על צ'י ושאר ירקות
הרשו לי, רבותי המלומדים, להצטרף לדיון המעניין בעניין הצ'י. בראשית, אדגיש חזור והדגש שאינני בר סמכא בשום דבר מכל מה שנכתב כאן. אני תלמיד בתחום הטאי צ'י ופריק של הפורום הזה ומספר פורומים נוספים. לישראלידוב, זה שפתח בשרשו ברצוני לומר שכדי למקם את עצמנו נכון ביקום שסביבנו חשוב שנאמץ את הגישה שיש דברים שהם הרבה מעל לבינתנו. גישה זאת של צניעות וכבוד כלפי היקום המופלא כלפי מיש מנהל אותו היא מאד חשובה.ככל שאנחנו יודעים יותר אנחנו נוכחים שבעצם איננו יודעים דבר. אתה היודע שעד לפני 120 שנה לא ידעו שיש יצור כזה שנקרא חיידק? וגם הטכנולוגיה היא יחסית צעירה בשטח. אפלטון אריסטו ואחרים ניסו להסביר את מבנה היקום הרבה שנים לפני שאנחנו היינו כאן ועובדה שעד היום מסתמכים על מה שהם כתבו. לא הכל ניתן להסבר במונחים של ביולוגיה ושל גוף האדם. רוצה דוגמא? בבקשה: האם אתה מאמין במציאותה של נקודת ג'י אצל האשה? אני מאמין אבל אני לא מנסה להסביר את זה. עובדה שזה ישנו ועובדה שאחוז מצומצם של נשים מאושרות זוכות לחוות את מציאותה. כך גם הצ'י: סוג של אנרגיה הבאה לביטוי כתוצאה מריכוז עילאי לאחר שנים רבות של אימונים. לא כדאי בכלל לנסות להסביר את זה. מי שמצליח לחוות את זה יודע זאת וכל השאר יכולים להתווכח על זה כל החיים. ישנם דברים שקורים ושלא ניתן להסביר אותם באמצאות המדע והביולוגיה: כיצד מדיטטורים מרחפים? כיצד מאסטרים גדולים נוגעים בך בנגיעה מרחפת שהעוצמה שלה מעיפה אותך שני מטר או שאתה מקיא את נשמתך? הוא כמעט לא נגע בך ובכל זאת הוא הצליח ליצור הדף של פגז של טנק? כיצד אדם מאד מאומן מצליח להתרכז כך ששני אנשים חזקים לא מצליחים להרימו או להזיזו והוא שוקל רק 70 ק"ג? או כיצד אני חושב על חסה, כן חסה, מרים את ידי ואדם חזק בשתי ידים לא מצליח להורידה וכאשר אני חושב על סוכר לבן הוא מוריד אותי בקלות ואני מאבד את כל האנרגיה שלי? (חסה זה מזון שהגוף שלי אוהב וסוכר זה מזון שמזיק לו). הכי קל להגיד: "חברה תעזבו זה לא מבוסס", נכון זה לא מבוסס מדעית, אבל כל הרפואה האלטרנטיבית לא מבוססת מדעית ועובדה שהרפואה הקונבנציונלית מסתמכת עליה יותר ויותר. רוצה לומר שלא כל מה שמבוסס מדעית הוא בהכרח נכון ומה שאינו מבוסס הוא מופרך. בכלל, בעולם אומנויות הלחימה יש המון עיסוק ברוחניות ומי שלא נמצא שם קשה לו להבין ולקבל את זה לכן הויכוח הזה הוא בערך כמו הויכוח בין דתי וחילוני אם יש או אין אלוהים. ואתה יודע מה? אינני דתי אבל לפעמים טוב שאנשים יאמינו שמשהו נשגב מבינתם קיים אי שם ויתכוונו אליו, זה עושה להם טוב ואין צורך לנסות להוכיח להם שזה לא נכון. יש שני דברים שעליהם לא מתווכחים: אמונה ורגשות. ערב טוב