זכות הנשים על גופן

גנגי

New member
זכות הנשים על גופן

או זכות המדינה על גופן של נשים? סוגייה לא חדשה, אבל מקוממת כתמיד. יאללה דם! (ושימו לב שנתתי לחילונים פוֹר של 12 שעות!)

גנגי

New member
ורק עידוד קטן מאחור:

בארה"ב המצב פי אלף יותר גרוע. עד כמה שזה נשמע מופרך, אנחנו ליברלים והגיוניים ומתקדמים יחסית אליהם. טוב, מספיק לראות מי הנשיא שלהם כדי להבין.

אלי ו.

New member
כן ולא

בארה"ב אישה לא צריכה לשקר כדי להיות רשאית להפיל (עד החודש השישי) אבל היא חייבת לבצע את ההפלה על חשבונה הפרטי, בישראל מי שמקבלת אישור מהוועדה זוכה להפלה במימון המדינה.

נץ666

New member
לנשים יש זכות על גופן?

כלומר, כבר הניסוח של כותרת הודעתך היא סוג של סתירה. קראתי את המאמר הזה, ונשארתי שווה נפש. לא בגלל שמלכתחילה ניסוח כללי הוועדה מאפשר את "הרמאויות" האלה, ולא בגלל ש"אגודת ישראל" מתמחה ביצור עניים לשם תפארת אלוהים, אלא ובעיקר מכיוון שהחוק הזה רק מצביע על המצב העקרוני של הנשים בארץ. אני רוצה להוסיף רק הערה אחת: הריון, הגם שנשים הן ההרות הוא תוצאה של גבר-אשה [אלה שהולכות לבנק הזרע לא יבקשו הפלה], וישנה איזו בעיה במעמד החוקי של הגבר בעניני הפלה.

גנגי

New member
המעמד החוקי של הגבר בעניין?!

למה שיהיה לו בכלל? לבד מהעובדה הפשוטה שהוא לא יכול בשלב כזה להוכיח שהוא אחראי להריון, האם הוא זה שנושא בהשלכות של הריון לא רצוי? הוועדה, כפי שאני מבינה, מנסה לעזור לנשים להימנע מהפלות לא חוקיות שעלולות לסכן את חייהן. במצב מתוקן לא הייתה כלל ועדה שתקבע בשבילן מה טוב להן או לא. מצד שני, שוב, בארה"ב אין אפשרות חוקית להפיל גם על סמך הוכחת אונס או גילוי עריות, אז אנחנו באמת לא במצב הכי גרוע שיכול להיות.

את טועה. בארה"ב ההפלות הן חוקיות

אמנם הנשיא מנסה לשנות את המצב הזה, ורוב המדינות בארה"ב מנסות להגביל את זכות ההפלה, אולם כרגע הן חוקיות.

גנגי

New member
מעניין. כשאני הייתי שם זה לא היה

ככה. ברוב המדינות זה היה אפילו ההיפך. אני גם זוכרת המון תוכניות טלוויזיה שעסקו בזה והמון דיונים שהיו על זה (טוב, זה היה לפני שבושק'לה נבחר).

אלי ו.

New member
את טועה

ב 1973 קבע בית המשפט העליון בארה"ב (רוו נגד ווייד) שהזכות להפלות היא זכות חוקתית ושאסור למדינה לחוקק חוקים האוסרים על הפלות. הויכוחים בארה"ב עדיין ערים, רוו (שמבדוי) בינתיים שינתה את דעתה וכיום היא דוקא נגד הפלות, יש ביקורת משפטית רצינית נגד ההחלטה ובכל מינוי של שופט לביהמ"ש העליון נשאלת השאלה "מה הוא חושב על רוו נגד ווייד?". http://en.wikipedia.org/wiki/Roe_v._Wade

eliUSA

New member
הויכוח הוא רק על הפלות במימון ממשלת

י עבור נזקקות הפלות פרטיות אינן על הפרק בארה"ב

נץ666

New member
אני לא מתייחס כלל להריונות של סכנה

להריונות של אונס, גילוי עריות או סקס מזדמן [אם כי כאן כבר ישנה בעיה מסויימת]. אני מתייחס להפלה של הריון "סביר", בין שני בני זוג רגילים ושגרתיים, והחלטת הפלה שמוחלטת ללא ידיעת בן הזוג, למרות שהזרע שלו הוביל להיריון. מה מעמדו החוקי בענין זה? האם יש לו זכות כלשהי ביחס להחלטת ההפלה? לדעתי כן.

גנגי

New member
זכות כלשהי - ודאי.

רק משקלה לא ברור לי. די ברור לי שלאישה יש זכות למילה האחרונה, מעצם העובדה שמדובר בגופהּ.

נץ666

New member
כן אני חלוק עלייך

בלעדיי גבר [או זרע של גבר לצורך הענין] לא היית נכנסת להריון, כך שגופהּ בענין של היריון איננו סופי, חד משמעי. או אם את רוצה שפת חוזים: הריון הוא תוצר של חוזה בין שניים, מי קבע שרק לצד אחד בחוזה יש זכות להפר אותו?

שרוֹן

New member
זה לא חוזה מאוזן

האשה שמה בעניין בחילות של שלושה חודשים, סחיבה ועייפות החל מהחודש השישי, מצבי רוח משתנים, ירידה בברזל ובשאר מצרכים חיוניים בגופה, ולבסוף, הדובדבן שבקצפת, לידה עם כל הכאב הקריעה והסיכונים שכרוכים בה. וכל זה בשביל למסור את התינוק לאבא שכל כך רצה תינוק? אתה לא רציני, נכון?

נץ666

New member
../images/Emo35.gif אני מאוד רציני

כי שוב ושוב - אני מקפיד לצמצם מאוד את "סדרת המקרים" שבהם אני חושב יש לאב זכות להתערב. אבל לפני זה: "למסור לאבא את התינוק"? לא מובן לי.

שרוֹן

New member
אתה מדבר על מצב שבו אשה נכנסה

להריון לא מתוכנן מחבר שלה. היא לא מעוניינת להביא ילדים בשלב זה של חייה. לפי מה שאתה אומר, היא צריכה להפנים את רגשותיה בעניין, לעבור הריון - לא רצוי עבורה!- ובהיוולד התינוק, להעניק אותו לחבר שלה, ולהמשיך בחייה. זה מגוחך. מצב לא מאוזן, הזכויות שונות. אני כן חושבת שלגבר יש זכות וטו לשאלה האם הוא יהיה אב או לא. אני לא חושבת שיש מצב שאשה תשא תינוק שהיא לא רוצה בו.

טופז2

New member
לגבר

יש זכות על ההרות - לא על גופה של האישה. אל נא נקשור שלושה דברים לכדי מקשה אחת: הזכות להורות, הזכות של אישה על גופה ואחריות או חובה כלכלית. שלושת גורמים אלה עומדים בפני עצמם לדעניותי. הזכות להורות הינה זהה הן כלפי נשים והן כלפי גברים א ך לא כך הדבר הוא גופה של האישה.

מעבר לזכות להביע את דעותו ורצונו

בפני האישה? חס וחלילה. מה, שהועדה תדרוש מאישה להציג בפניה אישור מהבעל לעשות הפלה? ו

נץ666

New member
גם הוועדה וגם החלטה שלא דרך הוועדה

כן בהחלט. אם מדובר בזוגיות סבירה, בשני סובייקטים עצמאיים, בעלי זכויות וחובות שוות, מדוע ייפקד מקומו של האב העתידי מקביעת ההחלטה?

אם הוא כל כך רוצה

זכותו להיכנס להריון בעצמו, לעבור 9 חודשי הריון נעימים או לא, ללדת עם או בלי קרעים והתערבויות ולהישאר בבית עם התינוק בזמן שהגוף שלו לא חוזר לגמרי למה שהיה קודם. עד כאן לגבי חובות וזכויות שוות בהריון ולידה.

למעלה