ולנושא אחר לגמרי

amir_aikido

New member
עוד הרבה דברי חכמה

ommerl

New member
מסכים איתך מאוד

בעיקרון הדרך הכי טובה לבדוק אם טכניקה היא יעילה לרחוב היא לצאת לרחוב ולהתחיל ללכת מכות עם זר רנדומלי שנראה גדול חזק ואלים.

הבעיה היא שאי אפשר לעשות את זה מסיבות ברורות....

באימון המטרה היא להשתפר בלחימה מבלי להיפצע קשה כדי שנוכל להמשיך להתאמן וזה עומד בקונפליקט עם להתנגד בכוח מציאותי כי במציאות אנשים נלחמים בכל הכוח וזה עלול לגרום לפציעות רציניות באימון.

כדי להתאמן בצורה מציאותית ומסוכנת יותר שני המתאמנים צריכים להיות מנוסים ומאומנים יותר כי למתאמנים מאומנים יותר יש יותר יכולת לשמור זה על זה ועל עצמם מפציעות.

שנה זה לא הרבה זמן אגב.

yarinmor

New member
אתה כתבת

בעיקרון הדרך הכי טובה לבדוק אם טכניקה היא יעילה לרחוב היא לצאת לרחוב ולהתחיל ללכת מכות עם זר רנדומלי שנראה גדול חזק ואלים.

הבעיה היא שאי אפשר לעשות את זה מסיבות ברורות...." תתפלא! אבל יש גם כאלו שדווקא כן עושים את זה

לצאת לרחוב וליזום קטטה

זה עבירה ברורה על החוק.
לא כדאי ואחראי להציע לאנשים ליזום קטטות.
תקריות אלימות שאנשים חוו ברחוב אכן קרו ויקרו.
במקום להיות מוזן מסיפורים ודעות לגבי הרחוב, כדאי לשוחח עם מישהו שיש לו גישה לנתונים אמיתיים ונכונים מצד אחד; ומצד שני אין לא אג'נדה לקדם.
ממליץ לך ליצור קשר עם DYS
יש לו מתוקף עבודתו את כל הנתונים וגם תובנות מעניינות.

ommerl

New member
אם אכן קיימים אנשים כאלה צר לי עליהם

הם איבדו לגמרי את הצפון.

אומנות לחימה צריכה לשמש אותך להגנה עצמית. להקנות לך ערכים. לא לתקוף אנשים שאתה לא מכיר ברחוב רק כדי לבדוק את היעילות.

מי שעושה את זה כנראה גם חסר ביטחון לחלוטין בשיטה שהוא מתאמן בה ויש לו אובר ביטחון בעצמו..

בשיטה שאני מתאמן בה, למשל, הצטברו ראיות שהיא יעילה מאנשים שנקלעו ללא ברירה למצבים אלימים.
בנוסף לזה עם השנים אתה מקבל בחוויה האישית לך במהלך האימונים מושג על היעילות שלך בתור לוחם.

yarinmor

New member
מי דיבר בכלל על לתקוף

אנשים שאתה לא מכיר ברחוב? אולי זה בכלל לתקוף אויבים ברחוב. {אנשים שאתה מכיר היטב} על פי המיתוסים, הסמוראים לאחר שיצאו לשדה הקרב, ושרדו. חזרו עם תרשימים מה עבד, מה לא, איך מתיי וכמה. ושהצטברו מספיק תרשימים ותיעודים של טכניקות שפעלו בשדה הקרב, התפתחו עוד עוד שיטות לוחמה שכיום נקראים ג'יוג'יטסו. אני לא יודע עד כמה המיתוס הזה נכון. אבל כך מסופר.

ommerl

New member
אני דיברתי על לתקוף

אמרתי שלתקוף אנשים רנדומליים ברחוב אך ורק כדי לבדוק אם הטכניקה עובדת זו לא באמת דרך שאפשר לאמץ כשיטת אימון, ואז אמרת שיש אנשים כאלה. על זה הגבתי. לא על הסמוראים ולא על אנשים שנקלעו למצבים אלימים לא מרצונם והסיקו מסקנות לגבי מה שעבד או לא עבד. על זה אני לא מדבר כאן.

אם אתה לא מבין את הכוונה שלי עזוב. הנקודה המרכזית שלי נמצאת בפסקה השנייה של ההודעה הקודמת-קודמת.

amir_aikido

New member
גם הדרך הזו מאוד מוגבלת

גם הדרך הזו מאוד מוגבלת, תדרש לריבוי של נסיונות חוזרים כדי לדעת מה יעיל עבורך. אם טכניקה כלשהי לא יעילה עבורך, לא תוכל לדעת האם הכשלון בגללך או בשבאמת הטכניקה לא יעיל.
הרי ייתכן מאוד שהטכניקה לא מצליחה כי אתה לא מבצע אותה נכון ברמה המכנית, או שאתה לא מגיע נכון למצב של הטכניקה - לא מייצר/מזהה את ההזדמנות, או שאתה מאותת על הטכניקה מראש וליריב יש זמן להתכונן ולהתגונן, ...

גם הצלחה של הטכניקה באופן חד-פעמי ברחוב לא תעיד על יותר מדי - ייתכן שהיריב שבחרת פגוע באופן שהטכניקה הזו עובדת עליו / הוא לא רואה אותה מגיע וייתכן מאוד גם שפשוט היה לך מזל.

בקיצור - תידרש לסיכון עצמי משמעותי לאורך זמן (חוקית ופיזית) - האמנם זה שווה את זה? הרי בדרך אתה חוטף לא מעט מכות ומסתכן תוך עימותים אמיתיים. בעת שייתכן שלא תדרש לכך בכלל.

אמיר

ולכן

תרגול עקרונות לחימה ותנועה (אני מפריד למרות שהם שזורים)
תניב תוצאות אחידות יותר מאיסוף טכניקות ותרגולן.

לא שמיומנות טכנית איננה חשובה, היא כן חשובה.
מבחינתי מיומנות טכניקת היא הבסיס ההכרחי ומקדים לתרגול מודע של עקרונות.
כמו ששליטה בכלי נגינה ובתווים הנו תנאי ראשוני והכרחי לנגינת ג'אז
http://www.youtube.com/watch?v=_HTcFbelxnc

אני תלמיד

משתדל תמיד להיות במצב(State of mind) של תלמיד.
מאידך, על פי הבחירה המוסיקלית אני כנראה גם פלוץ יהיר ומתנשא.

ש מים

New member
כולנו כאלה.

הבעיה היא אצל אלה שלא מבינים זאת.
ואני קטונתי (והולך וקטן. תשאל את Yin
)

כולנו כאלה?

פלוצים יהירים ומתנשאים?!
אבל אתה צודק שקבוצת ההתייחסות שלנו מורכבת מכאלה.
תמיד מפתיע כמה מהעוסקים בדרך הם לא באמת תלמידי הדרך.
וגם קצת מעציב.

ש מים

New member
פלוצים.ואם לא עכשיו

אז עוד 30, 40, 60 שנה...
אלא אם האיראני יגיע קודם.

למעלה