וואו איזה קטע

מאמוש

New member
ונהמה מתוך משחק../images/Emo35.gif

(משיכה בחבל..) גם לא רצוי

NoKi2sh

New member
לא.

היא בקושי מוציאה קולות, ביילי נוהם עליה כשהם משחקים עם מקל או חבל אחד עם השני, ככה זה. (הוא מרעיש מאוד למען האמת, אבל זה רק רעש, והיא לא מתרגשת.) רק כשיש לה משהו טעים. זה מלחיץ אני חייבת לומר, ונורא נעלבתי כשהיא נסתה לנשוך אותי. צעקתי עליה *לא!!!מה זה!?!?!?!? אסור!!!* והיא עשתה פרצוף מסכן. התעלמתי ממנה 5דקות אחרי זה.

מאמוש

New member
אני לא חושבת שהבנת..../images/Emo9.gif

שאלתי אם גם נהמה מתוך משחק זה לא טוב ואסור שזה יקרה..

אני בכלל נגד משחקי משיכה

בחבל הגורמים לכלב להפנות את כוחו נגדך, ולא סתם את כוחו, אלא את פיו. כל משחקי פה עם כלב אינם מומלצים. פעמים רבות, הדבר קורה עם גור חמוד, שמשחקים עם פיו, ואזי הוא עלול להפוך לכלב נשכן. אחד המקרים הזכורים לי הוא של אישה שביקשה לאמץ גורה, הדבר היחיד שהפריע לה אצל הגורה הוא כי היא הייתה אדישה (כלשון האישה). באותו יום היה תור ארוך והמאמצת השתעשעה בינתיים עם עם פיה של הגורה. כששמתי לב לכך, ביקשתי ממנה שלא לעשות זאת, והלכתי לדברים אחרים. כשחזרתי, האישה אמרה כי הכלבה נשכנית וכי אינה מוכנה לאמץ אותה. הסתבר כי גם לאחר שהאישה הניחה לפיה של הגורה זו כבר התרגלה למשחקי הנשיכות שדי מצאו חן בעיניה, עד שהיא בעצמה יזמה אותם.

NoKi2sh

New member
ועוד שאלות שמסקרנות אותי-על רקס.

מהיכן הגיע אליך? (הגיע קצוץ זנב?) למה הבחירה דווקא בגזע הזה?(
) ועד כמה את מכירה את הגזע ואת תכונותיו...(ויש להם איפיונים, ועוד איך...) בת 18-האם גרה לבד? אצל ההורים? איזה עוד כלב?
ספרי ספרי!(ותמונות גם!)

ilufklavim

New member
נורמאלי לחלוטין

rm girl שלום, אל דאגה החוויה "המוזרה" היא נורמאלית לחלוטין פשוט העצם שימשה כטריגר להוצאת התנהגות שעוד לא כל כך ראית או עוד לא בלטה כל כך , בסך הכל מדובר קצת בדומיננטיות ואפשר לסדר זאת ללא בעיה - בין הכלבים תני להם להסתדר הם ימצאו את ההירראכיה שלהם .... כשזה מגיע אליך או אנשים אחרים יש לשים קו אדום וזה ניתן להעשות או ע"י "נזיפה" בקול רם בכלב או ניתן להעזר בספריי "מור - פה" הוא לא מזיק ושפריץ לאיזור הפה לאחר מספר פעמים יסדר גם כל בעייה של נשכנות דמי או קפיצות על בעלים או עלייה על ספות או כל התנהגות לא רצוייה של הגור שכוללת חפצים או אנשים . דבר נוסף שיעזור הוא ללמד את הכלב ארצה בעזרת חטיף דבר שיקנה לך קצת יותר שליטה עליו וקל מאוד בגילו של רקס. הדרך לעשות זאת היא: לקחת חטיף וללא כל מילה להציע אותו לגור כאשר זה מתקרב להזיז את החטיף בחזרה כלפיך - הגור יתיישב (אם לא בפעם הראשונה אז בשנייה) ,ואז ללא כל מילה עדיין לקרב את החטיף לאפו ולאט להוריד את החטיף כלפי רגליו ואז למשוך כלפינו (כל זאת נעשה כאשר אנו מול הכלב) כאשר המרפקים של הכלב נגעו בריצפה והוא שכוב לתת לו את החטיף ולהגיד ארצה כלב טוב - לאחר שבוע תירגול כ- 15-20 דקות ביום הכלב יידע ארצה . (ניתן לעשות רק את החלק הראשון של התרגיל ואז להגיד שב כלב טוב ולתת חטיף ללימוד שב - לכל המעוניין). מקווה שזה עזר אשמח להיות לעזר בכל בעייה גל

NoKi2sh

New member
^_^

גל, סאיה יודעת לשבת כבר בלי חטיפים, אבל עדיין, היא נהמה עלי וניסתה לנגוס בי כשרק התקרבתי אליה שהיא הייתה עם החטיף גליל הזה בפה. היא יושבת, ורק שהיא יושבת היא מקבלת לאכול או חטיפים. עדיין... מה זה המור פה הזה?

ilufklavim

New member
צריך לראות ....

היי , סאיה רוב הסיכויים פשוט צריכה קצת חינוך בסיסי ולדעת את מקומה בלהקה , יחד עם זאת זה לא ניתן לקביעה בלי להכיר אותה , בקשר למור-פה -- זה ספריי לריח טוב לפה לאנשים הוא לא מזיק לכלבים רק קצת לא נעים להם הריח כי הוא "חזק" - מנתה - לכן הוא יעיל דבר נוסף זה שהוא קטן ולכן ניתן להחביא בכף היד והכלב לא כל כך קולט מאיפה הגיע "התיקון" ויקשר אותו למקור הבעייה - לדוגמא : כלב שקופץ על הכסא של הילד עבור אוכל מקבל את "השפריץ" מהצד ע"י אחד מההורים- יקשר את"התיקון" לכסא של הילד ולאחר מספר פעמים רצופות ישנו סיכוי גבוהה להכחדה של ההתנהגות - יש לזכור כי זה לא לנצח הכלב יבדוק אותנו לראות אם אנחנו עקביים כמוהו....... בכל מקרה מקווה שעזרתי ,אם יש לך יותר פרטים על סאיה כמו איזה חינוך עברה אם עברה , בת כמה איזה גזע , איזה עוד כלבים חיים איתה והגיל שלהם וכמובן האם יש חיות נוספות בבית ?? אשמח להיות לעזר לילה טוב גל

Ultra marine

New member
אני השתמשתי ב"מור" זה מעולה!!!

בהמלצה של יריב בן יוסף (המאלף של אולי) התחלתי להשתמש בזה. בהתחלה זה היה יותר בשביל קנט.. אי אפשר היה לשבת לאכול מבלי שהוא ירייר *בתוך* הצלחת שאוכלים ממנה. כל פעם שהיה איכשהו משהו שקשור לאוכל הוא היה מגיב וזה היה נורא! לא ידעתי מה לעשות בעניין. הוא פשוט היה כלב היסטרי בעניין אוכל! בכל פעם שהיה מתקרב לאוכל שלי (אם זה כשאני מכינה משהו לאכול במטבח או יושבת לאכול) הייתי משפריצה זץ אחד של התרסיס. התגובה כמובן היתה הרתעות שלו (ולפעמים התעטשות
). אחרי מס' פעמים אפשר היה לאכול בשקט
אצל אולי היה צריך הרבה פחות כיוון שהיא גם לא רגילה לאוכל ביתי (קנט היה אוכל שאריות של אוכל ביתי לפני שהגיע אלי). חוץ מזה שהיא למדה מקנט שלא כדאי להתקרב. אפשר לשבת איתה בבית קפה והיא אפילו לא תתקרב או תתעניין בשולחנות. וכשהיא כן רוצה משהו היא תתיישב בערך מטר ממני ותסתכל במבט בוחן. היא לא תעיז להתקרב ולבקש ב"חוצפה".

NoKi2sh

New member
טוב לדעת!

אשאל מחר, הוראות מדוייקות^_^ סאיצ'ו מתוקה, זו נשמעת לי שיטה טובה ולא פוגעת. אולי בתוספת "לא" חזק. מעניין אם זה יועיל.....

NoKi2sh

New member
העניין עם המור פה הוכח!~~~

זה עובד. היא פאקינג לא נגעה בפסטרמה על הרצפה אחרי שאמרתי לא, אחרי שפריץ לכיוון הפה. מעולה!!!!!!!!!!!!!! אחלה "שלילה"

כנראה שאת חושבת

שאת ידועת יותר טוב מהפורום , אז למה שאלת אם את לא מקבלת שומדבר ממה שמציעים לך? אומרים לך שאסור להרביץ לכלב בשום אופן ויש סיבה מאווווד ברורה לכך שהכלב נהם עלייך - חינוך לא נכון מצידך.

mhose2

New member
עצתי לך היא לפנות למאלף.

אם את גם חפצה אוכל להפנות אותך למספר מאמרים מקצועים בנושא שעשויים להאיר בפניך את הסיבות ואף את הפתרונות האפשריים לבעיה.

Doctor Sue

New member
לא מכל דבר קטן צריך לרוץ למאלף ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

יאאלללה איזה שטיפות מוח עשו לכם פה
יש בעיות שהגיון בריא, חום, אהבה, סבלנות ועצה טובה יכולים לפתור בקלות אין לי שום דבר נגד מאלפים - אבל למקרים באמת בעייתיים או אם לבעלים ממש אין גישה או נסיון עם כלבים ועוד דבר - אנשים חדשים מתקבלים פה ממש לא יפה בפורום הזה
תפנו את האגרסיות שלכם לדברים יותר חשובים כמו הרדמה של כלבים (צב"ח), הזנחה, התעללות נטישות וכו'.

אני לא חושב כי זה דבר קטן כלל

במקרה זה נראה לי כי מאלף טוב יכול מאוד להועיל.

NoKi2sh

New member
גם אני חושבת.

ועוד בגיל קריטי כל כך!- אפשר לסדר את ההיררכיה, לסדר התנהגויות, זה גיל החינוך!! ומאלף כי קטונתי להתמודד עם כאלו קטעים.

Ultra marine

New member
כל דבר קטן???????????

קראת את השרשור פה? אח"כ מתפלאים שרוטווילרים מוגדרים ככלבים מסוכנים... כפי שאמרו פה אינספור פעמים - כלב תוקפני הוא כלב שלא חונך כמו שצריך. ודעה אישית שלי, רוטווילר לא אמור להיות "כלב ראשון" הוא כלב גדול, דומיננטי וכדאי שמישהו שיודע להתמודד עם שכזה יקח אותו ולא ילדה בת 15 ללא ידע בבע"ח. ולמי שלא ברור. אין לי שום דבר כנגד רוטווילרים. להיפך. אני חושבת שהם מקסימים פשוט צריכים להיות בידיים של אנשים שמבינים בכלבים ו/או מונחים ע"י איש מקצוע. ועוד דעה אישית - כן! לפנות לאיש מקצוע על בעיות קטנות זה דבר חיובי! תמיד ההתחלה היא "בעיות קטנות" ואח"כ כשהזמן עובר פתאום הבעיות האלה הופכות ל"בעיות גדולות" ואז גם קשה לפתור אותן. אני בכלל לא מתביישת להודות בעובדה שסביר שכל כלב שיגיע אלי יהיה באילוף/חינוך כיוון שאני חושבת שהידע שלי ממש לא מספיק ואני מעדיפה שבעל מקצוע יסתכל על הכלב גם אם רוב מה שאני אגדל (בסבירות גבוהה) במהלך חיי יהיו כלבים מאותו גזע (דני ענק כמובן).

Doctor Sue

New member
ומה זה "בעל נסיון" בשבילך?

מישהו שקרא ספרים ועבר מבחנים? ממש לא מרשים אותי ואת זה כל אחד יכול לעשות וזה לא אומר בהכרח שיש לו גישה, אהבה ואכפתיות לכלבים (באופן כללי כמובן - לא מישהו ספציפי חלילה) עם כל הכבוד - ושוב אני אזכיר - אין לי שום דבר נגד מאלפים (ואם אצטרך - גם אשמח להיעזר בהם) אבלללל כל חיי גידלתי כלבים, אני לא בחורה טיפשה, אני מתבוננת, מתעניינת וקשובה מאוד לכלב שלי שלא לדבר על האהבה הגדולה שיש לי ליצורים האלו
אז יש דברים שאני כן יכולה לפתור לבד מהגיון, היכרותי עם כלבי ואהבתי אליו! ואין שום קשר לגזע הכלב - הכל תלוי בחינוך !

למעלה