זכות הנשים על גופן

הטבלה מתארת את המצב החוקי במדינות

אז אם אתה מונה את חסרונותיה, בראש ובראשונה הייתי מציין את הפער בין החוק לבין יישומו בפועל. על פי הכתבה, הפער בישראל הוא עצום. מתוך הכתבה נובע שמרבית ההפלות ה"חוקיות" הן לא באמת חוקיות, אלא נעשו תוך תרמית שמטרתה היא הפרת החוק. מכיוון שאילו הקשורים לביצועו (רופאים וועדות להפסקת הריון) וכן רוב הציבור אותו הם משרתים, מתנגדים ליישום החוק, אז הם עושים ככל שביכולתם להתחכם לחוק ולעבור עליו.

על David או על Times New Roman ../images/Emo35.gif

טוב, טוב, ברצינות. נראה לי שהשאלה, שיש לדון בה קודם כל, היא באם עובר הוא חלק מגופה של האם (כמו יד או רגל), או שהוא יצור אנושי כשלעצמו. ואני מודה, שאין לי דעה מגובשת בעניין.

גרי רשף

New member
ומתי..

נראה לי שרובנו נסכים שביצית + זרעון שזה אתה נפגשו אינם יצור חי והפלה בשלב הזה ("גלולת היום שאחרי") הוא עניינה האישי של האשה, ולעומת זאת- עובר בן תשעה חודשים שכבר עומד להגיח החוצה אינו שונה מהותית ממי שכבר הגיח והפך ליצור אנושי באופן רישמי. באיזה שלב במהלך תשעת החודשים זה (ביצית מופרה) הופך לזה (בן אדם)- זו שאלה שדומני שאין עליה תשובה בלתי שרירותית, גם לי אין תשובה מגובשת, וכנראה שלא תהיה לי.

גנגי

New member
לצערי, גרי, נראה לי ש

"רובנו נסכים" זאת אמירה קצת מוגזמת. אני מבטיחה לך שאין כאן הסכמה לגבי זה אפילו עכשיו, ועם צאת השבת אני די בטוחה שהאמירה הזאת תצית כאן להבה של ממש.

טופז2

New member
האם אמנם עובר אדם הוא

שאלה עתיקה כמעט.. מדובר הרי בתהליך התפתחות רציף שכולל גם את שלבי ההפריה ועוד.. וגלומים בו כל הגורמים שיהפכו אותו לאדם ומאידך, יש שיגידו שלא קיימת בעובר תודעת קיום עצמי (אבל גם לתינוק וילוד עדיין אין, נכון?) ימשיכו עוד לעסוק בזה רבות בטוח.

טופז2

New member
עוד מלה או בעצם שאלה קשה

נניח שלידת ילד מסויים וגידולו תגרום לאם או לשני ההורים סבל – השאלה היא: האם רשאי אדם למנוע סבל מעצמו ע"י נטילת חייו של אדם אחר??

גנגי

New member
למה להניח שעובר בן פחות משלושה

חודשים הוא "אדם" שנוטלים את "חייו"? הוא עוד לא אדם ועוד לא חי. הוא אדם חי מרגע שיצא מהרחם ושיש לו קיום מסוים עצמאי.

טופז2

New member
הענין הוא, היותו *אדם*

(כתבתי על כך שתי תגובות מעל) מכיון שמה ההבדל נאמר בין עובר בין 11 שבועות ל 13 שבועות? ואפילו כמה שלבים קודמים? מדובר ביצור אנושי סה"כ ג ם כשעדיין אין לו דימוי לאדם. בשורה תחתונה, גלומים בו אבל כל הגורמים שמובילים בהכרח לאדם ולא יכול להוביל לשום דבר אחר.. לדעתי, קביעה של כל נקודה בתהליך ההתפתחות תהיה שרירותית, לא תעמוד במבחן רציונאלי. מבחינה אובייקטיבית אפילו קשה לקבוע נקודה כזו - בה הוא מתחיל להיות אדם. ואם מדברים על "מבחן" תודעת הקיום העצמי של העובר - גם ליילוד ולתינוק ממש עדיין אין . זה ענין שידונו בו בודאי עוד זמן רב, כפי שאת וגרי כתבתם קודם.

yommi

New member
הקביעה שלך שהוא חי רק מרגע

שהוא יצא מן הרחם אינה סבירה בעיני הקריטריון שבחרת - אם שיש לו קיום עצמאי מעורר כמה שאלות א. גם כשנולד אין לו קיום עצמאי ב. גם בהריון בחודש השמיני ניתן להוציא אותו חי מן הרחם וליצור אצלו קיום עצמאי הפלה בשלב כל כך מאוחר היא בעצם לידה לכל דבר, וזכותה של האישה בשלב זה להתעקש על כך שיצא מרחמה רק לאחר שהוזרקה לו זריקת רעל מעוררת שאלות מוסריות כבדות משקל

נץ666

New member
../images/Emo207.gif מאמרון של דבורית שרגל בעניני

זוגיות, הורות ו"לבד". כך פותח המאמרון שלה ב- YNET: דבורית שרגל בחרה להעביר את החיים בלי בעל וילדים. נשמע לא קל? אז לה נשמע הרבה יותר קשה לחיות ביחדסדגש| http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3285474,00.html |סלינק||סלינק| שימו לב לתגובות מספר: 5, 18, 37, 66, 249, 275

..עכשיו שקראתי את המאמר (לא מאמרון)

אני תוהה: על מה כל המהומה? אז היא בחרה לחיות בלי בעל וילדים. אז...? מה חדש בזה? יש עוד הרבה נשים כמוה. ויש להן ופילו פורום כאן ב
: פורום נשים שלא רוצות ילדים רק, שכפי שציינו בתגובות, הן לא מוצאות לנכון לעמוד על גבעה ולצעוק את זה. במדינות מערביות אחרות זה עוד יותר נפוץ מבישראל. ואני מניחה שעם הזמן והפתיחות, זה יהיה נפוץ יותר.

נץ666

New member
1500 מתים זה מאמר ../images/Emo35.gif זה נקרא

בספרות "מיניאטורה" בדר"כ.

למעלה