חברה קצת לא נעים

אל נא בחופזה...!

"כי הולך האדם אל בית עולמו וסבבו בשוק הסופדים וישוב העפר אל הארץ כשהיה, והרוח תשוב אל האלוקים אשר נתנה..." כה אמר שלמה המיילך החכם באדם. אין אדם מסוגל להגיע לדרגת רוח, אלא אם כן שומייר הוא את תרי"ג מצווייס כדת משה וישרואייל, ואל נא לך בחופזה ידידי, שהרי זה דבר ידוע ומוכח מדעית ותורנית, וכל שכן רוחנית. אך למזלך, ולשמחת כל חובבי המדע בפורום - הומצא ברוסיא, מכשיר מתוחכם בשנת 1961 על ידי מר סמיון קיריליאן (אם אינני טועה) - הלא הוא, המצלמה הקיריליאנית. וכך נוכל כולנו, לשקוע בנחת מדעית, ולהצהיר על עצמיינו שאנו רוחניים באופן מדעי...

וכמובן

שנוכל לעיין במאמרים מאירי דעת מפורום חדרי הכויישר, וכך נוכל גם להשכיל, וגם להפוך לבעלי הכשר - שאינם סובלים טעמו של סבינייה... * (אמילי - את יודעת מה זה סבינייה?)

nitzano

New member
גם אתה פספסת

לא השתמשתי במילה חוצפה ע"מ לתקוף הכותב כי אם לספק דוגמא להגדרה של דבר הקיים השפה אחת אך אינו ניתן למדידה או תרגום . עקב בעיות במחשב נאלצתי לקצר בתשובה וע"כ נוצר חוסר הבנה.

nitzano

New member
דלקת-דלקה-אש

לרגע לא טענתי שאתה חצוף. אם תתפס למילים תפספס את התופעות אותן הן מנסות (ולא תמיד מצליחות) להגדיר. אני בטוח כי שמעת על סינדרום בשם "דלקת" - דלקת כרונית, דלקת בכתף, דלקת גרון...... לא תמצא רופא או מדען מכובד אחד שיטען כי יש אש אמיתית באזור הדלקת.אם כך, מדוע משתמשים במילה דלקת ? המילה באה לתאר תופעה מסויימת. אין זה מפליא כלל כי לתופעה אותה אנו מכנים דלקת, הסינים מכנים "אש" והאנגלים "INFLAMATION" . המילה צ'י נועדה לתאר תופעה מסויימת ואין כל צורך להוכיח אותה מדעית. עצם העובדה שאינך יודע זאת נובע מהעובדה כי המילה תורגמה באופנים שונים לשפות שונות. גם בסינית יש הבדל בין צ'י של הגוף והצ'י של היקום (לפחות מבחינת הגדרה). לפעמים יש שתי הגדרות שונות המתקיימות במקביל ואינן סותרות האחת את השניה. ע"פ הרפואה הסינית הצ'י (של הגוף) הינו חומר בסיסי ממנו מורכב הגוף.הצ'י של האוויר מתאחד עם הצ'י של המזון.התוצר הינו הכח המניע של הדם בלב מזין את הנפש המאוחסנת בלב ומסייע לנשימה. הצ'י הנקלט מהמזון מופרד לנקי ועכור.הנקי חודר אל כלי הדם ומסייע בהנעת הדם כמו כן ביכולתו להפוך לדם.הצ'י העכור מופרד בשנית לצ'י נקי, אשר מגן על הגוף באזור העור, וצ'י עכור שנשלח להפרשה מן הגוף. לצ'י יכולת להפוך לדם ותמצית.תמצית יכולה לייצר מח-עצמות אשר מייצר עצם. זה הסבר על קצה המזלג, אבל אתה יכול לראות כי גם הדם וגם העצמות נוצרים מצ'י במובן מסוים.כלומר צ'י הינו חומר בניין של הגוף. בנוסף - צ'י של איבר כלשהו הינו התפקוד של האיבר.לדוגמא :התפקוד של הלב בהזרמת דם דרך כלי הדם הינו התפקוד של צ'י הלב.באשר איבר אינו מתפקד כראוי ניתן לומר כי הצ'י של האיבר אינו מתפקד.כלומר צ'י הינו הופעה חיצונית של תפקוד (יש תפקוד משמע יש צ'י תקין). מקווה שלא בלבלתי אותך יותר מדי. אם אתה באמת מעוניין ללמוד קצת יותר על צ'י, אני ממליץ לקרוא ספרי רפואה סינית במקום להקשיב או לקרוא שטויות באתרים של א"ל מהעידן החדש !

nitzano

New member
תוספת מאירה

הידעת כי גם את תופעת האור ניתן להגדיר בשני אופנים שונים ? (גלים וחלקיקים)

Tonjin

New member
לא בטוח שזה עדיין תופס..

אאל"ט המצב כיום מדבר על חלקיקים כשבקנה מידה יותר גדול נוח יותר מתמטית לעבוד עם נוסחאות של גלים.. אם אני מבין נכון היחס דומה לזה של בין המשוואות של תורת היחסות הפרטית לאלו של ניוטון...

IsraeliDude1

New member
לגבי הצ'י ומה שאמרתם

אכן, זה גם עניין של דעה ואמונה. אולם, יש סיבה לכך שדיברתי על הוכחות מדעיות. בעיני העניין לא קיים. זכותם של אחרים לחשוב אחרת. אולם, חשיבה זו עלולה לפגוע כאשר היא נפוצה בין אנשים. מדברים על הנושא כאילו הוא דבר מבוסס לחלוטין, כאשר או לא. אם כבר דוגלים בעמדה שזה אכן קיים וכן ניתן להשתמש בזה כך וכך, חשוב לציין בכל פעם ולהזכיר שזה בכל זאת לא מבוסס. אם מדברים בצורה שמעידה שאתם בטוחים ב100% שזה אכן קיים, אנשים נוטים לקבל את העמדה הזו מתוקף הפגנת הביטחון וזוהי אשליה כלפיהם במקרה שזה אינו נכון. המצב מקביל לאמונה באלוהים. אין זה הוגן לומר לאדם שיש ה' והוא עשה, עושה ויעשה כך וכך בלי להציג בפניו גם את האלטרנטיבה לרעיון זה.

תשמע...

לדברי החוכמא שלך יש מסר תיאולוגי פוריטני עמוק. האם אדוני הוא מדען? אמן לחימה? או סתם "מבקר פורומים?"

IsraeliDude1

New member
לא זה, לא זה, ולא זה

אני אדם רגיל שאמנויות לחימה מעניינות אותו, וכן גם פעילות גופנית. אני מכבד את הרמה של האנשים פה ולא היה לי נוח לראות חלק מהם כותבים טעויות רציניות בתחום הביולוגיה והפיסיולוגיה סתם. אז המלצתי להם על כמה מאמרים מעניינים בנושא שעזרו לי בעבר כדי שיקבלו פרספקטיבה על הדברים, אולי מנקודת מבט אחרת. זה הכל.

צ'י ומדע

מי שמדבר על צ'י הוא גם מי שיטען שיש עוד דרכים להגיע לאמת כלשהי מלבד המתודה המדעית (הוכחה, מה שאתה מתכוון אליו). יכול להיות מי שיטען שמרדף אחרי אמת הוא משני ויותר חשוב מה שאדם מאמין בו (דיעה אפשרית). אפשר גם לומר שצ'י, כל עוד לא מגדירים אותו במושגים מדעיים, לא צריך להבחן בשיטה מדעית. אם זה לא אנרגיה פיזיקלית אלא תחושה סובייקטיבית - אתה לא יכול להתמודד עם זה. מי שטוען להוכחת קיום בצילומים ומחקרים צריך להביא מובאות והוכחות. עד היום לא הצליחו.

avshalomat

New member
והנה אקפוץ

בראש כמו שנאמר לא פעם על ידי זאב פוקס ואתה ד"ר לביולוגיה ששכחתי את שמה, "צ'י" כאינפורמציה פותר המון סוגיות,

orii

New member
זה אולי פותר הרבה סוגיות אבל

לא מדעיות - לפחות לא בשלב זה. זה מאמר מקסים ומעניין שאולי עוד הרבה שנים יהיו עדויות מדעיות שיוכיחו אותו אולם כעת זה רק רעיון.

LazyMonk

New member
מה לך אין צ'י??

הגוף שלך בטמפרטורת הסביבה? אם תיסע לקוטב הגוף שלך ירד ל40- ? הגוף שלנו מייצר חום וחשמל(במתח נמוך מאד), אלו צורות של אנרגייה שהגוף אוגר (עובדה שאתה לא צריך לאכול ללא הפסקה). אתה יכול לקרוא לאנרגייה הזו איך שאתה רוצה, גם "יחידות מוטוריות". אני קורה לזה צ'י.

IsraeliDude1

New member
יחידות מוטוריות הן לא צ'י

דיברתי בנוגע לזה על אלמנט אחד שמיחסים לצ'י הקשור במונח גיוס יחידות מוטוריות. אין להסיק מכך שאלו מילים נרדפות. נוסף על כך, אינני מאמין כי אותה אנרגיה שהגוף מפיק היא בעלת הסגולות והיכולות שמיחסים למונח צ'י.

nitzano

New member
אתה מתייחס להגדרות שגויות

מדבריך ניתן להסיק ,כי אתה מתכוון לצ'י כאל אנרגיה הנפרדת מן הגוף אשר ניתן להקרינה אל מחוץ לו. אל תערבב קוביות אנרגיה של רובוטריקים עם אנרגיה כהגדרתו של אלברט איינשטיין !

Kiru

New member
ואם מישהו בטוח ב-100% שזה קיים,

לא ברור לי מה לא בסדר בזה. לא ברור לי גם על סמך מה אתה קובע שכל דבר קיים חייב להיות מוכח מדעית, או אפילו ניתן להוכחה מדעית. ממתי אסור להחזיק בדעה שלא הוכחה מדעית?

זאפון, מה זה החארטה הזה?

אין פה שום שמץ של מתודולוגיה על איך מדדו ומה מדדו, וכל השאר זה יח"צ...

למעלה