זקוקה לייעוץ...

Miss Lynn

New member

סליחה שאני מתערבת

אבל לא ברור לי שוב,
א. מי את שתקבעי מהו אורך החיים הנכון? אולי בעלה של אמך מרשה לעצמו לקחת הלוואות וקונה בתשלומים כי הוא יודע שבעתיד ישתחררו לו כספים, קרנות השתלמות, קופות גמל, פנסיה גבוהה, רכוש שאת לא מודעת אליו וכן הלאה?

ב. אם את יודעת מהו אורח החיים הנכון, את וודאי יודעת שמדובר בכך שכל זוג יחסוך לעצמו וידאג לעצמו ולא יבוא בתלונות להוריו שלא עוזרים כספית

ג. אם הית אומרת שאין לכם כסף לאוכל אז היתי עוד איכשהו זורמת עם כך שלא יפה שאמא שלך מעדיפה לעשות הרמת חזה במקום לתת לך קצת כסף. אבל, את בחרת להיכנס להריון. כך שכנראה, בהמשך לסעיף ב'- ולידע שלך איך מתנהלים נכון, כנראה את יודעת שתוכלי לתמוך ולפרנס היטב את הילד שיגיע במזל טוב.

ד. מאיזה דברים את לא יכולה להתעלם? שאמא שלך גמרה את עצמה בגיל צעיר כדי שלא יחסר לך ועכשיו אוי ואבוי, היא לא מוכנה שתבני וילה על חשבונה?

ה. אני שוב חוזרת על דברי - הגישה שלך (ולא רק של בעלך מסתבר) חצופה מאין כמותה.
בחיים לא היה עולה בדעתי לבקש מאמא שלי אגורה. גם כשהיא נותנת משהו לי -אני מזכירה לה שהיא צריכה כל שקל לימי הפנסיה שלה.

אושי231

New member
אני מאוד מתחברת למשפט האחרון שלך

תמיד כשאבא שלי נותן לי משהו אני מזכירה לו שיש לו עוד 4 ילדים חוץ ממני ושישמור גם להם משהו... לא שחסר לו טפו טפו טפו, אבל שני ההורים שלי בפנסיה ונורא כואב לי על כל שקל שהם מוציאים עלי

למרות שאני יודעת שהם עושים את זה ברצון ובכיף

תודה

במקרה הספציפי של אמא שלי, שגורם לי להתחבר לסיטואציה של אמא שלה, לאמא שלי אין פנסיה ליום סגריר. כשהיא לא תוכל לעבוד יותר היא תחיה רק על קצבת ביטוח לאומי שלא מגיעה ל2000 שקל. מזה היא תצטרך לשלם חשבונות, לקנות אוכל ולקנות תרופות.
כך שגם כשהיא נותנת לאחים שלי זה נראה לי חבל ומיותר ומזכיר לי שעוד כ10-15 שנה אני לא יודעת מה היא תעשה.

ayaht

New member
וואו, הצלחת להרגיז אותי. את אמיתית?

אין לך בושה? רחמים על אמא שלך? מאיפה החוצפה? מה את מחשבנת לה?
היא עבדה בשלוש עבודות כדי לפרנס אותך. שלוש!
ובן הזוג שלה, מה הוא קשור אליך בכלל? מה הוא חייב לך? מכיר אותך בכלל?
מאיפה החוצפה?

במקומך, היית פונה למנהלת הפורום בבקשה למחוק את מה שכתבת, רק מרוב הבושה.
שחלילה לא יהיה מצב שמישהו שמכיר אותך יזהה אותך איכשהו.

נראה לי שאת קודם כל צריכה לשבת עם עצמך ולהתאפס.
להבין שלא חייבים לך שום דבר. שאת כבר אדם בוגר, לפחות לפי הגיל. ושאת זו שאחראית על החיים שלך.
תעבדי את בשלוש עבודות אם חשוב לך להגיע לבית פרטי.
ותדאגי את לשים כסף בצד. גם כדי שתהיי מסוגלת לפרנס את ילדייך עד גיל 18, וגם כדי שבבוא היום תוכלי לסייע לאמך כאשר היא תהיה קשישה.
אני מאחלת לך אך ורק בריאות, ומקווה שתדעי להעריך את כל מה שהיא עשתה עבורך במשך כל חייה.

אחרי שתתאפסי עם עצמך, סכמי עם בן זוגך שזו היתה הפעם האחרונה ששמעת ממנו מילה רעה על אמא שלך בנושא הזה.
הבהירי לו חד משמעית שאתם, ורק אתם אחראים על גורלכם.
מי שעוזר - אומרים לו תודה מקרב הלב. אבל זה רק בונוס. לא חובה.

במקומך, לא הייתי לוקחת שקל.
כן. אין לי דירה. גם לא תהיה.
אבל אני עובדת כל חיי הבוגרים (וגם קצת מלפני), מפרנסת את עצמי ולא מתעלקת על אחרים.

רביב35

New member
אני דווקא

לא מסכימה איתך, קצת פרופורציות- אני לא יודעת בת כמה אמא שלה, אבל לעשות הגדלת חזה ולהוציא 11 אלף עלטיפול פנים, נראה מוגזם, כאשר לבת שלה בקושי יש אוכל.
וזה לא משנה אם זה אבא שלה או לא, הוא נכנס למשפחה וצריך לתפקד ולא רק לבלות עם בת זוג.

EcoT

New member
אפוא בדיוק ראית שהיא רעבה ללחם

הבחורה רוצה לקנות בית קרקע במושב ואין לה כסף לזה בשום מקום לא נאמר שאין להם כסף לאוכל
יש כאן פינוק גרידה מי את או היא שנכנסות לאמא שלה לחזה מה אכפת בת כמה היא הכסף הוא שלה והיא רוצה לעשות ניתוח בחזה וטיפול פנים ואין לאף אחד חוץ מבו זוגה זכות לומר משהו.

איזו חוצפה!

הבעל של האמא, שלא חייב לבת שום כלום, החליט שהוא מממן לה הרמת חזה. זכותו לקבל אישה עם חזה עומד אם הוא משלם על זה והיא זורמת איתו. זה ענין של משהו מכם? גם אם היא בת 70! הוא משלם על זה!

ומאיפה שלפת ,"לבת שלה בקושי יש אוכל"???? הבת שלה רוצה לבנות וילה! בשביל זה האמא צריכה לרעוב ללחם? לא מספיק כל חייה עבדה כמו שפחה למען הבת?
סליחה,אבל את חצופה בדיוק כמוה.

רביב35

New member
תשובה

הייתי מצפה ממנהלת הפורום לקצת יותר כבוד וסבלנות. מהיכן מדיוק שלפת את העובדה שאמא צריכה לחיות מתחת לקו העוני. תהיה בטוחה שכאשר אמא תזדקן הבת תטפל בה ולא בן זוגה.
יש הבדל בין להיות רעבה ללחם לבין לעשות ניתוח להגדלת חזה בגיל מבוגר. קצת פרופורציות.

תגידי,גם את מנהלת הפורום קיללת בהודעה פרטית?

את יודעת שכשאת מאחלת למישהו שילדיו יהיו רעבים ללחם(אם זה בהודעה פרטית משוגעת ) יש נטיה לגורל לחזור כמו בומרנג אל המאחל.......?

אבל

אף אחת מכן לא הזכירה את העובדה שהילדות של הגולשת נהרסה, במקום לבלות, לצאת, להינות היא נאלצה להיות " אמא , של המשפחה, לעזור, לתמוך ועוד. מה היא אשמה שהוריה התגרשו? היא הקריבה את ילדותה לטובת המשפחה.

EcoT

New member
היא לא קורבן של אף אחד

היא החליטה לעזור במשפחה שהיתה במצוקה כלכלית שאמא שלה עבדה בשלוש משרות כדי לכלכל אותה אבל הם זה מצדיק היא תתעלק על אמא שלה כל חייה כי הייתה לה ילדות מסכנה. זאת מחשבה ילדותית, מגיע הרגע לקחת אחריות על החיים שלך בלי להאשים את העבר. היא אדם בוגר שתדאג לעצמה. בנוסף אני לא קראתי שהיא טענה שהילדות שלה נהרסה אלא רק שאמא שלה עבדה מאוד קשה והיתה במצוקה כלכלית אחרי הגירושים והיא (הבחורה) התחילה לעזור, אני לא ראיתי שהיא אמרה שזה הרס לה את הילדות והיא קורבן.

לצערי

תמיד נשארות צלקות, לא צריך להתעלק, לא מדובר כאן על להתעלק, אלא על בקשת עזרה. והיכן אבא ביולוגי בכל התמונה?

EcoT

New member
ביקשה עזרה... קיבלה תשובה

והיא לא מרוצה ממנה וקוראת לאמא שלה בזבזנית זאת ההתעלקות

תראי

מותר לה להביע דעה על התנהלותה של אמא, ואמא שלה באמת בזבזנית . אני יכולה לתת לך דוגמא אישית מהמשפחה שלי. אמא שלי דווקא במצב כלכלי מאוד קשה. ולא משנה מה הנסיבות מדי פעם היא מבקשת ממני לקנות לה דברים וזה בסדר, פעם עוגה, כי היא רוצה להזמין חברות לקפה, פעם כרטיס לברכה, פעם חלוק ועוד. אני בחיים לא התנגדתי , כי אני עובדת , למרות שגם לי מאוד קשה כלכלית. עד למקרה הבא, הגיעו להתארח שתי חברות שלה, והיא קנתה להן ולכל הילדים ונכדים שלהם מתנות יוקרתיות, שילמה להן טיולים, קנתה המון דברים מיותרים. אחרי שהן נסעו היא התלוננה שלא נשאר לה כסף לאוכל. מאוד כעסתי עליה, וביקשתי להבא לא לבזבז סכום כאלו על חברות.
זה לא עזר , כמה חודשים אחרי היא שלחה מתנה מוגזמת לחברה שנולד לה נכד.

EcoT

New member
מי קובע מה זה בזבוז

את? היא? שוב פעם הכסף שלה היא מחליטה מה היא עושה בו (גם אמא שלך דרך אגב) ואיך היא חיה ולאף אחד אין זכות להגיב. היא לא מבקשת כסף מהבת שלה כדי לממן את הניתוח חזה שלה אז אין לבת שלה לקבוע אם ה בזבוז או לא.
אם אמא שלך רוצה לקנות לחברות מתנות או להזמין אותם לארוחה זאת זכותה, כל עוד היא לא ביקשה ממך כסף כדי לעשות את זה באיזה זכות לקת אותה לשיחה וכעסת עליה מה היא בת 13?

כי

אחר כך אין לה כסף לאוכל ואני צריכה לקנות לה. מה שקורה שהיא מוציאה כסף על חברות שלה ואחר כך מבקשת ממני לקנות לה דברים, אז במקום להוציא סכומים מופרזים על מתנות לחברות שתתחיל לדאוג לעצמה. לא ביקשתי ממנה כסף לעצמי , אלא בשבילה בלבד. ומשום מה לימי הולדת שלי אני מקבלת מתנות צנועות בטענה שאין לה כסף, וזה מקובל עלי, כי באמת אין לה. אז למה לבזבז סתם?

EcoT

New member
כמו שאמרתי

אם את מממנת את אמא שלך אז כן יש לך זכות להביע את דעתך (בדיוק כמו שהורים שהילדים גרים אצלהם זכאים להביע את דעתם) אבל את גם תומכת בהרגלי ההוצאה של אמא שלך על ידי ז׳ שאת נותנת לה כסף אם לא תעשי את זה היא תהיה חייבת להתאים את ההוצאות שלה להכנסות.
אל אני חוזרת ואומרת שזה לא המצב הקיים הבחורה לא מממנת את אמא שלה הבחורה מצפה שאמא שלה תמנע מעצמה כדי לממן לה (לבת) בית במושב., זה משהו אחר לגמרי.

זה לא

שאני ממנת את אמא שלי, אבל לעיתים היא נתקעת בלי כסף בסוף החודש, והיא צריכה לאכול משהו או שהיא מבקשת לקנות לה עוגה כדי לארח חברות שלה או לקחת אותה להצגה או לברכה, כי אין לה. הכל טוב ויפה , אבל עד לגבול מסוים. עכשיו עוד מעט חתונה של אחותי ולאמי אין מה לתת לה, והיא טוענת שאפילו סכום קטן לא תוכל לתת לה.

למעלה