ולנושא אחר לגמרי

d y s

New member
ירין אתה חושף את

כל נקודות התורפה שלך.אם אתה רוצה להצליח תלמד להקשיב.

זו המלצה ידידותית ולא מתגרה.

אם ברצונך לנסות יעילות בלחימה אתה מוזמן ליצור עימי קשר.

ommerl

New member

דרור

אם אתה חושב שDYS רמז לאלימות, נראה לי שצריך לדון על ההגדרה מה זה אלימות. האם ההגדרה המוסכמת תקפה לכל מצב בו יש מגע.
ואם לא אילו מצבים שיש בהם מגע אינם אלימים?

ובהחלט ממליץ לפגוש את DYS
חוויה מעשירה.

דרור1977

New member
הי , פגשתי את DYS

כשהוא העביר שיעור במפגש פורום
היה שיעור מעולה ומאוד התרשמתי ממנו ,
רואים שהוא יודע על מה הוא מדבר ,
אבל בלי קשר לפי דעתי משפט כזה מיותר

d y s

New member
איפה ראית רמז לאלימות?

בדוק בתוכך מדוע זה מה שהבנת.

yoja kwan

New member
אמן לחימה מיומן יודע גם בלי להיפצע....

כשעובדים עם התנגדות בשיא הכוח, הסיכויי לפציעה עולה משמעותית. התנגדות והצבת קושי לא קשורים לכוח, ובטח שלא לשיאו (אחד הדברים הראשונים שלמדתי בכל הנוגע לעבודת בריחים, היא איך להעלות למתאמן את יריב הקושי מבלי להתנגד בנוקשות שמסכנת את שנינו. איך להתנגד ברכות,)
אמן לחימה מיומן, בייחוד שניים מהם שעובדים יחד, יכולים לזהות יעילות או אי יעילות של טכניקה בלי אגרסיביות ובלי התנגדות חזקה.
בגדול לא הייתי נכנסת לדיון הזה, אבל האמת שבדיוק אתמול עבדתי עם פרטנרית על ניסיון לשכלל כמה טכניקות קרב, וזה בדיוק יושב לי על הנקודה הזו שאתה מעלה. שתינו יודעות מה אנחנו עושות ולכן כבר בשלב מאוד מוקדם של התנועה יכולנו לדעת אם משהו עובד או לא עובד. עבודה מאוד עדינה מבחינת עצימות המגע איפשרה לנו לנתח אופציות שונות, לזהות טכניקות יעילות או לא יעילות ולשכלל אותן, כולל זיהוי נקודות התורפה של הטכניקות, ותשומת לב לכל אזור בגוף במהלך התנועה - מה אפקטיבי מבחינת הרגליים, הראש, הידיים וכן הלאה.
כל העבודה הזו לא מתאפשרת כשעובדים בעצימות מלאה, כי אז הגוף בעיקר עסוק בלשחזר דפוסי תנועה שהוא כבר מכיר, ולא פנוי לתרגול שכלול והקשבה.

ועוד משהו, ואולי יחלקו עלי כאן....
אני באופן אישי מאוד מאוד נגד 'לתרגל טכניקות עם מישהו שלא התאמן ולא מתאמן כדי לראות אם זה עובד'. ברקע של האמירה הזו, ושל הפעולה הזו, אני שומעת הרבה אגו, הרבה 'להוכיח', מה שתמיד מבטיח שני אנשים חבולים, ובעיקר סיכון גדול לעצמי. זה כמו לעבוד בשיא הכוח מול מישהו שהגיע לאימון ראשון. רע מאוד. נראה לי ממש לא אחראי לנסות להראות טכניקות על מישהו שלא נמצא בתרגול ואימון קבוע, ודאי אם מדובר בעצימות גבוה ומגע מלא.
תרגול בעצימות גבוהה נכון בעיני לעשות מול מישהו שנמצא איתך באותו מקום, באותה רמה, שאתם מכירים אחד את השני מספיק זמן כדי להעלות באופן הדרגתי את העצימות תוך כדי שמירה על בטיחות.

נשמע לך בטח משונה ההתעקשות שלי על בטיחות באימון, מאחר ואתה רוצה להיות בטוח שטכניקה עובדת במאה אחוז ואפשר לדעת את זה רק מול כוח, אבל תכלס, פציעות מסויימות (שנוטות לקרות בעבודה אגרסיבית) אפשר להיפצע רק פעם אחת... אחרי קריעת רצועות למשל, מאוד קשה לחזור להתאמן, ובטח מאוד קשה לבצע טכניקות ביעילות מיירבית.... (וגם - לא משנה כמה התנגדות תהיה לך באימון / תרגול, זה עדיין לא מדמה בשום צורה מצב אמת).

yarinmor

New member
היי, את כתבת:

מאחר ואתה רוצה להיות בטוח שטכניקה עובדת במאה אחוז ואפשר לדעת את זה רק מול כוח," ברור. זאת בדיוק הטענה שלי. אבל לגבי ניסויים על פרטנר שלא התאמן, זה מעניק פרספקטיבה עמוקה יותר על יעילות הטכניקות ולא ניכנס עכשיו

לנושא הבטיחות. פשוט כשאת מתרגלת טכניקות מסוימת עם פרטנרית לאימונים, אין כאן מאה אחוז אוביקטיביות כי הפרטנרית מודעת לטכניקות שאת מנסה לבצע עליה, בהשוואה למישהו שאין לו מושג מה הולך לקרות. כך גיליתי למשל, שלאחר שביצעתי על חבר שלי טכניקה שהתגלתה כאפקטיבית מאוד, {גם שהוא התנגד בכול הכוח} ובפעם השנייה כשניסיתי לבצע עליו את אותה הטכניקה הוא כבר הכין את עצמו מראש איך להתגונן למצב כי הוא היה מודע מה אני הולך לבצע עליו, והטכניקה הפכה לפחות אפקטיבית. בגדול ניסיתי עליו כאיזה 20 טכניקות שרובם פעלו 16 מתוכם פעלו מעולה תוך התנגדות מלאה, 4 התגלו לא אפקטיבים

ELIELI22

New member
שלום ירין כמה תשובות

כח כמה כח? לאן כח?
לגבי MMA אם תצפה בהרבה קרבות MMA שמופעל בהם [URL]http://www.youtube.com/watch?v=NzkhG4JxieQ[/URL]">באמת הרבה כח תראה מה קורה: [URL]http://www.youtube.com/watch?v=NzkhG4JxieQ[/URL] . אתה בטוח שאתה רוצה להתאמן כך?

לגבי כח איני מזלזל בכח זו יכולת שמשפיעה בצורה משמעותית על יכולת קרב במציאות, אך אנשים שמתאמנים באומנויות לחימה לא לחוצים על ביצועים נטו. לא מדובר בספורט הישגי... ספורטאים הישגיים בגיל של רובנו פורשים לחלוטין.

יצא לי לעבוד עם אנשים רבים ניתן לראות במקרים מסוימים עליונות טכנית של יריב ולהבין שהעליונות הטכנית הזו יכולה לשמש כיתרון. נכון שצריך תזמון נכון, כח מתפרץ ולבסוף ביצוע של הכל יחד...

בקיצור אל תמהר לזלזל באחרים ... הרבה אנשים מדברים על חסרונות של אומנות לחימה כזו או אחרת מול משימה כזו או אחרת... למען האמת הרבה אומני לחימה מנוסים יתקשו להלחם מול שחקן פוטבול בליגת הNFL אז??? אומנות לחימה היא לא יעילה? לא פרקטית? ספורטאי על לא מיומנים יכולים להוות אתגר => פשוט משום שיש להם כח מתפרץ אדיר...

תלמידה שלי ו3 תלמידות של המורה שלי הגנו על עצמן במצבי רחוב אמיתיים! וזה עוזר להראות שישנן ככל הנראה יכולות די טובות להגנה עצמית שלומדים בשעתיים/שלוש בשבוע! וכן יש חורים יש חסרונות ואף אחת מהן לא חזקה כמו שחקן NFL ...

לא ניתן להתאמן ב100% כח ואני אסביר.
טסתי למחנה אימונים בדנמרק, פגשתי בחור בן 65 ואנחנו מתאמנים על אפליקציה של קאטה שהפעולה שמתצעת בה היא פגיעה בלתי הפיכה באיבר חיוני בגוף האדם.. איך עושים זאת באימונים בהדמייה... נחזור לבחור בן ה65 הוא היה במצב של הגנה עליו חייו והוא פגע פגיעה מטילה מום בבחור השני שהיה צעיר ממנו ב40 שנה... אז כן זה עובד...דרך אגב הבחור ברח בריצה משם למרות הפגיעה הקשה אך המבוגר יצא ללא פגע.

כשמישהו גדול וחזק יותר זה נותן לו יתרון משמעותי, הגפיים שלו ארוכות יותר, המשקל שלו גדול יותר, היכולת להדוף גדולה יותר והיכולת של היריב להדוף אותו קטנה יותר.. מצד שני גם סכין/אקדח כלי נשק מאולתר משנה מצב... אז איך נדע?

בגדול אנחנו מתאמנים כי אנחנו אוהבים זאת, ושאלת בוחן המציאות עולה, אך היא לא עיקר הדברים והיא אינה עומדת בפני עצמה. ככל הנראה גם יהיה לנו קשה לענות בצורה חד משמעית על התשובה הזו.. ישנם אנשים שיבצעו טכניקה בצורה מושלמת וישנם אנשים שלא יצליחו במצב שכל התנאים יתאימו לכך.. אז מה נכון?

זה כל הכיף להתחבט בשאלות להתמודד ולנסות להבין מבלי הצורך ללכת ולנסות זאת עד הסוף... כי עד הסוף יוביל לסוף לא חיובי.

ELIELI22

New member
כתבתי תגובה ארוכה ומושקעת...

אבל היא לא מופיע פה משום מה... (באג במערכת תפוז)
אז בגדול אי אפשר באמת ללכת 100% כולם יהיו פצועים ועם נזקים אנושים.

yoja kwan

New member
עם פרטנרית מיומנת אין לי מושג מה היא תעשה

התרגול שעשינו, שהוא אגב סגנון תרגול שאני עובדת איתו הרבה, אומר דבר כזה - היא צריכה להצליח להגיע לתקיפה אפקטיבית מולי כשאני במצב התחלתי שמעניק לי יתרון. (זה במקרה הזה תרגול יחסית כללי. התרגול הזה נעשה לפעמים גם אם טכניקה אחת בלבד). אם ההגדרה היא שהיא צריכה לתקוף ולהגיע לפגיעה מדוייקת, ואני צריכה לשמור על הייתרון שלי ולפגוע גם, אין לאף אחת מאיתנו דרך לדעת מה השניה תעשה. הפתענו אחת את השניה המון פעמים במהלך התרגול. למעשה רוב הזמן היינו במצב של חוסר ידיעה מה הולך לבוא ומאיפה, מלבד מקומות שבהן מישהי מאיתנו "הסגירה" את הטכניקה ובכך איבדה את היתרון.
העניין הוא שהמגע היה מינימלי, כך ששתינו יכולנו להרשות לעצמנו לעשות טעויות בלי לחשוש לפציעה, ובכך יצרנו תרגול מאוד מאוד אפקטיבי.

הנקודה שלי היא שיריב מיומן יעמיד מולך יותר אתגר וקושי, ויחשוף את כל הטעויות שלך, מבלי להגיע למצב של סכנה פיסית למישהו מכם. ושמישהו שמתנגד לא בשיא הכוח אלא להפך, בשיא הרכות, הוא מסוכן בהרבה.

ונושא הבטיחות הוא קריטי בעיני. אני חושבת שלי כמתאמנת באמנויות לחימה יש אחריות רבה, אם אני אתרגל עם מישהו לא מיומן, אם אני סתם 'אלך מכות' עם מישהו לא מיומן (במובן החברי, מתגושש של המושג), אני האחראית לשלמות הפיסית של שנינו. להגיד למישהו להתנגד בשיא הכוח זה חוסר אחריות. פציעות שיכולות להיגרם מהתנגדות חזקה יכולות להיות רציניות מאוד.

yarinmor

New member
זה בחלט מדמה מצב אמת

כי במצב אמת ברור שהיריב יגלה התגדות מאסיבית ויפעיל כוח. לכן אם טכניקה נבדקה תחת התנגדות והפעלת כוח והוכיחה את עצמה שהיא פועלת גם כנגד התנגדות מלאה , אז אין שום סיבה בעולם שבאותה הסיטואציה בדיוק אל מול יריב אמיתי היא לא תפעל.

yoja kwan

New member
לגמרי לא מסכימה איתך

נתחיל מזה שבמצב אמת היריב שלך לא יודע שאתה מתכוון להגן או לפעול, ואתה לא יודע אם הוא יגיב במלוא הכוח.
נוסיף למצב אמת נקודת התחלת עימות מבחינת מרחק, מיקום, תנאי סביבה, שאינה צפויה ולא תמיד עובדת לטובתך (אבל לפעמים כן). תוסיף את ההיבט הפיסי - אדרנלין מוגבר, תגובת הילחם או ברח, שלך ושל היריב. זה בין השאר גורם לכך שלא תמיד שניכם מצליחים להוציא טכניקה בשיא הכוח או להתנגד בשיא הכוח. ויש עוד המון אלמנטים.
אבל בבסיס, זה שתגיד לחבר - תתנגד לי בשיא הכוח, לא יכין אותך לעולם האמיתי. מה שיעבוד שם לא בהכרח יעבוד בעולם האמיתי (ראה למעלה הרבה מאוד סיבות, והן חלק מאוד קטן מהמכלול).

חלק קריטי, בעיני, מההכנה למצבי אמת, הוא פחות הטכניקות (לרוב ברחוב, אלא אם כן תוקף אותך מומחה אמנויות לחימה, מספיקות טכניקות מאוד בסיסיות, בייחוד אם הן כבר מספיק שגורות כדי שיהפכו לטבע שני), אלא יותר ההכנה הנפשית. לדעת לשלוט בסיטואציה גם במצבי לחץ. בשביל זה לא צריך חבר שיתנגד חזק (לא מצב לחץ, הרי ברור שהוא לא מאומן ואתה כן, לא בדיוק הוגן), צריך מאמן שיודע לעבוד על התחום הזה. זה כולל מגוון אדיר של אימונים, אימוני אגרסיביות, אימוני סטרס פיסי, אימונים שעובדים על ביצוע מדוייק של טכניקות בדופק מהיר, כושר - כדי לייצר מהירות התאוששות גבוהה, והמון המון תירגולים מאוד רגועים, אבל של אותן טכניקות קריטיות, כדי להפוך אותן לטבע שני. או ראשון.

אני מדברת מתוך הניסיון והאימון שלי. ניסיון שלצערי כלל התמודדות עם תוקף רנדומלי ברחוב ויותר מפעם אחת, וכלל אימונים במגוון של שיטות. (אבל אין לי הרבה שעות אימון ברקורד בשיטות של הגנה עצמית נטו, ולכן אשמח לשמוע דעות אחרות מאנשים שעוסקים יותר בכיוון הזה. )

למעלה