זכות הנשים על גופן

עכשיו זה אתה שמכליל ../images/Emo141.gif

בכוונה הפניתי את תשומת הלב לתגובתה של צימעס, ששיקפה יפה (למיטב הבנתי) את עמדתך, מה שמעיד על כך שהיא הקשיבה לך. ללמדך, שאין להקיש מתגובתן של שתי נשים להיחשפות רגשית של גבר על גישתן של כלל הנשים או על "יחסי גברים-נשים", כדבריך.

shellyland

New member
אגב,

קראתי את תגובתך זו שוב, ובשום מקום לא מצאתי בה הבעת צער או חרטה מכך שדבריך נתפסו אצלי כמעליבים. מצאתי רק הסבר למה מה שהרגשתי איננו נכון והייתי צריכה להרגיש משהו אחר. גם פה קיים שמץ התנשאות.

shellyland

New member
בעיקר כשאתה מציין מפורשות

שהבעיה איננה עם יכולת הניסוח שלך אלא עם היכולת שלי להבין אותו, ועוד דוחף הערה לגבי הנסיון הריטורי שלי, שאמור היה לעזור לי לחשוב ולהרגיש כמוך.

אני יכולה לדמיין

איך זה להיות בהריון וללדת כי הכריחו אותי. נורא ואיום. ואני נהניתי מכל רגע בהריון ובלידה שלי. יש כאלה שסובלות נורא גם כשהן רוצות.

נץ666

New member
למעט סכנת חיים

טיעון ההריון הקשה לא רלוונטי כלל ועיקר.

נץ666

New member
אולי, אבל כשהכללים של החוק

והוועדה נקבעו, הקושי של הריון כלל לא נלקח בחשבון, למעט סכנת חיים. שאלה - את חושבת שאם תגיעי לוועדה והיא תשאל לנימוק ותגידי: קשה לי נורא, אז תקבלי אישור להפלה?

צימעס

New member
נשמע כואב.

עם זאת - אני משערת שההפלה לא היתה נגדך, אלא בעדה. ואני מוסיפה לשאלה של התרנגולת - האם היית רוצה שהועדה להפסקת הריון לא תאשר את ההפלה בעקבות התערבות שלך?

נץ666

New member
לא חשבתי שההפלה נעשתה "נגדי"

לא זומנתי לוועדה, אבל התירוץ שנבנה לוועדה נעשה בתמיכתי המלאה כולל הסכמה "להיחקר" אם וכאשר לא יאמינו לה. אני חושב, שבמסגרת שינוי המעמד של נשים בחברה המערבית ההפלה והזכות להפיל כשארצה [אגב, בבריה"מ לשעבר, לפי מה שקראתי הפלה מעולם לא היתה בעיה. הבעיה נוצרה עקב ריבוי הפלות לאותה אשה], יש נטייה לגמד את מעמד הגבר. שוב, ההפלה היא אבן בוחן ונקודת מחלוקת שאפשר על פיה לבדוק את הכיוונים וההשתנות. אישית, לפחות אני הצטערתי צער עמוק על ההפלה, וכן היתה לי תחושת אובדן. [גם לבחורה, ושנינו התאבלנו יחד].

אלי ו.

New member
אני מסכים אתך שיש כאן סיטואציה

מאוד לא הוגנת לגבר. מרגע ההפריה האישה מקבלת אחריות מוחלטת על גורל העובר ובעקיפין על גורלו של האב. לגבר אין שום דרך להתערב בנושא. עדיין, אני לא יודע איך אפשר לאזן את התמונה ולהכניס את האב כפרמטר להחלטות הועדה או בכלל. לך יש רעיונות?

אטיוד5

Active member
אפשר לפחות לשמוע אותו

ולתת משקל, גם אם קטן, לדעתו במכלול השיקולים.

אלי ו.

New member
נניח שאתה יו"ר הועדה

עומדת מולך אישה המבקשת הפלה. איזה טיעון הגבר יכול לטעון כדי שתשנה את ההחלטה שלך מאישור לדחיה?

אטיוד5

Active member
שהיא מבקשת להתנקם בו, למשל.

שיש עליה השפעה זרה, למשל. שהיא נתונה לאיומים מצד שלישי, למשל. שהיא יצאה מדעתה באופן זמני, למשל. תן לי עוד קצת זמן, אחשוב על עוד למשלים.

אלי ו.

New member
אלה עדויות שאינן קשורות

למעמדו כאבי העובר ואינן מקנות לו זכויות כלשהן. בה במידה יכלה חברתה הטובה של האישה להעיד את אותה עדות. אני אתן לך דוגמא קורעת לב שמתקשרת לזכויות האב, נניח והאב מגיע אליך ומספר לך שיש לו בעיה רפואית שהפכה אותו כמעט עקר. וסיכוייו לחבוק ילד הם קלושים והילד הזה הוא אולי הסיכוי האחרון שלו להיות הורה. הוא מראה לך שיש לו יכולת ורצון לגדל את הילד. מולך עומדת האם שמסבירה לך שההריון הזה אינו רצוי עבורה (מסיבות שאתה מקבל כלגיטימיות) ומבקשת שלא תאלץ אותה לסיים את ההריון רק כדי למסור את התינוק לאב. האם הטיעון של האב ישנה את דעתך?

דגגדול

New member
בוא נחשוב על ה"למשלים" שלך

שהיא מבקשת להיתנקם בו - מניעת ההפלה רק תיתן לה כלי להתנקם בו על חשבון הילד. שיש עליה השפעה זרה - מי אינו מושפע מהסביבה? שהיא נתונה לאיומים של צד שלישי - שירצח אותה אם תלד ואז מניעת ההפלה היא רצח האישה. שהיא יצאה מדעתה באופן זמני - וזה יקרה לה שוב והיא תרצח את בעלה הילד ויושב ראש הוועדה אם יאלצו אותה להמשיך בהריון לא רצוי מבחינתה. וכמובן שכל הטיעונים שמנית יכולים להיות הסיבה שהגבר רוצה את המשך ההריון.

למעלה