ועכשיו - עוד כותרות

Orenseg

New member
כן

דוויט הווארד (בלי הקליעה מחצי מרחק כמובן). כמובן שהווארד יותר מ"חוסם די טוב", אבל גם ואסקז מלך החסימות של הACB והיורוליג פר40... איך אתה יכול להשוות בין גרין לואסקז? זה נשמע לי הזוי לחלוטין. אני די בטוח שהם שיחקו אחד נגד השני בשני המפגשים של מכבי ובארסה בטופ16, וזה לא ממש היה מצ'אפ (ואסקז הרס את מכבי השנה).

IvgenyIAS

New member
שוב, כמו שאמרתי

יניב גרין של הנבחרת, לא זה של מכבי. במכבי אין לו ביטחון לעשות שום דבר, לעומת זאת בנבחרת כשהוא יודע שהוא לא ישלח לספסל אחרי כל איבוד כדור אז הוא מראה מה שהוא יודע. לגבי המשחקים מול מכבי, גרין לא שיחק במשחק הראשון והמשחק השני היה המשחק הראשון שלו בטופ 16 אחרי שחזר מפציעה ממושכת (שהטרידה אותו גם בהמשך העונה). מה גם שכל קו הפנים של בארסה חגג על קו הפנים של מכבי (פישר ואליהו הרכים, גיינס הגמד ויניב גרין חסר הביטחון). חוץ מזה שאת אותן דוגמאות אני יכול להביא על גרין ביורובאסקט האחרון. גרין הרס את קרואטיה (פרקאצ'ין, קאסון), סרביה (מיליצ'יץ') והיה מצוין גם מול הספרדים שהגיעו עד הגמר. אני לא מבין מה כל כך נורא בלהיות יניב גרין לעשירים.

88nothing

Active member
לא נורא להיות גם גרין לעניים

גרין שחקן בסדר לגמרה. אבל מה אתה משווה. ואסקז שחקן ברמה שונה לגמרה. חוץ מזה שהוא הרבה יותר גבוה, יש לו תיזמון לא פחות טוב בחסימה, ריבאונדר מצויין, שחקן פיק אנד רול טוב מאוד, קליעה יציבה מחצי מרחק, אתלטיות יוצאת דופן ויכולת מסירה מצויינת. אתה לוקח שחקן שאם יקבל יותר דקות יעמיד ממוצעים מפחידים באירופה או בNBA יכול להיות שחקן חמישיה סולידי+++, והופך אותו להרבה הרבה פחות ממה שהוא.

IvgenyIAS

New member
אתה רואה את זה כך

ואני רואה את זה אחרת (לא ראיתי קליעה יציבה כל כך מחצי מרחק או אתלטיות יוצאת דופן), ימים יגידו אם הוא יהיה ב-NBA ועוד שחקן חמישיה סולידי. לדעתי מדובר בשחקן עם הרבה מאד הייפ (קרי ניקוס זיסיס למשל שנתן עונה אחת טובה בבנטון וכלום בשנתיים אחרי) שנתן עונה אחת טובה בקריירה (העונה האחרונה) בגיל 26 ויש לו חוזה לעוד שנתיים בבארסה. הוא ספרדי ויושב על חוזה די גבוה (בטח יחסית ל-NBA) כבר כמה שנים והוא כבר סירב לבוא ל-NBA פעם אחת. אני חושב שהסיכויים שהוא יהיה ב-NBA די נמוכים בייחוד בהתחשב שהוא מראה התקדמות מאד מאד איטית ביכולת שלו.

Orenseg

New member
אוך, תפוז לא שלח הודעה ארוכה שכתבתי

בקצרה: 1. יש לואסקז עוד שנה אחת בחוזה (לפי אורלנדו סנטינל, אוטיס סמית' ודראפטאקספרס). 2. סקולה ונבארו הגיעו לNBA כשהיו בני 27 (ואסקז יהיה בן 27 במאי). היו אירופאים שהצליחו בNBA גם בגילאים מאוחרים יותר - סאבוניס הגיע לבלייזרס בגיל 31... 3. ואסקז הפסיק לדשדש והתקדם מאז חילופי המאמנים במהלך העונה שעברה. המינוי של פסקואל הפך אותו לשחקן הכי יעיל בACB העונה (דראפטאקספרס).

Orenseg

New member
אז גרין שחקן של קבוצות קטנות

ובנבחרת הוא נהנה מאוד מהואקום של הגבוהים (עמית תמיר, קוז'יקרו וכו'). הוא לא הוכיח את עצמו כרול-פלייר מוצלח ונעלם במכבי בגלל חוסר הביטחון. ואסקז נראה כמו שחקן ששייך לרמות הגבוהות, מסוגל לעלות מהספסל ולשנות את המשחק גם מול גבוהים איכותיים מאוד. זה תפקיד שלדעתי הוא מסוגל לבצע בהצלחה גם בNBA, ואם הוא נבחר בלוטרי אז גם GMים אחרים האמינו בו. את גרין עוד לא ראינו משתלב כרול פלייר בקבוצה גדולה, וגם שחקן מוביל הוא לא הולך להיות.

למעלה