זכות הנשים על גופן

shellyland

New member
זה מורכב.

המטרה היא להגן על המתלוננת ולמנוע ממנה את הצורך להיות הצד התובע, אבל לעיתים קרובות יוצא שכרה בהפסדה. לאחרונה מסתמן שינוי יחס מצד הפרקליטות בנוגע לחוק זכויות נפגעי עבירה, אבל עוד רחוקה הדרך... אני לא בטוחה שהפתרון הוא ש"חובת" התביעה תחול עליה, כמו במשפט האזרחי (מה גם שתמיד עומדת בפניה האופצייה האזרחית).

אטיוד5

Active member
שוב ...

לא כ"כ אכפת לי אם הנאנסת או האישה בהריון או הגבר שלצידה יהיו צד משפטי "חוקי ורשמי". מה שחשוב לי הוא שקולם יישמע, שטיעוניהם ישקלו. המכניזם לא מעניין אותי. אם המכניזם היחיד לפתרון הסבך הוא שיהיה משפט ושיהיו צדדים ותהיה סנגוריה וקטגוריה, אז אני בעד שכל השלושה שהזכרתי במשפט הראשון יהיו במעמד חוקי ורשמי. עד כמה שהבנתי, כשבאים לפני וועדה שנותנת היתר לבצע הפלה אין משפט. מבחינה זאת האשה העותרת אינה "סנגורית" של ההפלה. אני לא יודע איך נקרא המעמד משפטי של האישה (עותרת?), וגם לא מענין אותי. מה שמענין אותי הוא שייעשה צדק, ומבחינה זאת שמיעת טיעוני בן הזוג של האישה, לדעתי, חשובה אף היא. אם יש צורך, מבחינה טכנית, שיהיה לו מעמד כלשהו בוועדה הזאת, אז שיהיה. אם לא נותנים לו מעמד ולא נותנים שום משקל לדעתו אז הוא נהפך ל"מזריע" שזה המקבילה הגברית למושג "כלי קיבול" כשמדובר באישה. שני מושגים מחפירים. גם לא ברור לי מדוע, לדעתך, בנושא ההפלה לא צריכה להיות לו שום השפעה, אבל כשמגיח היילוד, פתאום הוא נדרש להיות אבא בפול טיים או לשלם כאילו היה כזה.

shellyland

New member
ברור שכן!

זה כאילו שתגיד שזה שמישהו נולד עיוור לא מצדיק שיבחנו אותו בע"פ באוניברסיטה. ברור ש"מצב טבעי" מצדיק העדפה מתקנת. זה המצב שהכי מצדיק.

shellyland

New member
ומי יחלטי אמדובר בזוגיות סבירה?

אתה לא מבין איך זה יכולשמש ככלי שליטה על נשים?

נץ666

New member
בוודאי שאני מבין

את מבינה שזה גם יכול לשמש כאמצעי לשליטה באב, נכון?! אבל נראה לי שנקודת המוצא שלי לא מתקבלת למעט צימעס שלקחה אותה כבסיס לתשובה. אני חוזר ואומר: אינני מטיל ספק בזכות האשה להפיל כאשר מדובר במצב של: סכנה לחייה, הריון כתוצאה מאונס, גילוי עריות ואו מקרים נוספים בהם האשה לא היתה סובייקט עצמאי, אלא השתמשו בה. [את בוודאי יודעת שהחלק האחרון במשפט שלי מצדיק כל הפלה בהרבה תרבויות מעודדות ילודה בהן האשה היא רק מכשיר להבאת ילדים]. אותי מעניין מקום הבעל בסיטואציה שגרתית ופשוטה ביותר בה אף אחד מהתנאים המזכים בהפלה לא מתקיים. האשה מחליטה להפיל. היכן זכותו של האב להתערב? -------- מצא חן בעיניי: מיחליט; אמדובר

נץ666

New member
למה לא?

את לא מסוגלת להעלות בדמיונך מצב בו הפלה תשמש כסחיטה להשגת X דברים? אני דווקא כן. אני בכוונה מקצין , לא כדי "להרגיז" את מישהי/מישהו, אלא כדי לברר את הענין.

נץ666

New member
לא חושב

הריון הוא גם תוצאה של מערכות יחסים והוא גם מייצר מערכות יחסים נוספות/חדשות. במערכות יחסים תמיד יש שניים לפחות. האינטרסים רבים ומורכבים.

לא, לא יכולה.

בתור אישה שהיתה עד לא מזמן בהריון, ובתור אמא לתינוקת, אני לא יכולה לדמיין מצב שבו אישה מחליטה לעבור הפלה רק כדי לסחוט משהו מגבר. ואם יש אישה כזאת, היא כנראה בכל אופן לא ראויה להיות אמא.

shellyland

New member
ואם יש אישה כזאת

כנראה שמערכת היחסים עם הגבר שלה היא כזאת שממילא לא מומלץ להתחשב בדעתו.

נץ666

New member
למה? סליחה?

מצטער להפעיל כאן את עיקרון הסובלנות והרב תרבותיות, אבל ... אם הפלה/לא הפלה זה אמצעי לקבל יותר כסף לחודש, מעמד מסויים בתוך המשפחה, מדוע נראה לך שצריך לא להתחשב בגבר כזה? ואולי נוח לה עם גבר כזה? את באמת, באמת חושב שמרבית הנשים בארץ מתחתנות רק "מתוך אהבה", מביאות ילדים רק בגלל "שרצו" לממש את הזוגיות ו/או את עצמן? אני חושב שכדאי לא "לזלזל" בגברים "כאלה" . או כדאי לצאת מהבועה ה"שוויונית" שבה חיים.

נץ666

New member
את את מדברת רק מהניסיון שלך

נסית , אולי, לנסות לשוות לעינייך את תחושת האבדן של גבר בנוגע להפלה? למה תמיד חושבים שרק בגלל שהאשה נושאת בגופה אזי תפקיד הגבר והגבר מצטמצם רק לשפיכת זרע?! כמי שהיה בן 24 עת הופל העובר הראשון ממנו, אני יודע שהיה לי קשה מאוד רגשית. [ולא, לא עשיתי ענין על זכותי כ"אב" עתידי, וכן הייתי ליד האשה ועם האשה שהפילה אחרי ההפלה למרות שנדחיתי ממעגל ההכרעה בטענה ש"זה הגוף שלי"].

נץ666

New member
אבל אני מדבר על הפלה

לא על היריון. אינך יכולה להקיש מניסיון ההיריון שלך לניסיון ההפלה שהייתי מעורב בה.

shellyland

New member
אני מנסה להבין:

אתה סבור שהיתה צריכה להיות לך זכות למנוע ממנה לעשות את ההפלה וללדת בניגוד לרצונה, כדי שתוכל לגדל את הילד?

נץ666

New member
לא, אבל נסיתי לעורר בך מעט אמפתיה

לגבר, ולנסות לפרק את האתר ששמו אותו בו כזרע ותו לא.

נץ666

New member
כל הדיון שמתרחש עכשיו

לא מתיחס לגבר מעבר להיותו מרביע, ואחרי הלידה כהורה. מי שם אותו? במקרה של הוועדה - המחוקק הישראלי, במקרה של הדיון כאן - התגובות שלך ושל שלי.

למעלה