חבר'ה אני שבוז...

ran 15

New member
חבר'ה אני שבוז...

טוב אז ככה אני הולך דיי הרבה לים מנסה כל מיני פתיונות שונים ומשונים , אז בבוס באמת סבבה יוצאים לבם דגים נחמדים על הבצק. אבל הרולר , זה כבר סיפור אחר. כל פעם אני הולך לדוג , אני מאבד לפחות 3~5 ריגים (ככה זה נקרא כל מערך המשקולות -סוויבל - שני קרסים ) בכל אופן , השארתי בים לפחות 60 מטר חוט אם לא יותר קרוב ל40 קרסים , 20 סוויבלים ו20 משקולות במשקלים שנעים בין -80~100 גרם. אין לי מושג מה הולך פה , אני מתמיד לזרוק למקומות ש"למדתי" שאין שם סלעים , אני משתשמש בפתיונות כמו קלאמרי , תולעים (בעיקר) שניצל ורכיכות... וחבר'ה , אני שבוז !...חוץ מלהאכיל את הסלעים בעופרות והקרסים שלי אני לא תופס שום דבר משמעותי - כאיול הדגים שעולים על הבוס והדגים שעולים על הרולר שווים ואפילו יתרון גודל על הבוס. אני יושב שעות , משקיע לומד מנסה מתאמץ ולא יוצא כלום , היום למשל מ-8 עד 12 , 2 מרמירים של 14 ו12 ס"מ. אבל מה ?! , קופסא שלמה של קלאמרי - 4 סויובלים -8 קרסים ובערך 400 גרם עופרת הלכו להם לים. אולי הצורה שאני דג לא נכונה מבחינת מערך משקולות ?!... אולי מקומות לא נכונים ?! (ספק..) אולי לא זורק רחוק מספיק ?! (זריקות הפחות טובות שלי מסתיימות בכ30 מטר מהחוף...שיא כ45 - כמובן שזו הערכה גסה מאוד) מהלכי הדייג שלי הם כאלה , פתיחת החכה עם ההגעה לים , בודק שהכל תקין אין קרעים \חתכים החוט , משחיל פיתיון זורק תוקע את החכה באיזה חור וממתין ....ווואללה , חברים אני מתבאס מהצורה שהים צוחק עליי
, אנשים לידי דגים על אותה שיטה כמוני ומוצאיאים דגים שיש מה לאכול בהם... אני חייב לדעת - מה לא בסדר ?! סתם מרמור שהייתי חייבל הוציא - אני עדיין נהנה מאוד מעצם היציאה לים - למרות שהליכלוך והזוהמה פשוט מורידים מהכיף...

יוהדיקו

New member
תשאר בבוס גבר הריי היא לא עושה צרות!

ועכשיו ברצינות אני חושב שהכי טוב שתלך לדוג עם משהו שמכיר את המלאכה וגם מצליח בה כך הוא יוכל לעזור וללמד אותך מה לא בסדר ואם יש כזה. אם אין לך משהו כזה אז פשוט תמיד אפשר להתחבר למשהו בים שאתה רואה שהוא מבין ולהתייעץ איתו. דבר אחרון אל תתבאס על הציוד שהים "לוקח לך"! כי עוד יבוא ימים והים יחזיר לך בזמנים הכי לא צפויים!!!

Pr0zac

New member
סבלנות זו התשובה

הבעיה העיקרית היא שדייגים חדשים נכנסים לפורום וישר העמוד הראשון מלא בדו"חות מוצלחים. אבל מה, קראת פעם דו"ח של: "יצאנו לים, 8 שעות, הלכו 10 ריגים ו5 ק"ג עופרת ואין אכילות" כמובן שלא, כי מי יטרח? אם באמת כ"א היה כותב על כל יציאה לים אני מניח שהיינו מוצפים בדוחות ללא תפיסות. יום אסל יום בסל, העיקר לא להתייאש. וכמובן שעם הנסיון באים הדגים, וגם פה סבלנות היא מילת המפתח. לילה טוב

טבעי לחלוטין - קודם כל תירגע

דייג בבוס לדעתי יותר מוצלח ובהרבה מדייג רולר וכמות הדגים שאני מוציא בבוס בהרבה יותר גדולה מכל דייג ברולר וגם גודל הדגים. בכל פעם שאני בים ורק על בוס אני מאבד בממוצע 20 קרסים במיוחד בים שקט כי אז אתה מחפש את הדגים ממש בבורות ובין ומתת לסלעים. ברולר אם אתה זורק לאיזור סלעי או חצי סלעי אתה מראש יודע זאת ולכן אתה צריך להיזהר. כמו כן, אתה חייב לשים לב אם יש זרמים בים ולאיזה כיוון הזרם לוקח לך את החוט. ולהחליף בהתאם את סוג העופרת על מנת למנוע היסחפות לכיין הסלעים. אם מראש אתה רואה סלעים קרובים ואתה אכן מצליח לזרוק מאחוריהם או בינהם אתה כבר במתכון להסתבכות בדרך חזרה. אם אתה עומד בעימדה גבוהה יחסית כמו על שובר גלים אז יש לך יתרון. ועוד דבר חשוב אם האיזור מלא באכילות וכבר יש לך דגים מהאיזור הבעייתי אז אכן המאמץ שווה אבל לאחר מספר דקות אתה רואה שאין טעם להישאר אז יאלה לאסוף ציוד ולזוז למקום אחר. המלצה אישית אם יש לך הצלחות בבוס תשאר בבוס כי הסרגוסים נמצאים ממש מתחת לרגליים ואין טעם לחפש אותם רחוק. כמובן, כל זה תלוי במצב הים והפתיון שאתה משתמש בו. אפ פעם לא ניסיתי בצק בבוס אבל פלוטה, גמברי, קלמארי וסרדינים הם מתכון להצלחה. ושוב קריעת קרסים זה חלק מהעניין. לא להתייאש ובהצלחה בבאות.

רן , להלן טיפ לעבוד בחוף סילעי

כשזורקים משקולת לחוף שידוע שבו יש סלעים יש לתת למשקולת לנחות ולא לגרור אותה תוך כדי סיבוב הרולר . הדבר היחידשצריך לעשות הוא לודא כי החוט נמתח ולא יותר מזה . כשאתה צריך להחזיר את החוט על מנת לחדש פיתיון הפעולה הנדרשת היא משיכה חזקה של החוט עם החכה (כמו הוק סט) ואז פעולה מהירה מאוד של גלגול החוט על מנת לא לתת למשקולת אופציה לשקוע .

ran 15

New member
אוקיי - אהבתי ../images/Emo13.gif...

חברה חח תודה , השביזות לא מעידה על התייאשות אלה קצת על אכזבה
, אני בכל זאת נהנה ללכת לים ובכל זאת נהנה מאוד מעצם התעסקות והקשירות ..אבל זה פשוט מרגייז
שלא עולה כלום....אני חושב שהדייג הבא יערך בראש הנקרה חח..תקוות גדולות
. תודה על התמיכה
אה כה ובקשר ללהצטרף לדייגים מבינים , אז ככה יש לי חבר שמסתבר דג כבר המון זמן היינו אמטורים לדוג השבוע אבל חבר שלו מפנימייה שישן איתו בחדר נהרג בתאונה שהייתה ביציאה מחיה , א ירד החשק לצאת אבל בקרוב בקרוב.. ולהתווסף לדייגים שנמאצים במקום - חבר'ה חח הדייגים בנתיים ברובם שפגשתי הם היו בד"כ סוג של אנטיפטיים תכל'ס אני מבין אותם כל הרעיון זה השקט -אז אני פשוט לא נקלע ביניהם ובין השקט שלהם
...בנוסף - ברובם קנאים ולא ממש משתפים
- ניסיתי לתחקר כבר כמה דייגים וזה כמו חקירת שב"כ לא מוצלחת ^^ - הם שומרי סוד מעולים לדעתי אפשר לעלות את כל הדייגים בדרגת הסיווג הביטחוני לשותפי סוד
חחח...בגדול ניסיתי - בקטן לא הצלחתי.. ושוב תודה על העידוד זוהי בהחלט זריקת מרץ.

mos85

New member
אני לא סובל את הדייגים האלו שלא מדברים מילה

יש כאלו שאתה בא לים הם אומרים לך שלום מציעים לך קפה וכו' ויש כאלו שאיך שאתה מגיע עושים פרצוף של מה הוא בא לפה גם כן זה אני מתי שאני בים ובאים דייגים אני לבד מתחיל לדבר איתם אומר שלום נותן דו"ח על המצב וכו' צריך ליהיות נחמדים דייג זהמשהו מיוחד לא צריך כל דבר לשמור בסוד אם מישהו יגלה לי את הסוד שלו אני לא יגמור לו את הדגים בים זהו......הוצאתי גם את מה שאני מרגיש...

ran 15

New member
../images/Emo45.gif חחח אתמול הגיעו שני דייגים

הם הגיעו ולקחו לי את המקום ... ואתם יודעים מה , אמרתי לעצמי ככה - סבבה לקחתם תמקום לפחות אל תזרקו לכיוון שלי שאני אוכל עדיין לזרוק משהו - הם זרקו אותי לקיבימאט...אבל מה אני תפסתי והם לא
, בכל אופן , הם לא פצו מילה חוץ מאשר בוקר טוב ואם יש דגים בים שמן הסתם אמרתי להם בדיוק מה אני חושב
..והם נוכחו לדעת שצדקתי. שמע אני לא אשקר לך אם אגיד לך שוואלה אני אוהב את הקטע של ה"בדד" בים אבל אם מגיע מישהו אז שלום ואם יש לו שאלות או עיצות אני מקשיב ועונה. אבל להעביר כמה שעות ליד בנאדם שעוסק באותו תחום כמוך ללא מילה חח זה על סף האנטיפטיות חח...

mos85

New member
כן חבל"ז יש כאלו

זה ברור שלא לחפור שעות וזה אבל אם יש שאלות או סתם להגיד שלום זה הכי פשוט שיש יש כאלו שאומרים להם שלום הם לא עונים ועוד עושים פרצוף....ולא רק המבוגרים

edooor

New member
תראה שיש מקום טוב לדוג

אף אחד לא יגיד לך כי אתה תפריע להם לתפוס דגים וכמובן ברגע שכול ידעו על המקום לך לא היה מקום לזרוק ולתפוס וכן אתה יכול לגמור להם את הלהקה שנימצא באזור אולי זאת להקה קטנה של 10 חתיכות וכולם רוצים לתפוס אותם אני אישית משתף את כולם במה תפסתי ואיפה שמעתי שיש דגים אין לי בעיה שיתפסו גם ושכולם יהנו מדייג בסופש אחרי שבוע בעבודה

ronbs

New member
רן

לפי מה שאני זוכר אתה דג עם מקל "אלמנה שחורה" שלדעתי אינו מתאים לסוג דיג שאתה דג המקל לא מאפשר זריקות רחוקות המקל קשיח מאד ולא מאפשר לראות אכילות ותפיסות של דגים

לא מדוייק רון , ניתן להגיע עם האלמנה

למרחקי זריקה יפים מאוד ןלמרות שהוא מקל מסיבי ניתן לזהות עליו אכילות של דגים קטנים . לי יש את גרסת ה-4 מטר ואני זורק איתה למרחקים מכובדים מאוד .

ran 15

New member
אני זורק בערך 45 מטר....ועם משקולות מתאימה

אני מאמין שאוכל יותר אבל זה כבר עניין של להגיע ל200 גרם משקולות...

gaichuk

New member
עם איזה חוט??

מניסיוני הדל עם האלמנות,ל-3 מטר מתאימות משקולות של 80-100 גרם,ל-3.5 מטר מתאימות משקולות של 100-120 גרם ול-4 מטר משקולות של 120-140 גרם. חוט ראשי של 0.40/0.45/0.50 (בהתאמה לאורך החכה ) מאיכות טובה עם רולר מתאים יאפשרו לך להכפיל את המרחק. 200 גרם זה יותר מדי בשביל זריקות רחוקות ואני לא חושב שיש הרבה חכות ש-200 גרם זה משקל ההטלה האופטימלי שלהן.

ran 15

New member
אני םע משקולת של 80~100 גרם.

חוט 0.40 ....רשמתי 200 גרם כי זה נמצא בטמצע היכולת זקריקה אז חשבתי אולי זה יתן מענה למרחק רב יותר (ניצול טוב יותר זה החכה..)...אני בהחלט אנסה את מה שרשמת , אני אחכה ליום שטוף שמש כמ וזה ואצא לים , אני אקנה עוד קצת משקולות של 120 , אנסה דייג בלי סוויבלים ובנוסף אלך אמלא חוט מחדש.

למעלה