זעקת אימהות

תודה סול...

הריגוש שייך לכתיבה של שמים היא ריגשה לי מאד אז שפכתי מילים שרצות לי בראש כבר כמה ימים...
חזרה...

שמים1

New member
אחת שאוהבת ../images/Emo141.gif

המילים שייכות לכולנו , וחשוב שנאמר אותן בכל דרך כדי להשפיע. שמחה שריגשתי אותך ונגעתי בך .

שמים1

New member
היתה לי הפתעה ../images/Emo9.gif

אני שמחה שהזעקה הזו הגיעה לכמה שיותר אנשים. תודה פלומי על החיוך המתוק.

folkman1

New member
כאב לבן לוחם וכאזרח

לעשות את הנדרש אך לא לשחרר מחבלים שנשפטו או בצעו פיגועים נגד אזרחים. מאידך ישנם מחבלים שנלחמו כחיילם נגד צבא ונשבו בלחימה ,דינם כדין חייל שנפל בשבי אותם אפשר ונכון להחליף כל שחרור אחר יביא לבכי וחטיפות נוספות

שמים1

New member
איש יקר ../images/Emo141.gif

אני בטוחה שהממשלה עושה את הנדרש , חלילה לא טענתי שלא. טענתי היחידה היתה לסתור בעצם את הטענה שכבייכול איננו נכנעים לסחיטות מפני שבסופו של דבר כדי להחזיר גופות אנו משלמים את אותו המחיר. לכן , צריך למצוא דרך להידברות כעת , כאשר הילד עדיין בחיים ( מתפללת מעומק ליבי שאכן כך הוא) ולהחזיר אותו באותו המחיר חי. הרי הם לא מרפים בנושא החטיפות , כך או כך מחיר משולם בסוף. לפחות לשמור על חייו של הבן. אני חושבת שערך החיים צריך ליהיות מעל לכל. תודה לתגובתך .

טאKילה

New member
זעקת האימהות הגיעה לשער תפוז../images/Emo43.gif

מי יתן וזעקה זו תשמע שם למעלה, הלוואי.

יערית 1

New member
טאקי יקרה

איכשהו חשתי בתוכי שזעקה כזו תגיע לעמוד הראשי. בהחלט מקומה שם

שמים1

New member
יפה אמרת טאקילה ../images/Emo141.gif

מי יתן וזעקת האמהות תבקע שערי שמים.

Antonella1

New member
ריגשת אותי../images/Emo2.gif../images/Emo7.gif

אני מצדיקה אותך בכל מילה שרשמת כאן
ומקווה בייחד איתך,שייעשו משהו בנידון-ושישחררו גם את הבחור שסובל אני לא מתארת את כל מה שהוא עובר שם
אמן לשובו המהיר של בן למישפחת שליט ל-בית|

משעה שהתגייסו

"הילדים" הופכים לגברים לוחמים המגינים על האינטרסים והטריטוריה של השבט ומופקע מהם התואר ילדים או בנים. רק כך יהיה לנו יותר קל כקבוצה להילחם ולשמור על האינטרסים ועל נכסינו הלאומיים. אתם לא אוהבים את המילה לאומיים? אז הקבוצתיים. אם גם זה לא ממש טוב, אפשר תמיד לא להתגייס או לעזוב. ולכן, בעיני, הקריאות להחזיר את הבנים או הילדים הביתה ולאותו עניין 'ארבע אמהות' הן תקלה פוסטמודרניסטית שמרכז הוויתה בהצבת האינטרס האישי של האם הבודדת כגורם עליון.

tvrui10

New member
נכון,הם הופכים ללוחמים,אבל האם

הם חדלים להיות הבנים שלנו?,באמת מוזר. ומי קובע מהם הנכסים הלאומיים שלנו? האם גם הפרת והחידקל? ארבע אימהות הצילו עשרות ואןלי מאות חיילים ממות בטוח. עדיין לא הבנתי,איזה אינטרס יש לנו בלבנון? הרי מאז הנסיגה משם (אתה לבטח תקרה לזה "בריחה"), נפגעו חיילים ואזרחים מאשר בתקופה ששהינו שם. "מבצע שלום הגליל"...מבצע שנמשך 20 שנה... ועוד דבר אחד.. מי קובע מהם אינטרסים לאומיים??... כל פסיכי שמקים בית על כל גבעה רמה,ותחת כל עץ רענן? האם אנחנו כבר יישבנו את כל הארץ כדי להתפשט על מקומות נוספים... בוא אספר לך סוד (אל תספר לאף אחד): המזל שלנו שהחברה המעולים של גוש אמונים לא הספיקו להתנחל בלבנון..אחרת המבצע היה נמשך 50 שנה ולא 20... אגב,אתה יודע למה לא התנחלו שם? הרי,לא בעייה למצוא גם בלבנון בית כנסת עתיק או קבר של רב... זה פשוט רחוק מהמרכז...אי אפשר לעבוד בגוש דן ולחזור בערב לוילה שבשטחים....

מרגיז אותי שקיטלגת אותי מיד

כי אני אוחז בדעה שונה משלך? וכבר את יודעת שאני אקרא לנסיגה מלבנון "בריחה". אז זהו שאת לא יודעת כלום. לטעמי ארבע אמהות ומה שאתן עושות כאן זה בדיוק מה שגרם לחסאן נסראללה בר-המוות הכי אמיץ והכי אמין במזרח התיכון כעת, להכריז כי החברה הישראלית היא כקורי עכביש. פעולת קבוצת 4 אמהות ומה שאתן עושות כעת כאן זה בדיוק מה שגורם לחמאס להפוך למעין חיזבאללה II, ארגון חצוף ורצחני אבל גם די מוכשר ונועז שירצח בנו לא פחות מהדגם הצפוני אם נמשיך להתבכיין ולחשוב שהגברים הצעירים והטובים שלנו, שטובים מהם ברמות ומצויידים פי כמה הם ילדים, הם הבנים הם מסכנים. הם לא! הם כח לוחם חזק ואיכותי ויש להם מטרה ברורה: שכל אחד בעולם, ערבי או אחר, ידע שלעולם לא עוד! לעולם לא יחטפו ולעולם לא ישרפו ולעולם לא ירצחו יהודי - בטח לא בארץ ישראל. את זה שכחתן אמהות! אז הגיע זמן שתיזכרו. כי אנחנו כאן כדי להישאר בכבוד ולא לחיות בבזיון משפיל כיהודונים תחת איום מגפו של קלגס - לובש מדי SS או טרוריסט יורה קסאמים ושולח ילדים להתפוצץ באוטובוסים ובשווקים שחיינו בידיו. בדיוק בשביל זה הזקנים שלנו הקימו פה משהו טוב יותר מזה על כל הארעיות וכל הוויכוחים וכל התקלות וכל הדיונים הפוליטיים. ועכשיו אם יש בעיות וצריך לפתור את התקלות במו"מ של שלום ודיפלומטיה תחת נברשות של אולמות קונגרסים וחדרי ישיבות בז'נבה ופריז או בזעת מלחמה ועשן ובכח בביצות של המואסי בעזה, זה כבר דיון פוליטי. בינתיים הילדים שלכן, הלוחמים, טובי החיילים והקצינים - לא צריכים בכלל להיות חלק מהטרמינולוגיה הזאת. אתן, כן אתן בתמימותכן (או שממש לא בתמומות?) מתוך חושי חתולות הבר שלכן, אתם עצמכן מוזילות את מחיר חייהם של הלוחמים. כי הם ילדים שצריך לרחם עליהם. אלוהים אולי מרחם על ילדים הפלשתינאים לא. הם לא מרחמים על חלשים. חבל, מעציב אבל הם לא מרחמים. כני אותי שוביניסט, זה לא נורא אבל גם באמת יחטיא את מטרת הדיון. הלוחמים לא חדלים להיות הבנים שלנו, של האבות ושל האמהות ושל המשפחות. ממש לא, אבל מגיל 18, במצבה של ישראל, אם הם התגייסו לצבא, אז זה לא שהם הלכו למועדון או לקייטנת של החברה להגנת הטבע, כן? הם קודם כל לוחמים מחרפי נפשם ורק אחר כך הבנים. שחררי, שני את הדיסק. הם כבר לא ילדים. הם כבר יודעים לעשות ילדים בעצמם ודי אוהבים את זה. זה לא מספיק לאהוב אותם ולהיות גאים בהם במסדר כנפיים, כשהם באים הביתה עם ה M16 המקוצר והכומתה האדומה חומה סגולה. צריך להבין את הטרנספורמציה שעברה עליהם מילדים, מבנים, מתלמידי תיכון (וכמובן גם ילדות בנות ותלמידות) ללוחמים לוחמות מפקדים מפקדות קצינים וקצינות. זה עכשיו המעמד שלהם. הם בחרו בזה הם רוצים בזה. הם גדולים והם יודעים והם חכמים והם אוהבים והם מוכשרים נורא לא רק בספרי הזכרון אחרי אלא גם בחייהם. משנבין זאת, כשיבנו צרינו המנוולים שמולם עומדים לוחמים נחושים וקשוחים, הכי טובים שיש, לוחמים מכובדים שאינם מפחדים מהם ורק ממתינים להזדמנות להראות מה הם שווים כלוחמים בני כבוד, רק אז אולי לא יהיו עוד גלעד שליטים שהלוואי מי יתן שיחזור במהרה לביתו שלם ובריא. בינתיים יותר בגלל שהלוחמים הם "בנים וילדים" ופחות בגלל הדיון הפוליטי, בגלל שכל אחת רוצה את הילד שלה ילד לעולמים אנחנו מפוררים ומפוחדים, כבודנו נרמס, האיומים של המנהיגים שלנו הם איומי ריק וסרק כי הם מפחדים מכן האמהות יותר מאשר מנסראללה. אנחנו נתפסים כבכיינים חסרי עמוד שדרה וגרוע מכל מחוסרי כבוד. להזכירכן אנחנו חלק מהמזרח התיכון, לטוב אבל בעיקר לרע, כאן אצלנו במזרח התיכון על כבוד או על הפרת הכבוד רוצחים! אם אנחנו באים מנקודת מבט אשכנזית מתנשאת אז אנחנו יכולים לחיות כאן כאילו אנחנו בז'נבה ולחטוף ולתת את הלחי השניה יהיה טוב. חשבתי שעברנו את זה - סברתי שהתפכחנו מחלום הבאת ביכורי דמוקרטיה למי שאינו חפץ בה ואינו זקוק לה ואף אינו מוכן לה. משכך נותר עניין הכבוד. פה אנחנו נכשלים שוב ושוב. ושוב אתכן. בגללכן.

שמים1

New member
אינני רואה היכן קיטלגתי אותך

דיעותינו שונות וכנראה שנאלץ להסכים שלא להסכים. לכל אחד מאיתנו יש את הזכות לחשוב ולהביע את דעתו. אני חושבת שמכאן עד להאשים את האמהות כמוזילות את מחיר חיי ילדינו המרחק הוא גדול. ברשותך אינני רוצה חלילה לפגוע בך או להיפגע. קבל את זכותי כאם וכאזרחית להביע ולהשמיע את דעותיי ואת זעקתי. אני בהחלט מכבדת את זכותך לחשוב כרצונך. מאחלת לך כל טוב.

ברור שאני מקבל את זכותך

אחרת מה הטעם? במקביל, מאחר שהגבת מאד מהר, יתכן שכדאי אולי לנסות לקרוא שוב בעיון את הדברים? לנסות להבין טוב את הטיעון לפני שמשמעים טענות נגד. לפעמים המהירות מהשטן - אפילו גברים יודעים את זה. :) תסכימי או לא? עניין שלך שאין לי מה לומר עליו יותר מדי. דברי אלו נכתבו רק מתוך שכך אני מפרש את המציאות, ככל שאני מבין את הטיעון שלך אינני מסכים איתו לגמרי. לא מתוך רצון לקנטר או להכעיס אותך או את משתתפות הפורום. בסוף הרי המטרה היא לחיות כאן, לא למות כאן. את מסתכלת על המציאות מתוך נקודת מבט נשית ואישית מאד, וביחד כל אחת בדרכה אתן מוציאות את הדברים החוצה אולי לצרכי תמיכה הדדית כאן בפורום - אבל עדיין, צבא כבוד ולוחמים אינם מטרה גם בעיני ואלו נותרים אמצעי חברתי. במצבנו, אמצעי שכאן וכרגע אין בלתו. קילטגת אותי מיד כאיזה מתנחל גוש אמונים הכתומים שמגדיר את הנסיגה מלבנון ומרצועת עזה כ"בריחה". זה גם לא נכון, גם לא ראוי ומאחר שאיננו מכירים גם לא לגמרי הגון כי סתם עשית לי דיסקרדיטציה מול קהל אוהד שמכיר אותך ומאמין בך. זה חבל. נסי והתמודדי עם הטיעון. שלעולם לא תצטרכי להתמודד עם הדילמות האלו באמת. בכבוד.

שמים1

New member
אני חושבת שאתה טועה

לא פניתי אליך כמתנחל ולא קיטלגתי אותך. לא עניתי מהר , אלא קראתי אותך בעיון רב מתוך רצון כנה להבין את דבריך. אול יתשובתך מופנית לכותב שמתחתיי , אני הגבתי עיניינית מבלי להעניק לך תואר מתנחל. חלילה!.

למעלה