חג סוכות "שמח" שלי.....

olive8

New member
חג סוכות "שמח" שלי.....

אז לא בנינו סוכה בסוף כי לא היה לו זמן.. "לא נורא" אמרתי ממילא חוגגים אצל ההורים שלי... החג העצוב שלי: כ"כ הרבה חיכיתי לסוכות.. זה החג השני בשנה מלבד פסח שבעלי לא בנסיעות ולא בעבודה.. איזה כיף...נוכל לצאת עם הילדים..לבלות קצת זמן איכות... אבל.. כל החג אצל ההורים בעלי התעלם ממני בצורה תמוהה כשניסיתי לרמוז שהוא לא מובן ופוגע- הוא פשוט קם ועבר לחדר אחר.. לא רציתי לצער את הורי והילדים אז התאפקתי וסבלתי בשקט את התנהגותו התמוהה.. בשבת בבוקר הכנתי שולחן לארוחה והכנתי לו את הסלט שהוא הכי אוהב ואיחלתי לו חג שמח אוהב.. הוא בקושי הגיב.. במוצש חשבתי שזה סתם היה מצברוח חולף.. שאלתי אותו מאמי מה עם הזמנת חדר במלון שתכננו?(בדרך חזרה הביתה) אז באה ההתפרצות: "לא רוצה ללכת לשום מקום תפסיקי כבר ללחוץ עליי לא בא לי לחגוג לא רוצה להיות נשוי לא בנוי לזה את אישה קשה,אני רוצה ללכת ועוד ועוד.." בעלי אדם סגור לא מספר כשקשה לו..שומר הכל בלב ותמיד אני מנסה לדובב אותו אך הוא מתחמק מתעלם בורח.. הנה בא הפיצוץ ממנו פחדתי כ"כ.. הילד במושב האחורי החל לבכות בהיסטריה.. ביקשתי ממנו לעצור את האוטו ואמרתי לו.. אתה רוצה ללכת?להיות לבד? עכשיו תעשה פרסה ותיקח אותי חזרה להורים אני לא עומדת בזה.. אבל ההוא החל לתרץ תירוצים והמשיך לנסוע לכיוון הבית.. בדרך הוא "מזהיר" אותי לא לחפש אותו ולא להתקשר.. אמרתי לו שאני אמשיך בחיים רגילים ואני לא מוכנה שהילדים יסבלו ושלא ידאג אני לא ארדוף אחריו ושיקח זמן לעצמו. הגענו הביתה. לא דיברנו . רק קילחתי את הילדים והשכבתי אותם לישון בשמחה כאילו לא קרה דבר(זה היה קשה). ציפיתי שהוא יקום וילך אך לא..הוא נשאר. שאלתי אותו אם בא לו להסביר מה קורה.. אך הוא טען שלא מסוגל לדבר איתי "תעזבי אותי" עזבתי והלכתי לישון.. בבוקר הוא ביקש שאסגור את הדלת ואתן לו לישון.. קמתי עם הילדים ושיחקנו בסלון בלגו.. לפתע הוא קם"מה את נותנת לו לשחק בלגו על הרצפה?זה מפריע לי!ומזה המייבש כביסה פועל!!!|? ולמה ולמה ולמה.. לקח לילד את הצעצועים בכח וצעקות.. וחזר לחדר בטריקת דלת.. ככה כל היום צעקות לא נתן לנו לנשום וכל דבר לא מצא חן בעיניו.. ביקורת וביקורת... כבר לא עמדתי בזה..הילד הקטן היה ממש היסטרי וביקשתי מבעלי "לא יודעת מה עובר עליך אתה לא רוצה לדבר,אבל אני מתחננת תפסיק לפגוע בי ובנפש הילדים,זה מטורף!" הוא קם ועזב.. ניתק את הטלפון ולא שמעתי ממנו.. אף אחד לא ידע איפה הוא.. בסוף היום ניסיתי להתקשר אבל הוא לא ענה.. רק בשתיים בלילה הוא ענה שכרגע נמצא אצל אביו ולא רצה לספר לאן נעלם כל היום.. ושוב ביקש שאעזוב אותו וניתק עליי את הטלפון.. אני הלומה ואובדת עצות... פרקתי..

את מזכירה לי נשכחות..

לגרוש שלי הייתה את הבעיה של לשמור בבטן. הייתי מתפוצצת מזה שאי אפשר היה לדבר איתו. ברור שעל בעליך עובר משהו.. לדעתי תני לו כמה ימי "שקט". אל תתקשרי. באיזשהו שלב הוא ירגע, וזה הזמן לנסות לדבר. "הביקורת" שלו באה ממה שמפריע לו והוא לא מוציא..

מריוס זכריה

Member
מנהל
בדיוק כך ../images/Emo45.gif

העניין הוא שהסיפור האמיתי מתחיל הרבה הרבה זמן לפני שאת מתחילה את הסיפור. יש לכם בעיות זוגיות כבר הרבה זמן, לא דיברתם עליהן והוא הסתגר בעבודה שלו. עכשיו הכל מתפוצץ, אבל הבעיות בטח התחילו זמן לא רב אחרי הנישואין... תני לו את הזמן, אל תיכנסי בו, עד הוא יחליט עם עצמו מה הוא רוצה: לדבר איתך או להיפרד. רוב הסיכויים, על פי מה שאת מתארת, שהוא יבחר לדבר איתך. זה היה זמן טוב ללכת לייעוץ זוגי.

olive8

New member
עדכון

דיברנו. הוא שפך בפני את כל הדברים בבום.כל מה שמפריע לו. בפעם הראשונה בחיים והייתי בשוק מהדברים.. הוא טוען שזה יותר לא ילך ביננו. נראה לי שהוא רוצה להתגרש.. אני רק לא מבינה איך אפשר להתגרש אם בחיים לא ניסינו אפילו לעבוד על שום דבר??? קשה לי כ"כ ורע לי..

מריוס זכריה

Member
מנהל
ראשון ראשון ואחרון אחרון

קודם כל, הוא שפך את הכל. זו כבר התקדמות גודלה. הרצון להתגרש מקנן כבר שנים רבות, ואין בו שום חידוש. הוא אמר את מה שהוא חושב כבר הרבה זמן. אחרי שהוא אמר את דברו, צריך קודם כל קצת זמן לעכל. אחר כך אפשר לשאול את השאלה המוצדקת שלך: מה עם לנסות לתקן? תביני שיש לדברים דינמיקה וקצת משלהם. לא פותרים בעיות של שנים בשיחה אחת. אבל התקדמתם כבר צעד אחד. היי סבלנית ונהגי בקור רוח, ככל האפשר.

olive8

New member
שנים רבות זה לא כי

אנחנו נשואים שלוש שנים בלבד...:) יש לנו ילד בן שנתיים וילד בן שנה..

נונה17

New member
הספק מהיר...

תוך שלוש שנים התהפכו לכם החיים לגמרי - מזוג חברים הפכתם לזוג נשוי עם שני ילדים בהפרשים נורא קטנים, אולי הוא מרגיש שנגמר לו האוויר? זה לא מצדיק התנהגות כזו, אבל אולי זה הסבר אפשרי? גם אני מציעה שתניחי לו לכמה ימים אבל תקבעי עם עצמך כמה זמן את מוכנה לחכות לו. אני בטוחה שגם לך לא פשוט - כל הבית ושני הילדים עלייך, את באמצע משבר ועומדת להתפרק והוא בורח ולא מעניין אותו. אני חושבת שאת צריכה גם להתכונן לתרחיש הכי גרוע ולברר את הזכויות שלך ולראות איך את מסתדרת לבד.

nowonder

New member
שאלות

בחודשים שלפני סוכות, היה לך טוב איתו? מה היה טוב? מה היה לא טוב?

olive8

New member
מה היה טוב

האהבה וההערכה שלי כלפיו.. הלילות היפים שלנו יחד.. המחמאות שלו אליי... היציאות.. מה לא טוב? חוסר הסבלנות כלפיי ברוב המקרים זלזול בי במובן מסוים הנוקשות הביקורתיות איתי ועם הילד הצורך בחופש כל פעם כל יום היציאה להתאוורר בשעות מוזרות.

g u y 4 u

New member
את חושדת בו...

ואת לא מעיזה לומר את זה בפה מלא? את ממש מתעקשת לרמוז שאת חושדת בו שהוא בוגד.

אייבורי

New member
חמודה

את נשמעת קצת מנותקת מהמציאות, חיה באיזו אשליה שהכל בסדר. אולי באמת מבחינתך הכל בסדר, אבל זאת לא המציאות של בעלך. עכשיו כאשר יש שבר, את עומדת המומה ואומרת, אולי ננסה לעבוד על זה. לרוב כשמגיעים לשבר (התפוצצות כדבריך) קשה מאד לתקן. מציע שתתני לבעלך את הזמן, תקשיבי לדבריו, תנסי להיות באמת באמת קשובה, אל תנהלי כרגע את המו"מ הזוגי, בעיקר תני לו לשים את רצונותיו על השולחן. שנית, תלמדי לכבד את הספייס שלו את הבקשות שלו, אם הוא מבקש שקט, תנסי לתת.

אולי.................

ואני מאוד מקווה שלא, אבל ציינת שהוא כל הזמן בנסיעות ואתם בקושי ביחד יכול להיות שהוא בוגד?ובגלל זה הכעס הפתאומי שלו וההתנהגות המוזרה? טוב, אני מבינה שהוא לא דברן גדול אבל לעבור בקיצוניות כזו משתיקה לכעס כזה? הוא נשמע כועס ולא עלייך.

olive8

New member
תאמיני לי

אני כבר מלאה בחששות מחשבות תהיות אני כבר באמת לא יודעת מה לחשוב...

g u y 4 u

New member
אני דווקא חולק עלייך.

לדעתי הוא כועס ומתוסכל. לדעתי הוא סובל מחוסר מהותי בקשר. לדעתי היא רואה רק את הצד שלה. מתעלמת מתרומתה למצב. לא היה שום איזכור של אופי הקרבה הפיזית בינהם בדרך כלל ו/או לאחרונה.

olive8

New member
אנחנו

דווקא פיזית מאוד נמשכים אחד לשני.. ובוודאי שטעיתי המון בקשר.. אני מאוד רוצה ורציתי לעבוד על זה.. רק שלא יכולתי להתבטא ולדעת בדיוק מה מפריע לו..

g u y 4 u

New member
לא שאלתי אם אתם נמשכים אחד לשניה...

או אוהבים אחד את השניה. כיוונתי יותר לכיוון השאלה האם יש בכלל מגע כלשהו או בתדירות סבירה. לא בטוח שמספיק לו פעם בחצי שנה
להערכתי יש לו שם בעיה שהוא לא מוכן לדבר עליה. מסוג הדברים שעל פי תפיסתו הם ברורים מאליהם. מסוג הדברים שלא צריך לדבר עליהם. מסוג הדברים שצריכים לקרות. אבל לא קורים....... התסכול שלו על פי תאורך לא שייך לקטגוריה רגשית כלשהי. הוא חסר אונים, אובד עיצות, נטול תקווה. את זקוקה לבוחן מציאות דחוף. בעיקר תפסיקי לחשוב שהכל בסדר. כי אם את לא שמה לב... אתם ממש לא. יש שם משהו שאת לא מודעת לו. שאת חושבת שהוא בסדר - והוא ממש לא.

olive8

New member
גיא..

הסקס שלנו הוא לא הבעיה.. זה משהו יותר מהותי.. זה מה שאני מתכוונת- התדירות והכל לא מביישת את הרזומה שלנו.. אבל כמובן שזה לא שווה כלום אם מהות הקשר פגומה.

g u y 4 u

New member
כן. את הטיעון הזה אני מכיר.

אבל זה זהה לסוגיה העתיקה - מה בא לפני מה... הביצה או התרנגולת? אני אספר לך משהו... רק לצורך המחשה. היתה לי בת זוג שכששאלו אותה אם יש לה מספיק - היא אמרה שבטח. אלא מה? היא תיארה מצב שמתאים לה... שנראה לה מנקודת מבטה. אני לעומת זאת - הייתי רחוק מלהרגיש סיפוק. לא באיכות ולא בתדירות. זה בא לידי ביטוי בקוצר רוח, חוסר סבלנות, התפרצויות, הסתגרות, תסכול, כעס, העדר רצון לקרבה וכדומה. כששיטחתי בפניה את הטיעון שהכל נובע מזה שאין בנינו מגע מספיק למשל, היא תלתה בי עיני עגל ולא האמינה לי שזו הסיבה לכל הקשיים. מבחינתה הכל היה ראוי ומספיק בהחלט. מבחינתי זה היה רחוק מזה. זה די זהה למה שאת מתארת... אולי מה שמספיק לך ומספק אותך - לאו דווקא מספיק לו. לאו דווקא מספק אותו. אני אגלה לך סוד - סקס לגבר הוא מהותי. יותר מהותי מכל דבר אחר. יותר מהותי לו מאשר לך. הרבה יותר מהותי ממה שאת מתארת לעצמך. הרבה יותר מהותי ממה שאת מסוגלת להכיל. הרבה יותר מהותי ממה שאת מסוגלת להבין. הרבה יותר מהותי מרגשות. הרבה יותר מהותי מכל דבר אחר עלי אדמות. סקס אצל גבר הוא ציר חייו - על זה יקום ויפול דבר. הכל קשור בזה. הוא לעולם לא יאמר לך "את לא יוזמת", "אנחנו לא מזדיינים מספיק", "אני לא מסופק איתך".... הרבה יותר קל לו להטיח בך טענות אחרות, ביקורת על התנהלות או התנהגות, ביקורת עלייך כאדם וכבת זוג.... פשוט מכיוון שאת זה את תביני. זה הגיוני לך. לעומת זאת, טיעון "שטחי" כמו שהוא לא נהנה מהסקס איתך או שהוא לא מספיק וזה המקור לכל הבעיות - את לא תצליחי להבין.

למעלה