ועכשיו - עוד כותרות

QuickSilverAviv

New member
קיץ מעולה?

הוא איבד את טורקוגלו, ולא וינס קרטר או ג'יי-וויל יפצו על כך.

QuickSilverAviv

New member
חלקית

במיוחד כשההחתמות של בארנס ואנדרסן לא כאלה משמעותיות בעיני. גורטאט הוא אוברייטד, אפילו מאוד. אבל עדיין - הוא איבד את טורקוגלו, ואפילו בסוג של החלטה מודעת. מבחינתי זה X אחד גדול על הקיץ הזה.

rapgamer4ever

New member
השילוב של טורקוגלו ונלסון לא מושלם

ובארנס לדעתי יוכיח את עצמו מעל ומעבר בתור אקס פאקטור.

עידו17

New member
המג'יק חזקים יותר השנה

בארנס הוא לא אקס פקטור אלא פקטור משמעותי איך שלא מסתכלים על זה. לא רק שהוא נראה כמו הסמול פורוורד הפותח של המג'יק, אלא שהוא הרבה יותר קרוב לטורקגולו ממה שחושבים, והוא תפור על הסגנון של ואן-גנדי. טורקגולו הוא דוגמא מובהקת לשחקן אובר-רייטד שקיבל חוזה גדול יותר ממה שהגיע לו על סמך יכולת שבאה לידי ביטוי בנסיבות יוצאות דופן. בכל עונה יש כמה החתמות כאלה שחלקן הגדול מסתיימות בפלופ, והעובדה שטורקגולו עצמו הודה שבחר בטורונטו על סמך נוחות אישית ולא מיצוי מקצועי, רק מעצימה את הנורה שמהבהבת מעל המהלך הזה. אם הייתי צריך להמר, הייתי אומר שהתרומה של בארנס לאורלנדו תהיה משמעותית יותר העונה מהתרומה של טורקגולו לראפטורס. ג'ייסון וויליאמס הוא החתמה לא משמעותית. ספק גדול עם יצליח לשמור על המקום בלו ברוטציה, ואני בכלל לא אתפלא אם הוא ישוחרר מתישהו לפני דצמבר, ראו מקרה אנפרני הארדוויי ושון ליוינגסטון.

rapgamer4ever

New member
לא יודע על מה אתה מדבר

במה בארנס קרוב לטורקוגלו? בארנס קולע טוב, גם הטורקי. בארנס שומר טוב גם על עמדה 3 וגם על 4, הטורקי לא שומר בכלל. חוץ מזה בארנס מוגבל מאוד התקפית לעומת הטורקי שגם יוצר לעצמו מצבים וגם יכול לנהל התקפה. הוא טוב בפיק אנד רול ויש לו קבלת החלטות טובה מאוד. פה היה הכוח העיקרי שלו שנה שעברה, וזה דבר שבארנס לא מסוגל לעשות. אני בספק רב אם בארנס יפתח בסמול במג'יק. גם אם פייטרוס ימשיך לתפקד כשחקן שישי, יכול מאוד להיות שבאס יפתח בעמדה 3 או שאפילו רשארד בסמול יחד עם שני גבוהים קלאסיים.

עידו17

New member
אז בוא ותבין

בארנס וטורקגולו הם שחקנים שונים באופן כללי, אבל בNBA, כמו בחיים, הכל תלוי בנסיבות. בנסיבות הקיימות, בארנס הוא האיש הנכון במקום הנכון, וטוב עשו המג'יק שלא נתנו פייט אמיתי על טורקגולו אלא נתנו לפראייר אחר לשלם לו הרבה יותר ממה שהוא שווה. זה שטורקגולו מוכשר יותר כעושה משחק זה נכון. נכון שהוא גם מוסר טוב יותר ושבנה בצדק מוניטין של שחקן קלאץ'. אבל תחשוב על זה שעם נלסון בריא על המגרש, אין באמת צורך בפליימייקר מעמדה 3, והיכולת של וינס קרטר ליצור מצבי קליעה בעצמו היא מן הסתם טובה בהרבה מזו של טורקגולו. בעונה שעברה, בלי ג'אמיר נלסון - יוצר המצבים הטוב בקבוצה, ועם קורטני לי, שהוא יותר מסיים בשלב הזה משחקן יוזם, טורקגולו היה חייב להביא לידי ביטוי יכולות אחרות כמו עזרה בהובלת הכדור ומציאת שחקנים חופשיים. הוא עשה את זה מצויין, אבל כרגע, גם אילו היה נשאר, הוא לא היה מקבל את הכדור לעתים כה קרובות, כיוון שהעתיד של המג'יק בקו האחורי, מה לעשות, הוא ג'אמיר נלסון. את הדברים שטורקגולו היה נדרש לעשות, שזה בעיקר לשחק ללא הכדור ולהוות אופציה חלופית לנלסון באחד-על-אחד - וינס קרטר עושה הרבה יותר טוב במילא. בארנס, לעומת זאת, הוא שחקן שמשיג את הנקודות שלו ממצבים נייחים מבלי הצורך ליצור מהלכים עבורו. הוא מתמקם על הקשת, הוא חותך ללא כדור, הוא הולך לריבאונד, והוא לא דורש את הכדור. עם ארבעה אולסטארים על המגרש, מי צריך יותר מזה? תוסיף את ההגנה הטובה בהרבה של בארנס ואת העלות שלו לעומת ה-53 מליון שהראפטורס הטיפשים שילמו לשחקן בן 30 שמעולם לא היה אפילו באול-סטאר, אז מה בכלל השאלה? בארנס, אגב, הוא פוינט פורוורד שגם יעזור לנלסון עם הובלת הכדור, אז מכל בחינה שאני מסתכל על זה, המג'יק עשו עיסקה גאונית. לגבי התפקידים, אז בארנס כרגע הוא הסמול פורוורד הפותח ללא ספק - הוא שחקן טוב ומגוון יותר מפייטרוס והשחקן האידאלי, גם מבחינת כישורים וגם מבחינה מנטלית, לשחק לצד חמישייה של ארבעה סקוררים. רשארד לואיס בוודאי שלא ישחק כ-3 - גם מסיבות הגנתיות, גם כיוון שבעמדה 3 הוא מאבד את כל היתרון היחסי שלו ויהיה מאד לא יעיל, וגם כי חמישייה גבוהה תקשה מאד על האוורד לנוע מתחת לסל. זה לא יקרה. באס הוא יותר סנטר נמוך מאשר פורוורד, ושחקן מסוגו לא יוכל במילא לשחק באותה חמישייה עם האוורד. הסיטואציה היחידה שבארנס לא יפתח בעמדה 3 היא אם קרטר יזוז קדימה וישחק עם עוד שני גארדים, אבל גם הסיכוי שזה יקרה מאד קלוש.

Orenseg

New member
קארטר מסוגל ליצור מצבים גם לאחרים

ואנחנו נראה את זה יותר אצל SVG כמובן. הסיבה היחידה שבארנס יפתח בחמישיה כבר בתחילת העונה, אם בכלל, היא ההשעייה של לואיס ל10 משחקים. שום סיבה אחרת. בכלל, אתה מגזים מאוד עם ההערכה שלך לבארנס. הוא רחוק מאוד מהשחקן המגוון והחזק מנטלית שאתה מנסה לתאר פה. בעונה האחרונה בסאנס הוא לא הראה יותר מדי גיוון (מלבד משחק או שניים) ובטח לא את היכולת לשחק לצד חמישיה של ארבעה סקוררים. הבנאדם פתח ושיחק ליד נאש, אמארה, שאק וג'יי-ריץ', קיבל את הכדורים שלו מסטיב נאש ועדיין סיים משחקים עם אחוזי קוטג' (5 מ16 מהשדה, 2 מ8 לשלוש, 1 מ6 לשלוש, 0 מ5 לשלוש ועוד). אלה לא סתם ערבי קליעה רעים, הוא פשוט קיבל את הכדור וידה אותו לסל/יציע בלי קשר למשחק. באס לא סנטר נמוך והמג'יק לא היו משלמים לו 18M$ אם לא היה מסוגל לשחק ליד הווארד. ביחד עם ה35M$ שהשוו על גורטאט זה יוצא 53M$, והם לא יוציאו 53M$ על שחקנים שלא מסוגלים לשחק עם הפרנצ'ייז פלייר של הקבוצה. הם היו יכולים פשוט להשאיר את הידו על הסכום הזה, אם הוא היה מעוניין בכלל...

עידו17

New member
בארנס הוא סוג השחקן שלא בוחנים במספרים

מעבר לזה, אין לי עוד מה להוסיך לגביו. לגבי הגבוהים, אז דווייט האוורד הוא שחקן פנים שצריך מרחב תנועה, ולכן היתרון הגדול בלהציב לצידו שחקן גבוה כמו לואיס, שמושך החוצה את השומר שלו ומאפשר להאוורד להתבטא, פשוט וקל. באס וגורטאט הם שני מחליפים סבירים, לא יותר, ובטווח הנראה לעין אף אחד לא חושב שיהיו יותר מזה.

Orenseg

New member
בסדר, לא נבחן אותו במספרים

הסאנס שמו אותו על המגרש והוא לא הפסיק להשליך וליידות לבנים מחוץ לקשת. בלי להכנס למספרים, הוא פגע לסאנס בהתקפה - וזה קרה בחמישיה מוכשרת יותר התקפית מזו שתהיה במג'יק. פוינט פורוורד? לא דורש זריקות? וואלה, לא ראיתי את זה העונה. הלוואי. בארכיון של הפורום יש מספיק עדויות לההתלהבות שלי מההחתמה של בארנס. באס לא ריבאונדר גדול, לא חוסם ומשחק רחוק יחסית מהסל. אז מה אם הוא שיחק בקולג' כסנטר? לפי ההגיון הזה, שחקנים כמו אנדרה איגודאלה ורנדי פוי צריכים לשחק בעמדה 4 כמו בקולג'...

לגבי גורטאט

הוא לא יכול לשחק ביחד עם האוורד, שניהם סנטרים ולאף אחד אין יכולות של עמדה 4. אורלנדו השוו את ההצעה על גורטאט כי הם מאמינים שבמחיר של MLE יהיה לו ערך גדול בטרייד. גורטאט הוא שחקן צעיר והוא אחד הסנטרים הכי אתלטים בעולם, בליגה של היום יש מחסור בסנטרים אמיתיים וגורטאט הראה הרבה פוטנציאל ותשוקה למשחק - הרבה קבוצות ירצו אותו והוא יוכל להיות אחד הסנטרים האמיתיים הטובים בליגה.

rapgamer4ever

New member
מה זה "הכל תלוי בנסיבות"?

יש הבדל בין להביא את בארנס במחיר שלו ולוותר על טורקוגלו במחיר שלו לבין להגיד ששניהם דומים. אני חושב שההחתמה של בארנס מעולה ועדיין חושב שאתה מפריז לגמרי. היום רחוק מאוד מהפלייאוף הקרוב ואין לנו שום דרך לבחון אפילו את אותן נסיבות. אני לא מבין איך אפשר לוותר כל-כך בקלות על השחקן השני הכי חשוב בשנה שעברה ולהשוות אותו לרול פלייר מובהק, "מתאים" (במרכאות כי אלה רק הערכות) ככל שיהיה. ובאס לא סנטר נמוך, הוא פורוורד חזק.

באס נמוך

גם בעמדה 4 יש לו חסרון גובה, אבל הוא מפצה על זה עם החוזק שלו והצורת משחק האגרסיבית שלו.

עידו17

New member
הכל תלוי בנסיבות, לא? תמיד

ב"נסיבות" התכוונתי לאירועי השנה שעברה באורלנדו - סיטואציה של פוינט גארד מוביל שנפצע, מחסור בגארד יצירתי שיתחלק באחריות הובלת הכדור, וכל זאת בקבוצה עם שני סקוררים בעמדות 4/5, שלאף אחד מהם אין יכולת ליצור לעצמו את מצב הקליעה. לזה התכוונתי ב"נסיבות". במצב כזה טורקגולו נדרש לעשות דברים שהשנה לא היה צורך שיעשה, ויותר מזה - בעונה הקרובה טורקגולו לא צפוי היה להיות השחקן השני החשוב בקבוצה, אלא בערך החמישי. טורקגולו ובארנס הם שחקנים שונים מן הסתם, כוונתי היתה שבתפקיד הספציפי שמיועד לסמול פורוורד בעונה הקרובה בקבוצה הזו, המג'יק יקבלו מבארנס תפוקה לא פחותה ממה שהיו מקבלים מטורקגולו, ובשמינית מחיר בערך. בלי קשר לכוונה שלי לגבי הנסיבות, בין טורקגולו ובארנס יש כמה קווי דמיון, בעיקר בכל הקשור לרב-גוניות, ראיית משחק ויכולת להוביל כדור, וכמובן הרבה הבדלים. טורקגולו שחקן טוב יותר, אבל הוא יקר (הרבה) יותר, הוא נמצא בנקודה בה הקריירה שלו מתחילה לדעוך, הוא דרש חוזה בסיומו כנראה שלא יוכל לעמוד על הרגליים, והוא בעצמו לא רצה להיות באורלנדו אלא העדיף את הנוחות והשווארמה הטורקית בטורונטו על עוד קיץ של שמירה על לה-ברון. באס היה סנטר בקולג' והמשחק שלו הוא של סנטר. בNBA הוא נאלץ לשחק 4 בשל גובהו, זה הכל.

rapgamer4ever

New member
מסכים כמעט עם כל מה שאמרת

ואני עדיין לא חושב שטורקוגלו ובארנס יותר מדי דומים. בכלל, רוב ההסכמה היא בעניין הפיננסי שהוא נושא בפני עצמו ופחות בעניין המקצועי. זה ששחקן תיפקד בקולג' בעמדה מסוימת לא אומר שהוא יכול או אמור לתפקד ככה גם ב-NBA. באס שינה את המשחק שלו והרבה פעמים מתחיל את המהלכים שלו מקו קשת ה-3, אין לו סגנון משחק של סנטר.

עידו17

New member
נראה לי שהעניין על סף מיצוי

לגבי אורלנדו, כמובן שהחלק הפיננסי הוא המפתח, אבל לדעתי מדובר בשחקן טוב יותר מהקרדיט שהוא מקבל בליגה, ואנשים יופתעו לראות כמה המג'יק יפיקו ממנו השנה. לא אמרתי שזה שבאס שיחק כסנטר בקולג' אומר שהוא יכול לתפקד שם בNBA, אפילו קצת להיפך. הכוונה היתה שאם הוא היה מוגבל מדי כדי לשחק פורוורד במכללה, אז בNBA?? המשחק של באס עד לא מזמן היה לגמרי של סנטר, והוא עובד בשנים האחרונות על הכדרור כדי שתוכל להיות לו איזושהי קריירה. האמת שהוא עושה את זה לא רע, אבל מה זה משנה מה סגנון המשחק שלו, שכן עם מבנה הגוף שלו, עמדה 4 היא היחידה שבה יוכל אי פעם לשחק.

Orenseg

New member
לא מחזק אותם יותר מדי

הוא שם גדול, אבל חוזר משנה בחוץ וקבוצות שהיו נותנות לו הרבה יותר דקות+כסף החליטו לוותר עליו אחרי שראו אותו מתאמן. לא חושב שהוא יקבל מקום ברוטציה על חשבון אנתוני ג'ונסון. הוא מכיר את SVG טוב מספיק וישאר קרוב לבית.

somone44

New member
אורלנדו מבטיחה, אין ספק.

אני מאוד מחזיק ממה שבנו שם. נראה איך VC ישתלב.. המפתח מבחינת המג'יק להצלחה או אי הצלחה.

Malcolm X

New member
חבל שהם לא הלכו על פליפ מוריי

אני לא הייתי בונה על הברכיים של וויליאמס. מייעדים לו את התפקיד של הרכז השני, שזה סיכון לא קטן. אנטוני ג'ונסון ישנו, אבל הוא מאוד חלש. אישית הייתי הולך על פליפ מוריי. הוא לא רכז טבעי, אבל אחלה כולבו גארד שנתן עונה מעולה באטלנטה אשתקד. יכל להשתלב מצויין במהירות והאתלטיות של המג'יק. חבל.

למעלה