זכות הנשים על גופן

שרוֹן

New member
מה שהופך את המסירה לקשה מאוד

כי היא נותנת ילד שהוא שלה. בעייתי מאוד.

שרוֹן

New member
לדעתי שווה להתאמץ פה על הפריה

מלאכותית עם תרומת ביצית, כדי להקל על הפונדקאית.

הגיוני אבל...

בארץ גם זה בעייתי. כי כל הנושא של תרומת ביצית בארץ הוא בעייתי. בארץ, תורמת של ביצית יכולה להיות רק מטופלת אחרת בטיפולי פוריות. לא חברה, לא אחות... שום דבר! ולכן נשים כאן נאלצות לשלם ממון רב ולנסוע לחו"ל לקבל תרומת ביצית... או נשארות חשוכות ילדים
מה שכמובן הופך את זה לאופציה לנשים עשירות בלבד. זה, לדעתי, חוק ששווה לטרוח כדי לשנות, כי בניגוד לחוק ההפלות הנ"ל, החוק לגבי תרומת ביציות נאכף.

טופז2

New member
../images/Emo51.gif .. והילד מאם לא יהודיה

יהיה יהודי? מתוקף העובדה אולי שהביצית אינה שלה? (הסיפור הולך ומסתבך
) תודה על הקישור אלי

אטיוד5

Active member
לא שיך אם מתוכנן אם לאו

גם במקרה של הריון מתוכנן, ייתכן שהאם תרצה פתאום להפיל את עוברה. למשל, בגלל שאתמול היא גילתה שבעלה אלכוהוליסט. (לא סתם המצאתי, אני מכיר אחת כזאת).

שרוֹן

New member
כמו שכבר נאמר פה

בתחום הזה קרה הכל מהכל. עדיין הריון לא מנותק מהקשר. אם יש גורמים שמרחיקים את האשה רגשית מהעובר שברחמה (הוא אינו "שלה", היא לא רואה המשך לזוגיות וחוששת לגדל ילד לבד, היא אשה מתוכננת והתינוק לא מתוכנן, וכ'ו) יהיה לה פחות קשה לוותר עליו. יש הבדל מהותי בין תינוק שנמסר מאם פונדקאית לתינוק שנמסר ע"י אם ביולוגית. עדיין חווית הקריעה של אם פונדקאית היא לא קלה, ולרוב גם דמעות השמחה מעורבבות בדמעות של כאב. אני יכולה לספר מנסיון פיצפון שהיה לי בעניין: אחרי הלידה (הראשונה), נשארנו עם עידו שלוש שעות בחדר הלידה (שהיה פנוי) להתענג על חמודותיו ולהתפעל ולהתרגש ממנו. לאחר מכן, באו לקחת אותי עם כיסא גלגלים (שלא נדרשתי לו, כי הייתי ממולאת באנדרנלין) למחלקת יולדות, ואת עידו באו לקחת לחדר התינוקות לבדיקות וטיפולים. אחרי עשר דקות שהייתי בלעדיו, נמלאתי חרדה שלא ידעתי כמותה מעודי, הרגשתי מן זעם חייתי (אשכרה), ורק אי הנעימות הכרוכה בלשאוג מרה, לפרוץ את דלת חדר התינוקות ולהתנפל על הרופאים בשריטות ונשיכות, לקחת את הילד ולהימלט, החזיקה אותי. אז פשוט בכיתי ונכנסתי לשם ותבעתי אותו בחזרה. אפשרו לי ללוות אותו בבדיקות והפדיחה הגדולה יותר נחסכה. אז רק רציתי להגיד (לוועדה של אמהות פונדקאיות), שעלי, לא יבנו.

shellyland

New member
עוד לא מאוחר מדי

לברר עם צימעס איך עושים שלא יקחו אותך על כסא גלגלים ולא יקרעו אותך מהתינוק כמה דקות אחרי שילדת אותו. היינו: לידה ביתית.

שרוֹן

New member
את הלידה השניה עשיתי בבאזל

שם כיסא הגלגלים הוא רק לנשים שעברו לידה קשה, ואת הטיפולים בתינוק הרופא עושה לידך- שכיבה תחת אור בחדר הלידה עצמו, בנוכחות האמא, ואת האשלגן נותן רופא בחדר שלך בחלקת היולדות. זה מסודר כך, שפינת ההחתלה ליד הכיור משמשת גם את הרופאים לבדיקות וטיפולים. בקיצור, הרופאים מתזזים, ולא האמא והתינוק.

צימעס

New member
(קשה, אבל) אפשר גם בבית חולים

עם דולה/מלווה שמכירה אותך, יודעת מה ההעדפות שלך, אסרטיבית אך לא גורמת לצוות בית החולים להתעצבן עליה. מסובך, אבל קיימות נשים כאלה. גם גברים. קחו דוגמה לסיפור לידה של חברים שלנו - http://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/chiq.pl?ביקור_החסידה זו לידה שהתחילה בבית, ונגמרה בבית חולים עם ניתוח קיסרי. קראו בעיקר את הסיפור השלם של אלון (ב - 01.07.2006 14:50), בפרט את התיאור (הפסקה הארוכה השניה, אחרי שני קווים צהובים) של איך הוא מבהיר לאחות בי"ח שהוא מחליט על הילד שלו, ולא הנהלים שלה. להשלמה והתרגשות - קראו גם את הסיפור השלם של אלה.

גנגי

New member
עוד לא מאוחר מדיי ללדת

בבית חולים הדסה בירושלים, ששם לא לוקחים שום אישה בריאה בכיסא גלגלים ולא קורעים ממנה את התינוק אחרי הלידה, אלא נותנים לה להישאר איתו כמה שהיא רוצה.

שרוֹן

New member
הלידה הזו היתה בהדסה ../images/Emo2.gif

והלידה היתה מקסימה, והמיילדת נהדרת (לא שוכחת את השם שלה, אורנה אברהמוב). היינו עם עידו שלוש שעות תמימות אחרי הלידה בחדר הלידה. היה רק את הקטע הזה שהיה דיסוננסי לכל. הייתי כמו פנתרה אחרי הלידה, והם באו עם הכיסא גלגלים האפור פיויסי הזה. הייתי בכזה אושר, ולא היה אכפת לי מכלום. אני לא יודעת איך זה קורה היום, אז (2001) התכוונו לקחת אותו לשעה לבדיקות וטיפולים, ולהחזיר. אני, כאמור, לא עמדתי בפרידה יותר מעשר דקות.

גנגי

New member
נו, מה את חושבת, שאני כן יודעת

איך זה היום?
אני מסברת על לפני 15 וחצי שנים, שאז ילדתי בפעם-האחרונה-ודַי-סופית-וזהו.

shellyland

New member
אז היה ממ"ט

או איך שלא קראתם לדבר הזה שהחבאתם בו את התינוקות במלחמה ההיא.

shellyland

New member
אחד הסיפורים שלך

שאני מצטטת ללא הרף הוא איך הגדולה שלך שיחקה בלהיות בהריון וחיכתה שתהיה אזעקה.

למעלה