וואו איזה קטע

Ultra marine

New member
מה זה בעל ניסיון בשבילי? מאלף רציני ומוכר

שעובד בשיטות נעימות עם הכלב. לפני שנתיים+ הבאתי כלבה ונעזרתי במאלף (כיוון שלא גידלתי לפני זה כלב לבד, היה לי כלב משפחתי בתור ילדה ולא הייתי קשורה לאילוף/חינוך שלו). המאלף עשה המון נזק! גם לי, גם לכלבה וגם לקשר בינינו. חברה הפנתה אותי אליו כי היא הכירה אותו וחשבה שהוא "אחלה בחור" (את זה היא לא אמרה לי קודם) ובעצם באותה תקופה לא היה לה שום ידע לגבי יכולות האילוף שלו (אח"כ היא כן הכירה, אבל כשהפנתה אותי לא ידע עליו כמעט כלום מבחינה מקצועית) ומה אני אגיד לך, בהחלט נפלתי בפח. היום לא אלך למאלף שאני לא יודעת בודאות לפני שאני מעוניינת בכלל בעצה שלו. את אותה כלבה לקחתי לאבנר רז ופשוט לא יאמן מה שהוא הוציא ממנה. זה מאלף מקצועי! עכשיו אני עובדת עם יריב בן יוסף שאת יכולות האילוף שלו אני מאוד מאוד מעריכה (וכמובן אותו כבן אדם). אני נהנת להתייעץ איתו ולקבל ממנו טיפים. אולי את יכולה לפתור דברים בדרך ההגיון, שימי לב כמה אנשים נכנסים כאן לפורום וחושבים שיש להם ידע לפתירת דברים בהגיון ובעצם אין להם מושג מעצמם על כלבים. ניכר ביותר על כותבת ההודעה המקורית שאינה מבינה בחינוך כלבים! ולכן אני חושבת שהכרחי שתפנה למאלף. ולגבי גזע הכלב, צר לי לאכזב אותך, כשאת לוקחת כלב גזעי, ואת יודעת מאיזה בית גידול את לוקחת והוא מספיק רציני אופי הכלב יהיה מאוד מאוד מאוד דומה לתיאור הגזע בספרים. אז ברור שאפשר להרוס את זה. אבל אין מה לעשות, כשהרביעו כלבים מאוד שנים בשביל לקבל גזע מסויים הצליחו לשמר הרבה מאוד תכונות בסיסיות הקשורות לאופיו של הכלב. את הגזע של הכלבה שלי בחרתי לא רק על היופי שלה (היא מהממת אמיתית
) ולא רק בגלל הצבע שלה, אלא בגלל האופי שלה, ההתנהגות שלה. וכל זאת מבלי לראות אותה אפילו. ידעתי בדיוק מה אני הולכת לקבל ולא התאכזבתי אפילו לשניה! ידעתי שהמגדלת של הכלבה שלי מקפידה מאוד על הרבעת כלבים עם התנהגות טובה וטיפוסית לגזע.

Doctor Sue

New member
שמחה שאת מרוצה מהמאלף שלך ../images/Emo13.gif

אני בכל אופן - לא הייתי מאמצת כלב "גזעי" (רק אם לכל הכלבים המעורבים הנטושים בעולם היו בתים
) ואיך בדיוק ידעת את האופי שלה וההתנהגות שלה מבלי לראות אותה?
את צודקת לגבי כמות האנשים שנכנסים לפורום הזה ואין להם מושג בכלבים אבל בכל מקרה אני לא הייתי שופטת כל כך מהר מבלי להכיר באמת את כותבת ההודעה המקורית.

ניל´´י

New member
דוקטור סו...

היא לא אמצה את אולי, היא קנתה אותה במיטב כספה... את קנת ואת הכלבה הקודמת (שכחתי את שמה) היא אמצה.... סבתא ניל"י...

דונינה

New member
זה היה מאד חשוב להדגיש ??

קנתה אותה במיטב כספה !! ? את קנת היא אימצה ואת הכלבה הקודמת ? אם היתה גיזעית סביר להניח שהיית זוכרת את שמה ?? !! כל הפורום פה זוכר קראו לה "טיקה" !! חוץ מזה שגם את משתמשת במילה "מסרתי" ווסטי , כשאת בעצם "מוכרת" ובהרבה כסף כדברייך . אז מה היה כל כך חשוב פה להגיד ?

Ultra marine

New member
../images/Emo31.gifמה אתם רוצים?!?!סו כתבה שלא היתה מאמצת

גזעי. ואני אכן לא אימצתי את אולי.

toomuchdogs

New member
לא אימצת אותה? אז, איך את קוראת לזה?

היא לא מאומצת אצלך? אני דווקא חושבת שהיא כן, את מחשיבה אותה כבת משפחה, היא לא עוד "רכישה" שבצעת...תקני אותי אם טעיתי לגבי החיים שלך עם אולי. אני חושבת שחייך סובבים סביבה והיא "הילדה" שלך או איך שתרצי לקרוא לזה, אני חושבת שכן תעשי למענה הרבה וכן תשקיעי בה מה שצריך = זה נחשב לאימוץ. היא שלך היא לא עוד רכש או חפץ שניכנס אלייך הביתה, היא חיונושמת ואת אוהבת אותה מאוד. טעיתי?

Ultra marine

New member
כנראה שאני וניל"י היחידות שקראו את ההודעה

של דר' סו... קראי משפט משפט וראי מה היא כותבת שם.. היא אומרת שהיא לא היתה מאמצת כלב "גזעי" מעמותה
אל אימצתי אותה והיא לא "גזעית" אלא גזעית. וזה גם מסביר לי את המשפט אחריו "ואיך בדיוק ידעת את האופי שלה וההתנהגות שלה מבלי לראות אותה?"
מה לעשות שאת אופיו של כלב גזעי ולא "גזעי" אפשר לדעת מראש....

NoKi2sh

New member
ומה אני קשורה? למה לשרשר אלי?

אני רק הזכרתי לנילי את שמה של הכלבה!

דונינה

New member
נוקיטוש לא שירשרו אלייך ../images/Emo13.gif

השרשור הוא לנילי וגם את שירשת לנילי אז ככה זה יוצא .

avia4pets

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

Doctor Sue

New member
מה זה משנה קנתה או אימצה?

לכלב גזעי הרבה יותר קל למצוא בית...

Ultra marine

New member
את זאת שכתבת "לא הייתי מאמצת גיזעי"!!!!

וניל"י רק הבהירה לך שאני לא אימצתי גזעי אלא קניתי גזעי. זה היה בשביל הסדר הטוב וגם בשביל להמחיש שידעתי בדיוק מה אני רוכשת ולכן גם ידעתי מה יהיה האופי, כן, כן, לפני שהכלבה הגיעה לידי. כי מה לעשות, אופי של כלבים שיוצאים מבית גידול רציני דומה לאופי המוגדר בתקן וכך אתה יודע מה אתה מקבל לפני שהכלב נושם את נשמתו הראשונה.

טוב היתה כאן אי הבנה...

אני התכוונתי (כנראה שהייתי צריכה להסביר את עצמי טוב יותר - טעות שלי) שלא הייתי מאמצת או רוכשת כלב גזעי אלא לוקחת כלב שדווקא קצת יותר קשה לו למצוא בית (מעורבים ונטושים למיניהם בעמותות) בכל מקרה - אני מכבדת כל אדם שלוקח תחת חסותו בע"ח ומטפל ודואג לו.

למעלה