בתור משפטנית שאמורה להיות מורגלת בקריאה
את אמורה לשים לב שמעולם לא השתמשתי בלשון עבר - אני לא סיימתי את הלימודים ואני לא קרוב לכך. אולי היומרה הפסיכואנליטית הגבוהה שלך עיוורה אותך קצת (חשבת על הסבה?), אך בינתיים מי שהעידה שלא סבלה את הלימודים אך בהחלט נהנית מהפרקטיקה זו ליידי מקבת' כאן. הסיפור שלי אמנם דומה, אך מוקדם יותר בציר הזמן. מעבר לכך, העובדה שאני מציב מראה בפני המקצוע הזה, אינה מעידה דבר על העוסקים בו. כתבתי כבר מה דעתי ועל ההבדלים בין אתגרים טכניים לאינטלקטואלים. לאור לקות ההבנה שלך ייתכן ואת לא מבינה אותם, או פוסחת עליהם כפי שפסחת על עובדות אחרות בשרשור הזה (לא שזה מנע ממך להגיב, כן? אבל נו, ניחא), בנקודה זו דברי לא נסתרו ואני לא רואה טעם לחזור עליהם, בייחוד לא לאור הטיעונים הנחותים שלך שמעידים לכל הפחות על אופי לא נעים שמלווה בתחושה מזויפת של גדלות רוח. אנשים אמורים לדעת בפני מה הם עומדים. אם המוטיבציה שלהם יורדת, כדאי שישקלו שוב אם הם רוצים להיכנס לתואר הזה. אני, אישית, נכנסתי לתואר הזה מסיבות מאוד ספציפיות שקשורות להרחבה שאקח שנה הבאה ולשאר נסיבות אחרות ויש תחום כללי שאליו אני שואף להגיע. לפני שהתחלתי ללמוד, חשבתי שיהיה מעניין יותר, אבל לא. מכאן שהמרמור שלי הוא על השיעמום הכללי בתואר הזה ומחשבות על דרכים אחרות להגיע ליעדים שהצבתי לעצמי (במילים אחרות, אני מחפש דברים שיגרמו לי להשתכנע להישאר). בינתיים, תהיי בטוחה שחרף השיעמום אני אסיים עם ממוצע גבוה, אפילו מאוד. על כל פנים, לאנשים שאין יעדים ריאליים שהם הגדירו לעצמם לשנים הקרובות, אך בכל זאת יש ספקות - כדאי שתוצג בפניהם התמונה האמיתית והבלתי משוחדת. אני יודע שזה לא קל לעכל את המציאות המרה שהתואר עצמו רחוק מלהוות אתגר אמיתי (לכי תנסי ללמוד הנדסת חשמל ואח"כ להוציא תואר במשפטים ותשווי, אני מבטיח לך שתוכלי לעבור את התואר הזה בקלילות)כך שהגישה שלך ואת,בפרט, לא מרשימה אותי, שכן לא רק שאת מעודדת אנשים לא לערוך שיקולים רציונאליים של עלות תועלת בבחירת נושא הלימודים, שמ-א-ו-ד תלויים בשאלה עד כמה השוק רווי, אלא את גם מתעלמת מהאופן בו את מעדיפה למכור לאנשים שקר מקושט בדמות תואר מעניין ונחמד מבלי להסביר מה זה כולל ואת מי זה בכלל יכול לעניין. זה, לא רציני.