זכות הנשים על גופן

איך מפילים עובר עיוור?

זו נכות, שלמיטב ידיעתי, לא ניתן לאתר בעודו ברחם. (אפשר לוודא שיש לו עיניים -- לא ניתן לבדוק אם הן רואות).

אלי ו.

New member
צודקת אבל זה אינו הנושא

הנושא הוא הפלה מול ילד לא רצוי. אגב, את יכולה להוסיף לרשימה גם חירשות ואוטיזם.

אוטיזם זו בד"כ הדוגמה הראשונה

שאני חושבת עליה. אבל היא לא הוזכרה בהודעה. לגבי חירשות -- אפשר לאתר את המיעוט הקטן של המקרים, אלו שמבוססים על בעיה גנטית, כבר ברחם. למעשה, אפשר לאתר את הגן עוד לפני ההריון אצל ההורים.

אין דרך לזהות אוטיזם ברחם ../images/Emo141.gif

סימני האוטיזם מופיעים לפעמים זמן רב אחרי הלידה, אפילו בשנת החיים השניה. וגם אז אין איזושהי בדיקה ביולוגית שמבדלת ילד אוטיסט מילד רגיל, האבחנה היא על סמך התנהגויות בלבד. ואת זה אני יודע מנסיוני האישי, לצערי.

שרוֹן

New member
אשה שעוברת הריון נקשרת לתינוק

גם אם היא אינה יכולה לגדלו, ההיפרדות ממנו, תגרום לה לסבל כל חייה. ונכון, מה שכתבת למעלה עדיין תופס (כאב האשה אל מול זכותו של עובר לחיים)

אטיוד5

Active member
אני יגול להפנות אותך ...

לאם פונדקאית שלא רק שלא נגרם לה סבל רב לכל חייה אלא שמגרם לה אושר רב ממסירת התינוק להורים שלו. עד כאן על היקשרות לתינוק מעצם הפיזיקה של ההריון. מה, לא ברור לך שזה בעיקר ענין של הראש?

שרוֹן

New member
אם פונדקאית עשתה החלטה כזו

לפני שנכנסה להליך של כניסה להריון (בניגוד להריון לא מתוכנן), התינוק אינו שלה ביולוגית (בניגוד לתינוק שהוא בשר מבשרה), וגם במקרה של אם פונדקאית ישנם מקרים של מסירת תינוק כואבת, כי בסופו של יום האשה היא לא רק רחם מהלך, אלא גם אי אילו איברים חושבים ומרגישים. גם אני שמעתי על מקרים שמחים של פונדקאות. עדיין, לא כל אחת מסוגלת לעבור כזו חוויה בלי צלקות.

../images/Emo45.gif ולכן

נשים המגישות מועמדות לפונדקאות עוברות מיונים ארוכים -- כולל ראיונות עם אנשי בריאות הנפש. נשים שנראה שייקשרו לתינוק שהן נושאות -- לא מתקבלות. וכמובן כבר היו מקרים שלמרות המיונים, ולמרות שמתקבלות רק נשים שיש להן ילדים משלהן, הפונדקאית נקשרה לתינוק. אשה אחרת שנכנסת למיטה עם גבר לא עוברת מיונים ולא חותמת על חוזה על מנת "לוודא שלא תיקשר".

shellyland

New member
../images/Emo31.gif ולכן

פונדקאות זה תחום מאוד בעייתי שנוגע בשאלות מורכבות של שליטה וניצול קבוצות מוחלשות על ידי בעלי הון, אבל זה נושא לשירשור אחר.

טופז2

New member
לא כל אחת באמת מתאימה

במרכזים שמרכזים הורות באמצעות פונדקאות הבנתי שנדחות נשים שמגלים שמצבן הנפשי ירוד ויש חשש שהן לא יציבות. זו חויה בהחלט מאד גופנפש * סרט שראיתי דיבר על נטיה להעדיף נשים פונדקאיות נשואות או שחיות עם בני זוג (בודאי בגלל התמיכה שהן זקוקות לה)

זאת הדרישה החוקית

נדמה לי שבארץ רק נשים נשואות ובעלות ילדים יכולות להגיש מועמדות לפונדקאות (אפשר לשאול את מירבי).

טופז2

New member
עוד מחשבה שעולה - האם מבחינת ההלכה

לא קימת בעיה כשהאישה הנושאת היא נשואה? אני מתכונת - שאבהות עפ"י ההלכה נקבעת על-פי נותן הזרע. אז במקרה הפונדקאות נותן הזרע הרי הוא אביו החוקי של הילד. אם כך, מבחינה הלכתית, הפונדקאית הנשואה נושאת ברחמה עובר שאביו איננו בעלה של הפונדקאית אלא אדם זר... האם הילד עלול להיחשב לממזר? כיצד המחוקקים/רבנים פותרים את הנקודה הזו?

שרוֹן

New member
לא יודעת אם פתרו

אבל הבעיה העקרית שבנשיאת תינוק של גבר נשוי, היא הניאוף שנעשה לפני כן. מה שלא מתקיים בפונדקאות. אגב- פונדקאות נעשית רק באמצעות הפריות מבחנה או גם הזרעה?

טופז2

New member
נשמע הגיוני

אבל מבינה שרבנים מאד מחמירים בנושא הממזרות, לכן אולי עדיף אישה לא נשואה על פני נשואה.

בארץ לא יכול להיות בהזרעה

כי בארץ אסור לפונדקאית לתרום ביצית. כלומר -- ברחמה צריך לשתיל עוּבר, לא זרע.

כן, יש ארצות כאלה

לדעתי אפילו בארה"ב. ולטעמי זה גם יותר הגיוני: אם בעיית הפריון של האשה מתבטאת גם בבעיית ביציות, ולא רק בבעיה של החזקת ההריון, אז מותר ל"פונדקאית" גם לתרום ביצית. יותר יעיל, לא? לצערנו, בעיות ביצית (טוב, זה לא ממש המושג הרפואי..) הן בעיה די שכיחה בקרב נשים שנזקקות לטיפולי פוריות. באותו רגע היא, כמובן, מפסיקה להיות רק פונדקאית, והופכת לאמא-הביולוגית-של-הילד של-בעלה-של-האשה.

למעלה