זוגות מעורבים

תגובה אובייקטיבית... או לא...

שלום לכולם, אני אורחת פה וואוו יש פה גזענות. אני "צברית" לא טיפוסית מהרבה בחינות,וכך נאמר לי הרבה פעמים (בעיקר ע"י רוסים ולא ישראלים) ואני יכולה להגיד לך איך שאתה מדבר נשמע גזעני ובעיקר ממקום שנשמע כמו כעסמכמה סיבות: (ולפני שאתה תוקף חזרה נסה לקרוא ברוגע...) 1. יש הרבה זוגות מעורבים בכל השילובים (ואני מכירה אישית כאלו) 2. יש מלא סלבים שאוהבים ישראליות - אבל תלוי איזה. ברור שלא יתחברו לפרחות, דתיות, עם מנטליות אחרת לגמרי, אבל לאלו גם לא יתחברו אנשים נאורים "אשכנזים" ולחילופין "ספרדים" (צר לי לאכזב אותך יש כאלו...) 3. לי אישית יש והיו חברים רוסים - ואני מתחברת אליהם בסבבה ואוהבת אותם - ותאמין לי זה הדדי. 4. כנ"ל לגבי מערכות רומנטיות. אז לסיכום - לא כל הסלבים שונאים צבריות, חלק מהם אפילו מאד מתחברים (תלוי לאיזה סוג) אבל רצוי לא להכליל כי תמיד יש יוצאים מן הכלל. נכון יש הרבה בדברייך בגדול...ובעיקר בקרב צעירים יותר - אבל שוב... יש גם אחרים! ובדיוק לשם אנחנו צריכים לחתור - להכיר, לתת צ'אנס, תאמין לי שאם תבוא לך בחורה יפה מאד, אינטיליגנטית, איכותית, שתעשה לך את זה פיזית ורגשית - גם אתה תוכל "ליפול" ולהתאהב - וגם אם תהיה צברית - אז NEVER SAY NEVER - החיים מלאים בהפתעות. ונ.ב. אני בעד אחווה ואהבה ולא אלימות מילולית -

shon100000

New member
תשובה בשבילך

דווקא נראה שאת כתבת את תגובתך מתוך כעס. 1)אם היית מכירה את אבישג אשר כינוייה הוא "אנונימית בטלניט" היית מבינה למה עניתי לה ככה ולמה כתבתי את הדברים האלה דווקא בשירשור שהיא פתחה.אני ממליץ לך להיסתכל בארכיון הפורום. 2)כשתסתכלי בארכיון וודאי תראי שכבר נערך דיון על הנושא הזה ושם תגלי שגם:אני מכיר זוגות מעורבים ואני יודע שיש מלא סלבים שאוהבים ישראליות. ההגדרה שלך "פרחות דתיות" היא בעצמה גזענית,אני לעומתך לא חושב שדתיות הן פרחות.ספרדים ואשכנזים לא יתחברו לדתיות? ואני חשבתי שדתיות בעצמן מתחלקות לאשכנזים\ספרדים.את הפכת אותם לעדה חדשה בישראל? גם לי אישית יש חברים וידידות ישראליות ואני אוהב אותם וגם זה הדדי. מישהו אמר שכל הסלבים שונאים צברים?,חוץ מי זה שגם לי היתה כמעט חברה צברית ואנחנו ידידים טובים. בקיצור,את רק צריכה להיסתכל בעמודים קודמים בארכיון. נ.ב- גם אני בעד אחווה ואהבה ולא אלימות מילולית.

ועוד משהו

התכוונתי לפרחות או דתיות מעדות המזרח שבדרך כלל - חושבות על רוסים מה שאבישג חושבת... לזאת הייתה הכוונה...

shon100000

New member
../images/Emo8.gif שמח שהגענו להבנה

רק שאני עדיין לא מסכים שרוב הדתיות מעדות המזרח שונאות רוסים.מכל עדה ועם יש שנאה ולא רק לרוסים אלא בכלל לשונה ולאחר,וזה לא טוב אף פעם להכליל.

TaL53

New member
שלום גם לך.

קודם כול קבלי ח"ח על מה שכתב, במיוחד לגבי אחווה ואהבה. לצערנו בכול מקום וגם בפורום הזה יש עדיין אנשים שלא מבינים שלשנוא את כולם מסביב לא מוביל לשום מקום. אני מאוד מתחבר למה שכתבת, במיוחד כי גם אני בתור עולה וותיק יצאתי לא פעם עם "צבריות" ורוב הידידות שלי הן ישראליות. רק ברשותך הערה קטנה- סלבים זה במזרח אירופה, ורוסים זה ברוסיה. פה תמצאי בעיקר עולים מרוסיה:) אני מאמין שלכול דבר צריך לתת את הזמן, ובמיוחד לשילוב ולאינטגרציה של העלייה בחברה הישראלית. אני לא יודע אם במה שכתבת התכוונת ל"אנונימית בטלינט" (שבקרוב תחליף את הכינוי) אבל אם כן, היא דווקא זאת שמאמינה בצד השני של המטבע, קרי- שנאה תהומית ושימוש מוגזם בחלק הפחות יפה של השפה העברית, כמו שאפשר לראות בעשרות הודעות שלה (מחוקות וקיימות).

כן התכוונתי אליה רק שהיא לא הייתה לבד בקטע

האלימות המילולית הייתה קיימת גם מאחרים... אז אני אומרת - אדם שמדבר או חושב ככה - עדיף להתעלם, אם אני עונה לו באותה שפה - במה אני שונה?

TaL53

New member
זה לא תמיד ההי ככה

הפורום הזה ידע זמנים נפלאים עד לא מזמן. לצערנו לפני כמה חודשים נפתחה כאן תיבת פנדורה כאשר אבישג התחילה להשתמש בקללות וירידות לפסים אישיים, ומאז היא כבר הספיקה להיחסם לפחות 10 פעמים אם לא יותר כאשר בכול פעם היא חוזרת לסורה. מבחינתי כמה שפחות יותר טוב אבל גם אנשים מאופקים יוצאים לפעמים פה משלוותם בגלל מה שהיא כותבת (והכוונה היא לא רק לדעות המעוותות שלה אלא גם לשפה שבה היא משתמשת). הבעיה היא שמרוב השנאה שנשפכת כאן לפורום על ידיה כבר אי אפשר להבחין מי אחראי על מה ומי התחיל ממה, אישכהו יוצא שכמעט כולם נדחפים פנימה. לפני כמה זמן, באדיבות המנהלת שלנו, הסכמנו להפסיק לענות להודועת הפרובוקטיביות שלה. בינתיים רוב האנשים עובדים לפי השיטה אבל הפתרון לא נראה עדיין באופק. אני אישית מקווה שרצון האנשים שרוצים את טובת הפורום תגבר ונחזור לחיינו הוירטואלים המאושרים. ובנימה אישית יותר, אני מזמין אותך להישאר ולקחת חלק בדיונים היותר מעניינים שמתנהלים כאן. ובמידת הרצון והיכולת גם ליזום דיונים בעצמך:) מקווה שתקבלי את ההצעה:)

זמן למה?

אמרתי לך שיש כבר לא מעט בני נוער, שהם צאצאים לאמא "רוסיה" ואבא "מרוקאי" [משמע, ה"רוסיה" הכירה והתחתנה עם אותו מרוקאי לפני 15 שנה לפחות, כשהיא הייתה בארץ אולי חצי שנה-שנה..] ופה לעומת זאת, אין כמעט קשריים זוגיים לצד השני [למרות שכבר עברו כמעט 20 שנה מאז פתיחת השערים, ותחילת הנהירה ההמונית]. לפי דעתי או ש"זה זה", או שזה פשוט "לא זה". ובמקרה זה ה"רוסים" ו"המזרחיות" [וגם אשכנזיות, וצבריות אחרות] זה פשוט לא זה.. משהו לא מתחבר כאן. ואני אציין שאני רק אומר שזה ככה, אני עדיין מקווה לקבל [גם אם לא פה ועכשיו, אז בעתיד] תשובה למה זה ככה..

כמובן שבכל כלל, יש גם יוצא מן הכלל, ובכל זאת

יש פה ושם מקרים [גם אם מעטים מאוד] של קשרים מעורבים שבהם הגבר הוא ה"רוסי", אבל זה יחסית נדיר, וזה נראה בבירור שזה פשוט לא מתחבר [הגברים הרוסיים, ובעצם עם כל שאר הבחורות הישראליות [מזרחיות, אשכנזיות, וכל השאר]

shon100000

New member
יש דברים שאין עליהם תשובה

כך שלא כדי לנסות למצוא אותה.אבל אם אתה ממש רוצה ולא קיבלתי עד עכשיו תשובה הולמת קח את שאלתך,הפוך אותה לפרוייקט ואולי תגלה אתה את התשובה לכך.

Astroo

New member
האם את יודעת להבדיל בין סלבים ליהודים?

את משתמשת המון במילה "סלבי" אבל לא נראה לי שיש לך מושג מה זה.

משתמשת המון במילה.. כל בוקר עם הקפה...

השתמשתי במילה בהקשר לשיחה. נ.ב. כבר קיבלתי הסבר מדוייק על ההבדל. תודה. ודי יידעתי אותו מקודם.

לא הבנתי אותך - מאמין או לא שזה אפשרי?

ואם אתה לא מאמין - אז האשמת סתם בגזענות את SHON - כי להאמין שזה בלתי אפשרי משמע רמה לא נמוכה של גזענות... ואני ממש נגד זה.

למעלה