבור לו? תחכי. לא רוצה? תמשיכי בחייך. בכל שלב את יכולה להחליט לסיים את הקשר מצידך. אם כי עלי לומר ש... מעת לעת יוצא שנוצר לחץ בזוגיות משלל סיבות. יש אנשים שמדברים ויש כאלה שמסתגרים. אני מניח שמשהו מטריד אותו. אני מניח שהוא זקוק לזמן על מנת לעבד את מה שעובר עליו. את צריכה להחליט האם את מעוניינת לתת לו את הזמן. אני מנחש שהוא יבוא אלייך בעצמו ויספר לך בסופו של דבר, אם לא, המצב שלך זהה לעכשיו. ככה או ככה ההחלטה בידיים שלך. פשוט אל תתקשרי ואל תחפשי אותו. תני לו לחזור לבד. תני לו לבחור את המקום והזמן. תמשיכי בשגרת חייך.

olive8

New member
אני צריכה

לשנן לי אתזה כל רגע וכל דקה ולא להשבר... צודקים כולכם.. אני אתן לו פעם אחת בחיים באמת להיות עם עצמו.. הרי האמת תצא בכל מקרה מתי שהוא ועדיף לחכות בסבלנות..

g u y 4 u

New member
זו גישה טובה.

בפרט לנוכח העובדה שאת לא מדברת על פרידה. חשוב לתת לבן/ת הזוג את הזמן (אם הוא אומר את במפורש - אז על אחת כמה וכמה). תני לו להיות עם עצמו. אם זה משהו שלו פרטי והוא צריך לפתור את זה בשקט, בלעדייך. אם זה משהו בזוגיות שלכם והוא עדיין לא הגיע לכלל החלטה. בסופו של דבר זה אכן יתגלה. בין אם על ידו, בין אם על ידייך - או יתגלה מעצמו. ללחוץ עליו, לא יאיץ את התהליך אלא רק יגביר את הלחץ והתגובות הלא נעימות ויקב את יכולתו לעבד את הקושי ו/או להרגע.

בני כמה אתם?

איך הוא בדרך כלל בתור אבא? האם הוא אוהב את האבהות? האם עד הארוע האחרון נראה היה שהוא נהנה מהיותו "בעל משפחה"? אני שואלת כי תשובות על השאלות הללו יכולות לתת מושג כלשהו על מה שמטריד אותו.

olive8

New member
אנחנו

בני 25 ... האמת היא שקצת קשה לו עם מחוייבות.. הוא גם גדל במשפחה מפורקת.. הוא מאוד אוהב לשהות במחיצת הילדים אבל קשה לו להתחייב ובאיזה שהוא שלב נגמרת לו הסבלנות הוא טיפוס מאוד אקטיבי ולא ממש ביתי.

למעלה