חברה קצת לא נעים

Tonjin

New member
רק להבהיר

אין לי שום ביקורת (שלילית) על איך שאתם מנהלים את הפורום ובהחלט לא התכוונתי למתוח כזו.. אני בהחלט מסכים עם דוד שאין להתיר דיונים על דרך הניהול ולא אעלב אם יהיו מחיקות במידה והדיון הזה יהפך לכזה.

טפיחה עצמית? ביקורת?

זה רק אני, חרה קטן שאוהב לתקוע "קטנות" לאנשים מבוגרים. כנראה שאני לא בוגר במיוחד, והכישרון היחיד שלי הוא ללחוץ על מקש המחיקה ולעשות את אותו הדבר כל יום שוב ושוב. דווקא רציתי לציין שאני לא עושה שום דבר מיוחד.

Tonjin

New member
אם זה מה שעושה לך טוב, וכל-עוד זה

לא ממש מזיק לאף-אחד סבאבה, (גם אם זה לא מריח טוב לפעמים) כמו שאמר ג'ון לנון: "Whatever gets you you through the night"

nitzano

New member
אבל אז יקראו לפורום ה"קלאסי" ישן

או אולי 1262 ולפורום הזה...........

אמילי ב

New member
שלום לך IsraeliDude1

למה שלא תכנס לפורום ביולוגיה ומדעי החיים ותקרא קצת תגובות מאנשים אחרים? (לא שחלילה יש איזו בעיה עם התגובות פה..אך תקרא מנקודת מבט של אנשים שעוסקים במדע וגם ביניהם יש הטוענים שצ'י קיים. הקישור:http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=834

מספר הערות

א. אני מבקש סליחה ומתנצל בפני כל מי שרואה פגיעה אישית בכך שניסיתי לקשר בין עיסוק בא"ל לבין עיסוק ברוחניות (גוטמן, אוהד, מאסוגו ואחרים). כנראה שאני לא מספיק שנים בתחום ואני עדיין עושה טעויות אוויליות שפוגעות באנשים ישרי דרך על לא עוול בכפם. מצד שני בהחלט יתכן שעדיין לא פגשתי את המאשטר או את המדריך המתאים שיצליחו להפריך את המחשבה הבלתי הגיונית, והבלתי מוכחת מדעית, שלי בדבר הקשר שקיים בין א"ל לרוחניות. טוב, עדיין כל החיים לפני כדי ללמוד. ב. מאנשים רצינים כמוכם ניתן לצפות ליתר בגרות אינטלקטואלית. האם מדברי ניתן היה להבין שעיסוק ברוחניות פירושו שלילת המדע וההוכחות המדעיות? זה קצת מזכיר לי את המחשבה שהיתה רווחת פעם שמי שהוא חרדי לא יכול לעסוק במחקר מדעי כי זה סותר את אמונתו. אז אוהד, אתה לא חייב לפרוש עדיין, אל תדאג הרוחניות לא סותרת את המדע ומותר לך להמשיך לעסוק במרץ בא"ל עוד 15 שנה ואני מבטיח לך שאם לא תרצה אף אחד לא יחשוד בך ברוחניות יתרה. ולמרות שאתה עוסק בא"ל מותר לך גם להתעניין במחקרים מדעיים, זה לא עבירה על החוק. ג. אם הפורום הזה אינו מיועד לחלק מן הדברים שנכתבו בשרשור הזה אז תכתבו את זה באופן מפורש. לתומי חשבתי שהשרשור שהתפתח מזמין הערות מסוג ההערות ששרשרתי, אבל אם הן פגעו בחלק מכם מכיוון שעל לא עוול בכפם הם עלולים להיות מזוהים עם העיסוק המגונה ברוחניות אז אני שוב מתנצל לא זאת היתה הכוונה. הדבר האחרון שרציתי זה להעיר מרבצם ולעורר עלי את זעמם של אשפי אומנויות הלחימה למיניהן.

יקירי, כשמבשלים מתלכלכים ../images/Emo13.gif

או יותר נכון - כשמדשדשים בבוץ מתלכלכים. אף אחד עוד לא מת מקצת בוץ. אם אתה מרגיש שטחבנו את אפיך בתוך הבוץ וניסינו לחנוק אותך, אז או שלנו יש בעיה של חוסר רגישות, או שיש בנינו בעיה של חוסר תקשורת. הפורום בהחלט מיועד לדברים שכתבת, אבל תזכור שלא כולם חושבים כמוך, וחלקם אפילו מוכנים להגן על דעתם, וייתכן שתשמע דברים שלא תאהב לשמוע... אני חושב שאם אנסה לנתח בקצרה את מה שגרם לתגובות הקצת עוקצניות להודעתך, הוא הטוטאליות שבה כתבת את דבריך, כאילו הם תורה מסיני. יש פה אנשים שמתאמנים כמה שנים, חלקם אפילו מלמדים ומדריכים, ולא נתקלו באמת שלך... האמירה שלך היא נחמדה ורומנטית, על הצורך לשלב בין רוחניות וא"ל, ואיך כשאתה מתעניין ברוחניות אתה לא מדבר בלשון מדעית, אבל הבעיה היא שיש סתירה בין הטענה שלך והטון הטוטאלי שבה היא עטופה, ובין האמת והמציאות כפי שכמה אנשים כאן, שחלקם כבר מזמן היו צריכים לפרוש על פי ההגדרות שלך, חווים אותה.

nbnd

New member
עדיין נשאלת השאלה לגבי הצ'י?

עדיין נשאלת השאלה האם יש צ'י והאם ניתן להוכיח אותו מדעית. אף אחד כאן לא טען שניתן באופן מדעי להוכיח את קיומו של הצ'י. ומצד שני רבים מאמינים שהוא קיים ומגינים על קיומו. יש כאן סתירה, כיצד זה אנשים שלא זזים סנטימטר בלי הוכחה מדעית מגינים בדבקות על קיומו של דבר שאין לו הוכחה. לכך יש מספר הסברים, לעניות דעתי: או שהצ'י קיים ועדיין לא הוכיחו אותו מדעית ולכן לא נותר לנו אלא לחכות עד שהמדען הגואל יביא את ההוכחה הנכספת, או שהצ'י אכן קיים אבל לא ניתן להוכיח את קיומו באמצעים מדעיים ואז יש לחפש הסברים אחרים, רוחניים למשל. וההסבר השלישי הוא שאין צ'י וסתם מבלבלים לנו את המוח על קיומו.לדעתי צריך לחפש את ההסבר באפשרות השנייה, הרוחנית, או לחכות שהמדע יביא הוכחה אחרת. אגב, רוחניות זה לא מלה מגונה ואת השפעותיה על האדם שמאמין בה ועל שיפור יכולותיו כבר מזמן ניתן להוכיח באופן מדעי.

nitzano

New member
יש גם הסבר רביעי

ההגדרה שלך לצ'י שגויה. אם אתה לא יודע מה אתה מחפש,סופך שלא תמצא אותו..........

יקירי, אני לא אשף, מקסימום שואף

אני הגבתי לשורות האלה: "כל מי שעוסק באומנויות לחימה חייב בשלב מסויים להתחבר אל הרוחניות שבו, ומהרגע שהוא התץחבר אליה היא הופכת להיות נדבך חשוב, אם לא מרכזי בהמשך התפתחותו. אם הוא לא יתחבר אל הרוחניות הוא לא יחזיק מעמד וינטוש את התחום או יקפוץ מתחום לתחום." אמנם בציניות. אל נא באפך (או בכל חלק אחר של גופך, לצורך העניין).

למעלה