חבר'ה אני שבוז...

gaichuk

New member
אז נשאר לך רק תרגול...

עם חוט 0.40 ומשקולת 100 גרם אתה יכול להכפיל את המרחק. מה שצריך זה תרגול... קח לך יום יפה וצא עם כמה משקולות בלי פתיון ולך לאזור החולי מדרום לבננה ביץ'. תרביץ 50 זריקות ותראה איך המרחק גדל ככל שאתה מדייק בזמן השיחרור,בכיוון ובטכניקה. (אפשר גם לקשור ניקל ריידר של 100 גרם ולז'רז'ר...)

ran 15

New member
לקחתי את העיצה בשתי ידיים וחיבוק רחב

ואני אעשה את זה
....בכמה ניקלים להצטייד
?!.... אני זורק מגב קדימה....יכול ליהיות ביגלל זה ?!...

gaichuk

New member
אני זורק כמוך אם הבנתי נכון.

כדאי לקחת כמה ניקלים/משקולות ורצוי שיהיה סוויבל... אתה מחזיק את החוט מתוח על האצבע או מועך אותו אל החכה עם אצבע לפני ההטלה? (אתה פותח גשר,נכון??)

ran 15

New member
אזככה..

אני פותח גשר (חח ברור
...) וכן אני מוחץ את החוט אל החכה ...ושאני חשוב על זה אני תמיד חוטף זפטה מהחוט ...

ran 15

New member
../images/Emo41.gifכלומר : שהחוט יישאר באוויר ?!......../images/Emo41.gif

ליצור מעין משולש כזה עם המקל של החכה ?...

gaichuk

New member
אני אנסה להסביר...

כשאתה מחזיק בחכה עם יד ימין (ימני אני מקווה...) ,האצבע נמצאת באמצע גובה הספולה. מהספולה יוצא החוט אל האצבע ונשבר ב90 מעלות כלפי מעלה לקצה החכה. זה נעשה כאשר אתה מושך את החוט עם האצבע וממקם אותה מול הספולה כשכל שאר האצבעות מהודקות סביב ידית החכה. החוט תפוס בכרית האצבע ולא אל החכה. פותח את הגשר,בודק שהחוט לא מפותל על השפיץ של החכה,זורק. מקווה שיצא ברור...

zah000levi

New member
אישית אני משתמש באמלנה

3.5 ואני מאוהב במקל הזה הוא מסיבי הרמתי איתו אחלה של דגים רואים שקטנים אוכלים וגם רואים כשגדולים אוכלים ( מן הסתם כל המקל יורד ) בכל אופן אני הולך השבוע לקנות עוד אחד אני שם משקולת 80 ומעיף רחוק רחוק רחוק מאוד אחלה מקל אני ממליץ עליו...

ronbs

New member
מייקל

מייקל, הבחור הוא חדש, אתה מיקצוען אמיתי עם נסיון רב,לחדש קשה מאד לזרוק רחוק עם מקל כזה ועוד יותר קשה לראות אכילות. הבחור קנה את המקל למרות כל ההמלצות שניתנו לו לא לקנות את המקל.

ran 15

New member
ההפך...

את רשימת הקניות שלי עשיתי כאן בפורום ובין המקלות שעלו כאן הייתה האלמנה השחורה... והיו עליה ביקורות טובות ותשובחות ובלה בלה בלה....את כל צעדיי הראשונים עשיתי ב"אישור" של הפורום...

ronbs

New member
אלמנה שחורה

רן, ההמלצות על האלמנה השחורה היו לדייג על חי ולא לדייג של פתיונות, אני אישית הערתי לך מס' פעמים לדעתי מקל זה מתאים לסוג דיג אחד בלבד והוא דיג על חי או דיג של דגים גדולים. זוהיע דעתי האישית וסביר מאד שיש אנשים שחולקים עלי.

ran 15

New member
כנראה שאני נפלתי בין חילוקי הדיעות...

יש לי חכה של 3 מטר , שני חלקים קרבון מלאה האמת שהיא נראית יותר גמישה...שווה לנסות ?!

ronbs

New member
אני המלצתי לך על:

מקל 4.2-4.5 מטר משקלי זריקה 80-150

ran 15

New member
הכ כנראה זו הייתה איהבנה נוספת שלי כי

בהרבה תשובות עלתה החכה הזו כחכה מצויינת ובלה בלה בלה...עכשיו האמת שהלכתי לפוצקר ופשוט ביקשתי חכה לדייג פתיונות מהחוף....והפלא ופלא הוא הוציא את החכה הזו ואמר שזו חכה מעולה :\ אז אני בתור טירון ירוק צעיר אמרתי וואלה , גם הוא אומר וגם הפורום אומר הם בטח מבינים - קניתי...
... מבין ?

aegent1

New member
אין שום קשר בין סוג המקל להתקעות משקולות

אז על מה הוויכוח האקדמי, מתאים או לא מתאים. אם נתפסים משקולות ובהרבה הטלות יש התקעויות יש לבצע: א. לפני הכוונה להחזיר הריג, יש לבצע מתיחה עדינה של החוט, לא לגרור את המשקולת על הקרקע. ב. מיד לאחר מכן לבצע הוק סט בריא, שמקפיץ את המשקולת מהקרקע, ולבצע גילגול מהיר ביותר האפשרי. ג. באם נתקעת, נסה לבצע מתיחת חוט מקסימלית, לשחרר את סוגר החוט על הרולר, החוט יקפוץ במכה ויחזור לים מהמתח שבחוט, המתן מספר שניות ויתכן שהמשקולת ו/או הקרסים השתחררו ממקום התקיעה , וחזור על סעיפים א-ג. עוד פעם. נתקע שוב, משוך וקרע. ד. החלף מקום, ותנסה שם. ה. אתה יכול לעבוד עם משקולת קטנה יותר ( נאמר 50 גרם), אתה יכול לנסות להחליף קרסים, לקטנות יותר, וכו'. לבסוף תגיע ליחס טוב של זריקות והתקעויות. אלמנה שחורה?? - מקל טוב מאוד ביחס למחירו, וביחס לרבים אחרים העולים פי 2-3 ממנו. ה-4 מטר נראה לי מפלצתי, עבה מאוד בבסיס, ומאוד כבד, אני עובד עם ה-3 מטר, והיא מספיקה להכל. ביי בהצלחות

ran 15

New member
אוקיי , טוב לדעת..אז קיבלית כמה טיפים חשובים

היום - השכלתי
. בקשר לאלמנה - החכה שלי היא 3.5 מטר.

gaichuk

New member
עניין של העדפה ותקציב...

אם אני רואה עליה אכילות של סרדינים והיא גם מוציאה אינטיאסים של 16 קילו בקלות,מבחינתי היא מומלצת כחכה רב-ייעודית. רון מדבר רעל חכות הטלה למרחק עם יעוד ברור. אני מסכים איתו שעם חכה כזו המרחק יגדל גם עד פי 3 לאחר תרגול אבל המחיר של החכות האלו נע סביב 400 ש"ח בזמן שהחכה הזו עולה 100 וקצת. בניגוד לאייג'נט 1 אני גם חושב שהאלמנה תאבד פחות משקולות באזור סלעי מאשר חכה בסגנון הלוטוס והאלפה למשל ולו רק בגלל שההוק סט שאתה יכול לתת איתה חזק ומהיר מאשר עם החכות הגמישות שהזכרתי. יש כמובן מקומות שכל חכה תתפס ולא משנה איזו... פוצקר מבין ענין. וגם הפורום

למעלה