חבר'ה אני שבוז...

rondadon

New member
תגדיר פיתיון מכובד ../images/Emo13.gif

קודם כל, בכל מקרה של פיתיון גדול קח בחשבון שתלאי ארוך מידי יוריד ממרחק הזריקה (אוירודינמיות). אני עם המקל הנ"ל עובד כעת עם חוט 0.50 בד, עופרת 60-80 גרם ופיתיון סבידה/קלאמרי שלמים (200-300 גרם)ומגיע למרחקים שאותם ציינת. אורך התלאי - עד חצי מטר לכל היותר. אני רק מחפש הגדרה לדגים גדולים אצלך... יש הבדל בין ללכת על אינטיאס לבין ללכת על טרולוסים... אם מדובר באינטיאס, ואתה מדבר על נילון - אז הלידר 0.60 זה לא מה שיציל אותך...

gaichuk

New member
עכשיו אתה נסחף...

תזכור שלא כולם דגים במסלעה של הצפון ואז אפשר לללכת קצת פחות ראש בראש עם הדג ווחוט 0.60 יכול להוציא דגים גדולים מאד! מסכים לגבי זה שסבידה/קלאמרי לא זקוקים למשקולת כבדה במיוחד וגם 50 גרם יכול להספיק אם איו יותר מדי בלאגן במים (רוח/גלים/סחף). תנסה (דיג אופטימי) פעם סבידה של כף יד (גודל הכובע) על תלאי 50 ס"מ ומשקולת 50 גרם ותראה מה זה בליסטיקה... דג חי צריך משהו שיחזיק אותו וזה כבר בעיה...

rondadon

New member
חוט 60 כן...

אבל 45 כבר קצת יותר קשה...
60 אצלנו זה רק התלאי... טעות קטנה מול אינטיאס גדול עם 45...ועוד קשר שמחליש אותו בחיבור ל60.....ואבד...

gaichuk

New member
אני לא חושב שהוא רוצה לטרגט אינטיאסים.

לדעתי מדובר כאן על גומברים יותר מאשר על אינטיאסים ואז 0.45 מספיק בהחלט. שוק לידר 0.60 לא יזיק במסלעות אבל לא יספיק למלתעות...

בדיוק אני לא מטרגט לאינטיאס

אני מכוון לגומברים טרולוסים מוסרים שכחתי לציין שלפעמים אני מוסיף תלאי פלדה או חוט בד. אז ממה שהבנתי לדיג פיתיונות אתם ממליצים להשתמש בתלאי 40-50 ס"מ שמעליו משקולת של 60-80 גרם ? ולדיג על חי התלאי ארוך יותר (להזכירכם אורך אלמנתי הוא 3 מטר) המשקולת כבדה יותר והזריקה הרבה יותר קצרה ..?

ukiuki

New member
הצעה לפיתרון

זה לא וודעי אבל בהכרח יקטין לך את האובדן, אחרת תואשם כמי שמרעיל את הים בעופרת. אז ככה את המשקולת שים אחרונה בתור ולא את הקרסים המשקולת רצוי שתהיה שטוחה או פחוסה על מנת שלא תתגלגל על הקרקעית לתוך נקיק או בור. את המשקולת קשור בחוט טיפה יותר חלש על מנת לא לאבד יותר ממה שצריך, אותו הדין גם לגבי הקרסים. עצה כללית, את הקרסים קשור עם חוט קצר (5 ס"מ) ואז למרות שהחוט יותר דק יעמוד בניצב לריג ולא יסתבך בו. בקרקע מאוד סלעית רצוי להשתמש בעופרת עם קוצים נדרכים (ניתן לקנות בחנויות דייג) המונעים חלק גדול מהבעיה. והכי חשוב, מתיחשוב גס של העלויות הנדרשות לקילו דג שנתפס (ציוד, פתיונות, דלק זמן ויציאות סרק) אתה מגיע בין 200 ל 500 ש"ח לקילו. אם אתה רוצה ציתות "אנשים לידי דגים על אותה שיטה כמוני ומוצאיאים דגים שיש מה לאכול בהם" - תקנה בשוק ותקבל אותו גם נקי ומפולט במחיר הרבה יותר כדאי. מה לעשות ופה זה תחביב או מחלה ועל זה משלמים מחיר, בדיוק כמו תחביבים אחרים כגון טיסנים, בולים, נערות ליווי וכו' רק שאנו בחרנו בדייג.

ran 15

New member
תחביבים נוספים יש..

טיסנים , גיטרה , תוכים....לא זולים ביכלל , אבל עובדים בשביל זה...

dsa100

New member
מזל שאין לך תחביב נוסף מהרשימה של ukiuki, :-

זה התחביב היקר יותר ,מקובל במיוחד על שחקני כדורגל ...

ran 15

New member
חלק נכבד מהתחביב אצלי

זה ווואלה - לאכול משהו שאני עמלתי עליו
והאמת זה ממש כיף לי. אבל אין זו המטרה העיקרית שלי .. המטרה שלי זה להגיע לפייט כלשהו..מצידי בלי להעלות דג , רק שיהיה פייט
...זה כל רצוני ^^...מצידי אפילו שזה יהיה צוללן

למעלה