כמו שכבר נאמר פה
בתחום הזה קרה הכל מהכל. עדיין הריון לא מנותק מהקשר. אם יש גורמים שמרחיקים את האשה רגשית מהעובר שברחמה (הוא אינו "שלה", היא לא רואה המשך לזוגיות וחוששת לגדל ילד לבד, היא אשה מתוכננת והתינוק לא מתוכנן, וכ'ו) יהיה לה פחות קשה לוותר עליו. יש הבדל מהותי בין תינוק שנמסר מאם פונדקאית לתינוק שנמסר ע"י אם ביולוגית. עדיין חווית הקריעה של אם פונדקאית היא לא קלה, ולרוב גם דמעות השמחה מעורבבות בדמעות של כאב. אני יכולה לספר מנסיון פיצפון שהיה לי בעניין: אחרי הלידה (הראשונה), נשארנו עם עידו שלוש שעות בחדר הלידה (שהיה פנוי) להתענג על חמודותיו ולהתפעל ולהתרגש ממנו. לאחר מכן, באו לקחת אותי עם כיסא גלגלים (שלא נדרשתי לו, כי הייתי ממולאת באנדרנלין) למחלקת יולדות, ואת עידו באו לקחת לחדר התינוקות לבדיקות וטיפולים. אחרי עשר דקות שהייתי בלעדיו, נמלאתי חרדה שלא ידעתי כמותה מעודי, הרגשתי מן זעם חייתי (אשכרה), ורק אי הנעימות הכרוכה בלשאוג מרה, לפרוץ את דלת חדר התינוקות ולהתנפל על הרופאים בשריטות ונשיכות, לקחת את הילד ולהימלט, החזיקה אותי. אז פשוט בכיתי ונכנסתי לשם ותבעתי אותו בחזרה. אפשרו לי ללוות אותו בבדיקות והפדיחה הגדולה יותר נחסכה. אז רק רציתי להגיד (לוועדה של אמהות פונדקאיות), שעלי, לא יבנו.