זוגות מעורבים

TaL53

New member
בגידה במי?

בעיני האסטונים האנדרטה מסמלת כיבוש סובייטי אכזר שעלה להם במאות אלפי נרצחים ובמאות אלפי אחרים שנשלחו לסיביר. ותזכור שאסטוניה גם שיתפה פעולה באופן מאוד אקטיבי עם הגרמנים במלחמת העולם, אז בעיניהם הם לא עשו שום דבר רע.

TaL53

New member
אני מגיב מהר כי אני מול המחשב:)

אח"כ אני אלך ללמוד ואז לא תקבל תגובות כזה מהר:)

shon100000

New member
בגידה ועוד איך

גם אם הם אנטי-קומוניסטים מובהקים ורוצים לטשטש כל זכר לעבר הקומוניסטי שלהם מדובר פה באנדרטה לזכר קורבנות ומן הראוי שיכבדו אותם.זה רק מראה על חוסר המצפון והמוסר של האסטונים ועל הדעות הפאשיסטיות שהיו תמיד בקרבם.

TaL53

New member
זה רק מראה שאתה לא מבין

את השוני ואת הנזילות של הדברים. אתה גדלת על ערכים מסויימים לכן אתה חושב X. אם היית נולד אסטוני או נגיד אוקראיני בלבוב תאמין לי שהיית חושב קצת אחרת. זה לא אומר שאני תומך במה שהאסטונים עשו כי לדעתי הדבר הבסיסי ביותר הוא להניח למתים להמשיך במנוחתם בשקט. לכן דרך אגב, גם באוקראינה מוקמות אנדרטאות לזכר חיילים גרמניים שנפלו שם וזה לגיטימי ביותר (לא חיילי ס"ס). כמו שמישהי כתבה כאן פעם- "מצפון ומוסר, אתה מכיר את החבר'ה האלה?" ועל זה התשובה שלי הייתה "אני מכיר את החבר'ה שלי ואת את שלך".

shon100000

New member
אתה בעצמך אמרת את הדבר הנכון ביותר

" להניח למתים להמשיך במנוחתם בשקט". אני מבין את העם האסטוני וגם את אלו שבמערב אוקראינה.שנאתם לקומוניזם ידועה.אך צעד זה היה רק בשביל לעורר פרובוקציות כמו שאר הצעדים שהם עושים ובהם המצעד של הלוחמים שנלחמו לצד הנאצים.הם יכולים לא לאהוב את הקומוניזם ולטשטש את העבר הזה מדפי ההיסטוריה שלהם,אך אין צורך לתמוך ולהחזיר את העבר הפאשיסטי שלהם מנגד.האם זה "להחזיר עטרה ליושנה".לא רוצים את העבר הקומוניסטי הרוסי אז נהרוס את האנדרטה שלהם ומצד שני נהלל את העבר הנאצי פאשיסטי שלנו ונבכה על כך שהיטלר לא שלט בנו. ברור שאין להם מצפון ומוסר,הם הרי נאצים פאשיסטים,מבחינתם סטאלין הוא באמת אסון אבל אין הוא משתווה להיטלר המשחרר והגואל.

TaL53

New member
הבעיה היא שעיוותו וסילפו את ההיסטוריה

כול כך הרבה שנים עד שאתה לא באמת יכול לדעת מה נכון ומה לא נכון שם. בגלל זה הם מקדשים כול דבר שנראה להם שנלחם נגד הקומוניזם, כי בעיניהם קומוניזם ורוסיה גרמו להם יותר צרות מאלף אלפי היטלרים. ואל תשכח דבר אחד- את האסטונים היטלר לא רצח. אוי רגע, הוא רצח יהודים בגז?! וואלה, נו מה אכפת להם? העיקר שזה לא היו אסטונים. הבנת את הפואנטה?

shon100000

New member
העובדה שהם מקדשים כל מה שנראה להם ההיפך

מהקומוניזם ואת הנאצים בפרט,רק מראה על בורותם וכסילותם של האסטונים. רוצים למחוק את העבר הקומוניסטי בבקשה,סטאלין באמת היה רע.אבל האם זה אומר שצריך להתגעגע ולקדש את הנאציזם ואת היטלר?,האם האנטיפתים שם לא למדו היסטוריה,האם הצבועים האלו שחכו שגם אסטונים נהרגו בשורות הצבא האדום. ובל נשכח את העובדה ש'הקומוניסט' לנין נתן לארצות הבלטיות עצמאות מלאה ודווקא הגרמנים שמחו לחתום עם הרוסים את הסכם ריבנטרופ-מולוטוב שנתן את האות לכיבושה של אסטוניה על ידי הרוסים כך שהגרמנים שיתפו פעולה בכיבוש הקומוניסטי באסטוניה. האהדה שהעמים הבלטיים והעם האסטוני רוכשים לנאציזם הוא פשוט מחליא עד אשר הוקמה פה בארצנו "הוועד נגד טיהור הנאציזם במדינות הבלטיות" ע"י שמעון קורנפלד.

TaL53

New member
עזוב אותך מהיסטוריה

הכול פוליטיקה. ואפשר להתווכח עד מחר מי היה יותר טוב, מי רצח יותר אנשים ומי שיחרר את מי. העניין המרכזי הוא שהכול זה פוליטיקה:)

shon100000

New member
הכל פוליטיקה

אך להזכיר לך שבעקבות הפוליטיקה נקבעים יחסים בין מדינות שיכולים להסתיים בהסכמי שלום או מנגד להוביל למלחמות. ולבסוף באמת המטרה של האסטונים לא יצאה אל הפועל,אם רצו בכלל להעיף את האנדרטה מהעיר ולאחר לחץ רוסי ומהומות מהרוסים תושבי אסטוניה שהם קיבלו,הם הניחו את האנדרטה באחד הפארקים.

shon100000

New member
הטעות של האדם היא שהוא לא לומד כלום מן העבר

כי ההיסטוריה תמיד חוזרת על עצמה.

אני אומנם יהודי, אבל נולדתי ב-לביב, וחייתי שם

את שנותיי הראשונות. הייתכן שבגלל זה נהייתי כל כך גזען ולאומן?...

TaL53

New member
אולי באמת ספגת את זה משם:)

יש לך במקרה תמונה של פטליורה בחדר? אתה הולך עם מחזיק מפתחות של בנדרה בכיס? יש לך את ההמנון האוקראיני כרינגטון?:)

shon100000

New member
רגע,חכי לפני שאת כבר עושה הכללות

הסלבים כמובן שאינם יהודים,יהודים שייכים לעם השמי. אך בקרב בעולים מחבר העמים יש הרבה מעורבים כך שהם גם יהודים וגם סלבים.למרות שלפי ההלכה כידוע הדבר נקבע לפי האמא.

Astroo

New member
האמת היא שסלבים ושמים אלה קבוצות לשוניות

ולא גזעים. לכן השימוש שלך במילים האלה איננו מדוייק. חוץ מזה, יהודים אשכנזים הם לא בדיוק שמים, כי שפת המקור שלהם היא יידיש אשר שייכת למשפחת השפות הגרמניות ולא שמיות.

shon100000

New member
אני חולק על דעתך

סלבים ושמים הם יותר מקבוצות לשניות אלא הם קבוצות אתניות. הסלבים הם ממשפחות הימים ההודו-אירופאיות ואילו היהודים ממשפחת העמים השמים. ודאי שיהודים אשכנזים הם שמים,כל היהודים הם שמים,חוץ כמובן מכאלו שהתגיירו ויש האומרים כי מוצאם של האשכנזים או לפחות של יהודי מזרח אירופה הוא מצאצאי הכוזרים שהיו כאמור עם ממוצא טורקי. זה שהאשכנזים מדברים ביידיש שזוהי שפה השייכת למשפחת השפות הגרמניות לא הופך את האשכנזים לעם ממשפחת העמים הגרמניים(הנורדים).האשכנזים וכן גם המזרחים כולם נחשבים לבני העם היהודי שכאמור העם היהודי הוא עם שמי. שייכות לקבוצה אתנית מתבטאת במוצאו של האדם ולא בשפתו.

למעלה