זעקת אימהות

אלמרה

New member
זה לא הקו של "מכוערי הנפש" אבל:

אתה צודק!!! ולא ארבע האמהות החסודות שלקחו על עצמן את כל האחריות והאהבה והדאגה לבנים כאילו האבות פחות כואבים או מודאגים... ארבע אימהות ודומותיהן היו לא יותר מקבוצת לחץ פוליטית עם אג'נדה שמאלנית מובהקת ולהן ולשכל ישר או הגיון או אהבת העם והמדינה כולל הבנים שלנו - אין שום קשר. הנה לחצו ויצאנו גם מכל רצועת עזה עם הבטחה לשלום עם הפלשטינאים - מה קבלנו? זין בתחת! (אופססס סליחה על הבוטות...) קסמים על ביתו של שר הביטחון בישראל לא מספיק מבטאים את ההתגרות של הגרועים ביצורים הללו שכל מטרתם היא לא פחות מאשר השמדת העם והמדינה? טלו קורות מבין עיניכן ארבע אמהות וגרורותיהן הסרטניות העיוורון השה מזיק לנו ומועיל לשונאינו.

tvrui10

New member
אלמרה ,בוא אגלה לך סוד !

גוש אמונים,הוא האימאימא של "קבוצת לחץ פוליטית".. כמו הרבה קבוצות לחץ אחרות... קבוצת לחץ פוליטי..היא לא מילה גסה, למעט אם אתה בין אלו שחושבים שמה שהממשלה מחליטה זה "תורה למשה מסיני",ואסור להתנגד לה. אם כן,צר לי, אתה לא במדינה הנכונה,בכל אופן,עדיין לא.

אלמרה

New member
לי אתה מגלה סוד?

אני יליד הארץ הנכונה ואתה אולי עוד לא מאופס בכלל אבל אני לא מצטער ולא מרחם על מי שטרם הבין - זה רק ענין של זמן אבל אפילו אתה כנראה תבין פעם...

tvrui10

New member
מעניין מי שמדבר על קיטלוג.

אני מניח שהתכוונת אלי. אז כך: א. בדקתי למטה,אני עדיין זכר (ואין לי שום דבר נגד נשים) ב. בדקתי באילן היוחסין שלי,הסתבר שאני לא אשכנזי (ואין לי שום דבר נגד אשכנזים),לא נעים להזכיר,אבל מרבית מייסדי המדינה היו אשכנזים. ג. בדקתי בספרי ההיסטוריה,הסתבר לי להפתעתי,שהנאצים לא היו ערבים, ההפך מכך הם לא ממש סבלו גם אותם (אין לי שום דבר בעד הנאצים,או הערבים,אבל רצוי לדעת את ההבדל בינהם). והכי הכי חשוב.. שוב ,לא נעים להזכיר לך,שמי שקובע את המדיניות הם בסופו של דבר המדינאים/פוליטקאים ,וכמעט כולם "נכנעו" לטרור...(תבדוק שוב),

שמים1

New member
אהרון יקר ../images/Emo141.gif

אני שמחה שהשמעת את קולך כאן כגבר וכאבא כדי לאזן את "איטנטרס האישי " שלי כאמא.

שמים1

New member
צר לי לחלוק עליך

הם אומנם הופכים לגברים וללוחמים אבל הם תמיד ישארו בנים וילדים שלנו. אינני מסכימה גם לתפיסתך שענין ארבעת האמהות הוא תקלה פוסטמודרנית , תפקידינו בחברה אינו רק להביא ילידם ולבשל , יש לנו זכות לגיטימית להביע את דעתינו להשפיע על התנהלות חיההם של ילדינו. לפחות בחזית ההיא לא נהרגים כבר חיילים. אין כאן אינטרס אישי של אם בודדת , יש כאן בהחלט הכרה בזכותינו להשמיע בקול רם את כאבינו ודעתינו. אנחנו לא בימי הביניים בהם לאישה לא היתה זכות להביע את דעתה.

שונא דילמות...אבל מה לעשות שהמציאות

חזקה מאיתנו...עם כל הצער אסור לשחרר מחבלים בתמורה לגלעד...אסור לתת פרס למחבלים...כי זה יחזור אלינו..כמו בומרנג אני מקווה וכולי תפילה שהוא יחזור בשלום הבייתה

משהו שכתבתי..הרגע..בעקבות הפוסט

הזה...דברים שיוצאים מהבטן הם הדברים הכי אמיתיים בעולם..

שמים1

New member
קראתי אותך שם ../images/Emo141.gif

הרי כולנו כותבים מתוך כאב לב , וכולנו בסופו של דבר מאוחדים ברצון המלא שהבן יחזור בריא ושלם הביתה. תודה לתגובתך הכנה.

שמים1

New member
האגן דאז

ואם כדי להביא חלילה את גופתו ישוחררו 1000 מחבלים לא החטאנו בעצם את המטרה? הרי בסופו של דבר וזו בעצם טעני כן משלמים מחיר כדי להביא גופה הביתה , אז למה לא לתת סיכוי לילד ולהביאו חי? מה ההבדל בעצם במחיר? שכבייכול לא נכנענו? אל המחיר שולם , והם בעצם השיגו 1000 מחבלים חיים תמורת גופה. כך קרה במקרים דומים. אינני בעד שחרור מחבלים אבל כאם שיש לה גם ילד בצבא אני כואבת את החרדה הזו שהילד שלך נמצא בידי אוייב ואתה חסר אונים. אני חושבת שכל מחיר שווה להחזירו הביתה.

אלמרה

New member
התשובה עם כל הכאב "ויש כאב" היא:

לשחרר 1000 גופות של מחבלים עטופות בעור חזיר תמורת גופה אחת, חלילה אם יקרה כדבר הנורא הזה. בכלל הנוהג שהוצע פעם לפני המון שנים ולצערי לא התקבל היה, שעל כל חטיפה מטוס (פעם הנבלות נהגו לחטוף מטוסים ולבקש שחרור מחבלים עצורים - מישהו זוכר?) כל מי ששמו יהיה כלול ברשימת הנדרשים לשחרור - מוציאים אותו להורג! פעם, פעמיים, שלוש אילו היה למנהיגינו השכל והאומץ לבצע רעיון פשוט כל כך - לא היה להם יותר שום מניע להמשיך בנסיונות החטיפה לצורך מיקוח. היום הם כבר לא מסוגלים לחטוף מטוסים הודות לטכניקה וטכנולוגיה ותורת לחימה שפותחה אצלנו ויוצאה למדינות וחברות תעופה אז המחבלים הארורים מנסים לזנב בחטיפות של חייל בודד. אסור להיכנע ללחצים ויש לפעול בדיוק על פי מה שמתווה ראש הממשלה וזה כולל ביצוע כל מה שנדרש כדי לשחרר את החטוף באמצעות תווך ומשא ומתן וכד', אך במקביל גם ביצוע כל מה שנדרש למצוא אותו ולשחררו בכוחות עצמנו ואם הגענו עד אנטבה - מהי רצועת עזה? בכל מקרה את החוטפים ושולחיהם יש לתפוס ולהעמיד לדין ומצידי גם מול כתת יורים כדי לתת להם את מה שמגיע להם: מוות וקבורה כשהם עטופים בעור חזיר - ערובה חד משמעית לסיום כל הנסיונות שלהם שכן זהו הדבר הכי נורא שניתן לעשות למוסלמים (ולחזירים גם).

מציץ

New member
זעקות

אז אולי זעקה זו תעזור למרות שסביר להניח שלא תזיז אףלא שערה מיתרת אחת בנחירי הפוליטקאים והגנרלים. המדינה מפקירה את כלל אזרחיה ולא רק את החיילים החטופים, פה מתחילה הבעיה האמיתית. ילדים בסיכון מסתובבים ברחוב כי "אין תקציב". זקנים שהקימו את המדינה במו ידיהם מושפלים עד עפר. חולים קשים לא מקבלים את התרופות היעילות ביותר,גם אם הם בסל התרופות, המשטרה לא מתפקדת (מישהו בכלל היה מגיש תלונה למשטרה על פריצה לביתו אלמלא היה נזקק לאישור לביטוח??) ולא אמשיך לפרט,ישלים כל אחד בעצמו את הרשימה הבלתי נגמרת. אז כן, הצבא והמדינה מפקירים חיילים, ולא מהיום. זה מתחיל מכך שחיילים ללא הכשרה מתאימה נמצאים במקומות ובמצבים שאיתם לא אומנו והוכשרו להתמודד, בכך שמפקדים חוששים לקבל החלטות ואחריות, ומסתיים בכך שאפאחד לא נוטל יוזמה ועושה מה שצריך לעשות בזמן שצריך לעשות ,אם היו בעבר מפקדים כאלו הם מצאו את עצמם בחוץ מהר מאוד ולפעמים אף נרדפים כאזרחים ע"י עמיתיהם לשעבר שהשתחרורו "בכבוד" ונמצאים כעת בתפקידי מפתח במערכת האזרחית השלטונית והפרטית. פה אמהות יקרות צריכה להתחיל זעקתכן: אם לא תזעקו כאשר תינוקות וילדים מופקרים לגורלם, אם לא תצרחו על אי השוויון ואי הצדק, אם תבלעו בשקט את הנעשה במערכת החינוך, אם תשלימו עם הבוז והתיעוב שבה המערכת השלטונית מתיחסים לאזרחים אל תתפלאו כלל שילדיכם -ילדינו יופקרו גם בצבא . מציץ- שהיה חייל (מילואים)עד לפני כמה שנים, שכבר ראה חיילים מופקרים לנפשם וגופם, שמכיר מקרוב נפגעי פעולות איבה ואת היחס אליהם, שכבר מעדיף שהסיכון העיקרי של שני בניו שבצבא תהיה הדדך היומיומית אל הבסיס הפתוח במרכז הארץ ובחזרה. שלח.....

שמים1

New member
מציץ יקר ../images/Emo141.gif

קראתי את דבריך הכואבים , ואכן יש תחושה שהמדינה שלנו מעט פושטת את הרגל , יש תחושה שאיל ושיושבים למעלה מונעים מאינטרסים ואטומים לעיתים לחלוטין לרחשי ליבינו. גם אני הייתי רוצה לראות את הדברים אחרת , ואני חושבת שכל זעקה שתישמע יכולה לשנות את המציאות , אנו אשמים שאנו מקבלים את הדברים בתחושת חוסר אונים שאין מה לעשות. תודה לך שהגבת לדברי , ושמחתי לראותך שוב עימנו. אתה מוזמן כמובן להישאר , התגעגענו

worrywort

New member
זאת אכן בעיה

כי שוב עומדים בפני החלטה של חיים מול חיים. שוב הצד המתוקשר יותר, כביכול מקבל עדיפות, חייו של חייל מקבלים עדיפות על חייהם החמקמקים הנסתרים, של מאות נפגעי טרור ומשפחותיהם שאיננו רואים מול העיניים, שאיננו מיטיבים לעשות את הקשר בין שיחרור אסיר מסויים שלאחר מכן לוקח חלק באיזשהו מעשה איבה. בדיוק כפי שאנחנו משקיעים אחוז גבוה כ"כ מהעוגה התקציבית בביטחון כי הפיגועים יום יום מלווים אותנו בחדשות, בעוד 100 אלף בני אדם מתים בשנה רק בגוש דן מפיגועי זיהום האוויר שאינם גרועים פחות, אבל מה שלא מגיע לחדשות כנראה חשוב פחות. או שלא? אני מציע לנהוג כאבי המשפחה, שהפגין איפוק וריסון מעוררי כבוד, אפשר ואף רצוי לייחל לשחרורו של החייל בריא ושלם במהרה, אך אל לנו לייעץ לממשלה כיצד לעשות זאת, אל לנו לתת לרגשות להוביל אותנו במדרון החלקלק של העדפת החיים על בסיס חשיפה תקשורתית. הבה ניתן לאלו שמתים בשקט הזדמנות שווה להינצל, והבה נשמור על הקונצנזוס, כי מה שברור זה שכולם רוצים שהוא יחזור בריא ושלם במהרה.

למעלה