זקוקה לייעוץ...

Banananass

New member
זקוקה לייעוץ...

היי... בד"כ אני וקראת סמויה, אבל אני אשמח לייעוץ בנושא שממש יושב עלי...
קצת רקע: אני ובעלי נשואים שנה וחצי, אני בחודש השלישי להריון. הקשר של בעלי עם הוריו מאוד שטחי והם כמעט ולא מעורבים בחיים שלנו. הוא בחר להתרחק מהם בגלל המון סבל שנגרם לו מהם בתקופת הילדות שלו. ההורים שלי גרושים ואמא שלי חיה עם בן זוג כבר שנים רבות שמשמש ממש כמו אבא עבורי. היחסים שלי איתם מאוד קרובים, אנחנו נפגשים איתם אחת לשבוע ואני בקשר רציף עם אמא שלי. היחס שלו למשפחה שלי מורכב ובהמשך אולי תבינו למה.... שתי המשפחות שלנו גרות בגוש דן.

מאז ההריון, התחלנו לחשוב ברצינות לקנות בית. אנחנו גרים בפריפריה ומעוניינים לבנות/לקנות בישוב באזור (בשום פנים ואופן לא בעיר). ברור לשנינו שבלי עזרה מההורים לא נוכל לעשות את הצעד. אמא שלי ובן זוגה לא אנשים שיודעים לחסוך, שניהם עובדים ומרוויחים לא רע, חיים ברמת חיים גבוהה יחסית, אך עם זאת, אין להם שום חסכונות וסוחבים הלוואה על הלוואה... בצד שלו, לאבא שלו יש תפקיד בכיר בהייטק והוא מרוויח מצויין, אמא שלו לא עבדה רוב השנים (טיפלה בבית עם ארבעה ילדים), הם חיים ברמת חיים יותר נמוכה. המצב הכלכלי שלהם עמיד, יש להם חסכונות ויכולים לעזור לילדים.

החלטנו שכל אחד מאיתנו יפנה לצד שלו ויבחן האם ובכמה יכולים לעזור. ההורים של בעלי ככל הנראה יוכלו לעזור בכמה מאות אלפי שקלים.
דיברתי עם אמא שלי ובן זוגה. אמא שלי הסבירה שהם יכולים לעזור לנו ב- 10,000 ש"ח וכשנחליט להכניס את הילד/ה למסגרת, יעזרו ב- 1,000 ש"ח בחודש למשך 3 שנים. הסבירה שאין להם לתת לנו סכום גבוה, אבל כן יכולים לעזור בדברים שניתן לחלק לתשלומים.... כשבישרתי את זה לבעלי, הוא מאוד התעצבן מהסכום הנמוך שהם הציעו לתת. לדבריו זאת לא עזרה בקניית בית. הוא כועס על כך שהם חיים ברמת חיים גבוהה- יש להם מנוי כמעט לכל הערוצים ב'הוט', מנוי לשני עיתונים יומיים, לא חוסכים בקניות לבית (קונים במכולת השכונתית),מתכננים לעשות שיפוץ בבית בכמה עשרות אלפי שקלים, מתכננים להתחתן בקרוב ולעשות אירוע, אמא שלי עושה טיפול פנים ב- 11,000 ש"ח ועשתה ניתוח להגדלת חזה... בנוסף, הם יוצאים יחסית הרבה לאכול בחוץ ודברים בסגנון. לפי התפיסה שלו, הורים צריכים לדאוג מראש לחסכונות לילדים שלהם ולא יתכן שיעזרו לנו רק ב- 10,000 ש"ח. הוא אמר שאם לא "אוציא" מהצד שלי לפחות 50,000-100,000 ש"ח, הוא לא ייקח מהוריו את הכסף ולא נוכל לקנות את הבית שאנחנו רוצים.

אני מאוד נסערת בעקבות ההתניה שלו. ההורים שלי התגרשו כשהייתי בת 13, היו לנו שנים קשות, בהן אמא שלי נאלצה לעבוד ב- 3 עבודות וחיינו ממש מהיד לפה. אני לא אשכח את הסיפורים של אמא שלי על כך שאפילו כסף לקנות סוכר לקפה לא היה, אבל תמיד דאגה שלי ולאחותי לא יחסר דבר. בתקופה הזו, אני לקחתי תפקיד מאוד אימהי בבית, לקחתי את אחותי לבי"ס וחזרה, דאגתי לחמם ארוחת צהריים ולהיות המבוגר האחראי. אני זוכרת שאמא שלי לפעמים היתה חוזרת באיזה 21:00 בלילה ובקושי התראנו איתה. מאוד דאגתי לה ועשיתי את המקסימום כדי שתרגיש טוב (הפכתי לילדה אימהית למי שמכיר את המושג). בקיצור- בשנים האלה לא היתה אופציה לחסוך.
כשאמא שלי הכירה את בן זוגה הנוכחי, הוא תמך בה ועזר לה מאוד. היא ירדה לשתי עבודות כאשר בעבודה השנייה היתה מנקה משרדים. כשקצת התבגרתי והוצאתי רישיון, הלכתי במקומה לעבודה כדי שתכול לנוח קצת בבית.

בקיצור, לאור התמונה הזו, קשה לי לבוא ולבקש יותר כסף ממה שהציעו לי. אני מפחדת שיום אחד הם יזדקקו לכסף מאיתנו, חוששת שבגלל הבקשה הזו הם ייכנסו לקשיים ויתקשו לצאת מזה. ואני לא רוצה את זה על המצפון שלי.
מצד שני- יש צדק בדבריו של בעלי. הם חיים ברמת חיים גבוהה ולא דואגים שיהיו חסכונות לי ולאחותי, כל זה בזמן שבעלי ואני חוסכים שקל לשקל כדי לחסוך קצת (בעלי סטודנט ועובד ברבע משרה ואני עובדת במשרה מלאה).

אז למי שהגיעה עד לכאן- איך אני מתמודדת על המצב המורכב הזה?!?

איפה כתוב שהורים חייבים להכין חסכון לילדיהם?

למה הוריך המבוגרים צריכים לחיות ברמת חיים נמוכה כדי שאת ובעלך תוכלו לחיות ברמת חיים גבוהה?

את בתחילת הדרך כל חייך לפניך,הוריך לא,אילו השנים שלהם להנות ממה שבכל זאת יש להם ובעלך שילך לעבוד בשלוש עבודות

רשימת המלאי של הוצאות הוריך שכתבת כאן ממש מכוערת,צאי להם מהכיס

בעלך צריך להתבגר ואם הוא מתנה קבלת הכסף מהוריו אז שלא יקח ויחיה כמו ג'וחה

The Girlie Show

New member
המטרה שלך היא לשמור על שלום בית

אל תדרשי מאמך יותר ממה שהיא תוכל לתת. מצד שני אתם עומדים לאבד את ההכנסה העיקרית בבית כשתיכנסי לחופשת לידה.
תבדקי איך שניכם יכולים להגדיל הכנסות. צאי מנקודת הנחה שאף אחד לא חייב לכם כלום - ההורים שלו לא חייבים לכם וגם לא אמא שלך, בטח שלא בן הזוג שלה. לא לכולם יש הורים נדיבים ובטח לא כאלו שיכולים להרשות לעצמם כלכלית.
אתם רוצים לקפוץ גבוה מעל לפופיק ולקנות בית כבר בילד הראשון? תעבדו בשביל זה. קחו עוד עבודה. תעבדי מהבית בזמן חופשת הלידה. תצמצמו בהוצאות.

איפה כתוב גם

ששני הצדדים צריכים להיות זהים.
אם הוא מתנה את קבלת הכסף מהוריו בקבלת כסף מהוריך,
אולי הגיע הזמן להגיד לו שאף אחד לא התנה קבלת חום ואהבה מהוריך בקבלת חום ואהבה מהוריו, למשל.
אני חושבת שבעלך חצוף ומוכן להקריב את איכות חייכם המשותפים ואיכות החיים של הילד שלכם שעוד לא נולד על מזבח העקרונות שלו. אם זה הקטע, בבקשה, תחיו בבתים שכורים עד שיהיה לכם כסף משלכם בשביל להגשים את החלום לבית.

חשוב מאוד להדגיש משהו ממה שכתבת-

הורי הבעל יכולים ואולי מוכנים (זה עדין לא הוכח) לעזור בכסף. אבל חום ואהבה וסיפוק צרכי בנם מבחינה שהיא מעבר לכסף הם כנראה לא ממש עשו,עושים או יעשו.
לעומת זאת הורי האישה אוהבים, נותנים, ומוכנים גם לעזור לא מעט בהמשך הדרך במסגרת היכולת הצנועה שלהם - וזה עדין לא מספיק לכבודו??

ועל הדרך, לכותבת, אני אוסיף עוד משהו לתגובה שלי מטה ולזו פה - כתבתי לך שאת מוזמנת למצוא דרך להרוויח לבד 300K. אבל עכשיו כשאני חושבת על זה, בעלך יכל לצאת לעבוד ב3 עבודות, לא לקנות סוכר לקפה שלו, לנקות משרדים - ואז אולי באמת הוא ירוויח את ה300K האלו כדי לקנות לו בית בלי לקחת מהורים שהוא בכלל לא מדבר איתם ומאמך שסוף סוף התחילה לחיות.

רביב35

New member
רק

הערה קטנה לגבי לשתות קפה בלי סוכר או לעבוד ב 3 עבודות, מזה לא מרוויחים 300 אלף, מניסיון אישי. מגיל 20 ועד היום שזה הרבה שנים עבדתי ועדיין 3-4 עבודות, וגם אני שותה קפה ללא סוכר אומנם מטעמי בריאות ולא חסכתי עדיין 300 אלף ש"ח.

זה כמובן נאמר

על דרך ההקצנה של מה שאמא שלה הקריבה עבורה.
יחד עם זאת, אם לבעלה יש משכורת נורמלית היום - נניח 8000 שקל, והוא ילך לשטוף משרדים בערבים וירוויח עוד 5000 לחודש (אמא שלי שוטפת משרד אחד בערבים ויוצא לה בחודש תוספת של 900-1000 שקל, אז בואי נאמר שאם הוא ידחוף 3-4 תהיה לו עוד משכורת) אז כן הוא יצליח לאורך תקופה של 3 שנים לחסוך לו סכום יפה מאוד בצד.

אני לא יודעת באיזה 3-4 עבודות את עובדת אבל רב האנשים מצליחים לחסוך מעבודה אחת כשהם לא משלמים משכנתא או מגדלים 4 ילדים. אחרת לרובם לא היו בתים על שמם.

מה את אומרת?

יש אנשים שעובדים יום ולילה ולא מצליחים לחסוך לא לוילה ולא לדירה קטנה. אני מדברת על אנשים שעובדים ומרוויחים משכורת ביושר. וקחי בחשבון שלא כולם יכולים לשטוף משרדים.
למשל, אני מנסיבות רפואיות לא יכולה לשטוף משרדים.
אני עובדת 6 ימים בשבוע , ימים מלאים , יוצאת מהבחת בשעה 7, חוזרת בשעה 16:00, וגם ביום שישי עובדת עד השעה 13:00, ומגיעה ל8000 ש"ח. מעבודה שניה שאני עובדת מהשעה 17:00 ועד השעה 20:00, משכורת בערך 2000, אבל מכיוון שזו עבודה שני, מס הכנסה אוכל סכום לא קטן, ואז יוצא 1400 ש"ח.
ותאמיני לי, אין לי וילה, יש לי דירה חדר וחצי שמשקנתא 2000 ש"ח.
חישוב פשוט.

dori78

New member
בקשר לעניין של עבודה שניה*

מס הכנסה לוקח 48% מהשכר בעבודה שניה ללא תיאום מס, לפי הסכומים שכתבת פה צריך לצאת לך פחות מ-30%,
ככה שלא ברור לי החישוב שלך של 600 ש"ח מתוך 2000, אלא אם כן מי שמחשב לך את המשכורת לא יודע מה הוא עושה.

לפי מה שאת אומרת מנכים לך 30% מס מההכנסה המשנית. זה אחרי תיאום מס?

אם לא - לכי לעשות תיאום מס, זה כרוך בלמלא טופס וחצי ולהציג 3 תלושי שכר אחרונים משני מקומות העבודה.
את יכולה לעשות את זה מול פקיד במשרדי מס הכנסה, או למלא את הפרטים באתר האינטרנט לבדיקת תיאום מס.
שימי לב - אני לא בטוחה שהנתונים באתר מדוייקים כמו לשבת מול פקיד, לפחות לפי מה שכתוב שם.

אם אני לא טועה - בחישוב גס, את יכולה לחסוך לעצמך 300-350 ש"ח בחודש.

* כל האמור לעיל לא מהווה תחליף לייעוץ חשבונאי מכל סוג שהוא, זו דעתי האישית על סמך נסיוני האישי והמוגבל.
כמו כן - לא בדקתי באופן אישי את האתר, אני לא יודעת אם מה שעושים שם זה רק סימולטור לבדיקת זכאות או שזה ממש מהווה הגשת בקשה לתיאום באופן רשמי.

תודה לך

על ההסבר, אבל לפעמים מס הכנסה מעבודה שניה גם אחרי תיאום מס מגיע כמעט ל 40 אחוז.

גם אני לא שוטפת משרדים

ואני עובדת ומרויחה ביושר. מצד שני אני גם לא מתלוננת למה אין לי וילה במושב או למה ההורים שלי לא מממנים לי אחת כזו.
וחיה בשלום בדירת 3 חדרים (100 מ"ר) שכורה שאני מאוד מחבבת בפריפריה כי לא מתחשק לי לבזבז פי 2 יותר במרכז.\

אני לא עובדת בעבודה שניה כי יש לי ילדה לגדל לבד (כך שממשכורתי בעבודה 1 אני גם מפרנסת עוד יצור קטן שעולה בגדול)
ולמרות שלאבא שלי יש יכולת כלכלית לעזור, אף פעם לא באתי בדרישות והודעתי לו שאם אני לא אקבל ממנו לפחות 100 אלף אני ארקע ברגליים כמו ילדה קטנה.

דרך אגב,כבודו גם כנראה לא יודע חשבון

כי אם הוא רוצה שהיא תקבץ מהם לפחות 50 אלף
והם מוכנים לתת 10000 ועוד אלף לחודש כפול 36 חודשים,זה בערך 50 אלף
הוא לא מבין כנראה איזו הקלה זה יתן לו במשך השלוש שנים הבאות

mykal

New member
מצד מי המצב מורכב?

לדעתי--בעלך מתנהג לא יפה.

אתם זוג צעיר, ותצטרכו להתמודד עם הצרכים שלכם.
הוא לא התנה את דרישתו לפני החתונה, לפני ההריון.
אז יכולת להחליט אם אתם מתקדמים ביחסים, או מתרחקים.

דבר שני--עזרת הוריו היא לא מותנית בסכום שאימך נותנת,
אורח חיים של משפחה אחת לא חייבת להיות זה למשפחה אחרת.

דבר נוסף---הוריו יים יחד וגידלו אותו, ומרגישים שחשוב להם
לעזור לו, אימך, עם ל הכבוד חיה בצמצום כל השנים--והרוחה שהיא חווה,
זה ע"ח בעלה, הוא רוצה אשה מטופחת ומשקיע בזה,
לך הוא לא חייב כלום גם אם אתם ביחסים טובים.

את לא צריכה לריב איתו, גם לא להתנצל, הוא יחליט אם הוא לוקח מהוריו, אם לא.
והחלום שלכם רק יתרחק קצת--לא נעים, גם לא כ"כ נורא.

אבל אני מציעה לך כן, ללכת ליעוץ על כל ה'דרישה' וההתנהלות של
בעלך כלפי ה'צד' שלך ויותר מזה כאילו הוא מחליט להעניש אותך,
על משהו שלא בשליטתך.
וזה עמוק יותר מאמירה סתמית ושווה לא להגיע לעוד מצבים בהם
הוא ינסה להעכיר אוירה בתחום של הקשר שלך עם אמך.

הדסהש1

New member
בכספם הם יכולים לעשות מה שבא להם

תפרגני לאימך שלאחר חיים קשים יש לה רווחה .אל תהיי קטנונית
אתם בתחילת הדרך לאט לאט תסתדרו

Banananass

New member
מאוד אהבתי את התגובה שלך

אין ספק שהצלחת להציג את הדברים כמו שהם.
בעלי גדל בבית לא פשוט עם הורים שגרמו לו להרבה סבל. הוא משלם את המחיר עד היום. בכל אופן, הוא עבר הרבה דברים שגרמו לו להסתכלות מאוד יוצאת דופן על העולם שלעיתים זה טוב ולעיתים (כמו הפעם הזו) זה מאוד מקשה. הוא לא מוכן להתייעץ בנושא הזה. זו דעתו.
אין ספק שקלעת נכון ויש לו קושי להתמודד עם אורח החיים של המשפחה שלי. אבל הוא לומד להתמודד עם זה (תהליך של שנים).
לגבי הקשר שלי עם אימי- הוא דווקא מעודד אותי לשמור איתה על קשר טוב ובריא... ממש לא מנסה להרחיק בינינו, למרות שהרבה פעמים זה נראה ככה...

בתור התחלה - אף אחד לא חייב לכם כלום

ובטח שלא המקום שלך (על אחת כמה וכמה של בעלך) לבקר את ההתנהלות הכלכלית של הורייך. זכותו של כל אחד לעשות בכסף שלו מה שהוא רוצה ואין כלל שאומר שבעלות שלכם על בית היא מטרה נעלה יותר לכסף של אימך מאשר הגדלת החזה שלה, טיפול הפנים, נסיעה לחו"ל או חתונה. על מה שמקבלים אומרים תודה רבה, וזהו. אם בעלך לא רוצה לקחת כסף מהוריו תצטרכו להסתדר בעצמכם, מקסימום תצטרכו לדחות את חלום הבית הפרטי שלכם למועד בו תהיו מסוגלים לעשות זאת בעצמכם.
אה, ואל תשכחו לפתוח תכנית חיסכון לתינוק כשיוולד במזל טוב, כי אחרי הכל - הכי חשוב זה לחסוך בשביל הילדים, לא
?

הדסהש1

New member
אין חוק שאומר שההורים חייבים לממן דירה לילדים

לנו לא עזרו. ולנו גם לא היה לתת לבנות.יצא ששתיים מבנותי
נישאו לגברים שיהיה להם דירה.אחת עשתה הסכם ממון ולשניה כלל לא ביקשו.
ושתיים חיות בשכר דירה.אנו עשינו תכנית חיסכון ל 2 מנכדי
כי אמם חד הורית שיהיה להם לחינוך גבוה בעתיד.אין כלל הנתינה .
היום שמצבינו קשה יותר אנו מקבלים עזרה מאחת הבנות.(בעחי חולה),כך שיד לוחצת יד

Banananass

New member
יש נימה של ציניות

במשפט האחרון של ההודעה שלך. אני מקווה שלא זאת הכוונה כי הנושא מאוד רגיש אצלי.
לגבי ההתנהלות של אמא שלי- היא יכולה להתנהל איך שהיא רוצה, סה"כ יש לה סדר עדיפויות משלה וזה בסדר...
אבל, אני לא יכולה להתעלם מאורח החיים שלהם שלדעתי, לא אחראי.
זה לא שאני הולכת להגיד לה שזה לא יפה שהיא מרשה לעצמה ככה וככה במקום לתת לי לבית. אבל אני לא יכולה להתעלם מהדברים...

ולהערתך האחרונה, אנחנו בהחלט נשים כסף בצד ע"מ לעזור בעתיד לילדינו, דבר שאני חושבת כדאי ורצוי שכל ההורים יעשו (במידת האפשרי).

למעלה