חברה קצת לא נעים

המלצה על ספר

בשרשור הנוכחי, עם כל היותו מעניין, שי ערבוב בלתי סביר בין רוח לחומר. נוכן ששניהם הולכים ביחד וקשורים זה לזה ואמרו כבר חז"ל: "נפש בריאה בגוף בריא", אבל למרות זאת לכל אחד מן התחומים יש את חוקי המשחק שלו. כל מי שעוסק באומנויות לחימה חייב בשלב מסויים להתחבר אל הרוחניות שבו, ומהרגע שהוא התץחבר אליה היא הופכת להיות נדבך חשוב, אם לא מרכזי בהמשך התפתחותו. אם הוא לא יתחבר אל הרוחניות הוא לא יחזיק מעמד וינטוש את התחום או יקפוץ מתחום לתחום. מי שעוסק בפיתוח הגוף במכון הכושר אין לו צורך להתחבר לרוחניות ומבחינה זאת גם אלה שמבקשים הפנייה לענף של א"ל כי הם רוצים ללמוד להחזיר מכות או להיות "חתולי רחוב", זה אותו הדבר. אני לא רוצה להשמע יהיר, כי אני באמת לא, אבל אני מתרשם שהבחור שהתחיל בשרשור הזה לא עוסק באומנות לחימה ולכן הוא מתבסס בעיקר על ידע אקדמי ומשתמש המון פעמים ב"הוכחות מדעית" כדי לבסס את דבריו. מי שעוסק ברוחניות לא מחפש את ההוחכה המדעית, הוא נמצא בספרה אחרת. אני ממליץ לכם לקרוא את "ספר המתים והחיים הטיבטי". ספר קצת עבה, אבל מי שיקרא אותו יצא נשכר ואני אשמח לקבל ממנו התרשמות, ואולי הוא יאמץ לעצמו נקודות התייחסות חדשות. אגב, הספר לא עוסק באומנויות לחימה.

m הלוחם

New member
ספר המתים והחיים הטיבטי

מדבר על גילגול נשמות על אלים ועל העולם שמחולק לקומות על שמגיעים ל"אור" הגדול ספר שקשה להבין אבל מי שמתעסק ברוחניות זה ספר חובה.

Tonjin

New member
אם זה מה שהבנת מהספר אני ממליץ

שתנסה לקרוא שוב.. מצד שני, הקשר היחיד שלי לרוחניות זה כשאני מכבה את הוונטילטור..

חייבים?

כל מי שעוסק בא"ל חייב להתחבר אל הרוחניות שלו... ולי כבר היו תוכניות אחרות... תגיד, אלטרואיסט, החברה האלה שמתעסקים ברוחניות ונמצאים בספירה אחרת, המדע לא עובד לגביהם? נגיד - כוח המשיכה?

בהמשך לשאלה של גוטמן

אני מתאמן באמנויות לחימה ואני גם מאוד מתעניין בהוכחות מדעיות. השאלה היא - מה עשיתי בתשע השנים האחרונות אם זה לא באמת אימון בא"ל, ובאיזו ספרה אני נמצא?

amir_aikido

New member
אם כך, אני חייב לפרוש

אני מבין שאין ברירה. העובדה שהוכחות מדעיות ופילוסופיה מערבית דווקא כן מדברים אלי. ובנוסף אני מתעקש להבין גם את הפיזיולוגיה והפיזיקה שמאחורי התנועות שאני עושה, ואפילו תוהה לפעמים גם לגבי הפסיכולוגיה וקשריה לאלמנטים שונים. העובדה שאני מתייחס לצ'י כאל מודל. העובדה שרוחניות נשמעת לי כמונח מפוצץ וחסר הסבר (למעט כשלילה) מסתבר שהעובדה הזו פשוט מחייבת אותי לפרוש מאמנויות הלחימה. סתם בזבזתי כ- 15 שנה מחיי על עיסוק שאין שום סיכוי שאבין אותו לעולם, שכן אינני רוחני מספיק. לא לטעות ולבלבל בין הסכמה עם דרך החקירה המדעית ובין הכרה במגבלות הדרך הזו. מגבלות שמבוטאות היטב בתחומים כמו אמנויות לחימה שבהם יש לאמונות ותחושות הנמדד והמודד השפעה רבה על המדידה, ובנוסף הם מורכבים במידה רבה. אמיר

אבל מי ינהל אותו?

לנהל זו משימה כל כך קשה... כל הזמן והכסף והמאמץ שמשקיעים! מי יתנדב למשימה האלטרואיסטית והקשה הזו? האאאאאאאאא???

להיפך חביבי

זו הערה מאוד קטנונית. במיוחד כשהיא באה ממישהו כמוני שכבר מנהל פורום בתפוז ונחשף לכל הקשיים.

...ש"לנהל" פורום זה משחק ילדים

שטות טכנית של חמש דקות פעם ביום. מצד שני - את התלונות לא אני המצאתי ולא אני כתבתי (פעם אחר פעם, בדבקות). אני רק מגיב...

Tonjin

New member
זכור רק שאתה מנהל עכשיו פורום שקטן

בערך פי שלוש בנפח התעבורה שלו והומוגני בערך באותה מידה.. ועם הכל הכבוד (שבהחלט יש) אתה עושה את זה רק חודשיים ונוסף על זה עוד לא נתקלת בשום אירוע חריג או "הצבעת אי-אימון" אז בוא ונחכה קצת עם הטפיחות העצמיות על השכם.. נ.ב ואל תספר לי שפעם היו ארבעה מנהלים וכו' וכו'.. כולנו יודעים שהדב היה פיל (לבן..), לפחות בשנה האחרונה..

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifהצעה למנהלים

(פעם אחרונה שאני כותב כאן על הניהול, וסליחה מראש) מסכים עם טונג'ין, ומוסיף: אל תתנו לאיש להתערב בניהול. אל תתירו דיונים על דרך הניהול. אל תשאירו בפורום הצעות לשיפורים או שינויים - תמחקו כל דבר כזה ברגע שתראו אותו, ותשלחו לכותב הודעה שהצעות/הערות/תלונות יש לשלוח במסרים, למנהלים בלבד. כן, כולל ההודעה הזו. זו הדרך לא להגיע להצבעות אי-אמון ושאר ירקות, ומי שחושב שאני מגזים - שיבושם לו. ואוהד, אם אתה חושב שבמהלך חופשת הקיץ יספיקו לך בניהול חמש דקות טכניות ביום... http://www.haaretz.co.il/captain/pages/ShArtCaptain.jhtml?contrassID=11&subContrassID=0&itemNo=588846 בברכת "יש כאן מישהו מקאפואירה?"

למעלה