ולנושא אחר לגמרי

yarinmor

New member
ולנושא אחר לגמרי

יעילות ואפקטיביות של כול טכניקה בנפרד. אני לא מדבר על יעילות של אומנות לחימה בהשוואה לאומנות לחימה אחרת, שזה נושא שחרוש כאן בפורום. הדרך היחידה לבדוק באמת אפקטיביות של טכניקה מסוימת, היא רק כשאתה מבקש מהחבר לאימונים להתנגד באמת ובכול הכוח. רק בנקודה הזאת ניתן באמת לבדוק אם הטכניקה אפקטיבית, חצי אפקטיבית או לא אפקטיבית בכלל. אני זוכר שאחרי שנה אימונים , ביקשתי מחבר שלי שכלל לא מתאמן באומניות הלחימה לנסות

עליו טכניקות מסוימות, וביקשתי ממנו להתנגד בכול הכוח ובשיא הרצינות. רוב הטכניקות כן פעלו כמצופה, אך גיליתי שהיו טכניקות מסוימות שכלל לא פעלו כמו באימונים, והתאכזבתי ואפילו התפדחתי לגלות שזה לא פעל} ובדיוק את הטכניקות

האלו ישבתי וחשבתי איך כן להפוך אותם לאפקטיביות. הבעיה במקומות אימון מסוימים שלא שמים דגש על התגדות מאסיבית באמת, בכדיי לבדוק לעומק עד כמה הטכניקה אפקטיבית, ואם מגלים שטכניקה מסוימת לא עובדת כראוי תוך כדיי התנגדות מלאה אז צריך לנתח מה לא בסדר ולשדרג אותה. בדוג'ואים מסוימים ואפילו ברנדורי שעושים -החברים לאימון לא באמת מתנגדים ממש, וזה פוגם ביכולת להבין איזו טכניקה לוקה בחסר ואיזה לא. וזאת טעות ללמוד בצורה כזאת, כי אחרת המציאות תכה לך בפרצוף בזמן אמת. וזה יהיה כואב יותר מהמכות שתחטוף.

saya2

New member
יש מרחק גדול בין "להתנגד בשיא הכוח"

ל"בדיקה אפקטיבית של טכניקה". במיוחד בקרבות. אבל אתה צעיר, בהמשך תבין.

yarinmor

New member
אין שום מרחק ושום בטיח

אני אומנם צעיר, אבל עם הרבה ניסיון בחיים. איפה בדיוק המרחק הגדול שעליו אתה מדבר? אשמח להסבר המלומד שלך? תוקף פוטנציאלי יתנגד בכול הכוח ובשיא המאסיביות, כך גם שותף רציני לאימון אם תבקש ממנו, ואם טכניקה מסוימת פעלה באופן אפקטיבי למרות שהשותף לאימונים התנגד בשיא הכוח ובשיא הנחישות, והטכניקה התגלתה כאפקטיבית גם לאחר התנגדות מאסיבית מלאה - אז אין שום סיבה בעולם שאותה הטכניקה בדיוק באותה הסיטואציה בדיוק לא תפעל באופן אפקטיבי גם כנגד יריב בזמן אמת.

saya2

New member
רק צעירים מתנגדים בכוחניות. אנשים עם שכל

נלחמים אחרת. כשהניסיון שלך יגדל, תבין.

ש מים

New member

אני אמנם לא saya, אבל אני חושב שהוא יסכים איתי לדברים הבאים:
1. במונח "צעיר" הכוונה היא לא לגיל הכרונולוגי, אלא יותר לנסיון ול-"בגרות" בלחימה.
2. הדבר הכי קל הוא להתמודד מול מישהו שנלחם נגדך עם כח (למעשה, אחת הסיבות שאני משתדל לא לעבוד מול חדשים/צעירים היא שהם עובדים עם כח וזה ממש לא מאתגר

ש מים

New member
בהסתייגות קלה

בשיטות מסויימות יש בהחלט אתגר להתאמן מול אדם שעובד עם כח, אבל אז צריך לעשות "סוויץ'" מסויים במוח/בגישת העבודה, ולעבוד על דברים אחרים (למשל: בקרבות קרקע בג'ודו, אפשר "להתמסר לו" ואז ללמוד לצאת מהמצב הנחות, או בטאצ'י וואזה - לתרגל עבודה רכה בתוך הכאוס הכוחני... אלה דברים שאותי מרתקים. תרתי משמע
)

saya2

New member
הבהרה: "כוחניות" שונה מ"כוח" להגדרתי.

"כוח" זה משהו שנחוץ לביצוע ריאליסטי, כי קרב לא מתנהל לאט וחלש.
"כוחניות" היא התעקשות, התקשחות והתקבעות. זה טוב לבדוק טכניקות של גראפלינג מדי פעם, אבל קרב לא מתנהל גם ככה.

saya2

New member
בד"כ אני מנסח הגדרות רק בשביל הכתיבה

באימון הגוף והתחושה מסבירים את עצמם.

ommerl

New member
אני מרגיש שעשיתם לו קצת עוול

yanimor לא כתב על כוחניות. הוא שאל על יריב שמתנגד בכוח.

אני משער שהוא התכוון ליריב שלא נותן לך להשלים את הטכניקה ולא זורם עם ה"תרגיל" כמו שהוא אמור להתבצע אלא מתנהג בצורה מציאותית יותר.

ש מים

New member
אני חושב שהוא הובן כהלכה

והתשובה הזו מעידה על כך.
(ואוסיף ברשותך את השנקל שלי: יריב ש-"לא זורם איתך" הוא יריב שמסכן את עצמו. וזו גם בהחלט ההגדרה של כוחניות. שלרוב גם מגיעה ממקום של מאגו. לכל שיטה יש את הדרכים שלה להתמודד עם יריב "לא משתף פעולה", אני חושב שברוב השיטות - אם לא בכולן - מתרגלים וותיקים/"בוגרים" לא ילכו בכח נגד כח, אגו נגד אגו, אלא יראו ב-"התנגדות" הזדמנות פז שחושפת חלקים לא מוגנים אצל היריב. ומכאן הסכנה הגדולה ל-"מתנגד")

ommerl

New member
לא הבנתי

הלינק מוביל לתשובה של מישהו אחר. לא פותח הפוסט.

יריב שלא זורם אתך הוא יריב שמתנהג כמו יריב אמתי. אם אתה מתרגל חניקה והוא נותן לך לחנוק זה מעולה בשביל ללמוד את הצורה הבסיסית של החניקה. אבל בשלב מסוים אתה רוצה להיכנס לקרב קרקע ואז הוא לא ירצה לתת לך לחנוק אלא ירצה לתרגל את עצמו בלהשתחרר מהחניקה ובאותו זמן לתרגל אותך בלהתמודד עם יריב שלא רוצה להיחנק...
אני לא מדבר על התנגדות שמסכנת את הבריאות כמו התנגדות לכיוון ההפוך של בריח שננעל שיכולה להסתיים בשבר.

אם כבר רכשת את הצורה הבסיסית ואתה מתאמן רק על החניקה לא בקרב קרקע, אז למה שהבן זוג לא ייתן לך התנגדות וינסה לא להיחנק כדי לתרגל אותך ואת עצמו?

ש מים

New member
הלינק אומר הכל

אני לא מוצא טעם לחזור על דברי אחרים.
לפי התיאור שלך, אתה מתכוון למצב של קרב ולא לימוד. בקרב, אחד הדברים החשובים הוא לא להשאר תקוע. אם יש התנגדות/לא הצלחת - עבור הלאה (העקרון השני החשוב בקרב הוא לא לתכנן מהלכים מראש. אם אתה לא מבין זאת, עדיף שלא תיכנס לקרב עם מישהו שאינו משיטתך, ועדיף שלא תיכנס לשום קרב).

ommerl

New member
אני מדבר על מצב של אימון

באימון יש לפעמים קרבות ולפעמים תרגולים טכניים וגם התרגולים הטכניים יכולים להיות במנטאליות של קרב אם הטכניקה מוכרת ולא חדשה.

בכל השאר לגבי קרב- מסכים איתך.

Yin

New member
מסוכן להניח שיריב אמיתי לא יזרום

איתך. ומה זה בכלל יריב אמיתי?

ommerl

New member
כמו שאמרתי

כמו שהרחבתי לאמיר וכמו שאמרתי ל-saya2 אני לא מדבר על מצב שבו היריב זורם עם הכוח שלי כדי להימנע מפגיעה אלא על מצב שבו היריב זורם עם הטכניקה כדי לאפשר לי ללמוד.
דהיינו: נגיד קבוצה למדה עכשיו חניקה דמית, התחלקה לזוגות ובן זוג אחד רק מתרגל את החניקה פעם ראשונה- הבן זוג השני בשלב ראשון "יזרום" במובן שיאפשר לו לנעול את החניקה עד להכנעה כדי שהראשון יוכל ללמוד אותה.

יריב אמתי- בהנחה שאתה לא שואל כדי להתפלסף אלא כדי להבין: הכוונה שלי היא לאדם שרוצה לפגוע בי או בקרובים לי בצורה משמעותית. לא בן זוג באימון ולא יריב בקרב ספורטיבי.

אני מניח שהוא לא יאפשר לי מרצונו החופשי לפגוע בו. הוא לא יזרום עם הטכניקה במובן שהוא לא יאפשר לי מרצונו החופשי לחנוק אותו או לשבור לו אף. זה לא מסוכן להניח את זה כי אם הוא כן יאפשר לי אז אני אצליח להגן על עצמי, או אקבל יתרון משמעותי.

למעלה