ולישראל...?

פלאפל מחורבן-עושה לי צרבת.
גם לא בריא, עם כל השמן השרוף שמחליפים פעם בחודש.
אם חייבים,עדיף להכין בבית
כן, אבל בבית זה לא יוצא טעים. :-/
זוכר בילדות שלי היו שני בתי קולנוע ביפו זה מול זה "נגה" ו"צליל".
ביניהם על השדירה (שד' י-ם ) היה דוכן פלאפל של ערבי.
אני לא אשכח אני הייתי מגיע להצגה של 4 אבל הייתי מקדים והוא היה בעזרת רשת אותה הרשת שהוא אוסף את הפלאפלים
שולף את הג'וקים שטבלו וטבעו כל הלילה בתוך אגן השמן פראפין .
אחרי זה הוא היה מטגן את כל הפלאפלים שלו באותו שמן מסריח ממש
ואנשים היו עומדים אצלו בתור ארוך ארוך מתלקקים על הפלאפל הטעים שלו.
כנראה שהג'וקים הם אלו שעשו את הטעם המיוחד ששיגע את האנשים לבוא רק אליו.
 

משתפרת1

Well-known member
כן, אבל בבית זה לא יוצא טעים. :-/
זוכר בילדות שלי היו שני בתי קולנוע ביפו זה מול זה "נגה" ו"צליל".
ביניהם על השדירה (שד' י-ם ) היה דוכן פלאפל של ערבי.
אני לא אשכח אני הייתי מגיע להצגה של 4 אבל הייתי מקדים והוא היה בעזרת רשת אותה הרשת שהוא אוסף את הפלאפלים
שולף את הג'וקים שטבלו וטבעו כל הלילה בתוך אגן השמן פראפין .
אחרי זה הוא היה מטגן את כל הפלאפלים שלו באותו שמן מסריח ממש
ואנשים היו עומדים אצלו בתור ארוך ארוך מתלקקים על הפלאפל הטעים שלו.
כנראה שהג'וקים הם אלו שעשו את הטעם המיוחד ששיגע את האנשים לבוא רק אליו.
לפני שנים היה דוכן פלאפל בכניסה לשוק ברחובות, ליד דוכני התבלינים. כולם נשבעו שזה הפלאפל הכי טעים בכל השפלה. כשהייתי חיילת הגעתי לשוק וחשבתי לקנות לעצמי חצי מנה בדוכן המפורסם. האיש חצה את הפיתה בסכין חדה, ובאותה סכין העיף מקרש החיתוך ג'וק (מהקטנים, אלה שבקעו במקום). נסתי על נפשי לפני שהמשיך למלא את הפיתה. אז אינני יכולה להעיד אם אכן הפלאפל שלו היה טעים במיוחד.
 
לפני שנים היה דוכן פלאפל בכניסה לשוק ברחובות, ליד דוכני התבלינים. כולם נשבעו שזה הפלאפל הכי טעים בכל השפלה. כשהייתי חיילת הגעתי לשוק וחשבתי לקנות לעצמי חצי מנה בדוכן המפורסם. האיש חצה את הפיתה בסכין חדה, ובאותה סכין העיף מקרש החיתוך ג'וק (מהקטנים, אלה שבקעו במקום). נסתי על נפשי לפני שהמשיך למלא את הפיתה. אז אינני יכולה להעיד אם אכן הפלאפל שלו היה טעים במיוחד.
טוב עשית שברחת משם.
ג'וקים זה מחלות צרורות.
הייתה שווארמה ברמת גן (לא שמש) שהמוכר היה וירטואוז במילוי פיתה בכדורי פלאפל
לכל אחד שמביט מהצד היה נדמה שהוא ממלא לך את הפיתה בהמון המון כדורי פלאפל
אבל היה לו טריק, הוא היה מכניס שני כדורים ומוציא חזרה אחד
אבל הוא היה עושה את זה כל כך מהר שאי אפשר לשים לב שהוא מוציא
את חושבת שהוא שם בתוך הפיתה עשרה כדורים כשבעצם הוא נתן לך רק חמישה.
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
לפני שנים היה דוכן פלאפל בכניסה לשוק ברחובות, ליד דוכני התבלינים. כולם נשבעו שזה הפלאפל הכי טעים בכל השפלה. כשהייתי חיילת הגעתי לשוק וחשבתי לקנות לעצמי חצי מנה בדוכן המפורסם. האיש חצה את הפיתה בסכין חדה, ובאותה סכין העיף מקרש החיתוך ג'וק (מהקטנים, אלה שבקעו במקום). נסתי על נפשי לפני שהמשיך למלא את הפיתה. אז אינני יכולה להעיד אם אכן הפלאפל שלו היה טעים במיוחד.
הפסדת את מסמר המנה. איף... קצת בשר? מה רע?
 
בערב שבועות יעלה על שולחננו פלאפאל?
אני לא חסיד גדול של הפלאפל.
השילוב של כוסברה יחד עם שום יוצר בכיבה ריאקציה לא נעימה
שאחר כך זה מסריח מהפה.
אם אני אוכל פלאפל?
אני יכול לשכוח להתנשק עם אישתי.
אבל למאהבת לא איכפת כל כך. ;-)
 
למעלה