וואו איזה קטע

shaharc1

New member
מאלף כלבים הוא בעל מקצוע לכל דבר.

כמו שתקחי את הילד למורה פרטי - כי יש לו ידע יותר מלך, או כל איש מקצוע אחר. הזלזול פה לא במקום. מאלף כלבים הוא לא "אחד שקרא ספרים"... אבל - אני מסכימה איתך שלא כל אחד זקוק למאלף. יש אנשים שמשדרים דברים נכונים לכלב, אפילו בלי לדעת את זה, ומצליחים להגיע לתוצאות יפות מאוד בעצמם, או עם ממש מעט עזרה. אין קשר לחכם או טיפש , אלא למה שאת משדרת לכלב. ויש אנשים שפשוט הולך להם טוב. זה גם תלוי איזה כלב הם מגדלים, ואם היה להם מזל מבחינת שילוב האישיות שלהם ושל הכלב. במקרה של הבחורה עם הרוטווילר, - היא בהחלט חייבת איש מקצוע , פשוט מהדברים שהיא מציגה. להכות כלב עם נטייה לאגרסיביות זה פחות או יותר הטעות הכי גדולה שהיא יכולה לעשות. גם לצעוק על הכלב לא יועיל, ומה לעשות, יש לה רוטויילר ולא פודל, וזה כלב מאוד חזק שטווח הטעויות בו קטן יותר. אם הכלב יגיע לגיל שנה ויתקוף אותה כי התקרבה לו למשהו - אני אישית מעדיפה שזה יהיה פודל ולא רוטווילר. לכן צריך לטפל במצב, ויפה שעה אחת קודם.

Doctor Sue

New member
לא זילזלתי - חלילה

פשוט לא הייתי סומכת לגמרי על מישהו רק בגלל שהוא "מאלף מוסמך" - הוא צריך שיהיו לו עוד תכונות אופי חוץ מתעודות
מה גם שלא כל אחד יכול להרשות לעצמו מבחינה כלכלית לגשת למאלף, אז חבל שאנשים ינטשו את כלביהם בגלל שהוא עושה בעיות ואין להם כסף למאלף (אז אני מעדיפה שידעו שאפשר להתייעץ ולפתור בדרכים אחרות).

שחר...../images/Emo24.gif התגעגענו אליך ולתשובותיך

המאירות לכולנו כאן ...עכשיו אל תעלמי לנו יותר
האמת שגם אני נעלמתי לאורך זמן מהפורום...אך חזרתי לאחר תקופת צינון לא ארוכה..ואני שמח לחזור כמובן... איך בלימודים ? את בטח עובדת קשה והזמן הפנוי קצת רחוק ..מכיר מקרוב את המצב....

Ultra marine

New member
מאלף כלבים הוא אולי מקצוע

השאלה איזה פיקוח יש על התכנים שנלמדים בקורסי האילוף ומה בעצם יודע אותו מאלף. לא שאני אומרת שתואר מהנדס הרבה יותר טוב.. אבל בעניין המאלפים השוק הרבה יותר פרוץ ויש הרבה שמתהדרים בתואר מאלף ועושים יותר נזק מתועלת לכלב. כמובן שאין לי שום דבר כנגדך.

AllRed

New member
אני מפנה אותך למה שאת בעצמך כתבת על בחירת

מאלף כמה הודעות קודם.... ואז לא משנה מה נלמד בקורס אילוף, את יכולה להיווכח בידע של המאלף בעצמך ולשאול שאלות ולראות את שיטת העבודה שלו ולהחליט אם זה מה שאת רוצה לכלב שלך.

Ultra marine

New member
מסכימה איתך

היום, בניגוד לבעבר, אני יודעת שקיים הפורום הזה, פורומים אחרים, מכירה הרבה יותר אנשים עם ניסיון, מכירה בעצמי מאלפים ובאופן כללי יודעת להבין בין "טוב" ל"לא טוב" באילוף (כשהכוונה שלי היא בעיקר לקווים האדומים שלי ושל רבים אחרים כאן לגבי שימוש באגרסיביות) הבעיה היא בפריצות של השוק. וזה גורם להרבה אנשים לזלזל במקצוע האילוף. הם כבר לא רואים בזה ממש מקצוע.. אז אם יש לך או אין לך תעודה זה גם לא מרשים. מקרה שקרה, כך היה: הלכתי עם אולי ובן זוגי לים. ניסיתי לשדל את אולי להכנס למים (נכנסתי בעצמי והצעתי לה חתיכת צופר שווה). היא נכנסה קצת, לקחה ואח"כ יצאה. (אם זה משנה משהו בסוף היא נכנסה לגמרי למים, שהינו שם אולי 5 דק' ויצאנו). היה בחור שהסתכל עלי ודבר ראשון שאל אותי למה אני עובדת עם חנק שזה לא טוב לכלב. אמרתי לו שאני יודעת איך להשתמש בו ואני דואגת שיהיה כמעט כל הזמן משוחרר. כלומר, מלבד חיזוקים. וגם אחריהם מיד הרפיה. הוא אמר לי "זה בסדר, אני מאלף כלבים". אז אמרתי "טוב" אחרי הפעמים הראשונות שנכנסה היא יצאה החוצה ורצה במעגלים על החוף. היתה איזו פעם שקראתי לה (כשהייתי בערך במים, כלומר, שובל המים הגיע אלי מידי פעם) והיא לא באה. וכשהיא באה (כלומר, כשהתקדמתי מטר לכיוון החוף) היא רצה אלי. ואז הוא אמר לי שכשהיא מגיעה אלי אני צריכה לתת לה מכה על האף (?!?!??!?!?) אז אמרתי לו "ומה זה ילמד אותה בדיוק?" ככה נראה המאלף "מהרחוב" שפוגשים. עוד אחד שחושב שהוא ידען גדול ומתברר כאפס אחד גדול. לא לשים חנק אבל לתת מכות על האף כשכלב עושה מה שאתה רוצה שהוא יעשה (יחזור אליך). אני מאוד מעריכה אנשי מקצוע רציניים, ואני גם חושבת שחשוב לפנות אליהם. אך לצערה של שחר ורבים וטובים אחרים, זה המקצוע, והוא מכיל שרלטנים לא מעטים בכלל.

AllRed

New member
שחר....../images/Emo24.gif

כמה חבל שיש אנטי למאלפים בגלל כל נזקי העבר שמאלפים, בשיטות כוחניות, היו נפוצים בארצינו בעוד שכיום המצב ככ שונה. ניתן למצוא מגוון רחב יותר של שיטות טיפול עם הניואנסים הקטנים של כל מאלף שעובדים בשבילו והוא מתאים עצמו ושיטת האילוף לכלב (עד גבול מסויים). היום המקצוע ובעי המקצוע כ"כ הרבה יותר רגישים מפעם ול הולכים ראש בקיר=חנק/צבטנים/תיקוני כוח וכדו'.

mhose2

New member
לי אף אחד לא עשה שטיפת מוח...

ואני מניח שפיתרון בעיות ההתנהגות של כלבים(מבלי שראית את הכלב או בחנת אותו) הוא"הגיון בריא,חום,אהבה,סובלנות? תפרטי -הגיון בריא? ומה היא"עצה טובה"? מה היא העצה הטובה שלך לגור המגלה סימני דומיננטיות? על המונח לקיחת אחריות שמעת פעם? או ש"עצה טובה" והגיון בריא" מעל דפי פורום מנקים אותך מאחריות?.

mhose2

New member
אלו עצות אחיטופל

אם הכלב אינו מגיב ל"לא " שלך (תיקונים אינם יכולים להיות וורבלים בלבד.) כיצד תנהגי? מה הוא השלב הבא? ולכן עצתי לך:לפני שאת שוללת בהינף יד התייעצות עם בעלי מקצוע,כדאי שתבדקי את עצמך היטב לפני שאת מספקת פתרונות סתמיים מעל גבי הפורום- בפרט שאינך נוטלת שום אחריות לתוצאה.מה שמאלף מקצועי (בניגוד אליך) כן עושה...

תקרא שוב למעלה באחת התגובות שלי במקום לקפוץ

ותראה שכתבתי כמה פעמים שאני לא שוללת ייעוץ של מאלף... אני רואה שאני צריכה לחזור שוב עלהתגובות שלי בשבילך אז אני מסיימת כאן את הדיאלוג איתך.

mhose2

New member
קראתי היטב-אני גם מציע לך לקרוא

אינך שוללת מאלפים כמאלפים ,אך גם אינך מחזיקה מאלו"שלמדו ועשו מבחנים" כדבריך. עצות מעל גבי האינטרנט הן דבר קל ולא ממש אחראי,ולכן יש לסייג דברים.אפילו אנשי מקצוע מוסמכים כגון וטרינרים רופאים ובכלל זה גם מאלפי כלבים(ואני מתכוון למקצועיים שבניהם) מסייגים-"אין במתן עיצות אלו תחליף לאבחון ודרכי טיפול ע"י____ מוסמך.." -אני מציע לך לאמץ גישה זו.

Doctor Sue

New member
אוי - זה ממש מתיש איתך ../images/Emo5.gif

תקרא שוב ותראה מה דעתי לגבי מישהו "מוסמך" - אני לא שוללת אבל חושבת שצריך לבדוק טוב ולא להסתמך רק על פי "תעודות" למיניהם אלא גם על פי אופי המאלף, גישתו לכלבים והאינטרקציה שלו איתם (בדיוק כמו שבוחרים רופא, וטרינר או כל בעל מקצוע אחר) להיפך - אני ממש בעד שאם מישהו מרגיש שצריך עזרה - שיפנה לאיש מקצוע אבל - יש אנשים שלא יכולים להרשות לעצמם אילוף, לכן חבל שיימסרו את כלבם בגלל זה, שידעו שאפשר לנסות גם בלי מאלף. לפי מה שהבנתי מהכתיבה שלך ומהתלות שלך באנשי מקצוע - או שאין לך נסיון בכלל עם כלבים או שיש לך אינטרס כלשהו... אני בכל אופן, במשך כל חיי גידלתי כלבים, הם האהבה של חיי, והם יצאו מחונכים לתפארת (ושוב אני אחזור - כי איתך צריך לחזור כמה פעמים על אותה תשובה - אני לא שוללת יעוץ עם מאלף - אבל אני, תודה לאל, עוד לא הגעתי למצב שהייתי ממש חייבת עזרה).

mhose2

New member
את נוטה לאמץ מסקנות

במהירות בשעה שאין לך שום מושג קלוש.אין לי שום תלות באף אחד. ונסיוני עם כלבים אינו נופל משלך (אם לא טוב ממנו....)אין לי שום אינטרס לא גלוי ולא נסתר ואיני מנסה לשווק את עצמי.מה שכן יש לי וכפי הנראה לך חסר זו אחריות מנימאלית.

בדיוק היום הגיעה לחנות שלנו

בעלת פאג מעורב חמודה מאוד (וגם לכלב לא חסר בכלל), שזהו הכלב הראשון שלה, והיא הרגישה כל כך אומללה ואבודה לגבי חינוך הגור, החל מקקיפיפי וכלה בנשיכות גורים, לעיסות כאלה ואחרות וכדומה. הסברתי לה, שלא חסרים אנשים שמגדלים כלבים שנים "לפי אינטואיציות", ו"נופל" עליהם פתאום כלב שמשתין להם על הספה או תוקף אותם. ואז הם תמהים ולא מבינים, איך עד היום הכל היה בסדר, ולא חסרו לי לקוחות כאלה. ואגב, הם יכולים להיות האנשים הכי נחמדים ואוהבים לכלב שלהם, יהיו מלאי חום, סבלנות והגיון בריא, ויקבלו מליון "עצות טובות" מ"יודעי דבר" שגם כאלה לא חסר לצערי, לצער הבעלים (בדיעבד) וכמובן לצערו הרב מאוד של הכלב.... מאלף כלבים (וכמו בכל מקצוע יש את הטובים יותר והטובים פחות) ידע לזהות ולהבין את שורש הבעיה ברגע אחד (או בשעה, אם תרצי), טוב יותר מהבעלים, שחיים את הבעיה יום יום, אך חסר להם הידע והנסיון הנדרש (כן, כן) איתו מגיע המאלף. דווקא הבחורה שדיברתי איתה היום, שאין לה שום נסיון עבר עם כלבים, יתכן ותטפל בכלב (ועכשיו אנחנו מדברים על התנהגות בלבד) בצורה נכונה יותר מהרבה אנשים אחרים שגידלו כלבים משך שנים רבות. היא קיבלה עצות טובות, הדרכה, מס' טלפון, הערות בונות ותמיכה, וזה כל מה שהייתה צריכה. בגידול נכון מגיל צעיר, לא משנה אם זה פאג מעורב או רוטווילר, אתה חוסך בעיות התנהגות בעתיד. "אורח לרגע רואה כל פגע"- ובמיוחד אורח מקצועי, שבאמת יודע על מה הוא מדבר. במיוחד אם את נתקלת בבעיות ברורות בהבנת הכלב את ההיררכיה בבית- אין סיבה בעולם שלא להוועץ באיש מקצוע, ויש את כל הסיבות בעולם לעשות זאת.

למעלה