ולישראל...?

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
לא בדיוק, צ'ולנט מוכל בחמין, צ'ולנט אכן שייך עדות אשכנז, אך חמין הוא ההכללה של תבשיל זה לגבי כל העדות.
במתמטיקה, צ'ולנט נקרא מקרה פרטי של חמין :)
כן. נכון. אצל המרוקאים נדמה לי שיש חמין מחיטה ולא משעועית.
 
אצל המרוקאים נדמה לי שיש חמין מחיטה ולא משעועית.
לא יודע על איזה מרוקאים אתה מתכוון כי אצלי למשל, את החיטה והאורז אני שם בתוך שקיות אפייה בנפרד.
אבל בתוך המרק אי אפשר בלי גרגירי החומוס ושעועית.
כי חמין, זה...איך אני אסביר לך?
סבא שלי עליו השלום היה אומר: "אם אתה לא מתחיל להפליץ חתיכות שעועית לאוויר, אז זה לא חמין" :-D
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
לא יודע על איזה מרוקאים אתה מתכוון כי אצלי למשל, את החיטה והאורז אני שם בתוך שקיות אפייה בנפרד.
אבל בתוך המרק אי אפשר בלי גרגירי החומוס ושעועית.
כי חמין, זה...איך אני אסביר לך?
סבא שלי עליו השלום היה אומר: "אם אתה לא מתחיל להפליץ חתיכות שעועית לאוויר, אז זה לא חמין" :-D
אתחיל לחשוד בך שזורמים בגופך איזשהם שיירים של דם אשכנזי... [ולא שזה רע חלילה].
 

אבי בן 1231

Well-known member
פלאפל מחורבן-עושה לי צרבת.
גם לא בריא, עם כל השמן השרוף שמחליפים פעם בחודש.
אם חייבים,עדיף להכין בבית
כבר כמה שנים שאני מכין פלאפל, טחינה גולמית וטחינה לניגוב,
חומוס וסחוג עפ"י מתכון של מקסים אשר שדרגתי אותו לחריף יותר.
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
כבר כמה שנים שאני מכין פלאפל, טחינה גולמית וטחינה לניגוב,
חומוס וסחוג עפ"י מתכון של מקסים אשר שדרגתי אותו לחריף יותר.
תעביר לי בבקשה בפרטי ונעשה השוואה.. אשתי התימניה מכינה זחוג נהדר. יש לנו גם מתכון מצוין לפלאפל וטחינה, ברור שמכינים בבית מהגולמית.
 

משתפרת1

Well-known member
של מקסים שלנו?
אשמח למתכון משופר
הסחוג שלי:
1 ק"ג פלפלים חריפים
1 חבילה בריאה של כוסברה (אם החבילות קטנות- להוסיף)
שיני שום מראש שום גדול
כף גדושה מלח
כף כמון
כפית גדושה פלפל שחור (כן, הוא מוסיף ארומה שונה לתערובת)
כפית שטוחה הל טחון.

יש כאלה שמתבלים גם בציפורן, אצלי לא אוהבים. גם את ההל אני שמה בכמות לא גדולה, כי כך הבן שלי מעדיף.

טוחנת במג'ימיקס את הכוסברה, שום ותבלינים ומוסיפה בהמשכים את הפלפלים.
מחלקת לקופסאות חד פעמיות של 150 גרם ושומרת במקפיא. מי שתצרוכת הסחוג שלו מתונה שיכין חצי כמות.
 

שמלת תחרה1

Well-known member
הסחוג שלי:
1 ק"ג פלפלים חריפים
1 חבילה בריאה של כוסברה (אם החבילות קטנות- להוסיף)
שיני שום מראש שום גדול
כף גדושה מלח
כף כמון
כפית גדושה פלפל שחור (כן, הוא מוסיף ארומה שונה לתערובת)
כפית שטוחה הל טחון.

יש כאלה שמתבלים גם בציפורן, אצלי לא אוהבים. גם את ההל אני שמה בכמות לא גדולה, כי כך הבן שלי מעדיף.

טוחנת במג'ימיקס את הכוסברה, שום ותבלינים ומוסיפה בהמשכים את הפלפלים.
מחלקת לקופסאות חד פעמיות של 150 גרם ושומרת במקפיא. מי שתצרוכת הסחוג שלו מתונה שיכין חצי כמות.
רב תודות משתפרת|חיבוק|
 
למעלה