זה בכלל שווה?

noya1990

New member
זה בכלל שווה?

שלום לכל חברי הפורום! אני מקווה שתוכלו לעזור לי לגבי ההתלבטות שלי עם משפטים... כרגע אני בצבא, אבל אני שוקלת ללכת ללמוד משפטים ברגע שאני אשתחרר. הבעיה היחידה היא, שכולם אומרים לי שזה תחום ממש בעייתי ושמאוד קשה להשתלב בעתיד גם בלעבוד במשרדי עורכי דין וגם בהתמחויות. אז רציתי לדעת מהניסיון שלכם- אם זה באמת קשה עד כדי כך ואם כל ההשקעה שווה את זה? יש כאן כאלו שכבר התקבלו להתמחות למשל במשרדים נחשבים? תודה רבה! :)

n i e m a n d

New member
הלימודים טכניים ומשעממים, העבודה לא מאתגרת

השוק רווי, והעבודה שלך כמתמחה ועו"ד תהיה עמוסת מלל ושחורה למדי בשנים ראשונות. אבל אם מגיעים למשרד הנכון חיים טוב, כשאפשר כמובן להתקדם במערכת ולהתעסק בדברים מעניינים יותר. את זה אפשר לומר כעט על כל מקצוע של מדעי החברה. השאלה אם זה מה שאת רוצה ועל כך רק את תוכלי לענת.

sacrament

New member
עבודה לא מאתגרת???

אתה אומר את זה בתור מתמחה/עו"ד או שזה משמועות? אני מוכרחה לציין שבתור מתמחה אין יום שבו לא מאתגרים אותי, ואגב, זה לא תמיד דבר טוב :)

n i e m a n d

New member
לא מאתגרת אינטלקטואלית ../images/Emo13.gif

אתגר טכני של לערוך כתב טענות, להגיש, לקבל עם הערות, לערוך שוב, להגיש וכיו"ב - אני לא קורא לזה "אתגר". אמנם יש אתגרים קטנים בדמות מציאת פיסות מידע פה ושם, אבל בואי נודה בעובדה שזה חלק מהדברים הקטנים שהופכים את העבודה במקצוע נורא פקידותית (לפחות בשנים הראשונות)
אני אומר את זה על בסיס חברים שעובדים במשרדים מסחריים מאוד גדולים, וידידה אחת טובה שמצאה לה התמחות במשרד בוטיק שאמור להיות נחמד. אלה לא שמועות כי אני יודע מה עובר עליהם. אני גם מציין את כל זה בתור מישהו שמתלבט בעצמו אם להמשיך בלימודים או לעבור למשהו אחר.

sacrament

New member
אני יודעת רק מה שיש אצלי...

ואחד הדברים העיקריים שאני לא יכולה להגיד על העבודה שלי זה שהיא לא מאתגרת...מבחינה אינטלקטואלית או מבחינה אחרת. כל תיק הוא עולם ומלואו. שום דבר לא חוזר על עצמו ולפעמים יוצא לי לעשות או לטעון דברים שבחיים לא נידונו בשום מקום, וכמה שזה כאב ראש זה גם מדי פעם כיף גדול. אז כן, ההבדל ביני לבין המזכירות לא תמיד גדול, ויוצא לי חלק גדול מההתמחות להתעסק בדברים פחות "זוהרים", אבל חוץ מזה...המקצוע דווקא די הפתיע אותי לטובה. חבל לי שלחברים שלך יש חוויות אחרות...

n i e m a n d

New member
אני מניח שזו שאלה של גישה ואהבה להתעסקות

בפרטים הקטנים. אל תביני אותי לא נכון, כן? יש רבים וטובים שאוהבים את זה. מה שכן, איש מהם לא עוסק בליטיגציה. נראה לי שדווקא שם יש יותר אקשן בדמות בתי משפט והתנצחויות מילוליות - במילים אחרות, תמריצים אחרים לאהבת המקצוע. במחלקה הזו את מתמחה?

sacrament

New member
לא מתמחה במשהו מסויים

ליטיגציה, מסחרי, קצת מקרקעין פה ושם ותתפלא, ה"אקשן" שלי לא מתרחש יותר בבתי משפט...:)

flutter girl

New member
נראה לי שהנחת היסוד שלך פגומה...

לא כולם אוהבים ליטיגציה. ובכ"מ, ליטיגציה זה לא אקשן. ליטיגציה זה להגיע לבימ"ש, לחטוף על הראש מהשופט, שינבחו עליך שיש לך 3.5 דקות לסיכומים בע"פ, שלא תעז לחרוג מהזמן, איפה הלקוח שלך, למה הוא מאחר? הוצאות של 2000 ש"ח... מר שמואלוביץ, אתה מדבר יותר מדי. זה לא מעניין אותי. end scene (למרות שיכולתי לעשות את זה טוב יותר, אבל אני עוד לא ממש התעוררתי)

Lady McBeth

New member
מסכימה

זה הרבה פחות "סקסי" (בלשון המעטה) ממה שרואים בסרטים ובסדרות על עורכי דין.

silverhawk

New member
עוד רגע גם תגידו לי שלא צועקים "אובג'קשן"!

אתן מנפצות פה בועות על ימין ועל שמאל!

Lady McBeth

New member
אני יכולה להעיד על עצמי

שבמהלך שנות הלימודים שלי (ואם תריץ חיפושון קטנטן פה או בפורום סטודנטים תמצא שלל הודעות התבכיינות, קיטור, חרטה, שיעמום, וכיוב' שנוגעות ללימודי המשפטים) חשבתי בדיוק כמוך. הלימודים (ברובם) שיעממו אותי, המבחנים עיצבנו אותי, את רוב המרצים לא סבלתי ובגדול - התחרטתי שהלכתי ללמוד משפטים. זו גם הסיבה שנסגרתי על כך שאני רוצה לעשות התמחות בערך 3 חודשים לפני שהתחלתי להתמחות בפועל. כשהייתי בשנה ב' וכולם סגרו התמחויות על ימין ועל שמאל אני אמרתי לעצמי שאין מצב שאני הולכת להתמחות בלימודים המשמימים הללו. רצה הגורל, והיום ההתמחות שלי היא ההיפך הגמור מכל מה שחשבתי שתהיה. כל היום מתקילים אותי ב"אתגרים" (ולאו דווקא כאלו מסד"א
) אלא שאלות שדורשות ממש חשיבה משפטית (אגב, את אחת השאלות הללו כבר ילמדו שנה הבאה בקורס בסד"א הודות להחלטה בשאלה משפטית שהעלינו
). בשורה התחתונה, למרות שאני מכירה המון שמתארים את הזוועה שאתה מתאר - זה מאוד לא חד חד ערכי. יותר מזה, אני חושבת שמה שאתה מדבר עליו מתרחש דווקא בעיקר במשרדי הענק ופחות במשרדים הבינוניים והקטנים, אבל בוודאי שיש יוצאים מהכלל. בכל מקרה, בתור מישהי שחוותה את אותם הלבטים שאתה בוודאי חווה עכשיו לעניין המשך הדרך - לא נותר לי אלא להמליץ לך לעשות את ההתמחות בכל זאת. אני יצאתי מנקודת הנחה שאני אקריב עוד שנה ולפחות תהיה לי חותמת של עורך דין, ובסוף ההחלטה הזו התבררה כהחלטה הכי טובה שעשיתי בחיים.

flutter girl

New member
תאמיני לי את, איזה כיף לקרוא את ההודעות שלך!

את רואה? את רואה? ואת היית מרמרית רצינית.

Lady McBeth

New member
מי כמוך יודעת ../images/Emo67.gif

תראי איך שגלגל מסתובב לו.
אני בהחלט האסמכתא לכך שאין כל קשר בין רמת העניין בלימודים ובין רמת העניין בפרקטיקה. הפרקטיקה עדיפה בכל כך הרבה רמות שזה ממש מכפר על כל 3.5 שנות השיעמום והסבל שבלימודים. אני מאחלת לכולם שיהנו כמוני מההתמחות (ומההמשך
), ושיבררו טוב טוב מה עושים במשרד מסוים לפני שמתחילים להתמחות בו. מכאן נובע ההבדל שבין "לסבול שנה נוספת עם אופציה להמשך" ובין "להנות מההתמחות" אגב, אני לא יכולה שלא לתת קרדיט עצום לבוס שלי, שהוא מבחינתי הגרסה הישראלית לג'ק מקוי מ"חוק וסדר". מסתבר שנשארו כמה עו"ד עם ערכים בעולם. טוב, זהו, סיימתי להשתפך פה. אני מקווה שמשהו ממה שאני אומרת נשמע אמין. אני לא בטוחה שהייתי מאמינה לעצמי.

silverhawk

New member
אה-הא!

אז ההתמחות היא כן כמו בסדרות האמריקאיות! תפסתי אותך!

flutter girl

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifאין עלייך!

ועל ג'ק הישראלי.

n i e m a n d

New member
זה לא קורה לרבים, אני מקווה שבעוד כמה שנים

גם אני אוכל לומר את אותו הדבר. אני מודה לך על ההודעה הכנה, אבל היא גורמת לי לתהות מה השאיר אותך בכל זאת בתואר? ומה אופי העבודה שלך שמרתקת אותך כל כך עכשיו?

למעלה