חבר'ה אני שבוז...

dobhy46

New member
חחחחחחחחחח אתה מצחיק רון

אלמנה שחורה מתאימה לכל סוגיי הדייג ידידי היא פשוט חכה חלומית שאני מאד אוהב

dsa100

New member
מבין אותך לגמרי

גם אני הייתי עד לפני שבוע שבוז לגמרי, וכבר הייתי על סף התיאשות מהרולר , והבוס נראה הרבה יותר מזמין. אבל בשבוע האחרון היה הצלחות מעטות , ושברתי את השיא שלי לגודל דג (לא לצחוק) 300ג והיאוש נעלם. תשמע אני לא ממש איש לתת עצות במיוחד לא בנושא שאני עדיין לומד. אבל , לך על פשוט, תבוא כמה פעמים לאותו חוף , תשפר את ההטלה שלך ,תחזיק כמה פעמים את החכה ביד ולא בסטנד (כן זה מעייף), כדי להבדיל בין האכילות. והכי חשוב , תהנה , גם אם לא יוצא כלום , תהנה. בהצלחה.

ran 15

New member
אני בלי סטנד , אני דג על הרגש ,

היחזקת החכה לא מעייפית אותי , אני ממש נהנה מזה
...הציפייה לאיזה משיכה \אכילה שתבוא מדג עושה את זה היא נותנת אנדרנלין...

אלמנה שחורה חכה מצויינת

קצת תרגול בזריקה וגם אתה תצליח לזרוק למרחקים מכובדים(מה שלא מגדיל את הסיכויים). באיזה חוט אתה משתמש? איך אתה קושר את הריג? אם אתה אוהב לדוג ברגש, אתה יכול לרכוש סט נוסף זול וקל משקל, בעזרת משקולת של 30 גרם הנאה מובטחת.

ran 15

New member
הוצאה נוספת כרגע על חכה ורולר

לר כל כך באים בחשבון , פשוט אין לי...והאמת שאם שאני אוציא כרגע על משהו זה אני מאמין סט ג'רג'ור קל וזול... בעיקר לסבידות וקלאמרי . בקשר לריג - חוט 0.4 משקולות[ 80~100 גרם]-> סוויבל-> שני קרסים 5 ,7 . רולר אוקומה AV80 . פתיונות עיקריים תולעים .

ran 15

New member
חשוב לציין זו משקולת אחת...שהיא בין לבין...

תלוי ברוח.

dsa100

New member
וואלה אני שומע אותך אני שומע את עצמי

אל יאוש , בסוף זה יבוא תציב לך מטרות בכל יציאה לדייג "היום אני מטיל ככה " "היום אני ישתמש בתיון כזה" "היום אני ינסה את הריג הזה" השגת מטרה בסוף כל יום , עשית את היומית. רק נסיון (מה שאין לנו) יביא את הדגים . ונסין יש רק דרך אחת לקבל ל ד ו ג ! ! ! אז בהצלחה

ran 15

New member
אוקי אז לפי התגובות אני מבין שהחכה

לא מתאימה אולי נעבור שיטת דייג !?... אם אני "אתפור" קלאמרים הקטנים האלה שמגיעים בחבילות ?!....הרי בין כה וכה זורקים ומחכים...ואני כנראה לא יכול לזרוק יותר מ50 מטר בחלץ...לפחות אני בהתחלה...

רן , אין שום צורך בקניית מקל אחר

החכה שלך מצויינת ועם הזמן אתה תלמד לעבוד איתה נכון יותר , לדעתי כוונת החברים שהעירו לך היתה שקל יותר לזרוק עם מקלות קרבון עם משקלי זריקה נמוכים יותר , אבל זה לא אומר שהחכה שלך לא מתאימה צא לדוג כמה שאתה יכול ואנחנו מחכים לתוצאות בהצלחה

rondadon

New member
אני אוהב את האלמנה...

אם גיאצ'וק היה שומע את הליכלוכים על המקל הזה, מישהו היה חוטף אותו בראש
המקל הזה איתי בערך מגיל 13...(חישוב מהיר - 9 שנים!) טוב נו, הגזמתי...
המקל שהיה איתי אז עדין איתי, אבל החלק העליון תקוע ו3 טבעות שבורות ואין לי כוח לתקן... אבל מקל זהה נרכש לפני שלוש שניםועד היום - טפו טפו טפו (ואני אחד שמאד מתעלל בציוד) בדיוק כמו שראיתי אכילה של אינטיאס, ראיתי גם אכילה של סרגוס...מקל דיי קשיח אבל באופן מוזר רגיש מאד. בקשר למרחקים, אני משתמש בגרסת ה-3 מטרים...והכל עניין של טכניקת זריקה, חוט ועופרת. עם חוט 0.40 ועופרת 80 גרם אני בקלות מגיע למרחקים של 60-80 מטרים מבלי להתאמץ... תתרגל זריקות...תשים לב לצורת הזריקה (שלא יצא לך שהזריקה "גבוהה" מידי ויש לך קשת של חוט כלפי מעלה) לאט לאט, תתרגל ותשתפר (ורולר מאד משפיע גם כן...)

ran 15

New member
הרורל כמו שרשמתי הוא

רולר מצויין של אוקומה av80 ...הרולר כרגע לא מלא ואכן הזריקות התקצרו מעט , אבל באמת שאני חשוב על זה השריקות שלי מאוד גבוהות , אני מגיע מאוד גבוה עם המשקולת...ניסיתי לזרוק מהצד אבל אני מגיע לאותו מרחק ולא מדוייק ביכלל....

פלאטון 1

New member
שמע ידידי, אתה צודק

את כל מה שתארת , עברתי במשך השנים , ואני בהחלט מבין את התיסכול . זה חלק מהעיניין וזה קורה כמעט אצל כל דייג . ומה שאני עושה , כדי להמנע התיסכולים מיותרים , אהי פשוט מגוון הדייג בוס , שיש בו לא מעט אפשרויות בכלל . יתכן ואינך מכיר את כל האופציות שיש בדייג בוס , אז אומר לך ככה , יש דייג של קראסים , יש דייג של בורים , יש דייג של אראסים , יש דייג של בננות , יש דייג של שפיצים , יש דייג של כחילות , כל זה בבוס . אז קח לך פסק זמן מלהאכיל את הים בקרסים חוטים ועופרות , תתמחה תקופת מה בבוס , אני מבטיח לך שתהנה הרבה יותר , ומידי פעם תנסה גם ברולר , אם עדיין תתגעגע . אני אישית לא רואה בזה מציאה מיוחדת , דייג הבוס מספק לי את הסחורה מעל ומעבר, ועל המנגל תמיד יש אקשן .

ran 15

New member
האמת שאני מנסה לשלב בין השניים...

הרי הרעיון בפתיונות הוא לזרוק ולתת לחכה לעשות את העבודה , ברוב התפיסות שלי לא היה צורך בהוק סט כלשהו , עצם הגרירה נעלה אתהדג מיד , וגם מהשקולת שומרת על מתח (דגים קטנים חח..אמרתי ?!)...בכל אופן , אני לוקח איתי לכל דייג גם את הבוס עם בצק.

גיאצוק אל תקרא את השרשור הזה,רן שים לב ../images/Emo6.gif

רן ממצב איש ? תהיה נינוח דוד ינון בא לך לתת לך קצת תמיכה
אני מבין כמה דברים שאתה לא עושה טוב והנה לך מספר טיפים : שאתה מגיע לים דבר אליו תתידד איתו תגיד שלום ישר לבוא לזרוק עליו עופרות ? בחייך לא מתאים. לפני שאתה מתחיל דייג שב על סלע תנשום אויר קח לגימה של בריזה תחשוב איך היה לך היום זרוק מחשבה על החברה שלך שנשארה בבית ואתה כרגע מבזבז לכם את כל הכסף על עופרות ותולעים נושכות
עכשיו תתחיל בפתיחת החכה דבר אליה תגיד לה שאתה מבקש זריקות רחוקות היום והוק-סטים חזקים גם. שלח מסר עם הקרסים לדגים שאתה מתנצל על כך שהם יצטרכו להיתקע בהם אבל אין ברירה אתה מממממת לתפוס דגים ואתה מתנצל .
אחרי הזריקה שיר לך שיר בראש ממליץ לך על שיר למעלות "שיר למעלות אשא עיניי אל ההרים........" אם אתה מכיר . על כל פנים הכל בהומור לעידוד מצב הרוח, שיהיה בהצלחה חג שמח וים של סופגניות לרוב. ינון.

edooor

New member
תזרוק רק באזור של חול ולא היו לך בעיות

ואם אתה רוצה להיסתכן ולזרוק ליד הסלעים אז תזרוק אם משקולת קטנה תלוי במרחק וקרס אחת ככה שתאבד את המינימום ולא צריך סביבלים וכל השטויות מיסביב סביבל מונע שלא היו רשרים אם שתי הקרסים אז תכניס קרס אחת ואם היו דגים תכניס 2 קרסים בלי סויוול תפסתי דגים גדולים חתיכות יפות אם קרס אחד ומשקולת בלי סביבליו ויש גם את השטות הזאת הכדור הירוק שמונע שחיקה של החוט מי ישמע כמה אתם שעות בים שחוט של 35 יקרע בגלל שחיקה של המישקולת

שאלה לרון דדון לגבי האלמנה

גם אני בעל אלמנה 3 מטר אורך וכמו שציינתם למרות הקשיחות שלה היא בעלת רגש מעולה! אני סובל מזריקות קצרות ביותר בסביבות ה 20-25 מטר כשאני מחמש אותה במשקולת 100 או 120 ופיתיון מכובד . אתה ממליץ להשתמש בחוט 0.40 ומשקולת 80 גרם, השאלה היא שאנחנו רוצים להשתמש בה לדיג על חי- קל\בינוני האם המשקל של העופרת הוא מספיק בכדי להחזיק את הדג (אני מדבר על דגים בסביבות 200 300 גר') בנקודה כמו שצריך בלי לראות את החוט מטייל מצד לצד ואת הסיכון שהדג יכנס לסלע הקרוב. או לדוגמה אם נרצה לטרגט דגים גדולים יותר אז באופן טבעי הפיתיון יגדל וכך גם משקל העופרת , וכמובן נצטרך לסוג דיג זה חוט עבה יותר (מה שגם יפגום במרחק הזריקה..). אני משתמש בחוט 0.45 עם תלאי של 0.60 באורך של בערך 8-10 מטר. תודה מראש ואשמח לדעת יותר !

לרון דדון, גיאצוק וכל המומחים לגבי האלמנה

אני סובל מזריקות קצרות ביותר בסביבות ה 20-25 מטר כשאני מחמש אותה במשקולת 100 או 120 ופיתיון מכובד . אתה ממליץ להשתמש בחוט 0.40 ומשקולת 80 גרם, השאלה היא שאנחנו רוצים להשתמש בה לדיג על חי- קל\בינוני האם המשקל של העופרת הוא מספיק בכדי להחזיק את הדג (אני מדבר על דגים בסביבות 200 300 גר') בנקודה כמו שצריך בלי לראות את החוט מטייל מצד לצד ואת הסיכון שהדג יכנס לסלע הקרוב. או לדוגמה אם נרצה לטרגט דגים גדולים יותר אז באופן טבעי הפיתיון יגדל וכך גם משקל העופרת , וכמובן נצטרך לסוג דיג זה חוט עבה יותר (מה שגם יפגום במרחק הזריקה..). אני משתמש בחוט 0.45 עם תלאי של 0.60 באורך של בערך 8-10 מטר. תודה מראש ואשמח לדעת יותר

למעלה