זה בכלל שווה?

the bell1

New member
האנשים האלה שאומרים שזה מקצוע משעמם וכו

ומצטערים על הרגע שהלכו ללמוד את זה והשוק רווי וכו וכו וכו...אלה אנשים שאם תכירי אותם תראי שגם בחיי היום יום שלהם הם מתלוננים על כל דבר סביר להניח ולא מרוצים משום דבר, ובכלל אם את שואלת אותי כנראה שלא היו מוכנים מספיק נפשית ללכת ללמוד. בקיצור, גם אם תתחילי ללמוד לא בטוח שתהיי סגורה על עצמך עדיין. אני אישית די נהנית מהלימודים עצמם מבחינת המקצועות וכו, כמובן שיש מקצועות שאוהבות יותר ויש כאלה ששונאת, אבל באופן כללי הלימודים סבבה אם אין לך בעיה לקרוא המון. לגבי התמחות, עוד לא הגעתי לזה אז אני לא יודעת אבל לפי מה שנראה לי, יש כאלה שנהנים ויש כאלה שסובלים - והכול מאוד סובייקטיבי. כמו בכל דבר בחיים!

com246

New member
כולנו שונים- תסתמכי רק על עצמך

תקראי, תחקרי, תחפשי דרושים בתחום ועוד..... רק את תוכלי לדעת אם התחום בשבילך. יש כאלה שלמדו את התחום ועוסקים היום במשהו אחר לגמרי. ויש שמכורים לעבודה הזו, נושמים אותה ולא מוכנים לשמוע על משהו אחר. את יכולה לקרוא באתר הבא מידע כללי לגבי לימודי משפטים http://www.universities-colleges.org.il/משפטים/ ובאתר הבא תוכלי לראות הצעות למשרות בתחום http://www.lawguide.co.il/jobs.asp מקווה שעזרתי במשהו. בהצלחה

com246

New member
כולנו שונים- תסתמכי רק על עצמך

תקראי, תחקרי, תחפשי דרושים בתחום ועוד..... רק את תוכלי לדעת אם התחום בשבילך. יש כאלה שלמדו את התחום ועוסקים היום במשהו אחר לגמרי. ויש שמכורים לעבודה הזו, נושמים אותה ולא מוכנים לשמוע על משהו אחר. את יכולה לקרוא באתר הבא מידע כללי לגבי לימודי משפטים http://www.universities-colleges.org.il/משפטים/ ובאתר הבא תוכלי לראות הצעות למשרות בתחום http://www.lawguide.co.il/jobs.asp מקווה שעזרתי במשהו. בהצלחה

n i e m a n d

New member
ואני מניח שיש לך גם תואר בפסיכולוגיה ויומרה

רבה בהתאם, נכון? אנשים אומרים שזה מקצוע משעמם, כי זה באמת מקצוע טכני ולא מאתגר. צר לי, מי שמחפש שם אתגר אינטלקטואלי פשוט משלה את עצמו ושוכח שבסיכומו של יום מדובר בהגיגים של בני אדם שלא עוברים אף את סף ההתפלספות בכדי להוות סוג של אתגר מחשבתי כפי שפלוני יוכל לחזות במסגרת דיונים בסוגיות פילוסופיות. לעומת זאת, אנשים שמתעניינים לקרוא דיעותיהם של מלומדים באשר לסוגיות משפטיות ועל בסיס עקרונות חוקיים כמו גם נוהג משפטי המתקיים לאורך שנים, כשהם נהנים מהפן הטכני - שיבושם להם וזה בהחלט לגיטימי. יש אנשים שאוהבים להתקיל עצמם בתרגילים מחשבתיים ואחרים אוהבים לאסוף ולחבר פיסות מידע. מה שעשית בתגובה שלך הוא מחיקת קו הגבול הזה ומחיקה נוספת של נתונים עובדתיים שקשה להתווכח איתם. כן, השוק רווי. אם סוגיות משפטיות לא בוערות בעצמותיו של פלוני, עדיף שילמד הנדסת תוכנה. אנשים שמתלוננים על כך הם אנשים שנתקלים בקשיים שאחרים שלמדו במסגרת תחומים שונים, לא נתקלים בהם - לא בעצימות הזו בכל אופן. כדאי שכל מי שמתעתד להיכנס למסגרת הזו להבין זאת - עדיף על סיפורי הבדים שנשמעים ע"י מתי מעט שמחסירים פעימה כל אימת שפס"ד נקרה בדרכם ומגיעים לעוררות כמעט מינית כשהם באים במגע עם מקראות בתחילת סמסטר. והם עוד הבעיה הפחותה - הבעיה העיקרית היא האופן שבו המקצוע הזה מוצג בתקשורת כמו גם תפקיד עוה"ד, שהוא פקידותי ברובו, ובדרגות הגבוהות הוא תיווכי במהותו.

the bell1

New member
לא כי אתה לא מוחק שום גבול

אם למדת במשך שלוש וחצי שנים משהו שאתה כל כך שונא, כנראה שזה אומר עליך משהו, במיוחד כשאתה לא מפסיק לקטר על כך ומוריד לאנשים אחרים את המוטיבציה, למקצוע שאולי עבורם הוא לא טכני ומשעמם, חשבת על זה ? ברור שלא. זה שאתה לא הצלחת במיוחד לא אומר שאנשים אחרים יתקלו באותה חוויה כמוך, אתה יודע.

n i e m a n d

New member
בתור משפטנית שאמורה להיות מורגלת בקריאה

את אמורה לשים לב שמעולם לא השתמשתי בלשון עבר - אני לא סיימתי את הלימודים ואני לא קרוב לכך. אולי היומרה הפסיכואנליטית הגבוהה שלך עיוורה אותך קצת (חשבת על הסבה?), אך בינתיים מי שהעידה שלא סבלה את הלימודים אך בהחלט נהנית מהפרקטיקה זו ליידי מקבת' כאן. הסיפור שלי אמנם דומה, אך מוקדם יותר בציר הזמן. מעבר לכך, העובדה שאני מציב מראה בפני המקצוע הזה, אינה מעידה דבר על העוסקים בו. כתבתי כבר מה דעתי ועל ההבדלים בין אתגרים טכניים לאינטלקטואלים. לאור לקות ההבנה שלך ייתכן ואת לא מבינה אותם, או פוסחת עליהם כפי שפסחת על עובדות אחרות בשרשור הזה (לא שזה מנע ממך להגיב, כן? אבל נו, ניחא), בנקודה זו דברי לא נסתרו ואני לא רואה טעם לחזור עליהם, בייחוד לא לאור הטיעונים הנחותים שלך שמעידים לכל הפחות על אופי לא נעים שמלווה בתחושה מזויפת של גדלות רוח. אנשים אמורים לדעת בפני מה הם עומדים. אם המוטיבציה שלהם יורדת, כדאי שישקלו שוב אם הם רוצים להיכנס לתואר הזה. אני, אישית, נכנסתי לתואר הזה מסיבות מאוד ספציפיות שקשורות להרחבה שאקח שנה הבאה ולשאר נסיבות אחרות ויש תחום כללי שאליו אני שואף להגיע. לפני שהתחלתי ללמוד, חשבתי שיהיה מעניין יותר, אבל לא. מכאן שהמרמור שלי הוא על השיעמום הכללי בתואר הזה ומחשבות על דרכים אחרות להגיע ליעדים שהצבתי לעצמי (במילים אחרות, אני מחפש דברים שיגרמו לי להשתכנע להישאר). בינתיים, תהיי בטוחה שחרף השיעמום אני אסיים עם ממוצע גבוה, אפילו מאוד. על כל פנים, לאנשים שאין יעדים ריאליים שהם הגדירו לעצמם לשנים הקרובות, אך בכל זאת יש ספקות - כדאי שתוצג בפניהם התמונה האמיתית והבלתי משוחדת. אני יודע שזה לא קל לעכל את המציאות המרה שהתואר עצמו רחוק מלהוות אתגר אמיתי (לכי תנסי ללמוד הנדסת חשמל ואח"כ להוציא תואר במשפטים ותשווי, אני מבטיח לך שתוכלי לעבור את התואר הזה בקלילות)כך שהגישה שלך ואת,בפרט, לא מרשימה אותי, שכן לא רק שאת מעודדת אנשים לא לערוך שיקולים רציונאליים של עלות תועלת בבחירת נושא הלימודים, שמ-א-ו-ד תלויים בשאלה עד כמה השוק רווי, אלא את גם מתעלמת מהאופן בו את מעדיפה למכור לאנשים שקר מקושט בדמות תואר מעניין ונחמד מבלי להסביר מה זה כולל ואת מי זה בכלל יכול לעניין. זה, לא רציני.

למעלה