אל תהדפי שום תמיכה שאת מקבלת
תני לה לתמוך בך, כי זה טוב שיש לך תמיכה ממישהו בוגר, שיכול לחבק אותך, ולהיות שם איתך - גם אם זה זמני. מעבר לזה- כשאת אומרת שהוא זקוק לטיפול נפשי- זה ברור, אבל יקירה, זה לא העסק שלך בשנייה שהוא החליט לא לשתף אותך. הטיפול שלך הוא העסק שלך כרגע. אני חושבת שאת צריכה לקחת החלטה לסגור את הסיפור. המצב כמו עכשיו לא יכול להשאר כמו שהוא. ואם הוא לא מראה אפילו נכונות להיות נחמד אלייך (באמת יפה מצידו שהוא שאל אם את אוכלת.. ) אז חאלאס. תנשמי עמוק, ותעשי צעדים לטובתך. את לא חייבת לשתף את חמותך בזה, למרות שהיא בטח תבין - אבל אל תשתפי אותה בזה כרגע. תתחילי לקחת אחריות לעצמך ולחיים שלך. אני מבטיחה לך שעוד כמה חודשים הכל יראה כמו סיוט רחוק, ואת כבר תהיי במקום אחר בחיים שלך -מחוסן יותר ובריא יותר. בשבילך, בשביל הילדים שלך, וגם בשבילו.. מה היה אילו - זה אותו דבר כמו הספקות - אין טעם בשאלה הזו, כי אין אילו, בעלך קיבל את ההחלטה להתנהג כמו שהוא מתנהג.. אין לך שליטה על זה. לכן אין מה היה קורה אילו. את לא יכולה לחיות את חייך לפי גחמותיהם של אחרים. לכן אני אומרת שוב ושוב ושוב ושוב - תתחילי לחשוב על עצמך! תהיי חשובה מספיק בשבילך כדי לגשת לעורך דין ולפתוח תיק ברבנות. במקסימום, התיק יסגר.. אבל תתחילי לעשות צעדים. הפאסיביות תוקעת אותך עמוק יותר בייאוש ובפחדים. תעשי צעדים - תחשבי אחר כך. לדעתי את כבר חושבת מספיק. אגב, בעלך כבר אדיש.. לבד או לא, הוא אדיש. אחריות כלפי המשפחה הוא לא לוקח כבר עכשיו (אלא אם לצעוק עלייך שהבית מבולגן זה נקרא מבחינתו אחריות - או להגיד אני המפרנס ולא מעבר לזה - נקרא מבחינתך אחריות) לשלם ולספק את חובותיו לילדים שלך הוא יעשה בין ירצה ובין אם לא.. יש חוקים במדינה - בשביל זה העורך דין אגב, שתביני מה הזכויות שלך ומה החובות שלו.. מי החליט שאת צריכה להתמודד לבד? את פה איתנו, את לא לבד, יש לך את הילדים שלך, את לא לבד, יש לך את עצמך! את לא לבד. כשאת עסוקה בו - את לבד. זה העניין. וזה לא אומר עליו שהוא בן אדם רע, זה אומר שהוא רע בשבילך. זה הכל. אגב, אם את רוצה אפשר להמשיך במסרים כי השרשור הזה כבר יעבור לעמוד השני ממילא.. אני פה בשבילך בכל מקרה. חן.