וואו איזה קטע

Ultra marine

New member
תוהה בקול רם

יש כלבים שמגיעים בכלל למשקלים האלה באופן טבעי? כלומר, שהמשקל גוף שלהם אמור להגיע ל 130 ק"ג? אני עושה את החישוב שאם דני בגובה מטר שוקל סביבות ה- 100 ק"ג אז נגיד האייריש וולפהאונד ישקול 110 ק"ג בגג? (אחרי הכל גם להם מבנה צר ודק יחסית) נכון שיש כלבים יותר מסיביים ופחות גבוהים כמו הניופאונלנד, סן ברנרד, רועה קווקזי, רועה אסייתי וכאלה. לכמה הם מגיעים?

איני חושב שהרבה וולפהאונד מגיעים

לגובה של מטר, רובם נעים בין 70 ל90 ס"מ. משקלם המירבי הינו בין שבעים לשמונים ק"ג. כמובן שיש חריגים הן בגובה והן במשקל, אך הם מצוים בקצות הפעמון ומספרם מועט, כשם שישנם שם[ אנשים גבוהים מאוד ושמנים מאוד, אך זה כמובן לא טבעי ולא בריא. להשתמש בפריטים לא בריאים של הגזע ככלבי עבודה, נראה לי לא סביר בעליל. אגב, המסטיף האנגלי נמוך מהוולפהאונד, אמנם הוא מסיבי יותר אך משקלו הממוצע נמוך ממשקל הוולפהאונד האירי, עקב הפרשי הגובה האמורים.

mhose2

New member
סיימון אני חייב לתקן אותך

האייריש הוא כלב גבוה,אולי בממוצע הגבוה ביותר(אך עדיין השיא מוחזק ע"י דני) אך הוא יחסית "קל" ביחס לגובהו ,הממוצע הוא 60 קג'. המסטיף האנגלי הוא הגזע הגדול והכבד ביותר בעולם. למיטב ידעתי, זכר בשם זורבה מחזיק בשיא המשקל סביב 140 הקג'. ללא ספק משקלים של מעל ל100 קג' הם חריגים,אך קיימים גזעים שעשויים לשקת למשקל זה- סיינט ברנרד,דני,מסטינו,טוסה,קווקזי/אסיאתי,פרנאי ואולי עוד כמה ששכחתי...

אתה מחזק את דברי

הוא שאמרתי, משקלים כאלה מקומם בקצה המצומצם של פעמון הנורמליות. הדוגמאות שהבאת מתייחסות לשיאים החורגים בהרבה מממוצע המשקל של הגזעים הנ"ל להמחשה, ע"פ האתר שהבאת שני הכלבים בעלי המשקל הגדול ביותר החיים היום שוקלים 282 ו270 ליבראות בחישוב גס כ:128 ק"ג ו122 ק"ג, קשה לי להאמין שדווקא בשני כלבים אילו ישתמשו כמה שהוגדר כאן "כלבי פיזיותרפיה". לגבי וולפהאונד הרי שאכן הוא יחסית קל לגובהו, אך עקב גובהו, ממוצע משקלו התקני גבוה.

mhose2

New member
ללא ספק משקלים אלו חריגים

אך מסטיפים אנגלים במשקל ממוצע של 90 קג' אינם דבר נדיר. הוולפהונד הוא די קל.(ביחס לגובהו) משקל ממוצע של 50-60 קג'. והכלב הכבד/גדול ביותר מעולם הוא(היה עליו/עליה השלום) מסטיף אנגלי העונה לשם ZOBRA אשר מחזיק בשיא-343 פאונד כ150+ קג'

Ultra marine

New member
בהמשך לדבריך...

אם כך, לא סביר לעבוד עם כלבים במשקל 130 ק"ג כיוון שזה מאוד חריג מהרגיל ולא דווקא בריא לכלב, לא?

habubnik

New member
אפשר לשמוע עוד על ההסכמה הזאת?

כי למיטב הבנתי אין הסכמה או הכרה ממשלתית במקצוע אילוף הכלבים. כיצד מקבלים הסמכה ממשרד התעשיה והמסחר כמאלף כלבים?

ilufklavim

New member
בכיף....

ניתן היום לקבל רשיון לעסוק בחינוך כלבים ע"ימשרד התמ"ת דרך מספר בתי ספר לאילוף , אני לא רוצה להמליץ על אף אחד באופן ישיר , יחד עם זאת אני יכול להמליץ על מורה ותוכל לברר היכן הוא ילמד בשנה הקרובה - ניר הרמן - מהיחידה המיוחדת לאילוף כלבים , הוא מלמד דרך מכללה הקורס הוא בשלבים כל שלב כ- 8 - 10 חודשים תלוי באורך הסטאז' . בהצלחה!!!!

חבל שהינך מאמין שאתה מוסמך ע"י משרד התמ"ת

ומטעה בכך את ציבור הגולשים.(ויתכן כי לא בכוונה) לא קיים שום מוסד כלבני ויתהדר בכל תואר שהוא .......אשר נחשב למוסד מוכר ע"י משרד התמ"ת או משרד החינוך.. ולא רק בארץ אלא בשאר חלקי תבל....אין ולא קיימת תעודת הסמכה ע"י השלטונות וצודק סיימון בדבריו לחלוטין. ואני כמנהל בית ספר למאלפים ואשר הסמיך מאלפים הן בצהל (מדריך ראשי ביח' עוקץ) והן באזרחות שום מנגנון אינו מכיר בלימודים לא אצלי ולא בשום בית ספר אחר כמו שמתיימרים בתי ספר לספר ע"י הטעייה של הציבור....המכללה בכללותה וכן קורס מאלפי כלבים מאושר מתאריך םפטמבר 2004 עד ינואר 2005 אך ו"רק" לגמול השתלמות קרא את סעיף 3 וכן את ההדגשה בסוף.. משרד התמ"ת אינו מכיר כלל במקצוע זה.. האישור של משרד התמ"ת למכללת מגן דוד ירוק מיועד אך "ורק" לעוזר רופא וטרינר. ההסמכה היחידה בכלבנות בארץ אשר מוכרת ע"י משרד התמ"ת ומשרד החינוך היא תעודת בגרות (5 יח"ל) אשר התכנית מתקיימת כבר שלוש שנים בבתי ספר תיכוניים ..שמח להיות מרכז מגמה כזו במנוף בעכו. חשוב מאוד לדייק בפרטים למרות שהמכללה מפרסמת את כל הקורסים תחת הפיקוח של משרד התמ"ת ומשרד החינוך להטעיית הציבור ותלמידיו אשר בסופו של דבר מאמינים לזה שהם מוכרים ע"י מוסדות השכלה גבוהה כפי שקרא לך ..וזהו לא בית הספר לכלבנות היחיד אשר מטעה את הציבור הרחב ואת תלמידיו אשמח לראות תעודה ממשרד התמ"ת... ואין אני בא להלין עליך חלילה גל מאחר וגם אתה הוטעת כאחרים .... ונשמח לראותך משתתף קבוע בפורום ע"מ להינות מהידע והעזרה לגולשים..ברוכים הבאים לפורום
אשמח לענות לכל שאלה.

drora121

New member
קפסת הרעש שאתה מתאר אפילו לא תקשקש לרוטווילר

את הסקרנות.

good girl 21

New member
אני מצטערת שאני נדחפת אבל...

הפתרון לדעתי הוא סבלנות, לא קופסת רעש. יש מלא מאמרים בכל האינטנרט, יש מלא מאלפים שיוכלו לתת הרבה עצות טובות ויעילות.

good girl 21

New member
אותי אני זוכרת לימדו....

שכדי שכלב באמת ילמד ויתקן את הטעויות שלו...צריך להראות לו ולתת לו הרגשה שאנחנו איתו ולא נגדו. אם נתן לו להרגיש פחד וניתן לו להרגיש מאויים שום דבר לא יצא לפועל. תמיד תזכרו שאם הם מרגישים שאנחנו נגדם הם יהיו נגדנו.

Doctor Sue

New member
"לא" בטון תקיף או רעש של מכה עם עיתון מגולגל

יכולים לעשות יופי את העבודה

למעלה